N900 üm SÜREKLİ RESTART ATIYOR FLASH ŞARTMI :-(

Sponsorlu Bağlantılar

vvalentinoo

vvalentinoo

Üye
n900 gelimiş geçmiş bugüne kadarki en canavar bommmbaa bir internet tableti ve multimedya telefonudur arkadaşım cep bilgisayarı:yuru:yuru:yuru

--------------- Ekleme ---------------

ALAKSI YOK BEN KERNELİ KALDIRINCA ÖYLE OLDU AYRICA FLASH TAN SONRADA BOMBA GİBİ OLDU VE ÇOK DA GÜZEL ŞUAN BİŞİ YOK:oke::oke:

Sanırım aynı şeylerden bahsetmiyoruz arkadaşım. Benim sorunum yazılımsal değil sistemsel diyorum sen bana halen yazılım sorunlarından bahsediyorsun. Emin olabilirsin bende senin kadar takip ediyorum yazılanları çözüm yollarını ;) Alakası olup olmadığına ben karar veriyim bırakta sorunları ben biliyorum çünki ;)

NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım aynı şeylerden bahsetmiyoruz arkadaşım. Benim sorunum yazılımsal değil sistemsel diyorum sen bana halen yazılım sorunlarından bahsediyorsun. Emin olabilirsin bende senin kadar takip ediyorum yazılanları çözüm yollarını ;) Alakası olup olmadığına ben karar veriyim bırakta sorunları ben biliyorum çünki ;)
yaw dostum tamamda ben seni gene anlamadım sen ordaki paragrafını iyi oku bakalım sen diyorsunki başından beri restart atıyorrsa n900 de problem demişsin yani sistemsel ama bende orda zaten demişimki kerneli kaldırınca oldu diyee SANIRIM ALAKASIZ CEVABI ANLADIN ŞİMDİ..bende biliyorum başından buyana restart atan telefonunun hiç düzelmeyeceğini yada sistemsel hatalı olduğunu..Bizde anlıyoruz yani dert etme:nono:

Kara-vicdanli

Kara-vicdanli

Üye
:bilmm
murattiy ve tarik39nl..kardeslerim verdiginiz bu bilgiler gercekten cok degerlidir ama neden taa ozaman bana yardim etmediniz:naughty: bu konu cok eskidir tarihe bakilinca:oke: ama gercekten cok iyi oldu arkadaslar sagolun bu bilgiler ise yarar ayni problemim olursa..

keşke daha önce bilgilenseydik, bende flash atmak zorunda kaldım ve 2gb resimlerim ve videolarım gitti.

valla arkadaslar bu aciklamaya benzer aciklamalar daha onceden bazi konulara cok yazdim.
ya dikkate alan olmuyor yada bakan olmuyor bilemicem artik.
konunun eski olmasina gelince valla pek dikkat etmedim yahu :bilmm
forumda bi anda gorunce bakindim sonrada ,icimdende biseyler yazmak gerek dedim.

bu yazdigim cok etkilidir inanin.
bende oyle tuaf kernel sorunu olduki? pc cepi hic tanimadi.
oyle olunca ne flash atabiliyorsunuz ne de baska bi islem yapabiliyorsunuz.
insani resmen per perisan ediyor careler sanki bitmis misali.:aha:
iste oyle durumlarda yazdigim basit islem ile mucize gerceklesiyor sanki..
cepin acilip kapanmasini saglayan kerneldir. cepin cep oldugunu tanimlayanda kerneldir.
kernel bozulur hatali olur su bu oldugu zaman. pc ye taktiginda ne oldugunu bilemez ve baglantida sorunlar yasarsin.
bir yere yazin not edin ,lazim oldugunda neydi ya diyerek forumda aramayin.
dusen bilir.

bud_med

Üye
yaw dostum tamamda ben seni gene anlamadım sen ordaki paragrafını iyi oku bakalım sen diyorsunki başından beri restart atıyorrsa n900 de problem demişsin yani sistemsel ama bende orda zaten demişimki kerneli kaldırınca oldu diyee SANIRIM ALAKASIZ CEVABI ANLADIN ŞİMDİ..bende biliyorum başından buyana restart atan telefonunun hiç düzelmeyeceğini yada sistemsel hatalı olduğunu..Bizde anlıyoruz yani dert etme:nono:

arkadaslar dıyorum kı cogu fw formatlarını attım degısık varyasyonda da dıyorum. yanı pr 1.1.
pr1.2 pr 1.3 bunların vanılyasını yada globalını amerıka ıçın olanı attım dıyorum önce vanılya sonra sonra pr dosyasını yada once pr 1.3 sonra vanılya yada sadece kernele format attım
formatlama başarılı oldu ama restart sorunu duzelmedi
su sekilde attım formatları anlatıyorum ki cevap olarak yaptıklarım yazılmasın

bu eskı surum vanılya ilk bunu yaptıyorum
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_1.2009.41-1.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin -f
sonra OS 2009 version 1.2009.42-11 Maemo 5 Global release for Nokia N900
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_1.2009.42-11_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R

yeni surum vanılya ie
1.
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin -f
2.
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_3.2010.02-8_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R

1.
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin -f
2.
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R

bunun tersinide önce prler sonra vanılya attıgım varyasyonları dıye yazmıstım
ve sadece karnel yuklemesi

flasher-3.5 -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin --flash-only=kernel -f -R

telefon şarj alettıne yada usb'eye baglı olmadan kapattıgımda şarj önce tıtrıyor sonra nokia yazısı çıkıyor 3 defa şarj ısıgı yanıp sönuyor ve kayan noktalar bir sure ekranda kaldıktan sonra bu işlem tekrar tekrar oluyor..
telefonu açmak için 3. şarj ısıgı yandıgı sırada power dugmesıne basmam gerek. bu anı kaçırdıgım anda tlfnu açılmıyor
usb ye yada şarj cıhazı telefon baglıysa ıstedıgım zaman telefonu açabılıyorum ..
telefon usb ye baglıyken şarj oluyor.
şarj cıhazından şarj etmek içinse telefonu kapatmam gerekıyor telefon açıkken şarj cıhazından şarj yapamıyorum.

--------------- Ekleme ---------------

yazik etmisin bos yere format atmisin..
kernel sorun vermisse sadece kerneli tekrar yuklettiginde kaldigin yerden devam ederdin.

assagidaki uygulamayi uyguladiginizda sorun giderilmis olurdu..
artik baska sefer ayni sorunla karsilastiginizda veya baska arkadaslar bu sorunla karsilastiginda
kolayca cozmus olurlar.

cep acilip kapanmasi yada acilista sorun vermesi gibi durumlari gidermenin yontemi....

bu yuklu olmalidir.
c program files meamo klasorun icine RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin
firmware bin dosyasini kopyala.

sira ile aynen uygula.
1. cepi kapat pilini cikart.
usb kablosunu cepe tak ve pc ye tak oylece kalsin..

2. cmd yi ac
3. cd C:\Program Files\maemo\flasher-3.5 (entere bas..)
flasher-3.5 -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin --flash-only=kernel -f -R (entere bas..)
cmd ekraninda cepin baglanmasini bekleniyor diye ingilizce yazi olur oylece kalir..

4.sizin yapacaginiz tek sey ! Cepe pili takmaktir...
taktiginiz anda kisa bir yukleme yapacaktir ,bu yuklemede kerneldir.
yuklendiginde cep acilmaya baslicak islem bitmis olacak..

u tusuna felan basmaya gerek yoktur !!
pili taktim ama yukleme olmadi derseniz? 1 dakika bekle. tekrar pili o sekilde cikar tekrar tak .
halen yukleme olmuyorsa..
bir kac sefer bu islemi yaptiginizda mutlaka pc cepi yakalicaktir..

orginal kerneli yukler ve cep sorunsuz sekilde kaldigi yerden devam eder..
ne program silinmis olur nede veri kayip etmis olursunuz..

butun flashlama yöntemini denedıgım gıbı bunu da denedim telefonun terkrar restart atması duzelmedi

phenomen1979

Üye
arkadaşlar benim telefonun hiç açılmıyor tıpkı ilk yazan arkadaşta olduğu gibi nokia yazısı çıkıp çıkıp kaybolur telefona flashda atamıyorum telefonu bağladığımda u tuşuna basılı tutsamda tutmasamda usb aygıt tanınamadı sürücü kurulamadı diyor pc de kommandda da flash için gereken tüm komutları yazdıktan sonra "suitable usb device not found,waiting" yazısı çıkıyor öylece bekleyip duruyorum...bir akıl verin gözünüzü seveyim...

sesssiz_1910

Üye
nasil yani arkadas nokia 900den bedava dijitürk izliyorsun helan oolsun sana üstat bi söylesende bizde yararlansak kardes

NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
ahmethan046

ahmethan046

Üye
kardes ayni sorunu bende yasadim
pc telefonu hic bir sekilde tanimadi
ayrica yapabilecek arkadas var ise telefonumu gonderecegim seklinde meego turkiye formunda baslik actim

sorunun cozumu altta bulunan sayfanin en altindaki kendi yorumuma bir bak istersen
buyur iste link
meegoturkiye.org/forum/gonullu-olarak-hard-format-atabilecek-bir-arkadas-var-ise-telefonumu-gonderecegim

haydar006

Üye
yazik etmisin bos yere format atmisin..
kernel sorun vermisse sadece kerneli tekrar yuklettiginde kaldigin yerden devam ederdin.

assagidaki uygulamayi uyguladiginizda sorun giderilmis olurdu..
artik baska sefer ayni sorunla karsilastiginizda veya baska arkadaslar bu sorunla karsilastiginda
kolayca cozmus olurlar.

cep acilip kapanmasi yada acilista sorun vermesi gibi durumlari gidermenin yontemi....

bu yuklu olmalidir.
c program files meamo klasorun icine RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin
firmware bin dosyasini kopyala.

sira ile aynen uygula.
1. cepi kapat pilini cikart.
usb kablosunu cepe tak ve pc ye tak oylece kalsin..

2. cmd yi ac
3. cd C:\Program Files\maemo\flasher-3.5 (entere bas..)
flasher-3.5 -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin --flash-only=kernel -f -R (entere bas..)
cmd ekraninda cepin baglanmasini bekleniyor diye ingilizce yazi olur oylece kalir..

4.sizin yapacaginiz tek sey ! Cepe pili takmaktir...
taktiginiz anda kisa bir yukleme yapacaktir ,bu yuklemede kerneldir.
yuklendiginde cep acilmaya baslicak islem bitmis olacak..

u tusuna felan basmaya gerek yoktur !!
pili taktim ama yukleme olmadi derseniz? 1 dakika bekle. tekrar pili o sekilde cikar tekrar tak .
halen yukleme olmuyorsa..
bir kac sefer bu islemi yaptiginizda mutlaka pc cepi yakalicaktir..

orginal kerneli yukler ve cep sorunsuz sekilde kaldigi yerden devam eder..
ne program silinmis olur nede veri kayip etmis olursunuz..

ikidefa denedim olmadı henüz. Telefon açılıyor. bir-iki dakika içerisinde tekrar baştan başlıyor.
Masaüstlerinin hiç birinde hiçbir yok eklemede yapamıyorum. şu anda uçmuşdurumda. Sim kartı taktığım zaman operatör ismi yanıp sönüyor. sonra restart atıyor...
Tam format atacam galiba

osmanayman

osmanayman

Üye
ikidefa denedim olmadı henüz. Telefon açılıyor. bir-iki dakika içerisinde tekrar baştan başlıyor.
Masaüstlerinin hiç birinde hiçbir yok eklemede yapamıyorum. şu anda uçmuşdurumda. Sim kartı taktığım zaman operatör ismi yanıp sönüyor. sonra restart atıyor...
Tam format atacam galiba

Önce Vanilla, sonra pr1.3 ile flashlayın derim...:hmmm

fethoo63

Üye
selam arkadaşlar beim n900 ü açınca şöyle yazıyor=Maemo 5 (internal flash). ve loading boot menu diyor tel hep açılıp kapanıyor menu falan yok sadece beyaz ekran ve o yazılar. Ne yapabilirim lütfen yardımcı olun. Ha arada bir açıldığında dil, zaman, bölge ayarları istiyor yapoyorum ve save diyor kayıt ediyom bir işe yaramıyor.şimdiden teşekurler.

mryseb

mryseb

Üye
selam arkadaşlar beim n900 ü açınca şöyle yazıyor=Maemo 5 (internal flash). ve loading boot menu diyor tel hep açılıp kapanıyor menu falan yok sadece beyaz ekran ve o yazılar. Ne yapabilirim lütfen yardımcı olun. Ha arada bir açıldığında dil, zaman, bölge ayarları istiyor yapoyorum ve save diyor kayıt ediyom bir işe yaramıyor.şimdiden teşekurler.

Nemo, Meego yada Nitdroid kurulumu yaptıysan kernel bozulmuş olabilir, Sadece kernel kurulumunu yaparsan sorunun düzelecektir.
Forumda olması lazım bi araştırıp bakabilirsin.

Üst Alt