N900 üm SÜREKLİ RESTART ATIYOR FLASH ŞARTMI :-(

Sponsorlu Bağlantılar

NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
N900 üm SÜREKLİ RESTART ATIYOR FLASH ŞARTMI :-(
yaw bu kerneli kaldırınca oldu n900 açıklmadan nokia yazısı gelip glip gidiyor. yardım ederseniz sevinirim ama flash atınca yedekler gidermi gidecekse yandık 5 gb arşiv var içinde.. bekliyorum:hmmm

• Beğen
Tepkiler: faruktml ve dafmar

converter2

converter2

Üye
aynı sorun bendede oldu flash attım düzeldi ama her şey gitti yapacak bişey yok gibi.

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Bu sorunu yaşan her N900 için Flash şart...

NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
Bu sorunu yaşan her N900 için Flash şart...
Gazi kardeşim attım mecbur yaa ama neyse arşive bişi olmadı.. genede teşekkür ederim sorunlarımıza yanıtsız kalmıyorsun. çok sağol:oke::oke:

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Rica ederim kardeşim elimden geldiği kadar :)

karizmaboy10

karizmaboy10

Üye
arkadaşlar bendede aynısı oldu nokia servisine goturdum 5 dakıkada yazılım attılar ayrıyaten yazılımın içinde tukçe dilde var ya bı n 900 en çok neyini seviyorum biliyomusunuz bedava dijitürkten maçları izleyebiliyorum yaaaa

CaNeRGS

CaNeRGS

Üye
arkadaşlar bendede aynısı oldu nokia servisine goturdum 5 dakıkada yazılım attılar ayrıyaten yazılımın içinde tukçe dilde var ya bı n 900 en çok neyini seviyorum biliyomusunuz bedava dijitürkten maçları izleyebiliyorum yaaaa

nasıl izliyosunuz anlatında bizde izleyelim :hmmm

karizmaboy10

karizmaboy10

Üye
öncelikle internet ayarlarını degiştırmen lazım ben çogunluk la wifi üzerinden izliyorum internet bağlantı ayarlarına gir baglantılar şıkkını seçhangi baglantıyı kullanıyosan onu tıkla ve duzenlede çıkan sayfaya sonrakı deyıne cıkan sayfaya sonrakı de bıdaha degelen sayfada gelişmiş ayarlara gir ve ıp adresine gir dns ayarlarını degiştır bak burda tarifi var http://www.maxicep.com/nokia-maemo-uygulama/n900-um-surekli-restart-atiyor-flash-sartmi-408794.html sonra bu siteye gir bu sitede gun içindeki butun maçları izleyebilirsin çıkan sayfada ki maçların ustunu tıkla altta linkleri çıkar ı lınklerden birini tıkla ve izlemeye başla ben işyerindeyken izliyorum tv yede bağlıyorum çok harıka gosteriyo tabi internetin sınırsız olucak ve 8 lik olucak ben 48 tl lik internet kullanıyorum dukkan komşularım telefonuma hayran kalıyo almak istiyolar ama balıkesirde tek inşallah yardımcı olabilmişimdir izleyebilenler mesaj yazarsa sevinirim

--------------- Ekleme ---------------

http://www.maxicep.com/nokia-maemo-uygulama/n900-um-surekli-restart-atiyor-flash-sartmi-408794.html
pardon internet ayarlarını burdan değiştir

http://www.maxicep.com/nokia-maemo/...-ve-yasakli-sitelere-giris-yontemi-289962.htm burdan değiştırebilirsin internet ayarlarını

kaan dean

kaan dean

Üye
arkadaslar flash derken pc suite ile yeniden yuklemektenmi bahsediyorsunuz...?

NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar flash derken pc suite ile yeniden yuklemektenmi bahsediyorsunuz...?
yok dostum bak şimdi flash atmak demek telefonun ana menüsünü yeniden yazmak demek yani sadece kurduğun prolar gidiyo hafıza gitmiyo. ama NSU İle yapmak kısacası tam fabrika çıkışı yapıyor. not(aynı zamanda flash demek arkadaşım çökmüş telefonu kurtarmak demek) yoksa bugün bende olduğu gibi açılmayan bir telefona NSU ile hiç bişi yapamazsın ama flash telfon kapalı konumda olsa bile işlem yapabilmekte yani versiyon atabilmektedir. analatabildimmi:oke::oke:

kaan dean

kaan dean

Üye
eyvallah nasil flash aticaz bu merete

NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
eyvallah nasil flash aticaz bu merete
slm mami atmak istersen. çok kolay bir yöntem anlatabilirim..ben dün yaptım nsu dan dahda hızlı 7 dk da bitirdi hemde arşive bişi olmadı.:naughty:

Aşağıda format anlatılıyor.Ama bence format öncesi başka bir hafıza kartı dene gereksiz format atma derim.Birde hafıza katını takınca bazen sistem direk tanımıyor kapatıp aç bir dene

adresinden flasher uygulamasını yükleyin(bunu indir windows kuulanıyorsan . )
Yükleme esnasında c altında maemo klasörü açar.Daha sonra
adresinden son firmware’i alıp (Herşeyi sıfır yapmak istiyorsan vanilla sürümü olmalı ilk sıradaki diğerleri sonradan yüklü programları silsede resim ıvır zıvır ses doyalarına dokunmaz .vanilla herşeyi siler)( burda imei no sorulur.Pilin altında imei numaran yada ayarlar bölümünde ürün hakkında kısmında var )
İndirdiğin sürümü ;
C:\Program Files\maemo\flasher-3.5\ dosyasının içine at

Bilgisayarında Start + Run. Başlat + Çalıştır. kutucuğuna Cmd yaz ve Enter tuşuna bas
Gelen terminal ekranında:
cd "c:\Program Files\maemo\flasher-3.5" komutunu ver
  • N900 ü ı kapatın
  • Fiziksel klavyede “u ' tuşuna basılı tutun
  • USB kablosunu tak “u' tuşunu bırakma basılı tut
  • PC üzerinde USB simgesini sağ üst köşesinde usb bağlantı şekli silik şekilde cihazda göründüğünde
  • “u “ tuşuna basmayı bırakabilirsin
  • Aşağıdaki komutu yapıştır enter yap yaklaşık 10 dakika içinde işlem biter
  • flasher-3.5.exe -F buraya indirdiğin surumun adını yaz.bin -f -R
(Sürümü indirdikten sonra tekrar isimlendirip tek har verip burayada tek harf yazarak devam edebilirsin )

bazen sorun çıkabiliyor .yukardaki işlemi yaparken u tuşuna basarken açma tuşuna basıp usb modunu aktif edip usb yi bağlamayı deneyebilirsin NOT MURATTİY DEN ALINTIDIR. ama ben başka yerden yaptım tabi aynısı.. mamieuro kolay gelsin flash atmak gerçekten daha hızlı NSU dan:naughty:

• Beğen
Tepkiler: karadenizzz55
vvalentinoo

vvalentinoo

Üye
Sürekli reset atan N900 lerde sanırım yazılımsal değil sistemsel bir arıza var iki adet n900 ile karşılaştım böyle birinde sorun flash atıldıktan sonra düzeldi fakat diğerinde ise sorun düzelmedi. Cihazı sıkıştırdığında kendi kendine reset atmaya devam ediyor özellikle telefon modunda iken telefonun sorunları artıyor.

Sonradan karşılaştığınız bir durumsa flash atınca geçiceğinden emin olabilirsiniz fakat ilk aldığınızdan beri böyle bir sıkıntı varsa sistemsel olduğuna emin olabilirsiniz. Böyle cihazları düzeltmenin tek yolu bir başkası ile değiştirmektir :))

khytr89

khytr89

Üye
arkadaşlar n900 telefon mu yoksa n800 gibi multimedya cihazı mı?

çok büyük bişeye benziyor o yüzden sordum.

NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar n900 telefon mu yoksa n800 gibi multimedya cihazı mı?

çok büyük bişeye benziyor o yüzden sordum.
n900 gelimiş geçmiş bugüne kadarki en canavar bommmbaa bir internet tableti ve multimedya telefonudur arkadaşım cep bilgisayarı:yuru:yuru:yuru

Sürekli reset atan N900 lerde sanırım yazılımsal değil sistemsel bir arıza var iki adet n900 ile karşılaştım böyle birinde sorun flash atıldıktan sonra düzeldi fakat diğerinde ise sorun düzelmedi. Cihazı sıkıştırdığında kendi kendine reset atmaya devam ediyor özellikle telefon modunda iken telefonun sorunları artıyor.

Sonradan karşılaştığınız bir durumsa flash atınca geçiceğinden emin olabilirsiniz fakat ilk aldığınızdan beri böyle bir sıkıntı varsa sistemsel olduğuna emin olabilirsiniz. Böyle cihazları düzeltmenin tek yolu bir başkası ile değiştirmektir :))
ALAKSI YOK BEN KERNELİ KALDIRINCA ÖYLE OLDU AYRICA FLASH TAN SONRADA BOMBA GİBİ OLDU VE ÇOK DA GÜZEL ŞUAN BİŞİ YOK:oke::oke:

blackdog

Üye
slm mami atmak istersen. çok kolay bir yöntem anlatabilirim..ben dün yaptım nsu dan dahda hızlı 7 dk da bitirdi hemde arşive bişi olmadı.:naughty:

Aşağıda format anlatılıyor.Ama bence format öncesi başka bir hafıza kartı dene gereksiz format atma derim.Birde hafıza katını takınca bazen sistem direk tanımıyor kapatıp aç bir dene

adresinden flasher uygulamasını yükleyin(bunu indir windows kuulanıyorsan . )
Yükleme esnasında c altında maemo klasörü açar.Daha sonra
adresinden son firmware’i alıp (Herşeyi sıfır yapmak istiyorsan vanilla sürümü olmalı ilk sıradaki diğerleri sonradan yüklü programları silsede resim ıvır zıvır ses doyalarına dokunmaz .vanilla herşeyi siler)( burda imei no sorulur.Pilin altında imei numaran yada ayarlar bölümünde ürün hakkında kısmında var )
İndirdiğin sürümü ;
C:\Program Files\maemo\flasher-3.5\ dosyasının içine at

Bilgisayarında Start + Run. Başlat + Çalıştır. kutucuğuna Cmd yaz ve Enter tuşuna bas
Gelen terminal ekranında:

cd "c:\Program Files\maemo\flasher-3.5" komutunu ver
  • N900 ü ı kapatın
  • Fiziksel klavyede “u ' tuşuna basılı tutun
  • USB kablosunu tak “u' tuşunu bırakma basılı tut
  • PC üzerinde USB simgesini sağ üst köşesinde usb bağlantı şekli silik şekilde cihazda göründüğünde
  • “u “ tuşuna basmayı bırakabilirsin
  • Aşağıdaki komutu yapıştır enter yap yaklaşık 10 dakika içinde işlem biter
  • flasher-3.5.exe -F buraya indirdiğin surumun adını yaz.bin -f -R
(Sürümü indirdikten sonra tekrar isimlendirip tek har verip burayada tek harf yazarak devam edebilirsin )

bazen sorun çıkabiliyor .yukardaki işlemi yaparken u tuşuna basarken açma tuşuna basıp usb modunu aktif edip usb yi bağlamayı deneyebilirsin NOT MURATTİY DEN ALINTIDIR. ama ben başka yerden yaptım tabi aynısı.. mamieuro kolay gelsin flash atmak gerçekten daha hızlı NSU dan:naughty:

ustam bu dediklerini yaptim ama telefon acilirken hicbir karakter gorunmuyor duzgun calismiyor bu aceba indirdigim surumdenmidir ? harfleri hepsi kutucuk seklinde . bir bilgin var mi ? suan baska surumunu indiriyorum . onuda bir deneyeyim olmassa bi el at ustam be.

murattiy

murattiy

Üye
vanilia sürümünü atmışssın o sürrüm emmc temizlemek içindir kısaca işletim sistemi olarak kullnamassın ardında pr1.3 global sürümünü kurmalısın

Kara-vicdanli

Kara-vicdanli

Üye
yaw bu kerneli kaldırınca oldu n900 açıklmadan nokia yazısı gelip glip gidiyor. yardım ederseniz sevinirim ama flash atınca yedekler gidermi gidecekse yandık 5 gb arşiv var içinde.. bekliyorum:hmmm

yazik etmisin bos yere format atmisin..
kernel sorun vermisse sadece kerneli tekrar yuklettiginde kaldigin yerden devam ederdin.

assagidaki uygulamayi uyguladiginizda sorun giderilmis olurdu..
artik baska sefer ayni sorunla karsilastiginizda veya baska arkadaslar bu sorunla karsilastiginda
kolayca cozmus olurlar.

cep acilip kapanmasi yada acilista sorun vermesi gibi durumlari gidermenin yontemi....

bu yuklu olmalidir.
c program files meamo klasorun icine RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin
firmware bin dosyasini kopyala.

sira ile aynen uygula.
1. cepi kapat pilini cikart.
usb kablosunu cepe tak ve pc ye tak oylece kalsin..

2. cmd yi ac
3. cd C:\Program Files\maemo\flasher-3.5 (entere bas..)
flasher-3.5 -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin --flash-only=kernel -f -R (entere bas..)
cmd ekraninda cepin baglanmasini bekleniyor diye ingilizce yazi olur oylece kalir..

4.sizin yapacaginiz tek sey ! Cepe pili takmaktir...
taktiginiz anda kisa bir yukleme yapacaktir ,bu yuklemede kerneldir.
yuklendiginde cep acilmaya baslicak islem bitmis olacak..

u tusuna felan basmaya gerek yoktur !!
pili taktim ama yukleme olmadi derseniz? 1 dakika bekle. tekrar pili o sekilde cikar tekrar tak .
halen yukleme olmuyorsa..
bir kac sefer bu islemi yaptiginizda mutlaka pc cepi yakalicaktir..

orginal kerneli yukler ve cep sorunsuz sekilde kaldigi yerden devam eder..
ne program silinmis olur nede veri kayip etmis olursunuz..

• Beğen
Tepkiler: karadenizzz55
NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
murattiy ve tarik39nl..kardeslerim verdiginiz bu bilgiler gercekten cok degerlidir ama neden taa ozaman bana yardim etmediniz:naughty: bu konu cok eskidir tarihe bakilinca:oke: ama gercekten cok iyi oldu arkadaslar sagolun bu bilgiler ise yarar ayni problemim olursa..

mcsergeant

mcsergeant

Üye
murattiy ve tarik39nl..kardeslerim verdiginiz bu bilgiler gercekten cok degerlidir ama neden taa ozaman bana yardim etmediniz:naughty: bu konu cok eskidir tarihe bakilinca:oke: ama gercekten cok iyi oldu arkadaslar sagolun bu bilgiler ise yarar ayni problemim olursa..

keşke daha önce bilgilenseydik, bende flash atmak zorunda kaldım ve 2gb resimlerim ve videolarım gitti.

Üst Alt