her turlu flashı atmama ragmen duzelmeyen restart ve şarj sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bud_med

Üye
    Konu Sahibi
her turlu flashı atmama ragmen duzelmeyen restart ve şarj sorunu
arkadaslar dıyorum kı cogu fw formatlarını başarılı şekilde attım.
yanı pr 1.1. , pr1.2 pr 1.3 bunların vanılyasını yada globalını amerıka ıçın olanı attım .
önce vanılya sonra sonra pr dosyasını yada once pr 1.3 sonra vanılya yada sadece kernele format attım
formatlama başarılı oldu ama restart sorunu duzelmedi
su sekilde attım formatları anlatıyorum ki yardımlar ona göre gelsin

bu eskı surum vanılya ilk bunu yaptıyorum
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_1.2009.41-1.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin -f
sonra OS 2009 version 1.2009.42-11 Maemo 5 Global release for Nokia N900
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_1.2009.42-11_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R

yeni surum vanılya ie
1.
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin -f
2.
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_3.2010.02-8_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R

1.
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin -f
2.
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R

bunun tersinide önce prler sonra vanılya attıgım varyasyonları dıye yazmıstım
ve sadece karnel yuklemesi

flasher-3.5 -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin --flash-only=kernel -f -R

telefon şarj alettıne yada usb'eye baglı olmadan kapattıgımda şarj önce tıtrıyor sonra nokia yazısı çıkıyor 3 defa şarj ısıgı yanıp sönuyor ve kayan noktalar bir sure ekranda kaldıktan sonra bu işlem tekrar tekrar oluyor..
telefonu açmak için 3. şarj ısıgı yandıgı sırada power dugmesıne basmam gerek. bu anı kaçırdıgım anda tlfnu açılmıyor
usb ye yada şarj cıhazı telefon baglıysa ıstedıgım zaman telefonu açabılıyorum ..
telefon usb ye baglıyken şarj oluyor.
şarj cıhazından şarj etmek içinse telefonu kapatmam gerekıyor telefon açıkken şarj cıhazından şarj yapamıyorum.

denizci535

denizci535

Üye
bataryanin tirnaklarini kontrol et aralari acik olabilir... birde boyle bir sorun daha duydum sanki baska bir batarya kullan ondada ayni mi bir dene...

bud_med

Üye
    Konu Sahibi
3. batarya denemem 5800la aynı oldugu ıçın onların bataryyasını taktım benımkıyle 3. batarya işte ..
arasıra telefon açıkken batarya olduktan sonra şarjı çıkarıp taktıgımı algılıyor. normal yasadıgım sorunda , şarjı çıkarsam bıle şarj takılıymıs gıbı batarya dolması devam edıyor

denizci535

denizci535

Üye
vanilya ile sil bellegi sonra pr1.3 yukle tekrar...

hikmet53

hikmet53

Üye
format n900ze pek yaramiyo ya ben attim format simdi sim karti okumuyo arada ve kizagi yukari assagi kaldirinca kamera aciliyo dün garantiye yolladim sende öyle yap en iyisi

bud_med

Üye
    Konu Sahibi
denizci535

denizci535

Üye
meego dan yardim almaya calis

bud_med

Üye
    Konu Sahibi
format n900ze pek yaramiyo ya ben attim format simdi sim karti okumuyo arada ve kizagi yukari assagi kaldirinca kamera aciliyo dün garantiye yolladim sende öyle yap en iyisi
tamamda yurtdısından gelmıs telefonu nereye yollıyacam kı garantısı burda yokki..
sen nerden aldın bilmiyorum ama ben garantiye yollıyamıyorum..
kartı okumuyorsa buyuk ihtimalle sen eski surum format atmıssın yada global atmamıssındır ben de bir ara öyle yapmıstım

mustif

mustif

Üye
tamamda yurtdısından gelmıs telefonu nereye yollıyacam kı garantısı burda yokki..
sen nerden aldın bilmiyorum ama ben garantiye yollıyamıyorum..

Ben hollanda'da yasiyorum burda Nokia servise subeleri var. Telefonu onlara tamir icin goturdugunde garantisi icin fatura falan hic somuyorlar. Telefona nezaman bir simkart girerse o zaman garatisi basliyor ve bu da onlarin sistemine isleniyor.
Turkiyede veya senin yasadigin sehirde de boyle subeleri varmi diye bir arastir bence.
Senin problemin software degil hardware problemin var gibi sarji taktigin yerin temiz ve saglam oldugundan emin ol ve oraya hafiften contact spray sikip kurumadan hemen sarji takip ayni hata veriyormu diye bak derim.

mustafaatilla

mustafaatilla

Üye
telefonu formatlamadan once flash atın sonra yukleme gerceklestirin eger sorun devam ediyorsa kesinlikle donanımdal bir hata vardır.. acma kapama tuşunu kontrol edin. kamera aniden acılıyorsada kızagın arkasındaki film zarar görmuş olabilir..

bud_med

Üye
    Konu Sahibi
3. batarya denemem 5800la aynı oldugu ıçın onların bataryyasını taktım benımkıyle 3. batarya işte ..
arasıra telefon açıkken batarya olduktan sonra şarjı çıkarıp taktıgımı algılıyor. normal yasadıgım sorunda , şarjı çıkarsam bıle şarj takılıymıs gıbı batarya dolması devam edıyor

oysa ben ne yaptıgımı yukarda ınce ınce anllatım yaptıgımı tekrar yap demenin ne anlamı var bilmiyorum..
vanılya attım butun surumleri yukledim sonra olmadı önce surumleri yukledim sonra vanılya attı
kodlarla yukarda yazdım .
yanı vanıla pr1.1 sonra vanılya pr1.2 daha sonra vanılya pr1.3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...