N8 ve n97 İKİ ARADA Bİ DEREDE KALDIM Bİ BAKARMISINIZ BENİMLE TARTIŞABİLECEK BİRİSİNİ ARIYORUM

Sponsorlu Bağlantılar

THQ

THQ

Üye
    Konu Sahibi
N8 ve n97 İKİ ARADA Bİ DEREDE KALDIM Bİ BAKARMISINIZ BENİMLE TARTIŞABİLECEK BİRİSİNİ ARIYORUM
Öncelilkle herkeze selamlar şöyle başlayayım

-n8 in sevdiğim tek yönü 600mhz işlemcisi ve kendine ait ekran kartının olması ama işlemcisi 1ghz olsaydı tadından yenmezzdi sonra ne oldu samsung nokia yı geçmişmiş geçer tabi nokia bunları düşünemiyorsa bunları çekmeyi hak ediyor

-nokia yı sevmemin tek sebebi ise symbianı kulanıyor olması

-n97 de hd oluşturabilme yeteneği olmamasına rağmen verilen dahili hafıza miktarı 32gb ama hd özelliği koyulan tüm umutların bağlandı dönüm noktası olacak olan telefon n8 e verilen hafıza 1 gb çok ironik değilmi sizcede bu yönünü sevmedim

-birde şarj konusunda n8 ile n97 arasındaki bekleme süresi farkı n97 nin 40 saat yani neredeyse 2 günlük üstünlüğü benim için şarj önemlidir

-birde n8 symbian 3 ün ilk temsilcisi ya bide nokianın ilkleri her zaman eksik bir yönüyle doğar ya sonrak imodellerde düzelir acaba bu n8de böyle birşeymi

-birde uygulama sıkıntısı çekilebilinir ilk başlarda s60 v3 uygulamalarını küçük değişikler yaparak n97 nin v5 ine uydurabiliyorlar ve çok geniş bir yelpazesi var n97 nin uygulama konusunda n8 bu konuda biraz geride kalır

-en önemlisi sar değeri yani radyasyon yanı kanser yapma oranı n97 nin sarı=0.66 n8=1.22

n8 in türkiyeye gelmesini bekliyorum n8 alanların yorumlarına göre almayı düşünüyorum ama gönlüm n97 den yana n8 in de bi sürü özelliği var ama kararsızım hart disk bile takılıyormuş yahu şaşılcak iş doğrusu

Burada daha ayrıntılı karşılaştırmasını yapabilirsiniz

TopFury

TopFury

Üye
-1ghz işlemci rakamsal olarak göz boyayabilir fakat 600 mhz ile çok fark yaratmaz mobil teknoloji konusunda.
-Hafıza sorununu kart ile çözersin o önemli değil.Ayrıca testlerle kanıtlanmış birşey ki sabit hafızalı cihazlar daha çok kasma yapıyor.Kendi cihazımdan da bunu onaylıyorum.
-Bekleme süresi önemli.Sürekli dışarıdaysan şarj işi seni zorlar ancak akşamdan akşama hergün takmak sorun olmazsa N8 seni götürür.
-N97'nin dokunmatiği çok sağlam bir dokunmatik değil.Az bir süre kullandım.Resmen basmatik.N8de hiç öyle olduğunu sanmıyorum.
-HD cabası.Mobil cihazından film izlemeyi seviyorsan seni tatmin edecektir.N97den fazla hemde.
-Biri 5 diğeri 12 megapixel yanılmıyorsam...Pixel farkı fotoğraf kalitesini etkilemez dendiğine bakma.Ayrıntı çoğaldıkça çözünürlük göze hoş gelir.5 mp artık 2mp gibi her cihazda standart oldu...
-Şu an piyasaya bile dökülmemiş bir cihaz.Yeni bir symbian işletim sistemi...Aylarca uygulama oyun bulamayabilirsin...ancak çıkacak olanlar çok sağlam olacak orası kesin.beklemeye değer mi iyi düşün.
-Ve evet yeni işletim sistemi acemilikle hatalarla gelebiliyor.çok gördükçAncak birkaç güncelleme ile bu hatalar minimum a indirilebilir.Bak uyarıyorum yok edilemez.Minimum'a iner.
-N97'nin kızağı çok yenilikçi bir tasarım.Ve eksikleri var.Hareketli biriysen seni götürmez.

Karar senin...İyi düşün.Fakat N97 artık Nokianın efsaneler kataloğuna girmek üzere...

Souldreath

Souldreath

Üye
Açıkçası çok net konuşacağım ama N8 diyorum ve tek geçiyorum Nokia sırf bu alet için eksik olan bir yön bırakma huyunu bir kenara bıraktı cihazda yok yok... Fakat tek dert Türkiye'deki fiyatı olur bence çok uçuk olursa acil gerekmiyorsa N97 yi hemen almak yerine biraz beklenebilir. Hem bu sayede + lar - ler daha çok orataya çıkar... N8 in çıkacağı haberini ilk duyduğumdan beri takip ediyorum N97 güzel bir telefon ama N8 ile karşılaştırmak yanlış olur sanırsam. Farklı klasmanlardalar :D

eerdogan85

eerdogan85

Üye
Kıyaslamaya arada derede kalmaya gerek yok alacaksan N8 al , n97 yi aklından bile geçirme. n97 nin 5800 dan farkı yok gibi (pekte kullanışlı olmayan klavye. radyonun dibine koyduğun halde zar zor çeken fm verici. yazılımla daha iyisi 5800 da olabilen ev ekranı.) işe yarar artısı 32 gb olması ve 5mp kamera fakat 3.2 arasında byük bi farkta yok. Hem N8 yeni bi soluk Symbian^3 işletim sistemi var işlemcisi ve rami daha fazla olsa gerek birde 12 mp kamera var.

şunuda ekleyeyim multi touch özelliği bence n8 i seçmek için tek sebep bile olabilir.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
N8 in üstünlüğü bence tartışma bile götürmez..

cemee61

cemee61

Üye
ben n8 i tercih ederdim. sar degeri ve sarj konusundan rahatsiz olupta n97yi dusunmeye baslayabilir ama ona o kadar para verilmeyecegini dusunup n97den cok buyuk farklari olmayan 5800i tercih ederdim.
uygulamalar cok daha iyi olacaktir sanirim. braz beklemek gerekecek ama n8 in her turlu bomba gibi gelecegini dusunuyorum

THQ

THQ

Üye
    Konu Sahibi
acaba bu n8 de uygulama yüklerken sertifika sorunu çıkarmı yine symbian 3 açık kaynak kodlu falan diyorlar ama
N97 nin en iyi tarafı 32 Gb ı
n8 in beni korkutan tarafı sar yani radyasyon yayma miktarı n97 nin 2 katı ya
Amoled ekran teknolojisi normal ekranlardan %40 daha az enerji tüketiyormuş ki bataryanın açığını bu kapatabilir
MaxiCep te Symbian ^3 ile ilgili uygulama oyun program vs bölümü ne zaman açılır acaba

TopFury

TopFury

Üye
Sar değerine o kadar takılma.Hiç bir mobil cihaz seni kanser yapmaz...
Bu sar'a amma takılıyorsunuz yahu...
Uygulama oyun bölümü daha sürer baya...sertifika sorununu bilemem ama her işletim sistemi yazılımın orjinal olması için daha da sağlamlaştırılıyor...Belirli bir süre sıkıntı yaşatabilir.
Bataryası çok endişelendirmesin seni.O ekranı kaldırır...
32gb hafıza için tereddüte düştüğün cihaza bak allahını seversen...
N8 32 gb kartı destekliyor...

OğuzcanAbi

Üye
n8 dir yani soru deilki bu

ungood20

ungood20

Üye
bu ikisi arasında kaldıysan akıllı telefon almayınız ; )

SilentOne

SilentOne

Üye
n8 king

ziya68

ziya68

Üye
n8 ile n97yi yan yana bile getiremiyorum kardes birak iki arada bi derede kalmayi atla n8 e n900 haric gerisi hikaye

Mustafa1300

Mustafa1300

Üye
arada kalmaya gerek yok hocam n8 tabiki napcan n97 yi

BOSCHHH

Üye
Öncelilkle herkeze selamlar şöyle başlayayım

-n8 in sevdiğim tek yönü 600mhz işlemcisi ve kendine ait ekran kartının olması ama işlemcisi 1ghz olsaydı tadından yenmezzdi sonra ne oldu samsung nokia yı geçmişmiş geçer tabi nokia bunları düşünemiyorsa bunları çekmeyi hak ediyor

-nokia yı sevmemin tek sebebi ise symbianı kulanıyor olması

-n97 de hd oluşturabilme yeteneği olmamasına rağmen verilen dahili hafıza miktarı 32gb ama hd özelliği koyulan tüm umutların bağlandı dönüm noktası olacak olan telefon n8 e verilen hafıza 1 gb çok ironik değilmi sizcede bu yönünü sevmedim

-birde şarj konusunda n8 ile n97 arasındaki bekleme süresi farkı n97 nin 40 saat yani neredeyse 2 günlük üstünlüğü benim için şarj önemlidir

-birde n8 symbian 3 ün ilk temsilcisi ya bide nokianın ilkleri her zaman eksik bir yönüyle doğar ya sonrak imodellerde düzelir acaba bu n8de böyle birşeymi

-birde uygulama sıkıntısı çekilebilinir ilk başlarda s60 v3 uygulamalarını küçük değişikler yaparak n97 nin v5 ine uydurabiliyorlar ve çok geniş bir yelpazesi var n97 nin uygulama konusunda n8 bu konuda biraz geride kalır

-en önemlisi sar değeri yani radyasyon yanı kanser yapma oranı n97 nin sarı=0.66 n8=1.22

n8 in türkiyeye gelmesini bekliyorum n8 alanların yorumlarına göre almayı düşünüyorum ama gönlüm n97 den yana n8 in de bi sürü özelliği var ama kararsızım hart disk bile takılıyormuş yahu şaşılcak iş doğrusu

Burada daha ayrıntılı karşılaştırmasını yapabilirsiniz

dostum bende suan n97 ve bırde n8 var
ben en cok msj kullandıgım ıcın n97 tercıhımdır..ama dığer butun konularda n8 derım..n97 de vıdeo ızleme ozellıgı yok ama n8 de var hemde her sıteden ızleyebılrıyorsun.

ash54

ash54

Üye
ya ağalar bende N8 ile N9 arasında kaldım N8 in kamera ve dış görüntüsü hoşuma gidiyor.N9 un ise klavyesi var bi de ekranı daha üyük sanki.Bu da N8 in yeni resmi videosu yakında Türkiyedede gösterirler çok hoşuma gitti,paylaşayım dedim bari :op:

ozggurr

ozggurr

Üye
ya ağalar bende N8 ile N9 arasında kaldım N8 in kamera ve dış görüntüsü hoşuma gidiyor.N9 un ise klavyesi var bi de ekranı daha üyük sanki.Bu da N8 in yeni resmi videosu yakında Türkiyedede gösterirler çok hoşuma gitti,paylaşayım dedim bari :op:

N9 diye bir model yok, E7'dir o...

ash54

ash54

Üye
N9 diye bir model var üretimine geçilmedi henüz buda prototipi orjinal videosuda var.

sultant

Üye
n97 den bi halt olmaz ben aldım cokta pişman oldum

Esendağlı

Esendağlı

Üye

Üst Alt