N8 almayı düşünüyorum da...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Soc-DooM33

Soc-DooM33

Üye
evet tek takilan oyun bu akici bir sekilde oynanmiyor ama diger oyunlar cok akici gerckten guzel de degil zten bnde de bole biraz kasior o yuzden oynanmior ben sevmiorm yani onun yerne diger araba yarslarini oynuorum mrk etme N8 al pisman olmazsin :oke:

10ur_1905

Üye
peki iphone 4 mü -nokia n8 mi ?:hmmm

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Herşeyi yapabileceğin bir cihaz alacaksan eğer kesinlikle N8 al,ama yok ben oyunları çok rahat oynayayım gerisi önemli değil paramda çok diyorsan iphone 4 al.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
    Konu Sahibi
bu konuda çok haklısın isterseniz 30 tane klasör açın her birine bir oyun koyun yinede yavaş açılıyor bir klasöre 5 6 oyundan fazla koymamaya çalışıyorum yine de en hızlı açılış 7-8 saniye sürüyor

ayrıca asphalt 5 i denedim görüntüler video daki gibi ancak çok kasıyor gibi görünmüyor sadece bazı yerler çok kasıyor.
uygulama beni çok kasmaz diyorsan n8 al derim ama uygulama konusunda artık daha da kötü ilk zamanlar herkes kötü diyordu şimdi artık 1 uygulama bile çıkmıyor adam gibi.
anna güncellemesi de bence boş bir güncelleme olacak yinede tercih senin ben olsam şu vakitte almazdım.

Ha? Kafam karıştı.
Şimdi ben uygulama hastasıyım herşeyi yüklerim.
Usb on the go, hdmi ve kamera (çok fotoğraf çekerim) beni cezbetti.
Nette flash istemiyorum vodafone ile bağlanıyorum, şayet flash olsa bile ayarlardan kapatırdım.

Cidden dediğiniz gibi mi oluyor telefon çekilmez mi oluyor?

----------Eklendi @ 19:30:42 ---------- Yazıldı @ 19:29:50 ----------

çok uygulama ile...

ozggurr

ozggurr

Üye
Bendeki Nokia N8:
c: 91.8 MB bos alan
e: 3.3 GB bos alan
f: 2.3 GB bos alan

1 ana ekran kullaniyorum:
Wi-fi her zaman acik. Ekran isigi tam acik, Menu efectleri acik.

Telefon acikken kapanmasi 5 sn (beyaz ekranda nokia yazisinin sonup ekranin kararma suresi) suruyor.
Telefon kapaliyken acilmasi: Beyaz ekranda Nokia yazisinin gorunmesi 8 sn, el ele tutusma 28 sn, ana ekranin gorunmesi 30 sn, GSM'ye baglanmasi 35 sn, sim kartina ait programlarin kurulmasi 45 sn, otomatik acilan RAMblow Programinin calismasi: 58. sn de gerceklesiyor... Yani telefonumun kullanima tam hazir oldugu sure 58 sn suruyor. Ramblow olmasa 45 sn surecekti.

RAMBlow acilir acilmaz 143.13 mb bos hafiza ve arka planda calisan 5 adet uygulama var.

Ramblow acildiktan 10 sn sonra Report'a basinca Arkaplanda calisan uygulama adeti 10 a cikarken bos hafiza 129.76 mb'a dusuyor.

Yani benim telefonum ilk acilista 130 mb bos RAM ile calisiyor.

Menu tusuna basinca menunun gelme suresi: goz acip kapinca kadar.
Uygulamalar klasorune basinca: 2 sn.
Uygulamalar klasorunun icindeki games glasorune basinca: 2.5 sn (SIMS3-NFS SHIFT-ANGR BIRDS-REAL GOLF HD-GALAXY ON FIRE-PES2011-ANGBIRD RIO-HERO OF SPARTA oyunlari yuklu klasorde), geri tusuna basinca Uygulamalar klasorune donmesi 0.5 sn. Tekrar Games klasorune basinca 0.1-0.2 sn (gozacipkapama)
Tools kalorune girmsi: 0.5 sn
Office klasoru: 1-1.5 sn
Menu tusuna basip ana ekrana donmesi: 0.5 sn
Photograflar klasoru: 0.5 sn:
3313 adet yuksek cozunurluklu fotograf olan ALL secenegine basinca fotograflarin onizleme ekraninin gelmesi 1 sn, geri tusuna basinca (gozacipkapama)
Toplam 133 fotografin oldugu 4 album menusune girme suresi 1 sn. geri donme (gozacipkapama)

55 tane videonun oldugu videolar menusune girme suresi 1 sn. ana ekrana geri donme suresi (gozacipkapama)

693 kisinin kayitli oldugu rehbere girme suresi: (gozacipkapama)

Ana ekranda bulunan ogeler: Saat; takvim; videolar; fotograflar;dukto;harita;web;rehber;uygulamalar kisayolu; ofis kisayolu; favori kisler; ajanda; ara (search)

Music player girme suresi: 1 sn

An itibari ile calisan uygulama sayisi 12 oldu: RAM 119.36'ya dustu..

Yani bu telefon yavas ise bu kadar yavas.
Anlik olarak olcup yazdim.
Ramblow ile cleanup yapinca 128.22 Mb oldu fena sayilmaz...

Telefonu en cok kasan uygulamalarin basinda Noise autofix uygulamasi geliyor. Acinca 128.22 Mb'dan 67.65 MB'a dustu bos ram.

4000x3000 boyutundaki bir fotografi 60 sn'de temizliyor. Programdan cikip RAM'i kontorl edince 124.02 MB bos ram kalmis gorunuyor.

4 mb nereye gitti? iste butun mesele bu :)

Saka bir yana yavassa bu kadar yavas, hizli ise bu kadar hizli bir alet. Bilgisayar segmentinde degil, akilli telefon segmentinde.

Sonra neden RAM 512 MB degil, islemci 1.5 GB degil diye sikayet etmemek icin bu konulari takan biriyseniz uzak durun, yok ben 256 mb ile bu telefonu ottururum diyenlerdenseniz ki her notanin sesini hakkiyla veriyor kendileri, otturun o zaman :)

nonamex

Üye
Ha? Kafam karıştı.
Nette flash istemiyorum vodafone ile bağlanıyorum, şayet flash olsa bile ayarlardan kapatırdım.

çok uygulama ile...

Evet hemde fazlasıyla çekilmez oluyor. Tema efektleri de hız efekti yerine iyice yavaşlatıcı bir efekt koymuşlar. 2'si birleşince al sana eziyet :ehe (Tema efektlerini kapatınca da klasörlere girmek ve kaydırma yapmak yine eziyet değişen birşey yok ) :oke:

Yukarıda N8 öyle hızlı böyle hızlı diyen şahıs 9-10 tane oyun yüklemiş sadece, benim telefonumda 130 civarı oyun yüklü, sizde az değil çok şey yüklemek istiyorsunuz..

Çok uygulama yükleme hevesli birisiniz benim gibi, bende kasmaz hayaliyle aldım ama fos çıktı..

Soc-DooM33

Soc-DooM33

Üye
Evet hemde fazlasıyla çekilmez oluyor. Tema efektleri de hız efekti yerine iyice yavaşlatıcı bir efekt koymuşlar. 2'si birleşince al sana eziyet :ehe (Tema efektlerini kapatınca da klasörlere girmek ve kaydırma yapmak yine eziyet değişen birşey yok :oke:)

tema efektlerini acinca ne ayani klasore girmek kaydrma yapmak hizlaniyor mu? :aha:

ozggurr

ozggurr

Üye
Yukarıda N8 öyle hızlı böyle hızlı diyen şahıs 9-10 tane oyun yüklemiş sadece, benim telefonumda 130 civarı oyun yüklü, sizde az değil çok şey yüklemek istiyorsunuz..

Çok uygulama yükleme hevesli birisiniz benim gibi, bende kasmaz hayaliyle aldım ama fos çıktı..

N8'i agirlikli olarak oyun oynamak icin alacak arkadaslara almamalarini tavsiye ederim.

Yukerida N8 oyle hizli boyle hizli diyen sahis sadece mesajlasma ve arama ozelligini kullanan ve her mesajinda sacmalayan birisi oldugu icin, -ki bu sahiz ben oluyorum- N8'i oyun oynamak asil maksadi tasiyarak aldiginizda hayal kirikligi yasayabilirsiniz derse, yine de sacmalamis olacagindan, forumun en super hiper Nokia N8 kullanicisi, nonamex kullanicisinin tavsiyesine uyaraktan Nokia N8 alip almama konusunda suruncemede kalabilirsiniz.

32 gb hazifadan geriya boslukta kala kala 5 gb yer kalmis bende cocuk hala o sahis birkac oyun yuklemis diyor :) uzayinda hacme sahip tek sey oyun ki bizim 26 gb'lik verilerimiz yer kaplayamamis arkadasin algi dunyasinda...

Kasmalari cok kastikca, kasintiya donusuyor.

rapman

rapman

Üye
Asphalt 5 N8'de akıcı değil, kasıyor evet. Ama bunun nedeni cihazın teknik özelliklerinin yetersiz olması değil, Gameloft'un beceriksizliği. Oyunu berbat port etmiş ve buna bağlı olarakta optimizasyon hataları ortaya çıkmış. Diğer oyunlarda kasmaya rastlamadım :oke:

uMTOku

Üye
Symbian anna ve bella da kasmayı gidericek en kötü bella da şaşırcaksınız ama öyle ve uygulamalara para veririm müziklere veririm param var dersen Iphone 4 al yoksa Desire HD al android belki grafik gelir sana ama geleceği var symbian öldü artık pişman olma N8 tabi ki güzel bir telefon ama şimdilik 1 sene sonra para etmez satarken aldığına deymez android al hatta paran varsa galaxy II al biz 5 arkadaş N8 kullanıyoruz bende başka da var ama HTC elimden düşmez benim

nonamex

Üye
N8'i agirlikli olarak oyun oynamak icin alacak arkadaslara almamalarini tavsiye ederim.

Yukerida N8 oyle hizli boyle hizli diyen sahis sadece mesajlasma ve arama ozelligini kullanan ve her mesajinda sacmalayan birisi oldugu icin, -ki bu sahiz ben oluyorum- N8'i oyun oynamak asil maksadi tasiyarak aldiginizda hayal kirikligi yasayabilirsiniz derse, yine de sacmalamis olacagindan, forumun en super hiper Nokia N8 kullanicisi, nonamex kullanicisinin tavsiyesine uyaraktan Nokia N8 alip almama konusunda suruncemede kalabilirsiniz.

32 gb hazifadan geriya boslukta kala kala 5 gb yer kalmis bende cocuk hala o sahis birkac oyun yuklemis diyor :) uzayinda hacme sahip tek sey oyun ki bizim 26 gb'lik verilerimiz yer kaplayamamis arkadasin algi dunyasinda...

Kasmalari cok kastikca, kasintiya donusuyor.

Ben telefonun hafızasını filmle, müzikle doldurunca mı yavaşlıyor diyorum, oyun yükledikçe telefon yavaşlıyor diyorum yazdıklarımı anladığından emin misin ?

32 GB lık hafızayı doldurmuşmuşmuş aferin sana ne diyeyim. :ehe

Film ve Müzik doldurma niyetinde biri olsa karşımda N8'den daha iyisini bulamazsın demesini de bilirim, oyun ve uygulama yüklemek isteyen birine N8 senin alman gereken en son telefonda da demesini bilirim :oke:

Karşımızda ki kim oyun ve uygulama yüklemek isteyen biri, e daha kasıyorsun kendini ?

ozggurr

ozggurr

Üye
Ben teknolojinin bu kadar hizli ilerledigi bir zamanda 0 olarak alinmis bir telefonun hangi sisteme sahip olursa olsun 1-2 sene sonra ikinci el olarak satildiginda adamakilli para edecegine inanmiyorum. 1 sene sonra cikmis orta sinif sayilan telefonlar 1 sene oncenin ust sinif telefonlari kadar ozelliklere sahip oluyor.

Nokia 6600'dan bu yana yasanan gelismelere bakip her sene super diye cikan modelin bir sonraki sene rakabette ne kadar geri kaldigini daha net gorebiliriz.
Bir Nokia N73 vardi, super yok yok diyordu herkes, bir wi-fi yok aaamaaan onu da ne yapcaz yaygin degil dedi herkes aldi Nokia N73'u :)

Sonra N82-95-96.... Nokia N96 ciktiginda bu kadar olur diyen cok kisi gordum, telefona uzay araci muamelesi yapiyorlardi.
Nokia N800-900
Nokia N97 demedim bile bak...
5800 kac satti, Nokia 5800 almayani dovmusler sanki, hepimiz istedik ki 5800'umuz surekli guncellensin, guncellensin ve yeni telefon almadan bozulana kadar super bir sekilde kullanalim, gonlumuzden gecen buydu, Modlar kurduk, yaptik bozduk, forumlarda cozum aradik, tartistik, bagirdik cagirdik ama Nokia 5800 basit bir telefon simdi. Daha iki sene once neydi oysa... 2 sene sonra su anda tahmin etmekte zorlanacaginiz modeller bekliyor oysa... Bizim amiral gemileri eninde sonunda balikci teknesi olmaya mahkum, ekonominin kanunu bu... 2010'un amiral gemisi 2012'nin balikci teknesidir, bu konuda ikna olmadikca cok dert edersiniz gelismeleri kendinize...

Bence....

----------Eklendi @ 21:15:01 ---------- Yazıldı @ 21:10:44 ----------

Ben telefonun hafızasını filmle, müzikle doldurunca mı yavaşlıyor diyorum, oyun yükledikçe telefon yavaşlıyor diyorum yazdıklarımı anladığından emin misin ?

32 GB lık hafızayı doldurmuşmuşmuş aferin sana ne diyeyim. :ehe

Film ve Müzik doldurma niyetinde biri olsa karşımda N8'den daha iyisini bulamazsın demesini de bilirim, oyun ve uygulama yüklemek isteyen birine N8 senin alman gereken en son telefonda da demesini bilirim :oke:

Karşımızda ki kim oyun ve uygulama yüklemek isteyen biri, e daha kasıyorsun kendini ?

nonamex sen ne dersen de biz seni seviyoruz

nonamex

Üye
Şimdi düşününce, teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki 3-4 sene sonra anılarımızda kalacak bir telefon için birbirimizin kalbini boş yere kırmaya değmez.. :oke:

• Beğen
Tepkiler: OzGuRKnowN
Soc-DooM33

Soc-DooM33

Üye
Asphalt 5 N8'de akıcı değil, kasıyor evet. Ama bunun nedeni cihazın teknik özelliklerinin yetersiz olması değil, Gameloft'un beceriksizliği. Oyunu berbat port etmiş ve buna bağlı olarakta optimizasyon hataları ortaya çıkmış. Diğer oyunlarda kasmaya rastlamadım :oke:

aynen ole :oke: bizm telde Asphalt 5 in oyun optimizesi berbat! :ah

pRime.

pRime.

Üye
Dostum, hayatımda bu kadar başarılı, yüksek donanımlı (işlemci ve ram'e çekmeyin olayı! Donanım, işlemci ve ram'den ibaret değildir!!) başka bir telefon daha kullanmadım. Kışkırtıcı yorumlara gelme ve al diyorum. Bu arada klasör olayını, tüm sonradan yüklenen uygulama ve oyunları ana menüye alarak çözdüm. (iphone gibi) Biraz karışık olabiliyor fakat zerre kasma donma yok! Zaten telefonun bunun dışında rastladığım sorunu da yok. Telefonu düzgün bi yerden almak da önemli tabi. Turkcell'den veya nokia shop'tan alırsan sorun yaşamazsın. :oke:
Ayrıca symbian^3'lü telefonların çoğu sorunlu, forumda herkes şikayetçi diyen şahsiyetlere de burdan sesleniyorum:
Sorunsuz sandığınız Androidler badalar bi n8(özellikle), c7, c6-01 kadar satsaydı türkiye'de, o zaman görürdük forumda açılan konuları. :oke: (ki zaten görüyoruz android, bada, ios bölümlerini)
Saygılarımla...

• Beğen
Tepkiler: OzGuRKnowN

muratcan1905

Üye
Ha? Kafam karıştı.

çok uygulama ile...

telefon çekilmez derken klasör girmeleri gerçekten çekilmez bence beklemekten bıkıyorsun bir süre sonra.
usb on the go hdmı içeren başka telefonlarda var bütçen ne kadardır bilmiyorum ama (galaxys2 de de var bu özellikler )
kamera önemli ancak telefon mu fotoğraf makinası mı şeklinde de düşün derim.
kameradan eğer şansızlık yaşamazsan (bazen parlama mercek sorunları vs oluyor forumda bir kaç kişide vardı) memnun kalırsın o konuda rahat ol.
uygulama hastasıysan n8 den değil symbian platformundan uzak dur derim ve ya bir süre uygulama ve oyunları incele derim birde diğer platformları incele derim.

• Beğen
Tepkiler: AYNA
_ardaa

_ardaa

Üye
o kadar uzun uzadıya yazmaya gerek yok bence alınca pişman olmayacağın bir telefon.

AYNA

AYNA

Üye
telefon çekilmez derken klasör girmeleri gerçekten çekilmez bence beklemekten bıkıyorsun bir süre sonra.
usb on the go hdmı içeren başka telefonlarda var bütçen ne kadardır bilmiyorum ama (galaxys2 de de var bu özellikler )
kamera önemli ancak telefon mu fotoğraf makinası mı şeklinde de düşün derim.
kameradan eğer şansızlık yaşamazsan (bazen parlama mercek sorunları vs oluyor forumda bir kaç kişide vardı) memnun kalırsın o konuda rahat ol.
uygulama hastasıysan n8 den değil symbian platformundan uzak dur derim ve ya bir süre uygulama ve oyunları incele derim birde diğer platformları incele derim.

Arkadaş çok güzel açıklamış katılıyorum..

ultrayer6

ultrayer6

Üye
    Konu Sahibi
bir yerde okudum, herşey donanım değilmiş.

...Herşey donanım değildir. Mesela bakın: 300mhz'lik ve 128 mb ram ile iphone 3g'nin neler yaptığını gördük. Yani donanım az bile olsa, sistem o donanımı tam olarak kullanır ve mükemmel çalışır. Bu durumda 1ghz'lik donanımın 680mhz'lik donanımdan üstün olduğunu söylemek yanlış olur. Çünkü işletim sistemine bakmak gerekir, ki Symbian^3 işletim sistemi fazla sistem istemediği için düşük sistemde bile yüksek performans ile çalışır. Üstelik Android'li cihazlardan farklı olarak GPU donanımı sayesinde işlemciye binen yükü yarıya indirir ve uygulamalara emulatör olmadan doğrudan erişim sağlayarak 680mhz'in tamamını kullanır. Kaldı ki 1ghz'lik bir android'li cihazda olmayan GPU işlemciye binen yükü ikiye katlar, ayrıca uygulamalara doğrudan erişemez, emulatör gerektirir. Emulatör'ün de işlemciden aldığı pay göz önünde bulundurulduğunda Android'li bir cihaz 1ghz'in yaklaşık 550-700 mhz kadarını tam anlamı ile kullanabilir.

kafam iyice karıştı ya :hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...