Bendeki Nokia N8:
c: 91.8 MB bos alan
e: 3.3 GB bos alan
f: 2.3 GB bos alan
1 ana ekran kullaniyorum:
Wi-fi her zaman acik. Ekran isigi tam acik, Menu efectleri acik.
Telefon acikken kapanmasi 5 sn (beyaz ekranda nokia yazisinin sonup ekranin kararma suresi) suruyor.
Telefon kapaliyken acilmasi: Beyaz ekranda Nokia yazisinin gorunmesi 8 sn, el ele tutusma 28 sn, ana ekranin gorunmesi 30 sn, GSM'ye baglanmasi 35 sn, sim kartina ait programlarin kurulmasi 45 sn, otomatik acilan RAMblow Programinin calismasi: 58. sn de gerceklesiyor... Yani telefonumun kullanima tam hazir oldugu sure 58 sn suruyor. Ramblow olmasa 45 sn surecekti.
RAMBlow acilir acilmaz 143.13 mb bos hafiza ve arka planda calisan 5 adet uygulama var.
Ramblow acildiktan 10 sn sonra Report'a basinca Arkaplanda calisan uygulama adeti 10 a cikarken bos hafiza 129.76 mb'a dusuyor.
Yani benim telefonum ilk acilista 130 mb bos RAM ile calisiyor.
Menu tusuna basinca menunun gelme suresi: goz acip kapinca kadar.
Uygulamalar klasorune basinca: 2 sn.
Uygulamalar klasorunun icindeki games glasorune basinca: 2.5 sn (SIMS3-NFS SHIFT-ANGR BIRDS-REAL GOLF HD-GALAXY ON FIRE-PES2011-ANGBIRD RIO-HERO OF SPARTA oyunlari yuklu klasorde), geri tusuna basinca Uygulamalar klasorune donmesi 0.5 sn. Tekrar Games klasorune basinca 0.1-0.2 sn (gozacipkapama)
Tools kalorune girmsi: 0.5 sn
Office klasoru: 1-1.5 sn
Menu tusuna basip ana ekrana donmesi: 0.5 sn
Photograflar klasoru: 0.5 sn:
3313 adet yuksek cozunurluklu fotograf olan ALL secenegine basinca fotograflarin onizleme ekraninin gelmesi 1 sn, geri tusuna basinca (gozacipkapama)
Toplam 133 fotografin oldugu 4 album menusune girme suresi 1 sn. geri donme (gozacipkapama)
55 tane videonun oldugu videolar menusune girme suresi 1 sn. ana ekrana geri donme suresi (gozacipkapama)
693 kisinin kayitli oldugu rehbere girme suresi: (gozacipkapama)
Ana ekranda bulunan ogeler: Saat; takvim; videolar; fotograflar;dukto;harita;web;rehber;uygulamalar kisayolu; ofis kisayolu; favori kisler; ajanda; ara (search)
Music player girme suresi: 1 sn
An itibari ile calisan uygulama sayisi 12 oldu: RAM 119.36'ya dustu..
Yani bu telefon yavas ise bu kadar yavas.
Anlik olarak olcup yazdim.
Ramblow ile cleanup yapinca 128.22 Mb oldu fena sayilmaz...
Telefonu en cok kasan uygulamalarin basinda Noise autofix uygulamasi geliyor. Acinca 128.22 Mb'dan 67.65 MB'a dustu bos ram.
4000x3000 boyutundaki bir fotografi 60 sn'de temizliyor. Programdan cikip RAM'i kontorl edince 124.02 MB bos ram kalmis gorunuyor.
4 mb nereye gitti? iste butun mesele bu
Saka bir yana yavassa bu kadar yavas, hizli ise bu kadar hizli bir alet. Bilgisayar segmentinde degil, akilli telefon segmentinde.
Sonra neden RAM 512 MB degil, islemci 1.5 GB degil diye sikayet etmemek icin bu konulari takan biriyseniz uzak durun, yok ben 256 mb ile bu telefonu ottururum diyenlerdenseniz ki her notanin sesini hakkiyla veriyor kendileri, otturun o zaman