Mesela telefonun hangi sürümüne dönmek istiyorsanız o dosyaları Bilgisayarınızda olsun.
Örneğin C7_RM-675 ( 12.3 , 12.4 , 13.16 , 14.2 , 22.14 , 24.1 , 25.7 , 25.8 , 111.20.104 ve 111.30.609 ) bu sürümlerden telefona yüklemek istediğiniz hangisi olursa o yazılım dosyaları elinizde olsun.
Ben Devamlı yaptığım Downrange'yi anlatacağım.
* İlk başta Navifirmden Nokia N8 in 25.7 sürümünü indiriyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken Navifirm : Yukarda Server yazan yerin Nokia Care Suite olmasıdır.
* Sonra Tekrar Navifirmden ( Fakat bu sefer Yukarda Server yazan yeri Quality Assurance olmasına dikkat edelim. ) Nokia N8 in 11.5(Scandinavia - 0598984 ) yazılımını Bilgisayarımıza indiriyoruz.
* Sıra geçelim Anlatıma :
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bu linkteki Phoenix yazılımını Bilgisayarımıza İndirip Kuruyoruz.
Not: Kurulum yaparken Antivrüs programının devredışı olmasına dikkat edelim.
1) İlk indirdiğimiz Nokia N8 25.7 sürümünü Phoenix => Product => RM-675 klasörü oluşturup içine atıyoruz ve Telefona Herzaman yaptığımız DeadFlash yöntemiyle Flash atıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken tek olay Deadflash kutusunu seçtikten sonra Options bölümünden kırmızı işaretli olanı silmek gerisini normal deadflash atıyoruz. İşlem başarıyla gerçekleştirilecektir. Telefon Açılmayacaktır artık yırtınsanız da böyle. Fakat Paniğe gerek yok böyle olması gerekiyor sonuçta.
2) İkinci indirdiğimiz Nokia N8 Scandinavia yazılımını aynı yolla Phoenix => Product => RM-675 in içine atıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek nokta Önceki attığımız yazılımı RM-675 klasöründen silmek. Telefonu aynı şekilde Deadflash yöntemiyle flashlıyoruz. Telefonun ekranda test yazısı falan çıkacak Sonra telefonda NOKİA yazısı ters çıkacak ve telefon açılmayak ama yine başardık öncekinde hiç açılmıyordu fakat bu sefer hiç değilse NOKİA yazısı çıktı tersi düzü yok sonuçta çıktı.
3) Son olarak Başlat => Denetim Masası => Program ekle kaldırdan.
Phoenix_Service_Software_2010_38_5_44210 bu Phoenix sürümünü kaldırıyoruz. Ve yerine Phoenixin ( Phoenix_Service_Software_2011.46.002.47246 ) sürümünü kuruyoruz. İşte Link:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
.
Bu Phoenix sürümünü kurduktan sonra En başta belirttiğim gibi Kendi Telefonunuzun İstediğiniz ama istediğiniz yazılımını Yine Dead Flash yöntemiyle telefona flashlıyoruz. İşlem Bu Kadar %100 garanti verebilirim bu konuya Kaya abinin açmış olduğu konu symbian^3 de istediğiniz telefona ve istediğiniz yazılımdan downrange oluyor bizzat TEST ettim.
Not:
1) Download linkleri alıntıdır.
2) Phoenix deneyimi olmayanlar denemesin
3) Yapamayanlar demekki yanlış yapıyorlar...
Kaya abi böyle bir cevap yazdım kusuruma bakma açık açık anlatıldığı halde dönemeyeneleri görünce kafayı yiyorum.
Hadi Kolay Gelsin....