Müjde!!! S^3 Downgrade!!Belleden Dönmek İsteyenler (E6,E7,C7,C6,X7,vb.) GÜNCELLEME 29.02.2012

Sponsorlu Bağlantılar

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
bak bana hiçbir bilgi vermiyorsun.
cihazın ne?
bu son çıkan belle 111.030.609 mu,...-...-625mi?

Shadowman07

Shadowman07

Üye
cihaz e6 kardeşim son çıkan versiyon olması lazım bir hafta oldu yükleyeli çok ağır çalışıyor diye geri döneym dedm

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
cihaz e6 kardeşim son çıkan versiyon olması lazım bir hafta oldu yükleyeli çok ağır çalışıyor diye geri döneym dedm

maalesef dönüş yok,ben bi çözüm bulana kadar.
geri orjinal yazılımı flashla,açılır.artı ağır değil o kadar.haftaiçi cfwsini yayınlayacağım.2 haftadır üzerinde çalışıyorum.
çok güzel bir yazılım olacak.takipte kal...

Shadowman07

Shadowman07

Üye
orjinal fw nerden indirebiliriz hocam

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi

bununla indireceksin.
forumda yeterli anlatımı var.
zaten açınca anlarsın

Shadowman07

Shadowman07

Üye
o proyu biliyorum da baya karışık gibi gelmişti bi deniyeyim dostum

----------Eklendi @ 18:41:57 ---------- Yazıldı @ 18:09:45 ----------

dostum firmware indirdim şimdide firmware crc chechsum filan diye hata veriyor :s

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
Shadowman07

Shadowman07

Üye
verdiğin linkteki dosyalar silinmiş hocam linkler çalışmyr

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi

Shadowman07

Shadowman07

Üye
bi deniyeyim hack dosyasınıda indirmeye gerek varmı gerçi oda silik

----------Eklendi @ 20:43:09 ---------- Yazıldı @ 20:25:11 ----------

olmuyor hocam yine aynı hatayı veriyor nerden bulaştım buna ya 4 saatir uğraşıyorum

----------Eklendi @ 21:09:50 ---------- Yazıldı @ 20:43:09 ----------

kendi uğraşlarım sonucu yaptım saolun ...

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
bi deniyeyim hack dosyasınıda indirmeye gerek varmı gerçi oda silik

----------Eklendi @ 20:43:09 ---------- Yazıldı @ 20:25:11 ----------

olmuyor hocam yine aynı hatayı veriyor nerden bulaştım buna ya 4 saatir uğraşıyorum

----------Eklendi @ 21:09:50 ---------- Yazıldı @ 20:43:09 ----------

kendi uğraşlarım sonucu yaptım saolun ...

geçmiş olsun

ciwan__47

ciwan__47

Üye
c7 belleden annaya geçmek istedim ama sonda hata verdi ve telefon acılmıyor. power tusuna basıyorum sadece bi titreme geliyor sonra acılmıyor. verdigin c7 rm-675 dosyalarını indirdim rofs'uda degistirdim dedigin gibi ama sonuc olumsuz.. verdigin videoda rm-603 tu sanırım tam goremedim c7 için farklı bi yontemi mi war yoksa hata nerden kaynaklanıyor...???????????????????????????????????

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
c7 belleden annaya geçmek istedim ama sonda hata verdi ve telefon acılmıyor. power tusuna basıyorum sadece bi titreme geliyor sonra acılmıyor. verdigin c7 rm-675 dosyalarını indirdim rofs'uda degistirdim dedigin gibi ama sonuc olumsuz.. verdigin videoda rm-603 tu sanırım tam goremedim c7 için farklı bi yontemi mi war yoksa hata nerden kaynaklanıyor...???????????????????????????????????
yöntemler aynı.elimde e6 olduğu için rm-609 var videoda.kırmızı yazdığım yöntemi dene birde istersen.
Ben henüz son güncel yazılım olan belle 111.130.625'i downgrade yapamadım,olmadı.111.030.607den dönülüyordu sorunsuz bir şekilde ama 111.030.609dan dönmek isteyen olmadığı için downgrade olup olmadığı hakkında hiçbir fikrim yok.sen ikinci yöntemi dene blrde.
Farklı clhaz olmadığı için elimde deneyemiyorum

ciwan__47

ciwan__47

Üye

yöntemler aynı.elimde e6 olduğu için rm-609 var videoda.kırmızı yazdığım yöntemi dene birde istersen.
Ben henüz son güncel yazılım olan belle 111.130.625'i downgrade yapamadım,olmadı.111.030.607den dönülüyordu sorunsuz bir şekilde ama 111.030.609dan dönmek isteyen olmadığı için downgrade olup olmadığı hakkında hiçbir fikrim yok.sen ikinci yöntemi dene blrde.
Farklı clhaz olmadığı için elimde deneyemiyorum

dostum dedigin gibi benim 111.030.609 ondan donulme oluyor mu bilmiyorum. donmek istememim amacı yukledigim yazılım hosuma gitmedi hackli ama pek begenmedim onun için hackli 111.030.607 ye donmek istedim ilk once annaya donup sonra 111.030.607 hackli eski yazlılımı yukelerim diye dusundum olmadı soyledigin yontemleri denedim olmadı simdi baska turlu deneyecem eger olursa 111.030.609 dan da donmeyi anlatırım burada umarım olumlu sonuc elde ederim. ayrıca hemen dondugun cvp verip ilgilendigin için tşk ederim.. cok saol...

----------Eklendi @ 00:06:05 ---------- Yazıldı @ 00:02:36 ----------

denemeden sana danısmak isterim dostum. şimdi annaya donmek istiyorum. anna'nın firmwaresini yuklesem navifirmden indirdigimle flashlasam sonrada aynı yazılımın scandinavya versiyonunu üstüne flashlasam olur mu?

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
dostum dedigin gibi benim 111.030.609 ondan donulme oluyor mu bilmiyorum. donmek istememim amacı yukledigim yazılım hosuma gitmedi hackli ama pek begenmedim onun için hackli 111.030.607 ye donmek istedim ilk once annaya donup sonra 111.030.607 hackli eski yazlılımı yukelerim diye dusundum olmadı soyledigin yontemleri denedim olmadı simdi baska turlu deneyecem eger olursa 111.030.609 dan da donmeyi anlatırım burada umarım olumlu sonuc elde ederim. ayrıca hemen dondugun cvp verip ilgilendigin için tşk ederim.. cok saol...

----------Eklendi @ 00:06:05 ---------- Yazıldı @ 00:02:36 ----------

denemeden sana danısmak isterim dostum. şimdi annaya donmek istiyorum. anna'nın firmwaresini yuklesem navifirmden indirdigimle flashlasam sonrada aynı yazılımın scandinavya versiyonunu üstüne flashlasam olur mu?

yok sadece linkde verdiğim scandinavyayla yapacaksın.diğerleri olmaz.ve verdiğim phoeinix sürümüyle yapacaksın.
ben teşekkür ederim.meraktayım

DustoJniK

DustoJniK

Üye
Kaya abininde bildiği gibi bugün test amaçlı kendi CFW'm 111.030.0609 olandan C7 için önceden sızdırılmış fakat yayınlanmamış yazılım olan 111.20.104 yazılımına döndüm ve test ettim tekrar kendi CFW'm olan 111.030.0609 yazılımına geçiş yaptım. Arkadaşlar olay çok basit konu başlığındada olduğu gibi ilk önce N8 in belarus pink anna yazılımını telefona atıyoruz sonra yine N8 in Scandivia yazılımını telefona atıyoruz. Bunları : Phoenixin [ Phoenix_Service_Software_2010_38_5_44210_cracked ] sürümüyle gerçekleştiriyoruz. Sonra bu Phoenix yazılımını kaldırıyoruz. ve Phoenixin [ Phoenix_Service_Software_2011.46.002.47246_Cracked_0 ] sürümünü Bilgisayarımıza eksiksiz kuruyoruz. Sonra Telefonunuzun istediğiniz yazılımını telefona sorunsuz kuruyoruz. Sonrası zaten Selamun Aleykum oluyor :):):) Bu arada Kaya abime Çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok yararlı bir konu. Kendim açımdan söyliyim CFW hazırlayıp test ettiğim için sık sık Downrange yapıyorum Buda Kaya abinin bizimle paylaşmayı makbul gördüğü ve açtığı konu sayesinde. Tekrardan kendilerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah Razı Olsun....

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
Kaya abininde bildiği gibi bugün test amaçlı kendi CFW'm 111.030.0609 olandan C7 için önceden sızdırılmış fakat yayınlanmamış yazılım olan 111.20.104 yazılımına döndüm ve test ettim tekrar kendi CFW'm olan 111.030.0609 yazılımına geçiş yaptım. Arkadaşlar olay çok basit konu başlığındada olduğu gibi ilk önce N8 in belarus pink anna yazılımını telefona atıyoruz sonra yine N8 in Scandivia yazılımını telefona atıyoruz. Bunları : Phoenixin [ Phoenix_Service_Software_2010_38_5_44210_cracked ] sürümüyle gerçekleştiriyoruz. Sonra bu Phoenix yazılımını kaldırıyoruz. ve Phoenixin [ Phoenix_Service_Software_2011.46.002.47246_Cracked_0 ] sürümünü Bilgisayarımıza eksiksiz kuruyoruz. Sonra Telefonunuzun istediğiniz yazılımını telefona sorunsuz kuruyoruz. Sonrası zaten Selamun Aleykum oluyor :):):) Bu arada Kaya abime Çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok yararlı bir konu. Kendim açımdan söyliyim CFW hazırlayıp test ettiğim için sık sık Downrange yapıyorum Buda Kaya abinin bizimle paylaşmayı makbul gördüğü ve açtığı konu sayesinde. Tekrardan kendilerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah Razı Olsun....

eyvallah abim.allah sendende razı olsun.şimdi artık downgrade dahada kolaylaştı.konuyu güncelledim.bu yöntemle belle 625den dönememiştim.ama şimdi döndüm.uygulama hemen hemen aynı.kullanılan phoenix ve iscandinavya yazılımı da aynı sadece artık belarusu kullanmaya gerek kalmadı.belco2 arkadaş bir tiyo verdi saolsun ve oldu.
sizlerin desteğiyle çalışmalarıma tam gaz devam ediyorum.
görüşmek üzere

• Beğen
Tepkiler: belco2
ciwan__47

ciwan__47

Üye
denedim olmadı ama benim yapmadığım phoenix yazılımını kaldırıp 2011 yüklememek sanırım ondan dolayı olmadı. En son çare olarak hackli uda ile flaşladim yani her parçası bi yerden:) dil navifirm'den uda yabancı sitelerden 111.030.609 olanı rofs3 farklı yerden widgetler forumdan yani ortaya karışık hackli efektli güzel bisi oldu şuanda tek sorun tuş kilidi titreşiminin olmaması. Forumdaki konulardan çözümler denedim olmadı o kadar kusur kadı kızında olur deyip geçiyorum :)

----------Eklendi @ 02:22:33 ---------- Yazıldı @ 02:18:05 ----------

kardeşim 6120c için de olur mu bu downgrade. Yada onun yazılımını nerden bulabilirim benim emektarı diriltmek için:)

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
denedim olmadı ama benim yapmadığım phoenix yazılımını kaldırıp 2011 yüklememek sanırım ondan dolayı olmadı. En son çare olarak hackli uda ile flaşladim yani her parçası bi yerden:) dil navifirm'den uda yabancı sitelerden 111.030.609 olanı rofs3 farklı yerden widgetler forumdan yani ortaya karışık hackli efektli güzel bisi oldu şuanda tek sorun tuş kilidi titreşiminin olmaması. Forumdaki konulardan çözümler denedim olmadı o kadar kusur kadı kızında olur deyip geçiyorum :)

----------Eklendi @ 02:22:33 ---------- Yazıldı @ 02:18:05 ----------

kardeşim 6120c için de olur mu bu downgrade. Yada onun yazılımını nerden bulabilirim benim emektarı diriltmek için:)

bence toplu bir yazılım yüklesen daha mantıklı olur ve sorunsuz olur.tuş titreşimin belkide ondandır.
verdiğim phoenixi mutlaka kullanmak zorundasın zaten.
sonrada 21.13'le flashlayacaksın.çok basit.
diğer telin içinse navifirmden son sürümünü indirip flashlayabilirsin eğer telinde başka sorun yoksa ve usb kablon varsa

DustoJniK

DustoJniK

Üye
Mesela telefonun hangi sürümüne dönmek istiyorsanız o dosyaları Bilgisayarınızda olsun. Örneğin C7_RM-675 ( 12.3 , 12.4 , 13.16 , 14.2 , 22.14 , 24.1 , 25.7 , 25.8 , 111.20.104 ve 111.30.609 ) bu sürümlerden telefona yüklemek istediğiniz hangisi olursa o yazılım dosyaları elinizde olsun.

Ben Devamlı yaptığım Downrange'yi anlatacağım.

* İlk başta Navifirmden Nokia N8 in 25.7 sürümünü indiriyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken Navifirm : Yukarda Server yazan yerin Nokia Care Suite olmasıdır.

* Sonra Tekrar Navifirmden ( Fakat bu sefer Yukarda Server yazan yeri Quality Assurance olmasına dikkat edelim. ) Nokia N8 in 11.5(Scandinavia - 0598984 ) yazılımını Bilgisayarımıza indiriyoruz.

* Sıra geçelim Anlatıma : Bu linkteki Phoenix yazılımını Bilgisayarımıza İndirip Kuruyoruz.

Not: Kurulum yaparken Antivrüs programının devredışı olmasına dikkat edelim.

1) İlk indirdiğimiz Nokia N8 25.7 sürümünü Phoenix => Product => RM-675 klasörü oluşturup içine atıyoruz ve Telefona Herzaman yaptığımız DeadFlash yöntemiyle Flash atıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken tek olay Deadflash kutusunu seçtikten sonra Options bölümünden kırmızı işaretli olanı silmek gerisini normal deadflash atıyoruz. İşlem başarıyla gerçekleştirilecektir. Telefon Açılmayacaktır artık yırtınsanız da böyle. Fakat Paniğe gerek yok böyle olması gerekiyor sonuçta.

2) İkinci indirdiğimiz Nokia N8 Scandinavia yazılımını aynı yolla Phoenix => Product => RM-675 in içine atıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek nokta Önceki attığımız yazılımı RM-675 klasöründen silmek. Telefonu aynı şekilde Deadflash yöntemiyle flashlıyoruz. Telefonun ekranda test yazısı falan çıkacak Sonra telefonda NOKİA yazısı ters çıkacak ve telefon açılmayak ama yine başardık öncekinde hiç açılmıyordu fakat bu sefer hiç değilse NOKİA yazısı çıktı tersi düzü yok sonuçta çıktı. :)

3) Son olarak Başlat => Denetim Masası => Program ekle kaldırdan.
Phoenix_Service_Software_2010_38_5_44210 bu Phoenix sürümünü kaldırıyoruz. Ve yerine Phoenixin ( Phoenix_Service_Software_2011.46.002.47246 ) sürümünü kuruyoruz. İşte Link:
.

Bu Phoenix sürümünü kurduktan sonra En başta belirttiğim gibi Kendi Telefonunuzun İstediğiniz ama istediğiniz yazılımını Yine Dead Flash yöntemiyle telefona flashlıyoruz. İşlem Bu Kadar %100 garanti verebilirim bu konuya Kaya abinin açmış olduğu konu symbian^3 de istediğiniz telefona ve istediğiniz yazılımdan downrange oluyor bizzat TEST ettim.

Not:

1) Download linkleri alıntıdır.
2) Phoenix deneyimi olmayanlar denemesin
3) Yapamayanlar demekki yanlış yapıyorlar...

Kaya abi böyle bir cevap yazdım kusuruma bakma açık açık anlatıldığı halde dönemeyeneleri görünce kafayı yiyorum.

Hadi Kolay Gelsin....

Üst Alt