Batuhan_KK
Üye
Beyler elinizdeki cihaz Gooapple değildir. Kasası birebir aynıdır içi değişik. Yine de elinizdeki cihaz çok kullanışlı bu araya alınabilecek en iyi telefondur. Tek sorunu ram biraz eksik başka bir sorunu yok
Bu cihaz Türkiye'de Android 2.3.5, 2.3.6, 4.0.9, 5.1.1(evet daha cıkmadı ama var) şeklinde romlar ile satılıyor. Gerçeği 2.3.5'tir. Diğerleri Fake. En stabil ROM ise Türkçe karakter hatası olmayan (Seat yerine Saat) yazan Rom'dur. Bu Rom'da 3G görüntülü konuşmada çalışır.
MODEL:
Mediatek parrot
Versiyon: android 2.3.5
screensize : 320x480
ram: 200mb
rom 212mb
sdkart: 8 gb
bluetooth: var
wifi: var
gps: var
hareketli duvarkagidi: var
mikrofon:var
accelerometre: var
gravity sensor: var
jiroskop sensor: var
isik sensoru: var (ama calismiyor bende)
yatay accelero sensor :var
magnetik alan sensoru: var
oryantasyon sensor :var
basinc sensoru: yok
proxymity sensor :var
rotation vector sensor: var
sicaklik sensoru: yok
şöyle bir durum var ama, gooapple ın internette yazan özellikleri sallama değilse bu elimizdeki cihaz gooapple la kıyas bir cihaz değil, ne kamerası yanından geçebilir ne işlemcisi ne de birçok özelliği, bu elimizdeki cihazın tek artısı piyasadaki javalı çakma iphone 4s lere göre sadece android i olması, içinde android olan en düşük özellikli iphone 4s çakması bu
tek sorunu ram demişsin de bundan daha büyük sorun yok, birkaç uygulamadan sonra ram kaldırmıyor, swap alanı oluştururak birşeyler yapmak lazım ama o da ne kadar sağlıklı olur orası ayrı mesele
Bende seat yaziyor ama goruntulu gorusme calisiyor kardes.android versiyon 2.3.5
- - - Eklendi - - -
Sizde de oylemi bilmiyorum ama onceki mesajlarda da yazmistim telefon hafizasi kendi kendine doluyor bir sure sonra diye. root browser ile baktigimda data klasorunun icinde core dosyasi olusup 30 40mb lik yer kapliyor telde takilmalar oluyordu. ben bi oyundan sanmistim ama oyunu sildigim halde sorun devam edince biraz arastirdim. Bu core dosyasi telefonun bellek dokumu icinmis . ayrica heap-dump isimli bazi dosyalar da kendi kendine olusuyorlarmis onlari silince telefon gayet guzel oluyor.Bugun engineer moda girip bakarken memory dump ayarini gordum aktif halde idi onu devre disi biraktimsanirim artik bu gereksiz ve buyuk dosyalardan kurtulacagim.Size de tavsiye ediyorum.Rami bos tutmak icin ise arka plandaki acik kalan programlari kapatan programlar var onlar ise yariyor.swap yapmayi denedim ama verim almadim pek bisey farketmedi o yuzden sildim.
- - - Eklendi - - -
android asistant ile system info bu sekilde benim telefonun.
bben bi backup aldım.cihaza cwm yükledım.ordan restore edeyım dedim dosyayı görmedi.flashtolla rom dosyalarını yazdırıyoum 2 3 kere bişiler doluyor hata veriyor.yanlış dosya gibisinden.şuan içerisinde saçma bi rom yüklü.ekran renkleri kaırşmışama cihaz daha ölmedi mediatek menude acılıyo recoveryde acılıyo o kadar rom mom herşey denedım hala banamısın diyip çökmedi tam anlamıyla şuan doğru bi yazılım bulup flashtoolla yüklemem lazım ya.kaldım iki arada bir derede
usta cwm başka rom flashlarken geldiyanı doğru yazılımı bualamadım birtürlü.ama şuan mtkdroid tools çalışmaz bence.cünkü yanlış bir yazılım acılıyor bende.android 2.2 mesela düzkontak android işlevsiz ama.şuan cwm yüklü cihazda.telefon tam acılsa usb debuggingi aktif ederdım ama şimdi yapamıyorum.ben manuel olarak denerim olmadı.bakalım ne olucak cihaz tammaiyle susmuş değil benim.buldugum dosyayı denedıgımden biraz farklı şekil aldı mesela açılırken bende apple simgesi cıkmıyor Mediatek yazısı cıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?