İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
L 950 hiç kullanmadım, sanırım kullanan arkadaşlar cevap verecektir.
Şimdiye kadar L 820, L 830, L 535 L 920 ve halen L 640 XL kullandım/Kullanıyorum..
Gördüğün gibi senin uzun süre kullanım alışkanlığı bende yok,
Bu kullandığım cep telefonları arasında en sevdiğim L 640 XL oldu.
640 XL 'in geleceği ne olur bilmiyorum.
Durumuna göre;
L 640 XL öneriyorum.
Eğer ücret durumuyla ilgili kısıtlama yok ise HP Elite X3 (ikinci el) öneririm.
onun ikinci el ücreti çok aşar beni usta. en fazla 1100 bandına kendimi çıkarabiliyorum, o fiyata da güzel bi L950 düşmesini kolluyorum. aslında şu an o fiyata bi tane var ama hesap kesimini de beklemek zorundayım, pusudayım diyelim :)

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Yalnız ikinci ellere dikkat et.. Daha doğrusu almadan önce nelere dikkat edeceğin, nelere bakacağınla ilgili bilgi notu hazırla, insan alırken bazı şeyleri es geçebiliyor.
bir de o fiyata bulduğunuz L 950 XL ise çok iyi..

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ceza87
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Yalnız ikinci ellere dikkat et.. Daha doğrusu almadan önce nelere dikkat edeceğin, nelere bakacağınla ilgili bilgi notu hazırla, insan alırken bazı şeyleri es geçebiliyor.
bir de o fiyata bulduğunuz L 950 XL ise çok iyi..
yok düz 950 sadece. XL modelleri 1500 aşağısına pek yok. aklınıza gelen şeyler nelerdir notumu alayım :)

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
yok düz 950 sadece. XL modelleri 1500 aşağısına pek yok. aklınıza gelen şeyler nelerdir notumu alayım :)

Eğer bir sonraki telefonun yine WP olacaksa yani platform değiştirmeyeceksen ikinci el bir L950 alman oldukça mantıklı. 1100 TL L950 için bence çok düşük bir fiyat. Telefon temizse kaçırma derim. Ama tabi o fiyata satılan bir 950'yi mümkünse görerek inceleyerek al derim. Çünkü fiyat normalin altında. Ben şahsen kendi kullandığım 950'yi satacak olsam 1400-1500 lira filan isterdim. Ama satmam. Galaxy S8 ile başa baş takas yapalım deseler yine satmam. Bende üç yıl L820 kullanıp 950'ye geçtim. Nasıl bi bağımlılık yapıyor anla yani :)

• Beğen
Tepkiler: ceza87 ve bozkirdangelen
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Eğer bir sonraki telefonun yine WP olacaksa yani platform değiştirmeyeceksen ikinci el bir L950 alman oldukça mantıklı. 1100 TL L950 için bence çok düşük bir fiyat. Telefon temizse kaçırma derim. Ama tabi o fiyata satılan bir 950'yi mümkünse görerek inceleyerek al derim. Çünkü fiyat normalin altında. Ben şahsen kendi kullandığım 950'yi satacak olsam 1400-1500 lira filan isterdim. Ama satmam. Galaxy S8 ile başa baş takas yapalım deseler yine satmam. Bende üç yıl L820 kullanıp 950'ye geçtim. Nasıl bi bağımlılık yapıyor anla yani :)
aynen Android istemiyorum. eğer hesap kesimine kadar ilan kalkmazsa arayıp elden alıcam incelicem yani telefonu. resimlerden gayet temiz duruyor. adam 950XL aldığından bu boşta kalmış :) ama 950ye de 1-2 sene sonra desteği kesecekse bu microsoftcuk biraz daha mı beklesem acaba diye düşünmüyor değilim hani... :/
aramızdan hiç 950'den XL'a terfi eden oldu mu? belki de o satıcı aramızdadır şu an :)
bir de şöyle bir durum var; bi akrabam elindeki 1520'yi servise gönderdi arızalı oluğundan ve daha 6 ay garantisi var cihazın. servisten değişim kararı çıkmasını bekliyor, ve eğer 950 verirlerse (ne zaman karar çıkar ve ne zaman eline ulaşır orası meçhul tabi) kapalı kutu olarak direkt bana 1300e veririm dedi. ben ona elden taksit taksit vericem, faizsiz temiz :) ama 6 ay garantisi kalmış olacak kapalı kutu da olsa. bi de yukarda bahsettiğim diğer ihtimal var. yani 1100 liraya 1 yıl daha garantisi olan ikinci el 950 (tabi satılmazsa). bu ikisini kıyaslarsak siz hangisini tercih ederdiniz? :)

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
Esendağlı

Esendağlı

Üye
aynen Android istemiyorum. eğer hesap kesimine kadar ilan kalkmazsa arayıp elden alıcam incelicem yani telefonu. resimlerden gayet temiz duruyor. adam 950XL aldığından bu boşta kalmış :) ama 950ye de 1-2 sene sonra desteği kesecekse bu microsoftcuk biraz daha mı beklesem acaba diye düşünmüyor değilim hani... :/
aramızdan hiç 950'den XL'a terfi eden oldu mu? belki de o satıcı aramızdadır şu an :)
Günaydın, Birisi benden mi bahsetti acaba :)ben 950 den 950 xl ye geçtim, 950 yi de bu forumdan çok değerli bir arkadaşımıza yüz yüze görüşerek sattım o kişiyi sizler de çok iyi tanıyorsunuz:) 950 xl yi de satma niyetindeyim şuan sahibinden de ilanım var.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
@ceza87
Alacağın telefonda incelenmesi gerekenler(aklıma gelenler):
1- Telefonu bir kaç kez kapatıp açın.
2- Telefonda mutlaka konuşma yapın.
3- Telefonda resim çekin, video oynatın
4- Ard arda bir kaç uygulama açın ve o uygulamalar arasında gezinin.
5- En başta da IMEI numarasını kontrol edin
6- Var ise mutlaka faturasını, kutusunu, orjinal neyi var ise mutlaka alın.
7- Arka kapağını açıp, açılan, sökülen, oynanan bir yeri var mı-yok mu kontrol edin.
8- Telefonun tüm köşelerini kontrol edin, düşme, ezilme vs. var mı bakın.
9-Ekranında çizik vs. var mı kontrol edin.
10- Telefona alıcı gözüyle bakın, içiniz ısınıyor mu? yoksa rahatsız edici bir şeyler var mı?
Hepsi bu kadar : ) )
Ve mademki uzun zaman telefonu kullanma alışkanlığın var, o zaman L 950 XL'i bekle derim.

• Beğen
Tepkiler: ceza87 ve suyunsesi
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
@ceza87
Alacağın telefonda incelenmesi gerekenler(aklıma gelenler):
1- Telefonu bir kaç kez kapatıp açın.
2- Telefonda mutlaka konuşma yapın.
3- Telefonda resim çekin, video oynatın
4- Ard arda bir kaç uygulama açın ve o uygulamalar arasında gezinin.
5- En başta da IMEI numarasını kontrol edin
6- Var ise mutlaka faturasını, kutusunu, orjinal neyi var ise mutlaka alın.
7- Arka kapağını açıp, açılan, sökülen, oynanan bir yeri var mı-yok mu kontrol edin.
8- Telefonun tüm köşelerini kontrol edin, düşme, ezilme vs. var mı bakın.
9-Ekranında çizik vs. var mı kontrol edin.
10- Telefona alıcı gözüyle bakın, içiniz ısınıyor mu? yoksa rahatsız edici bir şeyler var mı?
Hepsi bu kadar : ) )
Ve mademki uzun zaman telefonu kullanma alışkanlığın var, o zaman L 950 XL'i bekle derim.
"bence" 950 ile 950XL arasında 400-500 lira fark verecek bi özellik farklı yok. hem 5.7" bana büyük gelir :)
Günaydın, Birisi benden mi bahsetti acaba :)ben 950 den 950 xl ye geçtim, 950 yi de bu forumdan çok değerli bir arkadaşımıza yüz yüze görüşerek sattım o kişiyi sizler de çok iyi tanıyorsunuz:) 950 xl yi de satma niyetindeyim şuan sahibinden de ilanım var.
hem fiyat açısından hem boyut açısından beni bi iki tık aşıyor hocam :)

• Beğen
suyunsesi

suyunsesi

Üye
"bence" 950 ile 950XL arasında 400-500 lira fark verecek bi özellik farklı yok. hem 5.7" bana büyük gelir :)

hem fiyat açısından hem boyut açısından beni bi iki tık aşıyor hocam :)
Yukarıdaki arkadaşlara katılmakla birlikte, L950 sana, daha ilk kullandığın andan itibaren bir oh çektirecektir. Bence o ilan sahibini ara ve telefonu senin için tutmasını iste.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen, Aybin.Kilic, erhanercan ve 2 diğerleri
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
arkadaşlar günaydın. kasım 2016da garantisi başlayan (5 aylık) ama hiç kutusundan dahi çıkmamış sıfır 950 buldum. çocuk microsofta işe girdiğinde vermişler hediye olarak ama hiç açıp kullanmamış. 1250 liraya anlaştık, cumartesi alacağım kısmetse :)

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, suyunsesi, Esendağlı ve 4 diğerleri
serinaga

serinaga

Üye
arkadaşlar günaydın. kasım 2016da garantisi başlayan (5 aylık) ama hiç kutusundan dahi çıkmamış sıfır 950 buldum. çocuk microsofta işe girdiğinde vermişler hediye olarak ama hiç açıp kullanmamış. 1250 liraya anlaştık, cumartesi alacağım kısmetse :)
Çok iyi şimdiden hayırlı olsun ...

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve ceza87
erhanercan

erhanercan

Üye
Nefis denk gelmiş. Hayırlısı olsun.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve ceza87
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Hayırlı olsun, güle güle kullan inşallah.
Arkadaşlar bu arada bende Lumia 950 xl yi bu gün sattım ve az önce xiaomi mi5 Prime siparişi verdim, bakalım bu android denemem nasıl geçecek.
Yalnız şu gerçeği belirtmem gerek, kısa zamanda hiç bir android cihaz Lumiaların verdiği keyfi vermez bana diye düşünüyorum , umarım alışırım.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, suyunsesi ve ceza87
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Hayırlı olsun, güle güle kullan inşallah.
Arkadaşlar bu arada bende Lumia 950 xl yi bu gün sattım ve az önce xiaomi mi5 Prime siparişi verdim, bakalım bu android denemem nasıl geçecek.
Yalnız şu gerçeği belirtmem gerek, kısa zamanda hiç bir android cihaz Lumiaların verdiği keyfi vermez bana diye düşünüyorum , umarım alışırım.
Mi5S alma şansınız varsa iptal etmenizi öneririm.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Mi5S alma şansınız varsa iptal etmenizi öneririm.
Nedenini biraz açarsanız memnun olurum, senin görüşlerin benim için önemlidir, iptal etme şansım var.
Hatta ettim bile :) Şimdi de Mi 5s siparişi geçeceğim.

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve suyunsesi
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: Esendağlı
suyunsesi

suyunsesi

Üye

Nedenini biraz açarsanız memnun olurum, senin görüşlerin benim için önemlidir, iptal etme şansım var.

Hatta ettim bile :) Şimdi de Mi 5s siparişi geçeceğim.
İkinize de hayırlı olsun. :)

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve ceza87
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
bu arada galaxy s8 modelinde de iris tarayıcı varmış. sanırım 950den sonra bu özelliği olan ilk telefon yanılmıyorsam?

• Beğen
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye

arkadaşlar gelen bildirim üzerinden direkt olarak cevap yazmayı bi yerden aktifleştirmek mi gerekiyor yoksa whatsapp desteklemiyor mu bu özelliği?

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve dark_13

Üst Alt