tmm UHSnin ultra hızlı olduğu çok belli, benim sorum da buydu telefonlar kaldırır mı bu hızı? yani destekler mi diye

sanırım class10un üzerine yetişemiyor telefonlar diyorsun

yalnız senin link hem class10 hem UHS-I anlamadım şimdi ikisi bir arada kart mı bu ne?
Biraz kurcaladım iki sınıf oluşmuş; Class 2-4-6-10 hız sınıfı (C harfi içinde yazar) ve UHS 1-3 ultra yüksek hız sınıfı (U harfi içinde yazar).
Class 2-4-6 normal hız, Class 10 yüksek hız sınıfına giriyor. Veri yolu hızları ise normal, yüksek, UHS-I ve UHS-II olarak ayrılıyor.
Hız sınıfında, veri yolu hızı; Class 10 minimum 10Mb, maksimum yaklaşık 90Mb:
Ultra hız sınıfında, veri yolu hızı; UHS-I minimum 10Mb maksimum 50-104Mb, UHS-II ise minimum 30MB maksimum 156-312Mb veri yolu hızlarına ulaşıyor.
UHS-I kart üzerinde "I" harfini kullanıyor.
UHS-II de "II" ifadesini kullanıyor.
Normal/Yüksek/UHS-I standardında olan kartların pinleri aynı olmakla beraber:
UHS-II standardının pinleri farklıdır. Pinlerinden de anlaşılacağı üzre şu anki cihazlarla tamamen uyumsuz.
Senin karışıklığa gelirsek kartın üzerinde hem Class 10 hem UHS-I yazması hız sınıflarının özelliklerinin örtüşmesinden kaynaklanıyor yani iki sınıfla da uyumlu olduğunu gösteriyor, şuan Lumia'lar için direkt UHS-I kart almak uyumsuzluk oluşturabilir. Tercihi sadece Class 10 ya da Class 10+UHS-I standartlı kart almak doğru olur (okuma/yazma hızları çok yüksek olamamakla beraber). Ama yine de kartı denemeden de anlaşılamayacağını düşünüyorum.
Mesela SanDisk ürün uyumluluğu sorgulaması yaptırıyor.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
sitesi üzerinden Nokia'yı seçip altta da mobil cihazları seçip aratınca Lumia cihazlar çıkıyor oradan cihazı seçip markanın uyumlu olduğu kartlar görünüyor.
Nokia Tartışmalar forumlarında bazıları UHS-I kartın uyumlu olduğunu söylüyor, bazıları ise farklı marka ama aynı özellikte uyumsuzluk oluşturduğunu yazmış yani yine deneme-yanılma yöntemi kullanılacak. Aslında bunları Nokia ya da Microsoft tamamen açıklasa iyi olurmuş.
Son olarak
sitesinde bir parantez içinde yüksek hız sınıfı ile ultra yüksek hız sınıfı uyumlu değildir diyor. İş yine kullanıcıya kalmış oluyor.
Bu arada SD 2Gb, SDHC (SD 2.0) 32Gb, SDXC (SD 3.0) 2Tb'a kadar maksimum bellek sağlar.
En hızlı kart:
O değil de konu mu açsaydım

Aslında konu var fakat kilitli ve güncel değil. Şurada:
SD Kart(Hafıza Kartı) Satın Alma Rehberi//Mutlaka okuyun! - MaxiCep