İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Biraz kurcaladım iki sınıf oluşmuş; Class 2-4-6-10 hız sınıfı (C harfi içinde yazar) ve UHS 1-3 ultra yüksek hız sınıfı (U harfi içinde yazar).
Class 2-4-6 normal hız, Class 10 yüksek hız sınıfına giriyor.
Hız sınıfında Class 10 minimum 10Mb, maksimum yaklaşık 90Mb okuma/yazma yapabiliyor.
Ultra hız sınıfında UHS-I minimum 10Mb maksimum 50-104Mb okuma/yazma yapabiliyor, UHS-II ise minimum 30MB maksimum 156-312Mb.

UHS-I kart üzerinde "I" harfini kullanıyor.

UHS-II de "II" ifadesini kullanıyor.

Normal/Yüksek/UHS-I standardında olan kartların pinleri aynı olmakla beraber:

UHS-II standardının pinleri farklıdır. Pinlerinden de anlaşılacağı üzre şu anki cihazlarla tamamen uyumsuz.

Senin karışıklığa gelirsek kartın üzerinde hem Class 10 hem UHS-I yazması iki sınıfla da uyumlu olduğunu gösteriyor, şuan Lumia'lar için direkt UHS-I kart almak uyumsuzluk oluşturabilir. Tercihi sadece Class 10 ya da Class 10+UHS-I standartlı kart almak doğru olur (okuma/yazma hızları çok yüksek olamamakla beraber). Ama yine de kartı denemeden de anlaşılamayacağını düşünüyorum.

Mesela SanDisk ürün uyumluluğu sorgulaması yaptırıyor.
sitesi üzerinden Nokia'yı seçip altta da mobil cihazları seçip aratınca Lumia cihazlar çıkıyor oradan cihazı seçip markanın uyumlu olduğu kartlar görünüyor.

Nokia Tartışmalar forumlarında bazıları UHS-I kartın uyumlu olduğunu söylüyor, bazıları ise farklı marka ama aynı özellikte uyumsuzluk oluşturduğunu yazmış yani yine deneme-yanılma yöntemi kullanılacak. Aslında bunları Nokia ya da Microsoft tamamen açıklasa iyi olurmuş.
Son olarak sitesinde bir parantez içinde yüksek hız sınıfı ile ultra yüksek hız sınıfı uyumlu değildir diyor. İş yine kullanıcıya kalmış oluyor. :)

O değil de konu mu açsaydım :ehe Aslında konu var fakat kilitli ve güncel değil. Şurada:
SD Kart(Hafıza Kartı) Satın Alma Rehberi//Mutlaka okuyun! - MaxiCep

Bu açıklamanız konudan iyi olmuş :)

• Beğen
Tepkiler: beats

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Arkadaşlar kimsenin sormaması şaşırtıcı geldi ben sorayım bari. İphone ve Android cihazlarda Youtube giriş yapılıyor, biz neden hala devam ediyor? Bu nasıl bir saçmalıktır?

dns ayarı yapmadan giremezler bizde de proxy ayarı yapıp girenler vardı yani daha site açılmadı

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

dawid

dawid

Üye
Hayır ıphone de dns yada proxy ayarı yapmadan giriliyor

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Hayır ıphone de dns yada proxy ayarı yapmadan giriliyor

kullandığı tarayıcı programının özelliği vardır, bizde de ucbrowers dan bir ayar yapmadan girenler var, yani bir ayar yapıyordur kendi içerisinde ancak size göstermez, ayar yapmadan girmesi imkansız

Akhtoher

Akhtoher

Üye
kullandığı tarayıcı programının özelliği vardır, bizde de ucbrowers dan bir ayar yapmadan girenler var, yani bir ayar yapıyordur kendi içerisinde ancak size göstermez, ayar yapmadan girmesi imkansız

İmkansızmı? Eşim arama yapmak dışında bir şey yapmıyor fakat S3'ü Youtube giriyor ince ayar falan yok. Şu anda ortada iphone ve Android model cihazların girebildiği sadece bizim giremediğimiz bir Youtube var. Gerçek tam olarak bu.

cemil baba

cemil baba

Üye
Arkadaşlar vine üzerinde izlediğimiz videolar hafızada yer tutuyor, bunları nasıl temizleriz? İllaki programı mı kaldırmalıyız?

POS makinasından gönderildi.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
İmkansızmı? Eşim arama yapmak dışında bir şey yapmıyor fakat S3'ü Youtube giriyor ince ayar falan yok. Şu anda ortada iphone ve Android model cihazların girebildiği sadece bizim giremediğimiz bir Youtube var. Gerçek tam olarak bu.

önceden dns ayarlanmıştır 2dk önce s4 te denedim chrom ve kendi tarayıcısı ile girmiyor Youtube

Akhtoher

Akhtoher

Üye
önceden dns ayarlanmıştır 2dk önce s4 te denedim chrom ve kendi tarayıcısı ile girmiyor Youtube

Önceden dns ayarlanmıştır diyorsun hala ya :D bizim telefonumuzu bizden iyimi biliyorsunuz? İnternet Explorer Chrome falan denemekten vazgeçin Youtube uygulamasını deneyin bakalım giriyormu? Microsoft'u siz kurmuş gibi bedavadan ölümüne savunuyorsunuz. Evimizde İphone 5 de var S3 de var 1520 de var. Biz ezbere konuşmuyoruz deneyerek yazıyoruz buraya.

• Beğen
Tepkiler: gunesinoglu
Akhtoher

Akhtoher

Üye
Yöneticilerde hiç Youtube mevzusunu açmıyor bir çözüm çare bulmak lazım.

beats

beats

Üye
Yöneticilerde hiç Youtube mevzusunu açmıyor bir çözüm çare bulmak lazım.
Hocam toib uygulamasını denedin mi o da mı girmiyor ?

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Toib denedim Nokia Express gibi gezmemizi sağlıyor fakat izletmiyor hocam :( günlerdir böyle gerçekten çok kötü bir durum.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Önceden dns ayarlanmıştır diyorsun hala ya :D bizim telefonumuzu bizden iyimi biliyorsunuz? İnternet Explorer Chrome falan denemekten vazgeçin Youtube uygulamasını deneyin bakalım giriyormu? Microsoft'u siz kurmuş gibi bedavadan ölümüne savunuyorsunuz. Evimizde İphone 5 de var S3 de var 1520 de var. Biz ezbere konuşmuyoruz deneyerek yazıyoruz buraya.

ben burada bir sistemi savunmuyorum sadece ayarlanmadan giremezsiniz diyorum mesela Nokia Express niye giriyor Youtube ve nasıl giriyorsa buda öyle yani kendi içerisinde program yazılırken yapılan bir şey bu arada siz kendiniz söylediniz program ile girin diye o program orijinal Youtube programı ve Google kendi dns ayarı olduğunuza herkes biliyor demek ki program yazılırken ayarlanmış bizde Youtube olmadığı için giremezsiniz, burada sizin ne demek istediğinizi anlıyorum ancak siz beni anlamadınız neyse konu fazla uzamasın

Akhtoher

Akhtoher

Üye
ben burada bir sistemi savunmuyorum sadece ayarlanmadan giremezsiniz diyorum mesela Nokia Express niye giriyor Youtube ve nasıl giriyorsa buda öyle yani kendi içerisinde program yazılırken yapılan bir şey bu arada siz kendiniz söylediniz program ile girin diye o program orijinal Youtube programı ve Google kendi dns ayarı olduğunuza herkes biliyor demek ki program yazılırken ayarlanmış bizde Youtube olmadığı için giremezsiniz, burada sizin ne demek istediğinizi anlıyorum ancak siz beni anlamadınız neyse konu fazla uzamasın

Sizin söylediğiniz gibi önceden ayarlanmış bir dns yok cihazda bu kadar açık söylediğim. İyi forumlar.

beats

beats

Üye

Girmede sıkıntı yok Youtube açılıyor ama video açılmıyor, videoyu izle dediğinde mahkeme kararı yazısı çıkıyor. Nokia Xpress'in Youtube'a girmesinin sebebi veri tasarrufunun açık olması eğer kapartırsak açılmıyor Youtube, aynı şekilde UC Browser'da turbo modunu açınca da veri kısıtlaması yapıyor ve Youtube açılıyor modu kapatınca o da açmıyor.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Girmede sıkıntı yok Youtube açılıyor ama video açılmıyor, videoyu izle dediğinde mahkeme kararı yazısı çıkıyor. Nokia Xpress'in Youtube'a girmesinin sebebi veri tasarrufunun açık olması eğer kapartırsak açılmıyor Youtube, aynı şekilde UC Browser'da turbo modunu açınca da veri kısıtlaması yapıyor ve Youtube açılıyor modu kapatınca o da açmıyor.

biliyorum bende seninle aynı sorunu yaşıyorum videoları açmıyor Nokia Express yasaklı her siteye girilir denildiği için program yazımında vardır bir şeyler diye düşündüm yoksa tam olarak mantığı nasıl bilmiyorum ama arkadaşın dediği orijinal Youtube uygulaması özel olarak ayarlanmış onun anlatmak istedim sadece

nigzes1907

nigzes1907

Üye
Sarı 1520 eklenelim bakalım (=

narnia16

narnia16

Üye
Çaylaaaar @Akhtoher @nigzes1907
:çay::çay::çay::çay:

Hayılı olsun bu arada :)

• Beğen
Tepkiler: Akhtoher
sekajmer

sekajmer

Üye
Windows Phone'un tarihçesi / Dünden bu güne gelişimi vardı forumda ama bulamadım nerde acaba ? bir aralar üst konu idi

Üst Alt