Haber Microsoft Build 2015 Etkinliği - Bilgiler ve Paylaşımlar

Sponsorlu Bağlantılar

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Dediğim gibi oldu. Tüm Windows cihazlar için evrensel bir sistem ve Hololens şovu. Ben Cortana şovu yaparlar demiştim ama Hololens daha göz boyayıcı olduğu için onu tercih etmelerini anlayabiliyorum. Bu sunumda şunu anladım, mobil sektör adamların pek umurlarında değil. Yani başlı başına ayrı bir sektör olarak görmüyorlar. Hedeflerinde "evrensel cihazlar" fikri var. Mobil cihazlar da bu projenin bir parçası. Yani proje ilerledikçe bizim Lumia'lar da ilerleyecek. Öyle "mobil sektöre ağırlık verelim, telefon kullanıcılarına Android'den İOS'tan daha iyi bir sistem verelim" diye bir düşünceleri yok. Hedefleride 1 milyar cihaz var ve bunun içinde ekranı olan her türlü kişisel cihaz bulunuyor. Neyse en azından kendilerine geniş ve uzun vadeli bir hedef seçmişler. Belki 20 sene sonra ideal sisteme kavuşuruz.

Telefonların bilgisayar özelliği kazanması konusuna değinmek istiyorum. Telefonlar bilgisayar özelliği kazanalı çok oldu ama anlaşılan Microsoft'un bundan pek haberi olmamış. Microsoft'un bu konuda dün bize gösterdiği şey Symbiandaki java emulatör ve Nokia Suit'in geliştirilmiş halinden başka bişey değildi. Ek olarak Office yeteneği eklenmişti. Telefonu bilgisayara bağlıyorsun ve telefondaki işlemlerini bilgisayar ekranından yapıyorsun. S60V3 varken bilgisayara bir emulatör kuruyorduk ve telefona yüklemek istediğimiz uygulama ve oyunları önce bilgisayarda emulatör üzerinde deniyorduk. Nokia Suite ile de arama yapılabiliyor, mesaj yazılabiliyordu. Bunu biraz daha geliştirip Office dosyaları düzenleyebilmeyi de eklemişler. Olsun yine de bir gelişmedir ama aliyyül ala bişeymiş gibi sunmalarına anlam veremiyorum.

Bilgisayar kullanıcıları için Win8'den sonra Win10 ilaç gibi gelecektir. Bundan şüphem yok. Ama Lumia kullanıcılarının daha baya bi sabretmesi gerekecek. Konferans 2 gün daha devam edecek ama ben son kullanıcıya sunacakları bir şey kaldığını sanmıyorum. İlk günün haberi ve reklamı olur o yüzden asıl bombaları ilk gün patlatırlar. Herşeyi geçtim, eğer WP10 geldikten sonra hala canlı karolarda son dakika haberlerini anlık alamayacaksam, bildirimleri zamanında göremeyeceksem yazıklar olsun diyeceğim. Şuan bişey demiyorum.

• Beğen
Tepkiler: byibo ve ArMaGeDdOn_87

saylhamiosun

Üye
Nihayetinde İOS ve Android uygulamalarının WP platformuna Visual Studio ile portlanması konusunda şunu açıklığa kavuşturalım arkadaşlar;Visual Studio sayesinde zamandan ve hatta paradan tasarruf edilebileceği üzere,geliştirici üzerindeki külfette neredeyse sıfıra indirilebilmekte.Zira kabullenilmesi gereken şu;HERŞEY GELİŞTİRİCİNİN İNSİYATİFİNDE...

Portlama hadisesi sadece geliştiricinin işini kolaylaştırıyor.Örnekle açıklamak gerekirse sorarım sizlere;SUPERCELL firması veya Snapchat WP'ye gelmek için,bu gelişmeyi mi bekliyorlardı sizce?Elbette ki ''HAYIR'',çünkü belirli bir seviyeye gelmiş geliştirici ve firmaların bu gibi şeylere ihtiyacı yok(GAMELOFT gibi;ha ekstra +'mı? ELBETTE).

Olaya portreye bakar gibi bakacak olursak eğer;Herkes için renkler daha anlaşılabilir,yerleri ve dozları daha kolay ayarlanabilir hale geldi o kadar..

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
SpyChef

SpyChef

Üye
Resideki en ondeki benim lan :)))

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Dediğim gibi oldu. Tüm Windows cihazlar için evrensel bir sistem ve Hololens şovu. Ben Cortana şovu yaparlar demiştim ama Hololens daha göz boyayıcı olduğu için onu tercih etmelerini anlayabiliyorum. Bu sunumda şunu anladım, mobil sektör adamların pek umurlarında değil. Yani başlı başına ayrı bir sektör olarak görmüyorlar. Hedeflerinde "evrensel cihazlar" fikri var. Mobil cihazlar da bu projenin bir parçası. Yani proje ilerledikçe bizim Lumia'lar da ilerleyecek. Öyle "mobil sektöre ağırlık verelim, telefon kullanıcılarına Android'den İOS'tan daha iyi bir sistem verelim" diye bir düşünceleri yok. Hedefleride 1 milyar cihaz var ve bunun içinde ekranı olan her türlü kişisel cihaz bulunuyor. Neyse en azından kendilerine geniş ve uzun vadeli bir hedef seçmişler. Belki 20 sene sonra ideal sisteme kavuşuruz.

Telefonların bilgisayar özelliği kazanması konusuna değinmek istiyorum. Telefonlar bilgisayar özelliği kazanalı çok oldu ama anlaşılan Microsoft'un bundan pek haberi olmamış. Microsoft'un bu konuda dün bize gösterdiği şey Symbiandaki java emulatör ve Nokia Suit'in geliştirilmiş halinden başka bişey değildi. Ek olarak Office yeteneği eklenmişti. Telefonu bilgisayara bağlıyorsun ve telefondaki işlemlerini bilgisayar ekranından yapıyorsun. S60V3 varken bilgisayara bir emulatör kuruyorduk ve telefona yüklemek istediğimiz uygulama ve oyunları önce bilgisayarda emulatör üzerinde deniyorduk. Nokia Suite ile de arama yapılabiliyor, mesaj yazılabiliyordu. Bunu biraz daha geliştirip Office dosyaları düzenleyebilmeyi de eklemişler. Olsun yine de bir gelişmedir ama aliyyül ala bişeymiş gibi sunmalarına anlam veremiyorum.

Bilgisayar kullanıcıları için Win8'den sonra Win10 ilaç gibi gelecektir. Bundan şüphem yok. Ama Lumia kullanıcılarının daha baya bi sabretmesi gerekecek. Konferans 2 gün daha devam edecek ama ben son kullanıcıya sunacakları bir şey kaldığını sanmıyorum. İlk günün haberi ve reklamı olur o yüzden asıl bombaları ilk gün patlatırlar. Herşeyi geçtim, eğer WP10 geldikten sonra hala canlı karolarda son dakika haberlerini anlık alamayacaksam, bildirimleri zamanında göremeyeceksem yazıklar olsun diyeceğim. Şuan bişey demiyorum.
Nokia symbian ile geri dönüş yapsa. bu sefer reklamını iyi yapıp donanımdan kısmasa. windowsu çıkar çıkmaz geri de bırakır. şahsen ben geçerim. daha bir symbian seviyesinde özelliklere sahip değiliz. En son nokia 701 kullanıyordum. o ramle bile cihazı komple doldurmama rağmen donma yapmıyordu. Şu durumda bunlar pek önemli değil ama insan böyle şeyleri görünce. neden diyor o günleri özlüyor :)

• Beğen
Tepkiler: yunusiyunus, byibo ve maydinmaydin
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Windows Phone çok eleştirildi. Ancak yeniden bir sistem kuruldu. Windows Mobile'a yeterli önem verilmediği için Microsoft zaten dersini aldı. Herşey hemen olsun istiyoruz ancak beklemek gerekiyor yavaş yavaş diğer sistemler gibi her yerde görebileceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç-01
dakamon

dakamon

Üye
Bekle bekle atı alan Üsküdar'ı geliyo geçti. Biri 61 milyon biri 8 milyon telefon satıyo. Bir sonraki çeyreğin raporlarına bakalım onlar ne gösterecek bize.

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin

ArMaGeDdOn_87

Üye
Windows Phone çok eleştirildi. Ancak yeniden bir sistem kuruldu. Windows Mobile'a yeterli önem verilmediği için Microsoft zaten dersini aldı. Herşey hemen olsun istiyoruz ancak beklemek gerekiyor yavaş yavaş diğer sistemler gibi her yerde görebileceksiniz.
Ben 18 aydır wp kullanıyorum ve 18 aydır da wp nin gelişmesini bekliyorum,birde benden daha önce wp alanlar yani insanlar 3 senedir wp nin gelişmesini bekliyolar diyebiliriz sanırım,arkadaşlar şunun farkına varın artık, Microsoft bu etkinlikte bunu tekrar kanıtlamış oldu,Microsoft için önemli olan masaüstü sürüm ve bulut teknolojileridir,bunun hâlâ farkına varamamışsanız kendinizi fazla kaptırmışsınız demektir ..

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
ne zaman devam edecek akşam aynı saatte mi ?

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: dilmenibrahim
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
O zaman ki imkanlarlar yavas ilerliyordu ama suan imkanları kısıtları falan değil. Ben bilerek yavas gittiklerine inanıyorum

saylhamiosun

Üye
Sürecin yavaş işlediğini düşünen,bir yandan da çaktırmadan ağızlarının suyunu silen popülasyonun en son halkası bazı şirin arkadaşlar;Merak ediyorum da,Microsoft ile aynı platformda bulunsanız ve eşit şartlarda karşılıklı eleştiri yapma şanslarınız olsa....Acaba hangi taraf daha traji-komik görünür,hangi taraf daha çok eleştiri alır ve bu eleştirileri kaldırabilirdi?

Haaa!Varsa elinizde sihirli bir değnek,buyrun daha iyisini daha kısa sürede siz yapın.Sahne sizin!!!

• Beğen
Tepkiler: yuvanacuu, Esendağlı ve Microsoft Corporation
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Ben 18 aydır wp kullanıyorum ve 18 aydır da wp nin gelişmesini bekliyorum,birde benden daha önce wp alanlar yani insanlar 3 senedir wp nin gelişmesini bekliyolar diyebiliriz sanırım,arkadaşlar şunun farkına varın artık, Microsoft bu etkinlikte bunu tekrar kanıtlamış oldu,Microsoft için önemli olan masaüstü sürüm ve bulut teknolojileridir,bunun hâlâ farkına varamamışsanız kendinizi fazla kaptırmışsınız demektir ..
Ben wp hayranı değilim. Zaten gidip para da vermedim. Hediye olarak geldi. Şuan lumia almazdım zaten cihaz alacak olsam. Ama genel olarak memnunum işimi görüyor. Arayüzünü seviyorum ama daha kullanışlı hale geleceğine inanıyorum. Siz biraz beklediğiniz için gözünüze gelmiyor. Ben daha önce arkadaşımda kullandım hiç birşey yoktu nerdeyse. Şuan o zamanlara göre gayet iyi. Bunun dışında tabikide masaüstü sürüme önem verecek her evde ve işyerinde var. Telefon sadece Microsoftun ek gelir kaynağı.

• Beğen
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
bu güzelliklerin devamını bekliyorum

• Beğen
0MG90

0MG90

Üye
HoloLens çok iyi olmuş

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr
kamuraN021

kamuraN021

Üye
Çok temiz saf Türkçeniz var yazınızı hayranlıkla okudum

enterneoll

enterneoll

Üye
1 yıl içinde wpli bir telefon daha denemeyi planlıyorum :ehe tabi ugulama durumuna göre.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
Yav Microsoft'un hatası var elin samsungu orta seviye telefon çıkarırken bile snapdragon 600 falan koyuyor mc inatla resmen bizden gidin sanki bizim telefonumuzu almayın der inatla hala snap200 işlemci koyuyor şaka gibi resmen

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Yav Microsoft'un hatası var elin samsungu orta seviye telefon çıkarırken bile snapdragon 600 falan koyuyor mc inatla resmen bizden gidin sanki bizim telefonumuzu almayın der inatla hala snap200 işlemci koyuyor şaka gibi resmen
Donanım sevdalısı olmaya gerek yok bende 830 var 1 gb ram ile asphalt 8'i s4 minidekinden daha rahat oynuyorum. Windows Phone ile Android işletim sisteminin sistem gereksinimleri aynı değil.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Donanım sevdalısı olmaya gerek yok bende 830 var 1 gb ram ile asphalt 8'i s4 minidekinden daha rahat oynuyorum. Windows Phone ile Android işletim sisteminin sistem gereksinimleri aynı değil.
iki tarafa da hak veriyorum, şimdi biz sistemi tanıdığımız için bu sistemin Android kadar donanım sömürmediğini ve sd200 ile bile diğer Lumialara göre çalışma farkında çok büyük kayıplar yaşamadığını ama söz konusu Android olunca bu donanım farkının kullanıma çok fazla etkili olduğunu biliyoruz ve o yüzden sd200 koymasına saygı duyuyoruz (en azından ben).
ama devir donanım çılgınlığı iken ve bir çok kişi Android telefon kullanırken ve telefon karşılartırmaları yaparken doğal olarak donanımlara bakarken gidip sd200 yerine sd800 3gb rame bakar. çünkü WP sistemini bilmez, Andorid gibi düşünür. yüksek sistem yüksek performans.
Microsoft Android kullanıcılarını çekecekse donanım olarak da eşitlemesi gerekir, ama şimdilik düşük-orta seviyeyi hedeflediğinden donanımın çok bi önemi kalmıyor sd200-400ü koyuyor canavar gibi performans 500-600 liraya :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper

Üst Alt