Bulutsuzgece ve diğer birkaç dostumdan özür dileyerek bu serzenişte bulunmak zorunda hissettim kendimi;Son birkaç sayfayı okurken dikkat ettim de üzerine hiçbirşey koyamamış ve koymamak da ısrarcı insanlarla dolu etraf,hayatta mantıklı olmak ama kronik problemleri aksettirmemek kaydıyla herzaman mazeret ve kendini ifade hakkı vardır.
3 gün sürecek etkinlik doğrultusunda,ki build ve preview terimlerinin birbirlerine yakınlıklarını da dikkate aldığımızda,güzel ve verimli gelişmelere şimdilik şahit zamanı geldiğinde de inşallah iştirak edeceğiz.
Yukarıda başlarken belirttiğim gibi istisna haller ve topluluklar dışında,genelde bilgiden,öğrenmekten,meraktan ve dolayısıyla üretmekten yoksun,"armutu birileri pişirsin ağzıma düşürsün" tarzında takılıp aklınca kurnaz geçinen afedersiniz ama cahil cühela birtakım insanların eşliğiyle,fevkalade bir konuyu takip edebilmek eziyet halini aldı malesef...Keza biliyorum ki hiç bitmeyecekler ve ben buna rağmen sabrımı,toleransımı muhafaza ederek kendimi geliştirmeyi sürdüreceğim.
Etkinlik kaç sayfadır tartışılıyor ki katkısı yadırganmayacak arkadaşlarımızda yorumlarıyla sürekli iştirakteydiler.Tüm bunlara rağmen bazılarının sordukları sorular şunlar;
"Bunlar bize ne zaman gelecek,hemen gelir mi,neden şimdi değil de sonra?"
"Vay efendim işin yoksa bekle dur,beklenir mi yahu?" (aylaksan beklemeye layıksındır zaten,farklı meşgaleleri olan insan o zamanı lehine değerlendirir meraklanma.)
Etkinlik süresince bu ve benzeri abuk soru ve soru sahipleriyle sık s karşılaşacağımız aşikar,zira aklınızdan çıkartmamanız gereken 2 husus var.
1. Build;gelişmelerin görsel ve işitsel olarak desteklendiği ve zaman zaman olaya şovunda dahil olduğu sunumlardır ve kişiler gerekiyorsa siz son kullanıcılara gelişmelerin kullanıma ne zaman sunulacağına dair tarih verirler.
2.Hiçbir zaman haddinizi aşarak ve bencilce düşünerek,konu ile alakalı olarak sizi bilgilendiren ve yorumlarıyla daha anlaşılır olmasını sağlayan insanlara,çeşitli payeler vermeye ve sorumluluklar yüklemeye kalkmayın.
Yani bu şu demektir;
"nasılsa donanımlı,ilgili birileri vardır veya çıkar.ben kendimi ne kasacağım dilediğim gibi yaklaşır,dilediğimi sorarım.Sabrını ve toleransını sınar,birikimlerinden faydalanır ve dalgama bakarım." gibi
Bu ve benzeri insanlar artık bitin lütfen!!!Arada devrik cümleler kurduysam da şimdiden özür dilerim.Zira ben haddimi aştıysam da gereken yapılabilir.Teşekkürler!!!