Haber Microsoft Build 2015 Etkinliği - Bilgiler ve Paylaşımlar

Sponsorlu Bağlantılar

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Onumuzde build için 2 gün daha olduğunu unutmayın

dakamon

dakamon

Üye
Umarım önümüzdeki bi kaç gün de telefonlar için adam akıllı bi güncelleme gelir. Şu slow ring i de bi halletselerde belki indiririz. Fast e hiç bulaşılmaz. Ben temmuza kadar PC gölgesinde kalacak diyorum Telefon için olan.

meg1ddo

meg1ddo

Üye
Bu arada dikkatlerden kaçmış olabilir. Kişiler canlı karosunda kişi resimleri artık yuvarlak olmuş.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
kişiler menüsnde de profil resimleri denim de kare şeklinde ama w10 ile birlikte yuvarlak olmuştu, benim merak ettiğim o karo içindeki yuvarlak baloncuklar hareket edecekmi yoksa sabit mi kalacak?

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
kişiler menüsnde de profil resimleri denim de kare şeklinde ama w10 ile birlikte yuvarlak olmuştu, benim merak ettiğim o karo içindeki yuvarlak baloncuklar hareket edecekmi yoksa sabit mi kalacak?
fotorafların bazılarının köşelerde olması hareket ettiklerini gösterir. ama köşelerde hepsinin simetrik olması da birlikte hareket ettiklerini gösterir. yani tek fark görsellik olacak gibi. tabii bu benim kişisel düşüncem...

screamofcnc

Üye
Şimdi işin yoksa bekle kaç gün, belki de ay :/

remzi33

remzi33

Üye
dikkat ettiniz mi bilmiyorum da fotoğraflar arasında bayağı geniş bir boşluk var. benim düşüncem hareket etmelerinden ziyade şu patlayan karolar olayı. aralarındaki boşluğun fazlalığı, görünen kişiye tıklayabilmemiz için olabilir diye düşünüyorum :hmmm

ersncak42

Üye
bu uygulamalar ne zaman gelmeye baslar arkadaslar :)))

Rainesto

Rainesto

Üye
Şu retrica ile clash of clans gelsin de şu yok diye isyan edenler sussun

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr
hasim38

hasim38

Üye
:blink: bu çok iyi
Windows 10 ile telefonlar fu ll Pc özelliği kazanıyor.

Peki örneğin lumia 735 gibi bir telefon pc özelliği kazandığında yada lumia 525 veya herhangi bir lumia modeli kasma vs olmaz değil mi ?

ihsan.snmz

Üye
Peki örneğin lumia 735 gibi bir telefon pc özelliği kazandığında yada lumia 525 veya herhangi bir lumia modeli kasma vs olmaz değil mi ?
Bilgisayar oluyor demiyordu özelliği kazanacak bazı şeyleri yapacaksın yani

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
tamamıyla izlem fırsatım olamadı kesik kesik buradan yazıları takip ettim daha pc ağırlıklı bir sunum oldu telefonlar üzerinde pek durulmadı telefonlar pc görevi görecek denilmiş fakat burada pc ye bağlamaktan bahsedilmiş bence telefonlarda full minik pc olsa en azından her telefon bir tablet gibi olsa her işi oradan yapsak pc tadında tablet ama telefon

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
tamamıyla izlem fırsatım olamadı kesik kesik buradan yazıları takip ettim daha pc ağırlıklı bir sunum oldu telefonlar üzerinde pek durulmadı telefonlar pc görevi görecek denilmiş fakat burada pc ye bağlamaktan bahsedilmiş bence telefonlarda fu ll minik pc olsa en azından her telefon bir tablet gibi olsa her işi oradan yapsak pc tadında tablet ama telefon
benim anladığım telefonu PCye bağlamak değil de telefonu daha büyük bir ekrana bağlamak. yani bizim telefonlar küçük ekranlı olduğu için belli bir sınırlama var, ama büyük ekrana bağladık mı artık o sınır kalkacak telefonun donanımı ile ve içindeki dosyalar ile normal bir pc gibi kullanabileceğiz. yani PCye değil sadece bir monitöre ihtiyacımız var. ancak exe işi muamma tabi, arm tabanlı işlemcilerde exe bir soru işareti?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Windows 10 Mobile önemli tasarım değişiklikleri içerebilir. Hızlı işlemler menüsü -bazı cihazlarda- 6 sıra olabilir.

Bunun yanında interaktif bildirimler de daha fazla kullanılabilirlik sunmaya başlıyor.

Bildirimlerde ve bildirim yönetiminde de önemli gelişmeler olacak. Yakın zamanda 3. Parti uygulamalar da interaktif toast bildirimlere entegre edilecek. Canlı karolar da bildirim gösterme açısından üç farklı seçeneğe kavuşacak.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper, flutewoddy, Sensation ve 4 diğerleri
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
ama durum dediğin gibi PCye bağlamak ise ben de derim ki zaten PC var telefonu PCye niye dönüştüreyim :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
İkinci slide'da dikkatinizi çekmiştir, Örnek olarak facebook bildirimi gösterilmiş. Bir arkadaşınızın paylaşım bildirimi geldiğinde o paylaşıma yorum yapabilir, o paylaşım üzerinden messenger ile mesaj yazabilirsiniz. Ayrıca beğen-beğenme butonu da toast bildirimlerde mevcut olacak.
ama durum dediğin gibi PCye bağlamak ise ben de derim ki zaten PC var telefonu PCye niye dönüştüreyim :)
Bir arkadaşının ofisine gittin, bir dosya lazım ve o dosya telefonunda. Dosya aktarana kadar o pcye bağlanıp istediğin işlemi gerçekleştirdiğinde arkadaşının surat ifadesini görmek istemez misin?

• Beğen
Tepkiler: flutewoddy, zaakaan, GianniInfantino ve 4 diğerleri
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Bu özellikleri öğrenen rakipler daha önce bunları yapmadan MS bizlere sunabilse bari.

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper, kaygisiz43 ve ceza87
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Bir arkadaşının ofisine gittin, bir dosya lazım ve o dosya telefonunda. Dosya aktarana kadar o pcye bağlanıp istediğin işlemi gerçekleştirdiğinde arkadaşının surat ifadesini görmek istemez misin?
isterim isterim :eller::ehe

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Windows 10 Mobile önemli tasarım değişiklikleri içerebilir. Hızlı işlemler menüsü -bazı cihazlarda- 6 sıra olabilir.

Bunun yanında interaktif bildirimler de daha fazla kullanılabilirlik sunmaya başlıyor.

Bildirimlerde ve bildirim yönetiminde de önemli gelişmeler olacak. Yakın zamanda 3. Parti uygulamalar da interaktif toast bildirimlere entegre edilecek. Canlı karolar da bildirim gösterme açısından üç farklı seçeneğe kavuşacak.
Bu özelliklerin bize gelmedi 2017?

saylhamiosun

Üye
Bulutsuzgece ve diğer birkaç dostumdan özür dileyerek bu serzenişte bulunmak zorunda hissettim kendimi;Son birkaç sayfayı okurken dikkat ettim de üzerine hiçbirşey koyamamış ve koymamak da ısrarcı insanlarla dolu etraf,hayatta mantıklı olmak ama kronik problemleri aksettirmemek kaydıyla herzaman mazeret ve kendini ifade hakkı vardır.

3 gün sürecek etkinlik doğrultusunda,ki build ve preview terimlerinin birbirlerine yakınlıklarını da dikkate aldığımızda,güzel ve verimli gelişmelere şimdilik şahit zamanı geldiğinde de inşallah iştirak edeceğiz.

Yukarıda başlarken belirttiğim gibi istisna haller ve topluluklar dışında,genelde bilgiden,öğrenmekten,meraktan ve dolayısıyla üretmekten yoksun,"armutu birileri pişirsin ağzıma düşürsün" tarzında takılıp aklınca kurnaz geçinen afedersiniz ama cahil cühela birtakım insanların eşliğiyle,fevkalade bir konuyu takip edebilmek eziyet halini aldı malesef...Keza biliyorum ki hiç bitmeyecekler ve ben buna rağmen sabrımı,toleransımı muhafaza ederek kendimi geliştirmeyi sürdüreceğim.

Etkinlik kaç sayfadır tartışılıyor ki katkısı yadırganmayacak arkadaşlarımızda yorumlarıyla sürekli iştirakteydiler.Tüm bunlara rağmen bazılarının sordukları sorular şunlar;

"Bunlar bize ne zaman gelecek,hemen gelir mi,neden şimdi değil de sonra?"

"Vay efendim işin yoksa bekle dur,beklenir mi yahu?" (aylaksan beklemeye layıksındır zaten,farklı meşgaleleri olan insan o zamanı lehine değerlendirir meraklanma.)

Etkinlik süresince bu ve benzeri abuk soru ve soru sahipleriyle sık s karşılaşacağımız aşikar,zira aklınızdan çıkartmamanız gereken 2 husus var.

1. Build;gelişmelerin görsel ve işitsel olarak desteklendiği ve zaman zaman olaya şovunda dahil olduğu sunumlardır ve kişiler gerekiyorsa siz son kullanıcılara gelişmelerin kullanıma ne zaman sunulacağına dair tarih verirler.

2.Hiçbir zaman haddinizi aşarak ve bencilce düşünerek,konu ile alakalı olarak sizi bilgilendiren ve yorumlarıyla daha anlaşılır olmasını sağlayan insanlara,çeşitli payeler vermeye ve sorumluluklar yüklemeye kalkmayın.

Yani bu şu demektir;
"nasılsa donanımlı,ilgili birileri vardır veya çıkar.ben kendimi ne kasacağım dilediğim gibi yaklaşır,dilediğimi sorarım.Sabrını ve toleransını sınar,birikimlerinden faydalanır ve dalgama bakarım." gibi

Bu ve benzeri insanlar artık bitin lütfen!!!Arada devrik cümleler kurduysam da şimdiden özür dilerim.Zira ben haddimi aştıysam da gereken yapılabilir.Teşekkürler!!!

• Beğen
Tepkiler: omerk88, suyunsesi ve Esendağlı

Üst Alt