Meğer 5800'ün üzerine toprak bile atılmış...

Sponsorlu Bağlantılar

eceaydin

Üye
son kullanıcı olmak cok guzel. Avantajları saymakla bitmez.
1. Kimse yuzune bile bakmadığı için kurcalayan olmaz.
2. Tutulmadığı icin virus derdi olmaz. Yani virus yapayımda teli cokerteyim yeni telefon alsınlar. Diye urasan olmaz.
3. Eski olduğu icin serviste sizi kandıran olmaz. Teli kullananlar ilk mudahaleyi (biz kullanıcılar) yapıyoruz.
4. Telin format kodunu biliriz. Daha once karsılasmadığımız arıza cıkınca nasıl olsa para etmiyor diye gonul rahatlığıyla sokup tamirini yaparız. Vs vs vs daha cok yararlarını yazarımda cok uzayınca okumuyoruz. Tadında bırakayım. :d:

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
:( Ah ulan elop ah. Yedin gül gibi s50 işletim sistemini. Hele Meego çöpe atılacak bir işletim sistemi miydi? Androidi bitirecek tek sistem oydu.....

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
creeper

creeper

Üye
Şu an iphone'umdan yazıyorum ve 5800 hala köşedeki masanın üstünde kapalı bir şekilde duruyor. Şu an ona bakıyorum. Atamadım da, ne uğraşmıştık lan. Kendi özel sehpası vardı, ona koyardık, kalemiyle müzik çalardan şarkı açar, çift hoparlörü ile müzik dinlerdik. Beyaz bir bass kulaklığı vardı. En son kaplıcalara gittiğimde orada unuttum, daha da bulamadım o kulaklıktan. Ne güzel sesi vardı lan, az mı film izledim 5800'dan. Takılması bile zevkliydi. Şimdi elimdeki cihaz yağ gibi çalışıyor, aldığımdan beri hiç takılmadı ama bir 5800 tadı vermiyor. İple bağlanan üçgen bir plastiği vardı. En son gerizekalı gibi bir vidayı onunla açmaya çalışırken kırmıştım. Kalem artık yuvaya oturmamaya başlayınca hafiften bükerdik. Cfw yüklerdik, hava durumu widget'i falan koyardık. Animasyonlar değiştirirdik. Polarbit favori oyun firmamızdı. Hiç unutmam, Quake kurmuştum, oyunu iyi oynayamıyordun ama zevkliydi. Windows 95 emülatörü kurmuştum. Hey gidi günler. Yeni yazılım yüklemeye çalışırken cihaz dondu da az mı heyecanlanmadık? Korkmadık? Menüsünde kaydırma yaparken titreyişi bile hoştu. Skyfire vardı, Bolt vardı. Flaş niyetine idi. Nokia Photo Browser kurup da nasıl sevindik? Ooooo über bir şeydi. Fotoğraflar hızlıcq dönüyor, 3D arayüz barındırıyordu. Ovi Haritalar'dan harita indirip GPS niyetine kullanmadık mı? Yere düşürüp korkmadık mı? Resesif ekranda multi-touch aramadık mı? Not defterine garip kodlar içeren notlar yazarak telefonun hızlanabileceğine inanmadık mı? Telefona attığımız videolar açılmıyor diye bilgisayarda saatlerce convert etmedik mi? Sistemin kendi tarayıcısına sövmedik mi? Yine de flaş isteyen indirme sitelerinde kendi tarayıcısını kullanmadık mı? Bounce oyununu hatmetmedik mi? Shazam'la aradığımız şarkıları bulmadık mı? V60 güncellemesini aylarca bekleyip, geldiğinde "bu muymuş?" demedik mi? Stylus kalemi kaybettiğimiz olmadı mı hiç? Ya da 4 tuşa birden basarak hard format attığımız?

Bir efsane geldi geçti. Ve efsane olarak kalacak.

• Beğen
Tepkiler: ka_za

eceaydin

Üye
bu yaptıklarının ceyreğini android tel icin yapabilirmisin. Mesela yere dusur veya cfw turu uygulama indir veya ozgurce virus derdi olmadan raskele oyun resim video indire bilirmisin.

maktama

maktama

Üye
bu yaptıklarının ceyreğini android tel icin yapabilirmisin. Mesela yere dusur veya cfw turu uygulama indir veya ozgurce virus derdi olmadan raskele oyun resim video indire bilirmisin.

Androidle âlâsını yaparsın o yazılanların. Rasgele oyun da indirip yüklersin, program da atarsın, cfw'de yüklersin,virüs derdin de yok. Vidyoları, divx filmleri format falan değiştirmeden altyazısıyla birlikte direkt izleyebilir, flash destekli sitelerde keyfince gezebilirsin. Fotoğraflarını adobe photoshop mobil versiyonu ile bile düzenleyebilir teamviewer ile bilgisayarına ya da teamviewer quicksupport ile başka bir telefona bağlanabilirsin. Viberla skypela, tango ile internetren sesli/görüntülü görüşürsünüz arkadaşlarınızla. Millet bilgisayarında kastırarak uğraşırken sen Autocad dosyalarını takır takır açar düzenlersin(bunun için 1gb ram ve çift çekirdek öneririm telefonda).

2 küsür sene boyuncasürekli kullanılan3 tane 5800'a totallrecall,joikuspot, blackstar cfw'leri kurmuş biri olarak, diğer arkadaşlar için opda'dan sertifika alıp program kurarak her telefondan maximum fayda sağlamaya çalışmışımdır. Ancak devir android devri, ikinci el 500 civarına alacağınız (başka bir forumda 475'e sattılar s2'yi)temizbir glaxy s2 i9100 ile bile uçuşa geçersiniz. Gündüz vakti güneş altında ekranı görebilmek için gölge aramak zorunda kalmazsınız.(tabii alıp almama olayı maddiyat meselesi)
Dayanıklılık konusunda tabiiki symbianlar(5800 falan) daha dayanıklıdır,çünkü ön ekranı plastik gibi birşeydi. Ona rağmen 6ay önce s2nin gorillaglass superamoled+ ekranını kıran kuzen,2sene önce de 5800'ın ekranını kırmıştı,ben değiştirmiştim, bir diğer arkadaş da n8'in ekranını kırmayı başarmıştı. kırılınca kırılıyor yani:)

5800 kraldı,tacını artık devretti, ama gönüllerde halen yeri vardır.:)
metroda halen bir çok kişinin kulladığını görüyorum:D

eceaydin

Üye
haklısın. Bu tip konulara fazla duyarlı davrandım. Simbiyan coğu kisiye gore bitmis. Gerisi hikaye androidin mazisi o kadar uzun değil 3-5 yıl sanırım. Hersey hak ettiğini alır. Ama 700-1000 :tl:ye ve fazlasını dahi elden cıkartır. Onu hak edebilmek icin veya benim gibilerde 150-250 :tl: arası kendine yetebilen kucuk seylerle memnun olabileceği telefonu hak eder. Kendim gibileri kusumsemek değilde herkezin kendince hesapları vardır. Mesela ben 1000 :tl:ye 1 telefon alıcağıma 150 siyle telefon 850 siyle bilgisayar almayı tercih ederim. Ozellik olarak dusuk kalitelidir ama bana yeter.

maktama

maktama

Üye
ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa tabiiki yeterlidir. Kullanmayacağınız bir sürü özelliğe para vermek mantıksız(ki bir çok kişi ne yazık ki bu durumda)Benim her an elimin altında bilgisayar olduğu için bıktım artık(bilg mühendisiyim). Sırtımda 4 kiloluk bir yük istemediğim için galaxy note aldım, bir nebze rahatladım.bu yazdıklarımı bile telefondan ses ile yazıyorum.tek başına bu bile büyük bir rahatlık.
Siz de çok kazanır daha güzellerini alırsınız inşallah.

eceaydin

Üye
guzel dileklerin icin tesekkurler. Ama sizin gibi isinizin getirdiği bir durum olmadığı icin telefona verilen para acıyorum. Ben azla yetinen memnun olan birisiyim. Fazlasında gozum yok.

eceaydin

Üye
...

eceaydin

Üye
:oke:

creeper

creeper

Üye
ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa tabiiki yeterlidir. Kullanmayacağınız bir sürü özelliğe para vermek mantıksız(ki bir çok kişi ne yazık ki bu durumda)Benim her an elimin altında bilgisayar olduğu için bıktım artık(bilg mühendisiyim). Sırtımda 4 kiloluk bir yük istemediğim için galaxy note aldım, bir nebze rahatladım.bu yazdıklarımı bile telefondan ses ile yazıyorum.tek başına bu bile büyük bir rahatlık.
Siz de çok kazanır daha güzellerini alırsınız inşallah.

Cidden sesle yazdıysan, telefonun noktadan sonra boşluk koymuyor ve cümleye büyük harfle başlamıyor, bilgine.

maktama

maktama

Üye
Cidden sesle yazdıysan, telefonun noktadan sonra boşluk koymuyor ve cümleye büyük harfle başlamıyor, bilgine.

Ayrıca rakam da koymuyor(4 gibi) tabiiki.;D Sesle yazmaya "bu yazdığımı..." kısmından sonra başlamışım, bir iki cümle yazdırmışım örnek olarak göstermişim yani. :)
Bilgilendirme için teşekkürler.

miralay1985

Üye
Ben n97 kullaniyorum hala dediginiz gibi bisürü sey yaptik bisürü program ve benm telefonum o şaşali telefonlardan hala kalir yani yok tek sorun dedigin gibi artik s60 için ne yeni program yapiliyor ne güncelleme.vazgecemiyorda insan telefonundan kolayca.daha içi acilmadi üzerinde orjinal koruma jelatini bile duruyor.ama nokia bu tutmuyla müsteri kaybetti androidle samsung aldi basini gitti.zaten iphone kendi cumhuruyetini kurmus iphoneden baskasina bluetoothla bile bisey gönderemiyorsun.eski günler deyip hüzünlencez yapcak bişey yok

creeper

creeper

Üye
Ben n97 kullaniyorum hala dediginiz gibi bisürü sey yaptik bisürü program ve benm telefonum o şaşali telefonlardan hala kalir yani yok tek sorun dedigin gibi artik s60 için ne yeni program yapiliyor ne güncelleme.vazgecemiyorda insan telefonundan kolayca.daha içi acilmadi üzerinde orjinal koruma jelatini bile duruyor.ama nokia bu tutmuyla müsteri kaybetti androidle samsung aldi basini gitti.zaten iphone kendi cumhuruyetini kurmus iphoneden baskasina bluetoothla bile bisey gönderemiyorsun.eski günler deyip hüzünlencez yapcak bişey yok

Dostum iPhone kullanıyorum ve illa sisteme bağlı kalmak zorunda değilsin. Jailbreak yapmadım ve marketten beleş bi Bluetooth paylaşma uygulaması indirdim her cihazla bağlantı kurabiliyorum.

- - - Eklendi - - -

Dostum iPhone kullanıyorum ve illa sisteme bağlı kalmak zorunda değilsin. Jailbreak yapmadım ve marketten beleş bi Bluetooth paylaşma uygulaması indirdim her cihazla bağlantı kurabiliyorum.

Aj@n_004

Üye
HTC den başka telefon tanımam artık ama 5800 başkaydı eskiden azmı hava atardık be :)

Üst Alt