Lumia Flaş Atma Yapamayanlar İçin

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

emeğine sağlık arkadaşım bu "Nokia Care Suite" Güncellenmiş Son Sürüm (2013.1.3.4
niye yüklenmiyor.bir önceki sürümüde kaldırıyor.1 hafta sabrettim en sonunda sorayım dedim

Ne gibi bir hatayla karşılaşıyorsunuz yüklerken?
Ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz, ona göre yardımcı olmaya çalışalım. :hmmm

YkPkY

YkPkY

Üye
bir önceki sürüm yüklüyken update yapsamda yada konudaki söylediğim son sürümü yüklemeye çalışsamda yüklemeye giriyor,lakin bir önceki sürüm yüklüyse eğer onuda kaldırıyor.yani tam yüklemeye geçmeden bekliyor ve sonra yükleme tamam finish diyor.bakıyorum öncek sürümde kalkmış.önceki sürüm yoksa eğer yine aynı şekilde finish yapıyor ama yüklenmemiş görünüyor.

- - - Eklendi - - -

bir ton ekran resmi vermem gerekir lakin hata uyarısı yok zaten.yüklemeye geçiyor sonra kısa sürüp finish diyor.görev yöneticisiylede uğraştım ama olmadı.sistem w7

- - - Eklendi - - -

bunu buldum

lakin denemiştim şu http://www.maxicep.com/windows-phone-yazilim-destek/nokia-lumia-flash-atma-videolu-643567.html konuyu.cihaz tanımıyor zune de dahil.olmadı,aynısı sanırım.

yeni gördüğüm bişey var insanlar yapmış

aynısı sanırım.driverlerim tam.cihazımı görüyor uygulamalar,nemesis hariç

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Orada anlatılanda programming yazısını görmemiz gerekiyor ve bu sadece WinXP'de oluyor demişti Özgür abi ;)

Gördüğüm kadarıyla video'da Windows 7 kurulu

YkPkY

YkPkY

Üye
Oradada v7 kurulu.eski sürümlede deniyorrum lakin Nokia çare kullanıcı adı şifre istiyor.olmuyor

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Oradada v7 kurulu.eski sürümlede deniyorrum lakin Nokia çare kullanıcı adı şifre istiyor.olmuyor

Orada anlatılan kurtarma işlemini yapabilmeniz ve Programming'in aktif olması için kesinlikle XP kurulu olmalı.
Aksi takdirde Programming aktif olmadığı için orada anlatılan adımları yapamazsınız.
Ayrıca başka bir konuda da belirttiğim gibi XP'de flaşlanacak dosyaların atıldığı dizin farklı.

Nokia Care Suite'i masaüstündeki simgesinden çalıştırmaya kalkarsanız kullanıcı adı ve şifre ister.

Bunun yerine programın kurulu olduğu klasöre gitmeniz gerekiyor.
Orada Care Sute paket yazılımına dahil olan bütün alt yazılımların ayrı klasörleri ve uygulama dosyaları var.
(Bunun için masaüstündeki kısayola sağ tıklayıp "özellikler" dedikten sonra "dosya konumunu aç" diyerek dizine gidin ve geri yaparak bir üst dizine çıkın. orada her uygulamanın klasörünün ayrı olduğunun ve her birinin içinde kendi exe dosyasının olduğunu göreceksiniz)

İstediğiniz uygulamayı oradan çalıştırırsanız kullanıcı adı ve şifreyi pas geçebileceğiniz şekilde size Work Offline diye bir seçenek sunuyor.
Ona bastığınızda uygulamaya geçiş yapabiliyorsunuz

ardacumhur

ardacumhur

Üye

Orada anlatılan kurtarma işlemini yapabilmeniz ve Programming'in aktif olması için kesinlikle XP kurulu olmalı.
Aksi takdirde Programming aktif olmadığı için orada anlatılan adımları yapamazsınız.
Ayrıca başka bir konuda da belirttiğim gibi XP'de flaşlanacak dosyaların atıldığı dizin farklı.

Nokia Care Suite'i masaüstündeki simgesinden çalıştırmaya kalkarsanız kullanıcı adı ve şifre ister.

Orada Care Sute paket yazılımına dahil olan bütün alt yazılımların ayrı klasörleri ve uygulama dosyaları var.
(Bunun için masaüstündeki kısayola sağ tıklayıp "özellikler" dedikten sonra "dosya konumunu aç" diyerek dizine gidin ve geri yaparak bir üst dizine çıkın. orada her uygulamanın klasörünün ayrı olduğunun ve her birinin içinde kendi exe dosyasının olduğunu göreceksiniz)

İstediğiniz uygulamayı oradan çalıştırırsanız kullanıcı adı ve şifreyi pas geçebileceğiniz şekilde size Work Offline diye bir seçenek sunuyor.

Abi sen bu sayfada verdiğin tüm ipuçlarını önerileri ilk sayfaya da edit'lesen süper olur.

İpuçları diye madde madde yazsan da mesajların arasında kaybolmasa ;)

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
YkPkY

YkPkY

Üye

vallaha dün hepsini denedim olmuyor.denemeden araştırmadan soru sormam dostum.maalesef sonuç olumsuz.
C:\ProgramData\Nokia\Packages\Products\RM-821
dosya yolumda bu lakin yeni yazıılımı görmüyor.
peki nokia care nin son sürümünü niye kurmuyor anlamadım gitti

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
peki nokia care nin son sürümünü niye kurmuyor anlamadım gitti

Nokia Care Suite'i kurmaya çalıştığınızda doğal olarak öncelikle eski sürümü kaldırıyor.
Ancak yeni versiyonun kuruluma geçmesi için eski versiyon kaldırıldıktan sonra bilgisayarın yeniden başlatılması gerekiyor olabilir. Eski sürümü kaldırdıktan sonra yeniden başlatıp yeni sürümü kurmayı denediniz mi?

YkPkY

YkPkY

Üye
multi softwre refurbish kısmına geldiğimdede turkcellin 1002 yazılımını görmüyor.ama telin içindeki yazılımı görüyor.o yüzdende start yapamıyorum.en son sürüm maalesef yüklenmedi.
bunu Nokia_Care_Suite_5.0_2012.45.4.5 yükledim.2013 olmuyor

- - - Eklendi - - -

vallaha olayı başka türlü çözdüm.şuan turkcell 1002 yazılımını çakılıyor.
bilgisayarın dilini amerikan ingilizce yapılınca product support ekranındaki kapalı linkler açılıyor.ve oradan dead phone yoluyla cihaz kapalı şekilde yandaki tuşlarında yardımıyla flash işlemi başladı.
kullandığım sürümde Nokia_Care_Suite_5.0_2012.45.4.5
şuan cihazın açılmasını bekliyorum.

- - - Eklendi - - -

artık 3g ilede internete girebiliyorum

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
multi softwre refurbish kısmına geldiğimdede turkcellin 1002 yazılımını görmüyor.ama telin içindeki yazılımı görüyor.o yüzdende start yapamıyorum.en son sürüm maalesef yüklenmedi.
bunu Nokia_Care_Suite_5.0_2012.45.4.5 yükledim.2013 olmuyor

- - - Eklendi - - -

vallaha olayı başka türlü çözdüm.şuan turkcell 1002 yazılımını çakılıyor.
bilgisayarın dilini amerikan ingilizce yapılınca product support ekranındaki kapalı linkler açılıyor.ve oradan dead phone yoluyla cihaz kapalı şekilde yandaki tuşlarında yardımıyla flash işlemi başladı.
kullandığım sürümde Nokia_Care_Suite_5.0_2012.45.4.5
şuan cihazın açılmasını bekliyorum.

- - - Eklendi - - -

artık 3g ilede internete girebiliyorum

Sorununu çözmene sevindim, geçmiş olsun :oke:

• Beğen
Tepkiler: YkPkY
YkPkY

YkPkY

Üye
:yuru

- - - Eklendi - - -

dead phone daha sağlıklı.
ama sorun şu bulut depolama adam gibi bişey yedeklemiyomuş.rehberle mesajlar geri geldi sadece.ne ayar kaldı ne yer imleri nede bişey.outlok hesabını bile ayrı yapmak gerekiyor.notlarım falan hepsi gitti.birde her yere ayrı ayrı microsoft hesabı girmek gerekiyor.çok gıcık bişey.

- - - Eklendi - - -

s^3 nokialarımızd bi yedekledikmi erşeyi olduğu gibi geri yükleyebiliyorduk.bunda sıfırdan ayar yamamız gerekiyor maalesef.peki o zaman yedekleme simgesinde niye ayarlar yazıyor anlamış değilim

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
bunda sıfırdan ayar yamamız gerekiyor maalesef.peki o zaman yedekleme simgesinde niye ayarlar yazıyor anlamış değilim

Bazı menü ve uygulamalardaki ayarlar korunuyor sanırım sadece. :(

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
öncelikle açıklamalar için teşekkür ama benim sorunum var nerde hata yapıyorum bilmiyorum pc m win 8 64 bit proğram için driverleri yükledim proğramın son sürümünü kurdum ancak masa üstüne kısa yol falan gelmedi c proğram dosyaları(x86) nokıa nokıa care suite aplication launcher bin aplication launcher uygulamayı çalıştırıyorum açılıyor ancak produckt support....açmak istediğimde user name pasword istiyor kapatıyorum bu kez c/program data/ nokıa/nokıa care suite/aplication launcher/aplications/girdiğimde her proğramın kısa yolu ve exe leri var kısayoldan önce product support... açıyorum açılıyor alta alıyorum sonra multi software açıyorum ama cihaz işaretinin yanında not upgradeable yazıyor ve start yada play etkin değil indirdiğim 821 rm dosyaları bahsedilen proğram data içinde olması gereken yerde onuda kontrol ettim neden flashlıyamıyorum nerde hata yapıyorum denildiği gibi eski sürümü tüm eklentilerle kaldırdım pc yeniden başlattım son sürümü kurdum sonuç başarısız lütfen yardım

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
öncelikle açıklamalar için teşekkür ama benim sorunum var nerde hata yapıyorum bilmiyorum pc m win 8 64 bit proğram için driverleri yükledim proğramın son sürümünü kurdum ancak masa üstüne kısa yol falan gelmedi c proğram dosyaları(x86) nokıa nokıa care suite aplication launcher bin aplication launcher uygulamayı çalıştırıyorum açılıyor ancak produckt support....açmak istediğimde user name pasword istiyor kapatıyorum bu kez c/program data/ nokıa/nokıa care suite/aplication launcher/aplications/girdiğimde her proğramın kısa yolu ve exe leri var kısayoldan önce product support... açıyorum açılıyor alta alıyorum sonra multi software açıyorum ama cihaz işaretinin yanında not upgradeable yazıyor ve start yada play etkin değil indirdiğim 821 rm dosyaları bahsedilen proğram data içinde olması gereken yerde onuda kontrol ettim neden flashlıyamıyorum nerde hata yapıyorum denildiği gibi eski sürümü tüm eklentilerle kaldırdım pc yeniden başlattım son sürümü kurdum sonuç başarısız lütfen yardım

Bu tip sorunlarda ekran görüntüsü ekleyerek yardım isterseniz bizler için daha iyi olur.
Sorunu görebilirsek daha çok yardımcı olabiliriz ;)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Peki Navifirm'den yeni yazılımı indirdiniz mi?
İndirdiyseniz C:\ProgramData\Nokia\Packages\Products\RM-821 klasörünün içine attınız mı?

Cihazınız Turkcell cihazı ise; (Ki anladığım kadarıyla Turkcell çıkışlı Sarı Lumia 920'niz var)

Eğer cihazınız Global çıkışlı cihaz ise;

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Peki Navifirm'den yeni yazılımı indirdiniz mi?
İndirdiyseniz C:\ProgramData\Nokia\Packages\Products\RM-821 klasörünün içine attınız mı?

Cihazınız Turkcell cihazı ise; (Ki anladığım kadarıyla Turkcell çıkışlı Sarı Lumia 920'niz var)

Eğer cihazınız Global çıkışlı cihaz ise;

evet türkcell bendeki cihaz naviden indirdiğim yazılım özellikle türkcell reklamı gitsin diye 1 le biten yazılımı sectim o zaman sorunumuz bu mu acaba türkcell romlu cihazlara mecburen yine türkcell rom mu yükleyecegiz tamam şimdi yeniden türkcelinkini indiriyorum sonucu yazarım

- - - Eklendi - - -

sonuç başarılı türkcell romlu cihazlara 2 ile biten türkcell yazılım atmak gerekiyormuş şimdi flash bitti telefon ayarlarını yapıyorum

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Turkcell'lere normal rom atılmıyor mu? :(

YkPkY

YkPkY

Üye
atılıyor.ben normal cihazıma turkcell atmıştım mesela

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
atılıyor.ben normal cihazıma turkcell atmıştım mesela

nasıl attınız açıklar mısınız ben atmak istediğimde yukardaki resimdeki hatayı veriyo nasıl yaptınız detaylı olarak bilgi verirseniz iyi olur bizde kurtulalım

Üst Alt