Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

dücane

dücane

Üye

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece ve Esendağlı

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Microsoft logosu oyma gibi görünüyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
evet öyle duruyor, ama hos olmus bence.Ama kamera cikisi güzel olmamis
Aksine metal bilezik farklı bir hava vermiş. Bence çok da şık düşünülmüş bir ayrıntı. Keşke Lumia 950 XL'de de Lumia 830'dan kopya çekmek yerine böyle bir şey kullanılsaydı.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu arada dikkatimi çeken başka bir ayrıntı ise telefonlarda sim kart ve MicroSD kart yuvasını fark edemedim. Galiba her iki telefon da değiştirilebilir arka kapağa sahip olacak. İnşallah batarya da çıkıyordur.

• Beğen
Tepkiler: dücane ve Esendağlı
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Bu arada dikkatimi çeken başka bir ayrıntı ise telefonlarda sim kart ve MicroSD kart yuvasını fark edemedim. Galiba her iki telefon da değiştirilebilir arka kapağa sahip olacak. İnşallah batarya da çıkıyordur.
Sızıntılar hep çıktığı yönündeydi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, dücane, sfgnrl ve 1 kişi daha
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu arada Microsoft'un yeni amiral gemi telefonlarının tanıtım aşamasındaki sızıntıları anlatan en güzel fotoğraf bu olsa gerek :kop2:

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: murooo55, suyunsesi, skynet ve 4 diğerleri
dücane

dücane

Üye
Aksine metal bilezik farklı bir hava vermiş. Bence çok da şık düşünülmüş bir ayrıntı. Keşke Lumia 950 XL'de de Lumia 830'dan kopya çekmek yerine böyle bir şey kullanılsaydı.

Süphesiz zevkler ve renkler tartisilmaz. Ama niyetim 950 Xl'i almaktan yana

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Güzel telefonlar. Ancak ben bu telefonlara o kadar para vermem. Verirsem, eşimin, minik kızlarımın boğazlarından çalmışım gibi hissederim. Onlar benim gözlerimin içine bakarak benden eve ekmek bekliyorlar. Zengin dahi olsam gereksiz pahalı bulurdum. (Gerçi tüm amiraller gereksiz pahalı bence). Alabilecek olanlar için hayırlı olsun diyelim.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, sahanemir, dark_13 ve 3 diğerleri
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Güzel telefonlar. Ancak ben bu telefonlara o kadar para vermem. Verirsem, eşimin, minik kızlarımın boğazlarından çalmışım gibi hissederim. Onlar benim gözlerimin içine bakarak benden eve ekmek bekliyorlar. Zengin dahi olsam gereksiz pahalı bulurdum. (Gerçi tüm amiraller gereksiz pahalı bence). Alabilecek olanlar için hayırlı olsun diyelim.
Bu söylediklerine katılmamak mümkün değil. Türk Lirasının alım gücü o kadar düşük ki Amerikalı, İngiltereli ve Almanyalı bir aylık asgari ücretinin 3'te 2'si ile bu telefonları rahatça satın alabilirken Türkler bunları almak için asgari ücretin yaklaşık üç katı ödemek zorunda.

Bir de olayın ailevi boyutu var. Bir çocuğum var henüz iki yaşına girmedi. Sigara içiyorum ve her ay sigaraya verdiğim para kadar eşim ve çocuğum için para ayırıyorum. İnsanlarda bu düşünce yerleşirse inanıyorum ki daha güzel bir ülkede yaşarız.
4. tuş ne işe yarıyor?
Üstteki üç tuşun ortasında kilit tuşu var. Altında ve üstündekiler ise ses tuşları. Aşağıdaki ise bildiğiniz gibi kamera tuşu.

• Beğen
Tepkiler: dücane, bozkirdangelen, suyunsesi ve 1 kişi daha
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Cihazlar tabiki güzel ama benim 1520 beni 1-2 yıl daha idare eder diye düşünüyorum.Birde benim aklımda olan cihaz intel işlemcili ve kalemi olan surfrace lumialarda ayrıca:)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Hocam tuşlar bizdekiler ile aynı. Fazladan tuş yok orada. Ses aç, Güç, Ses kıs, Foto.

Benim Lumia 920'nin emeklilik vakti geldi.
Sistemin gelişim durumuna ve fiyata göre yeni amirallerden birine geçiş yapacağım.

Şu an için hedefimde Lumia 950 XL var.
Ancak sistemin gelişiminin çok yavaş oluşundan dolayı 1-2 yıl için diğer sistemlere/cihazlara geçiş de yapabilirim.

Insider süreci PC açısından başarılı olsa da, mobil açısından maalesef istenen verimi, ilerlemeyi ve gelişmeyi sağlamadı.
8 aylık süreçte bazı önemli ilerlemeler sağlansa da, kullanıcıları tatmin edecek düzeyde bir gelişim sağlanamadı.
Her seferinde bir yanı aksayan yapılarla boğuşmaktan kullanıcıların istediği özelliklerin pek çoğu eklenemedi.
Haliyle yapılar aksak olunca, kullanıcıların insider kapsamında yaptığı geri bildirimler de öneri ve istekten ziyade hep sorunlar üzerine yoğunlaştı.

Geçenlerde WinBeta sitesinde de Insider programının geçen süre içinde yeterli verimi sağlamadığı ve iptal edilmesi gerektiği yönünde bir makale paylaşılmış. 8 aylık süreçte yaşananlar detaylı şekilde analiz edilmiş. Makalede vurgulananlar oldukça yerinde tespitler.

Bence Windows Mobil ekibinin ve dolayısıyla kafa yapısının baştan aşağı değişmesi gerek.
Mobil Bölümün başındakinden en dipteki yazılımcısına, mühendisine kadar değişmesi veya farklı bir anlayışa yönlendirilmesi lazım.

Bana göre ekip kullanıcıların nabzını yeterince tutamıyor, ofiste insiderı takip etmekle bu iş yürümüyor.
Şöyle 1-2 ay WP haberi yapan siteleri ve forumlarını dikkatli takip etseler, Insider diye bir şeye gerek kalmaz.
Çünkü kullanıcıların istek, dilek ve şikayetlerinin; kısacası Windows Mobil'den beklentilerinin nabzı buralarda atıyor.
Oralara baksalar, kullanıcıların sesine kulak verseler, yine kullanıcılar tarafından hazırlanan konseptleri inceleseler, eminim 8 ayda ortaya çok daha gelişmiş bir şey çıkardı.
Lakin Insider sürecine baktığımızda ilerlemenin çok yavaş olduğunu, bu gidişle kullanıcıların istediği bir sisteme kavuşmanın 1-2 yıl daha süreceğini görüyoruz.

Neyse yine de umutsuz olmamak gerek.
6 Ekim önemli bir dönüm noktası.
Sistemin geleceğine dair de önemli ipuçları verecektir diye düşünüyorum.
Son kararımı yılbaşında vereceğim. @Sensation @papakudioflu @Bay H

• Beğen
Tepkiler: symbianbelle, drangela61, braayn ve 5 diğerleri
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Benim Lumia 920'nin emeklilik vakti geldi.
Sistemin gelişim durumuna ve fiyata göre yeni amirallerden birine geçiş yapacağım.

Şu an için hedefimde Lumia 950 XL var.
Ancak sistemin gelişiminin çok yavaş oluşundan dolayı 1-2 yıl için diğer sistemlere/cihazlara geçiş de yapabilirim.

Insider süreci PC açısından başarılı olsa da, mobil açısından maalesef istenen verimi, ilerlemeyi ve gelişmeyi sağlamadı.
8 aylık süreçte bazı önemli ilerlemeler sağlansa da, kullanıcıları tatmin edecek düzeyde bir gelişim sağlanamadı.
Her seferinde bir yanı aksayan yapılarla boğuşmaktan kullanıcıların istediği özelliklerin pek çoğu eklenemedi.
Haliyle yapılar aksak olunca, kullanıcıların insider kapsamında yaptığı geri bildirimler de öneri ve istekten ziyade hep sorunlar üzerine yoğunlaştı.

Geçenlerde WinBeta sitesinde de Insider programının geçen süre içinde yeterli verimi sağlamadığı ve iptal edilmesi gerektiği yönünde bir makale paylaşılmış. 8 aylık süreçte yaşananlar detaylı şekilde analiz edilmiş. Makalede vurgulananlar oldukça yerinde tespitler.

Bence Windows Mobil ekibinin ve dolayısıyla kafa yapısının baştan aşağı değişmesi gerek.
Mobil Bölümün başındakinden en dipteki yazılımcısına, mühendisine kadar değişmesi veya farklı bir anlayışa yönlendirilmesi lazım.

Bana göre ekip kullanıcıların nabzını yeterince tutamıyor, ofiste insiderı takip etmekle bu iş yürümüyor.
Şöyle 1-2 ay WP haberi yapan siteleri ve forumlarını dikkatli takip etseler, Insider diye bir şeye gerek kalmaz.
Çünkü kullanıcıların istek, dilek ve şikayetlerinin; kısacası Windows Mobil'den beklentilerinin nabzı buralarda atıyor.
Oralara baksalar, kullanıcıların sesine kulak verseler, yine kullanıcılar tarafından hazırlanan konseptleri inceleseler, eminim 8 ayda ortaya çok daha gelişmiş bir şey çıkardı.
Lakin Insider sürecine baktığımızda ilerlemenin çok yavaş olduğunu, bu gidişle kullanıcıların istediği bir sisteme kavuşmanın 1-2 yıl daha süreceğini görüyoruz.

Neyse yine de umutsuz olmamak gerek.
6 Ekim önemli bir dönüm noktası.
Sistemin geleceğine dair de önemli ipuçları verecektir diye düşünüyorum.
Son kararımı yılbaşında vereceğim. @Sensation @papakudioflu @Bay H
Özgür, inşallah 950 XL ve W10M senin ihtiyacını fazlasıyla gören bir cihaz ve sistem olarak ortaya çıkar da, başka platformlara gitmeyip bizimle burada kalırsın. :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Özgür, inşallah 950 XL ve W10M senin ihtiyacını fazlasıyla gören bir cihaz ve sistem olarak ortaya çıkar da, başka platformlara gitmeyip bizimle burada kalırsın. :)

Ben de o niyetteyim ama gidilen yol malum, arpa boyu.
Neyse yılbaşına 3 ay var, hayırlısı diyelim.
İnşallah şu 6 ekim etkinliği biraz umutları ve moralleri tazeler. :tebessüm:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Cihazların orjinal görseli bu. (@evleaks tarafından paylaşılan)

@onleaks'in payaştığı diğer görseller ise bilgisayarda orjinaline uygun olarak hazırlanan tasarımlar.

Üst Alt