Hocam tuşlar bizdekiler ile aynı. Fazladan tuş yok orada. Ses aç, Güç, Ses kıs, Foto.
Benim Lumia 920'nin emeklilik vakti geldi.
Sistemin gelişim durumuna ve fiyata göre yeni amirallerden birine geçiş yapacağım.
Şu an için hedefimde Lumia 950 XL var.
Ancak sistemin gelişiminin çok yavaş oluşundan dolayı 1-2 yıl için diğer sistemlere/cihazlara geçiş de yapabilirim.
Insider süreci PC açısından başarılı olsa da, mobil açısından maalesef istenen verimi, ilerlemeyi ve gelişmeyi sağlamadı.
8 aylık süreçte bazı önemli ilerlemeler sağlansa da, kullanıcıları tatmin edecek düzeyde bir gelişim sağlanamadı.
Her seferinde bir yanı aksayan yapılarla boğuşmaktan kullanıcıların istediği özelliklerin pek çoğu eklenemedi.
Haliyle yapılar aksak olunca, kullanıcıların insider kapsamında yaptığı geri bildirimler de öneri ve istekten ziyade hep sorunlar üzerine yoğunlaştı.
Geçenlerde WinBeta sitesinde de Insider programının geçen süre içinde yeterli verimi sağlamadığı ve iptal edilmesi gerektiği yönünde bir makale paylaşılmış. 8 aylık süreçte yaşananlar detaylı şekilde analiz edilmiş. Makalede vurgulananlar oldukça yerinde tespitler.
Bence Windows Mobil ekibinin ve dolayısıyla kafa yapısının baştan aşağı değişmesi gerek.
Mobil Bölümün başındakinden en dipteki yazılımcısına, mühendisine kadar değişmesi veya farklı bir anlayışa yönlendirilmesi lazım.
Bana göre ekip kullanıcıların nabzını yeterince tutamıyor, ofiste insiderı takip etmekle bu iş yürümüyor.
Şöyle 1-2 ay WP haberi yapan siteleri ve forumlarını dikkatli takip etseler, Insider diye bir şeye gerek kalmaz.
Çünkü kullanıcıların istek, dilek ve şikayetlerinin; kısacası Windows Mobil'den beklentilerinin nabzı buralarda atıyor.
Oralara baksalar, kullanıcıların sesine kulak verseler, yine kullanıcılar tarafından hazırlanan konseptleri inceleseler, eminim 8 ayda ortaya çok daha gelişmiş bir şey çıkardı.
Lakin Insider sürecine baktığımızda ilerlemenin çok yavaş olduğunu, bu gidişle kullanıcıların istediği bir sisteme kavuşmanın 1-2 yıl daha süreceğini görüyoruz.
Neyse yine de umutsuz olmamak gerek.
6 Ekim önemli bir dönüm noktası.
Sistemin geleceğine dair de önemli ipuçları verecektir diye düşünüyorum.
Son kararımı yılbaşında vereceğim.
@Sensation @papakudioflu @Bay H