Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yalnız diyaloglar çok komik :)

Onleaks "bilgisayar tasarımı" görselleri paylaştıktan sonra olaylar gelişir.

Evlaks: "Lansmandan bir hafta öncesinde sadece tasarımlar mı? Dur, yardım edeyim". (Cihazın gerçek basın görselini yapıştırıyor altına) :)

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

onleaks: (evleaks'e biraz kızgın bir şekilde, saatler sonra şu görseli paylaşıyor)

evleaks
: "Dürüst olmak gerekirse, 9 saatten sonra daha fazlasını beklerdim, senden bile..."

onleaks: "Dürüst olmak gerekirse, onca haftadan sonra büyümüş olmanı beklerdim. Ukala bi çocuk gibi davranarak kendini küçük düşürmeyi bırak artık..."

evleaks: "İyi bir noktaya değindin, bunu favorileyecektim ama beni engellemişsin."

Daha sonra ise evleaks ile bir kullanıcı arasında şu sohbet geçiyor.
İsteyen olursa çeviririm.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ekranın alt kısmı neden o kadar geniş,yoksa sanal tuş mu kullanacaklar?tasarım iyi ama cam çerçeve oranı sanrım pek iyi değil.benim 1520 kadar olsaydı bile iyiydi yine.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ekranın alt kısmı neden o kadar geniş,yoksa sanal tuş mu kullanacaklar?tasarım iyi ama cam çerçeve oranı sanrım pek iyi değil.benim 1520 kadar olsaydı bile iyiydi yine.

Evet alt kısım sanal tuş (yani navigasyon barı dediğimiz kısım ekran üzerinde).
Yeni nesil lumialarda artık fiziksel navigasyon barı yok.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Evet alt kısım sanal tuş (yani navigasyon barı dediğimiz kısım ekran üzerinde).
Yeni nesil lumialarda artık fiziksel navigasyon barı yok.
ilk günler biraz zor geldi, ama artık bu tuşların fiziksel yokluğuna alıştım.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
  • Beğen
Tepkiler: sfgnrl
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Umarım lumia surfracelere fiziksel tuş koyarlar:)

Maalesef fiziksel navigasyon barı dönemi kapandı. Çünkü ekstra maliyeti var :bilmm
Üretecek firma bunu yüklenmek isteyip koyarsa o ayrı.
Ancak Microsoft, şartlar arasından fiziksel bar ibaresini kaldırdı. Kendisi de artık on-screen dediğimiz ekran üzeri navigasyon barı kullanıyor/kullanacak.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
bu ikinci arama (yeşil olan ) skype arama filan mı acaba ?

Hayır 2. sim'le ilgili kısayollar.
Birbirinden rahatça ayırt edilebilmesi için; 1. ve 2. sime ilişkin arama ve mesaj kısayollarını farklı renk yapmışlar.
Tabi bu görseldekiler muhtemelen Çin'de sürülecek olan çift simli versiyona aittir.
Ülkemizde büyük olasılıkla tek simliler piyasaya sürülecek.

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Maalesef fiziksel navigasyon barı dönemi kapandı. Çünkü ekstra maliyeti var :bilmm
Üretecek firma bunu yüklenmek isteyip koyarsa o ayrı.
Ancak Microsoft, şartlar arasından fiziksel bar ibaresini kaldırdı. Kendisi de artık on-screen dediğimiz ekran üzeri navigasyon barı kullanıyor/kullanacak.
O zaman aklıma şu soru geldi,fiziksel tuşların olduğu yere neden yapmıyorlar acaba bu navigasyon barı,nasıl olsa orasıda cam.
Bu arada sanırım 1520 yi daha uzun süre kullanmam gerekecek o zaman,yani gittiği yere kadar :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
O zaman aklıma şu soru geldi,fiziksel tuşların olduğu yere neden yapmıyorlar acaba bu navigasyon barı,nasıl olsa orasıda cam.

Zaten ekran aşağı uzatılmış ve fiziksel barın konacağı yere "ekran üzeri bar" konulmuş.
Daha da aşağı koyarsanız telefonu elinizde tutamazsınız, tuşların aşırı altta olmaması gerekir.
Hem tek elinizde tutup hem baş parmağınızı oraya götürmeye çalışırken telefon yere düşer :tebessüm:
O yüzden rahat kullanım açısından alt tarafta az da olsa bir tutma boşluğu olması gerekiyor.

System X

System X

Üye
anlaşılan nokiayı baya baya arayacağız. sanal tuş nedir gerçekten trollüğüne yapıyor bu adamlar.o telefona ve berbat windows10 a o parayı bayılabilecek bir insanüstü varlık lazım ki microsoft mobil pazarda tutunabilsin...
anlaşılan nokiayı baya baya arayacağız. sanal tuş nedir gerçekten trollüğüne yapıyor bu adamlar.o telefona ve berbat windows10 a o parayı bayılabilecek bir insanüstü varlık lazım ki microsoft mobil pazarda tutunabilsin...

• Beğen
Tepkiler: wpfurkan ve kaankulahli
ERsin YAvuz

ERsin YAvuz

Üye
sanal tuşu bende sevmiyorum diğeri hoşuma giden daha iyi görünüm açısından benim için

dakamon

dakamon

Üye
@bulutsuzgece aynı kafada bakıyoruz şu an win10 a ve lumia lara. Benimde sabrım çok az kaldı. Win10 ile bilmediğimiz şeyler gelmez ise şu haliyle bile çağının ve kullanıcılarının isteklerinin gerisinde kalacak. Bekleyelim görelim. Artık gelişmesini beklemekten usananlardanım. Birazda keyif almak istiyorum telefonumdan artık.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bir de olayın ailevi boyutu var. Bir çocuğum var henüz iki yaşına girmedi. Sigara içiyorum ve her ay sigaraya verdiğim para kadar eşim ve çocuğum için para ayırıyorum. İnsanlarda bu düşünce yerleşirse inanıyorum ki daha güzel bir ülkede yaşarız.

Sen yinede sigara içme lütfen
Şu anda imkanlarım müsait olsaydı 1520 nin yanına bitane iphone 6 almak isterdim:)
ben bir geçiş yapmak isterim 920 den eğer gelecek cihazlar tatmin etmez ise samsung yada apple

• Beğen
Tepkiler: braayn ve ceza87
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Lumia 950'nin CAD çizimlerinden oluşturulan 3D videosu

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve ceza87
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Windows Phone ile ilgili,
28.09.2015 tarihinde @bulutsuzgece ' nin dile getirdiği dilek ve önerilerinin altına imza atmamak mümkün mü?
Acaba, microsoft un gerçekten dikkate alacağı ve işine yarayacağı bu tür öneriler onlara ulaşıyor mu?
Yoksa, forum sayfalarında kaybolup gidiyor mu?
Ya da, Microsoft maxicep gibi onların işine yarayacak ve popüler olan siteleri takip ediyor da biz mi bilmiyoruz.
Her şeye rağmen ortada bir iletişimsizlik olduğu da buralarada yapılan yakınmalardan belli oluyor.
Örneğin, net olarak windows phone'nin geleceği için yapılan planlamalardan genel olarak pek haberimiz yok gibi görünüyor. Yoksa bu tür bilgiler şirketler için gizlilik içerdiğinden paylaşılmıyor mu?

Maxicep gibi popüler sitelerin toplayacağı bilgi ve önerileri kurumsal bir referans ile microsofta ileteceği sorun ve önerilere, microsoft'un ilgisiz kalacağını sanmıyorum.

Elbette, microsoft tartışılmayacak kadar uluslararası ve büyük bir şirket.
Üstelik, kendi ürününü kullanan insanların o ürünle içselleşmiş olması, o ürünle ilgil endişe taşıyor olması da her markanın ve şirketin hayalinde taşıdığı bir durum.
Bir marka düşünün ki, binlerce kullanıcısı ve seveni tarafından gündemde tutuluyor, ürünün bugünü ve yarınıyla ilgili önerilerde bulunuyor, endişelerini belirtiyor ve o marka bunlara sırt çeviriyor. Bu mümkün mü?
Her şeye rağmen geleceğe ümitle bakıyorum.
Çünkü o kadar ürün arasından seçimimiz bu oldu. Demek ki bize ve önceliklerimize hitap edecek bir yapıya sahip.
Gelecektede bize hitap edecek cihazlar ve sistemler geliştirmesini ümit ediyoruz.
Tabiki, bizlerin yapıcı eleştiri ve önerileriyle birlikte..

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43, sahanemir, suyunsesi ve 2 diğerleri
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Telefonlar Microsoft Store'de göründü. İlginç olan kısım ise 2 TB'a kadar hafıza kartı destekliyorlar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: zaakaan, Esendağlı, bulutsuzgece ve 1 kişi daha
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Telefonlar Microsoft Store'de göründü. İlginç olan kısım ise 2 TB'a kadar hafıza kartı destekliyorlar.

L 950 'lerin fiyatı boş geçilmiş : )
İşletim sistemi ise diğerleri dışında Windows 10 yazıyor.

Üst Alt