Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

braayn

braayn

Üye
6 ekimde surfrace lumia tanıtılmayacak(diye biliyorum).benim beklediğim ve merak ettiğim 2 şey var,biri sistem neler getirecek ,diğeri de surfrace lumialar :)
Ben bombayı ya hologram ile yada 3d ile patlatacak diye düşünüyorum.
bakarsın bir süpriz yaparlar :) bu arada surfacelerin ayrı bir tasarımı olması lazım

technogamer2345

Üye
Almayin kardesim.Kac tane mesaj Microsoft'u ve cikardigi Lumia isimli cihazi kucumseyici sekilde yazilmis.Birde alacakmis gibi kotulediginiz urunun cikacak tarihini,fiyatini ve nasil cikacagini elestiriyorsunuz.

Bana sakin "Biz Microsoft'u dusunuyoruz." demeyin.

Hangi firma Continuum Dock unitesi ve Usb Type-C gibi onemli ozellikleri telefonlarina ekledi ?

Ondanda iyisi guncelleme cikardiginda butun kullanicilari dusunen,
Ondanda iyisi Fiyat , performans , kalite , guveni bir cihazda veren,
Ondan iyisi hergun daha fazla gelisen,
Ondan iyisi tuketicilere tam destek veren,
Ondanda iyisi Microsoft gibi anlatilamaz bir firma olabildi ?

Olaya birde soyle bakarsak iphone bastan assagi herseyi kendi urettiginden piyasadaki diger rakiplerden bir tik ondeydi.Diger telefonlar hep sagdan soldan islemci ekran karti anakart ram kamera kasayla birlikte telefon yaptik diyorlar.

Cogu firma metal kasayla atlarken Microsoft'un polikarbonu kullanmasi akillica oldu.

Tahminler her zaman gercekten, yasamaktan uzak.

Simdi diyeceksiniz ki Microsoft islemci mi uretti ? :)

Birde soyle dusunursek :

Kullanicinin telefon kullanirken en icli disli oldugu tarafi yazilim olsa gerek.Yani kimse telefonun icini acip sistem parcalariyla ilgilenmiyor.Kendi parcalarini kendin uretmek ne kadar guzel birsey olsada piyasadaki onca mukemmel urunle yarisarak vakit kaybetmek aptallik olur.

Microsoft'un kendi yazilimina sahip olmasi bile bi ozellik ve son derece onemli.
Lumia diger cihazlardan daha ozellestirilebilir daha farkli daha ozgun.

Ornegin menu dizilisi.Aksesuarlar.Renkli modeller vs.

Lumia nin magazasi hic gelismiyor buyumemis diyenlerde var.

Bu konu iki sekilde degerlendirilir.Birincisi yine bu sagdan soldan toplayici dedigimiz firmalarla ilgili birsey.Telefonlar Android'e Android'te Google'a baglanarak zincirleme bir isbirlikcilik soz konusu.

Apple ise eski olmasi sebebiyle magazasini doldurmasi icin genis bir vakte sahipti.

Yani oda hicbir seye mukemmel bir sekilde baslamadi. :)

İkincisi ise acele ise seytan karisir. ;)

Hizli yapilan hicbir isin temeli saglam olmaz.Ornegin yillar sonra ancak buyuyup son derece lezzetli meyveler veren bir agac gibi.

Ote yandan Windows 10 un cikmasiyla bircok yapimci kullanicilarin ilgisini ciddi derece de cekeceginden artik Windows Phone da da uygulama cikaracak yada uygulamalarini Windows Phone a da cikartacak. (Portlamama dedigimiz olay. )

Genis dusunurseniz daha bircok ornek verilebilir.

Parmaklarimi dinlendirmem lazim ekrani tiklatmaktan kirildilar :( :p

• Beğen
Tepkiler: dark_13, kamil5028347 ve Esendağlı
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Tasarımlar çok kötü

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Maximum fiyat 1500-1600 olmalı 950 XL için

bu fiyata çıksın dişimi kırarım :) tabi gönül ister ki bu fiyattan olsun ama zor ayrıca ülkemizde aksesuarlı olarak satılacağını hiç sanmıyorum.
Amiral gemi bekleyenlere hayırlı olsun iris tarayıcı sadece windows Hello içinse eğer bence boşuna konulmuş ama ekstra selfi vb özellikler içinde kullanılacaksa ozaman işler değişir.Merak ediyorum 950 ve 950 XL hangi fiyat bandında olursa alan olur ?
Lumia 950XL : 1500-1600TL mi?
Forumu trollüyor musunuz anlamadım.
Bedava getirip kapınıza bıraksınlar isterseniz(!)

Söyleyecek çok şey var ama neyse...
6 Ekim'i bekleyelim.

• Beğen
Tepkiler: technogamer2345 ve kamil5028347
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Valla ben lumia yı ve sistemi,özellikle ara yüzünü beğeniyorum,ama imkanlarım çok geniş olsaydı o zaman iphone 6plus alıp denemek isterdim,androidi iki kere denedim sevemedim,lumia 1520 f/p olarak en uygun amiral gemi oldu benim için.

• Beğen
Tepkiler: technogamer2345
csH

csH

Üye
1500 lira mı o nedir yaa 930 bile 1800dü zamanında dolar arttı şartlar değişti o fiyattan beklemek hayal

ArMaGeDdOn_87

Üye
Lumia 950XL : 1500-1600TL mi?
Forumu trollüyor musunuz anlamadım.
Bedava getirip kapınıza bıraksınlar isterseniz(!)

Söyleyecek çok şey var ama neyse...
6 Ekim'i bekleyelim.
Sen wp yi ne sanıyosun acaba :) merak ediyorum :) bütün dünya şu anda ne aşamada olduğunu biliyo ve şu an o fiyat politikasını izlemesi lazım yani 1500 civarı,bekleyin bakalım 3 senedir bekliyonuz bakalım 6 ekim de ne olacak :)

BRKTNL

BRKTNL

Üye
yanından bile geçmiyor abi nasıl benzettin zenfona? zenfone bildiğin lg g serisi çakması telefonlar.
bu cihazlar abd de satarsa dünyadada iyi bir satış rakamı elde ederler. ama continium özelliği öyle herkese hitap eden bir durum değil gibi görünüyor. şimdilik görünen iş odaklı bir telefon olduğu. ms blackberry nin pazarına göz dikti desem ondada pazar mazar kalmadı zaten. açıkçası lumia 1520 gibi satış olarak hüsrana uğrayacağa benziyor. win 10 ile gelecek özelliklerde artık az çok belli olduğuna göre bence sonucu şimdiden belli bir durum.
O alt ve üst taraflarındaki boşluklarına değindim, tamamen benziyor demedim.

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Bence sanal tuşlar haricinde çok iyi tasarım.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Sen wp yi ne sanıyosun acaba :) merak ediyorum :) bütün dünya şu anda ne aşamada olduğunu biliyo ve şu an o fiyat politikasını izlemesi lazım yani 1500 civarı,bekleyin bakalım 3 senedir bekliyonuz bakalım 6 ekim de ne olacak :)
haberleri tam olarak takip etmiyorsun galiba ms nin bir açıklaması vardı bundan sonra Nokia gibi her fiyat segmentine telefon çıkartmak yerine üst ve alt seviye telefon çıkartacak bunlarıda sadece büyük ve küçük ekran olarak ikiye ayıracak ben öyle hatırlıyorum orta segment yoktu diye aklımda kalmış yanlışsa düzeltin, bunu da diğer anlaşmalı windows mobile telefon çıkartanlar için pazar payı oluşturmak için yapılacak, buradan da 1500tl civarında telefon gelmeyeceği belli oluyor zaten garanti bence min 2100 civarında olacak daha düşük bir fiyat beklemeyin

ArMaGeDdOn_87

Üye
haberleri tam olarak takip etmiyorsun galiba ms nin bir açıklaması vardı bundan sonra Nokia gibi her fiyat segmentine telefon çıkartmak yerine üst ve alt seviye telefon çıkartacak bunlarıda sadece büyük ve küçük ekran olarak ikiye ayıracak ben öyle hatırlıyorum orta segment yoktu diye aklımda kalmış yanlışsa düzeltin, bunu da diğer anlaşmalı windows mobile telefon çıkartanlar için pazar payı oluşturmak için yapılacak, buradan da 1500tl civarında telefon gelmeyeceği belli oluyor zaten garanti bence min 2100 civarında olacak daha düşük bir fiyat beklemeyin
haberleri takip ediyorum benim dediğim o fiyattan cihaz satamaz,o kadar para vereceğine herkes iPhone yada Note 5 yada sony alır,bunu anlamak bu kadar zor mu ? biraz mantıklı olun,bi kaç sene sonra wp gelişir mağaza gelişir o zaman işler de değişir,dedikleriniz fiyatlar olur,o zaman başka olur,ama şu aşamada imkansız

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Samimiyeti fazla zorlamayalım isterseniz.

Bahsettiğimiz şey orada yazılımsal sistem değil.
3GB Ram'li, USB Type-C'li, Iris tarayıcılı ve 5.7inç, snap810'lu, 3300 mah'li bir donanımdan bahsediyoruz.
Bu ozelliklerde 1500tl'ye bu kur düzeyinde hangi cihaz var söyleyebilir misiniz?

Bir şeyi aşağılarken biraz daha rasyonel çerçevede kalırsanız daha iyi olur bence.

• Beğen
Tepkiler: pirenuri, ON9 ve Esendağlı

ArMaGeDdOn_87

Üye
Samimiyeti fazla zorlamayalım isterseniz.

Bahsettiğimiz şey orada yazılımsal sistem değil.
3GB Ram'li, USB Type-C'li, Iris tarayıcılı ve 5.7inç, snap810'lu, 3300 mah'li bir donanımdan bahsediyoruz.
Bu ozelliklerde 1500tl'ye bu kur düzeyinde hangi cihaz var söyleyebilir misiniz?

Bir şeyi aşağılarken biraz daha rasyonel çerçevede kalırsanız daha iyi olur bence.
ben niye aşağılayım sistemi ? aynı firmanın masaüstü işletim sistemini kullanıyorum 5 yıllık laptop i3 işlemci 3gb ram var mozillada iken meydana gelen eski çökmeler artık sık tekrarlamıyo sistemden memnunum.ben 28 yaşındayım neye nasıl cevap vercek bilgiyede sahibim,o bahsetmediğin şeyleri çıkardınmı zaten o kadar donanımı ne için kullanacaksın ? üst mesajdada arkadaşa cevap yazdım,ben anlatamıyorum galiba,bi iPhone 6s,note 5,xperia z5 premium var,bu cihazlar bile bu paraları haketmiyo şu anki vergiden dolayı fiyatlar uçtu neyse o ayrı konu ,demek istediğim şu,bu cihazlar varken kimse o parayı wp li bir cihaza vermez,donanım hakedebilir eyvallah sorun yok,ancak herşey zincirleme gidiyo donanım var ama yazılım ve mağaza yok,umarım bu sefer anlaşılır :) şunu da yine yazayım bu sistem gelişir 2-3 sene sonra o zaman zaten kimse diyemez bu parayı haketmiyo diye,sistem geliştiği halde hala haketmiyo diye biri diyosa eğer hiçbir bilgisi yoktur,en basitinden forumda bi anket yapalım bakalım kaç kişi bu fiyatlara wp yi tercih edecek ?

• Beğen
Tepkiler: BRKTNL ve braayn
braayn

braayn

Üye
donanım veya yazılımı ne olursa olsun ister windows ister android isterse ıos 2000 Tl nin üstü israf alınmaz .Gözünü karartıp 2000-3000 Tl arası cihaz alacak insan bu cihazları almadan diğer platformlara gözü illaki kayar sende olmayıpda orada olan bir çok şey var.Neyse burada yazmanında bir anlamı yok .Bir şeyler yazınca Troll oluyoruz yazmayıncada olmuyor.
elimdeki 1520 yi verip bu cihazları alacak ekstra birşey göremedim ben 3 gb ram olunca continuum olacak gidip birde dock alacağımda kullanacağım !
ben niye aşağılayım sistemi ? aynı firmanın masaüstü işletim sistemini kullanıyorum 5 yıllık laptop i3 işlemci 3gb ram var mozillada iken meydana gelen eski çökmeler artık sık tekrarlamıyo sistemden memnunum.ben 28 yaşındayım neye nasıl cevap vercek bilgiyede sahibim,o bahsetmediğin şeyleri çıkardınmı zaten o kadar donanımı ne için kullanacaksın ? üst mesajdada arkadaşa cevap yazdım,ben anlatamıyorum galiba,bi iPhone 6s,note 5,xperia z5 premium var,bu cihazlar bile bu paraları haketmiyo şu anki vergiden dolayı fiyatlar uçtu neyse o ayrı konu ,demek istediğim şu,bu cihazlar varken kimse o parayı wp li bir cihaza vermez,donanım hakedebilir eyvallah sorun yok,ancak herşey zincirleme gidiyo donanım var ama yazılım ve mağaza yok,umarım bu sefer anlaşılır :) şunu da yine yazayım bu sistem gelişir 2-3 sene sonra o zaman zaten kimse diyemez bu parayı haketmiyo diye,sistem geliştiği halde hala haketmiyo diye biri diyosa eğer hiçbir bilgisi yoktur,en basitinden forumda bi anket yapalım bakalım kaç kişi bu fiyatlara wp yi tercih edecek ?
harfiyen katılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: BRKTNL, Rock Ve Roll ve ArMaGeDdOn_87
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Cihazlar 2000-2800 bandında satılırsa (hediyeli hâlde) ve windows 10 mobile sistem olarak(market de dahil) güzel şeyler vaat ederse yapışmak gerekir bence bu cihaza. Hediyesiz hali de 1700-2300 bandında satılmalı diye düşünüyorum. Tabi önceliğim hediyeli versiyonu. İyi reklamla, mesela dock ünitesi icin artık telefonunuzu gerçekten bilgisayar olarak kullanabileceğimizi vurgulayarak falan filan cidden iyi satış rakamları tutturabilir. Market ve reklam kilit nokta bu cihaz için. Bakalım artık hayırlısı :)

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
4MaGuS

4MaGuS

Üye
haberleri takip ediyorum benim dediğim o fiyattan cihaz satamaz,o kadar para vereceğine herkes iPhone yada Note 5 yada sony alır,bunu anlamak bu kadar zor mu ? biraz mantıklı olun,bi kaç sene sonra wp gelişir mağaza gelişir o zaman işler de değişir,dedikleriniz fiyatlar olur,o zaman başka olur,ama şu aşamada imkansız
seni takibi anlıyorum bende öyle olmasını isterim ucuz olsun ama bence bu saatten sonra olamaz, wp gelişsin öyle fiyatlar artsın diyorsun ama şöyle bir şey ms bu telefonlar ile windows 10 mobile tanıtacak bunu tanıtırken de 8.1 eksikleri tamamladık eksik hiç bir şey yok mağazada şu kadar uygulama var gibi belki reklamlar yapacak (belki sen ve ben veya bizim sitedekiler buna kanmayacak) bu şekilde pazarlama uygulanacak(sistemin tamamlandığı söylenecek kısaca), gelişmiş üst seviye model telefonların ne fiyatlarda olduğunu herkes biliyor, mesela bizim ülkemizde yüksek fiyatlı bir şey devamlı sanki en iyi en gelişmiş gibi algılanır ya bu yurt dışında da böyle bence, şunu anlamıyorum birde boyna diğer sistemlerle kıyaslıyoruz herşeyin eşit hatta onlardan üstün olmasını istiyoruz ancak fiyatların eşit olmasını kimse katlanamıyor nedense wp ye gelince herkes biraz fiyatlar düşük olsun falan filan diyor değer vermiyoruz wp yi seven kişiler yine o fiyata yine telefon alırlar merak etme günümüzde bir iphone simitçi dahi alıyorsa bu kadar düşünmeye gerek yok

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Aybars1979

Aybars1979

Üye
MS mobile konusunda yavaş ilerlemek istiyor ben MS'den hızlı bir atak veya diğer platformlar arasındaki farkı kapatmak için çaba vs beklemiyorum.Geçenlerde satya nadella yanlış hatırlamıyorsam yavaş ve emin adımlarla ilerlemek istiyoruz demişti.

Bu arada 6 ekimde bir surface mobil cihaz tanıtılır mı acaba ?
çoğunluk kısmına katılmakla birlikte fiyatlar vergiden değil kurlardan dolayı uçtu dersek daha doğru olur. vergi dünyanın her ülkesinde üç aşağı beş yukarı olan bir şey. açıkçası bu cihazların fiyatı beni aşar. 8 proğramlı koca çamaşır makinasını 1000tl ye almışken gidipte bir telefona alo demek yada 3-5 fotoğraf çekmek için 1000tl den fazla par vermem (bu arada 3 yıl sonra falan ucuzlayınca iphone 6s alcam). aslında 1000tl bile çok düz rakam olsun diye yazdım. artık ergen değilim velevki ergenim diyelim iphone 6 ya gelen kızdan hayır gelmez bana. :D
Androdin haketmemesinin sebebi 3 yila bayatlamasiyla ilgili birsey.wp diye hitap ettigin isletim sisteminde yazilim yok magaza yok diyerek ne sacmaliyorsun sen ? İnsan azicik gelecege dair dusunur.Yazilim olarak windows phone hepsinden daha performansli daha guvenli daha saglam daha dayanakli daha farkli daha ozgun.
biz bugünü düşünüp bu günün cihazlarına para variyoruz kaldıki bu gün dediğiniz 3 yıldan fazla oldu. geleceği ms düşünsün biz değil. her nekadar wp fan ı olsamda dandroid bile wp den daha ileri.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, ON9 ve braayn
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
bekleyip göreceğiz

enessrsy

enessrsy

Üye
Prosedürü bilmiyorum ama hediye dediğimiz cihazlar ile gelirse buraya her biri farklı ithalat ürünü olduğundan ekstra vergi binme ihtimali var gibi görünüyor o yüzden sadece telefonla yetineceğiz bence.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Telefon 7.8mm kalınlığa sahip. Kamera çıkıntısı ise 9.9mm.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

@bulutsuzgece

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece, dücane, technogamer2345 ve 1 kişi daha

Üst Alt