Kapıdan giren kişi ben isem kesinlikle wp bir adım öndedir benim için, tüketicinin kim olduğuna bağlı birazda bu olay.
Ama sen, ben, biz pazarda denizdeki kum tanesi gibiyiz ve böyle hareket edecek tüketicilerin Windows Phone pazar payına etkisi de tüm dünya için %1 oluyor. Ama biz böyle iyiyiz dersen o ayrı.
Microsoft, şu anda pazarda kendini kabul ettirmiş ve belli bir seviyeye gelmiş bir ekosistem sahibi gibi davranıyor ama gerçekte mevcut durumu bu stratejilerle uygulanacağı pozisyonda değil. Yani daha çok erken.
şef haklısın da sistemin daha bitmediğini sende bende İyi biliyoruz. Sistem tamamlandıktan sonra ne olacağını bilemeyiz Bana kalsa o surface lere de o para verilmez ama hak ediyor ki veriliyor demekki.
ayrıca telefonu 2600 den çıkartıp 2000 e indirince mi daha albeni si olur yoksa direk 2000 den çıkartınca mı ? Benden iyi bilirsiniz. Yarın bi gün 950xl ı 2000 e çekse herkesin aklımda " sağlam indirim oldu artık alınabilir " algısı oluşacak. Yani be bence bir satış stratejisi. Ayrıca yarın bi gün surface e 3000 dese sen demezmisin " ms 950xl ı 2000 den çıkartmıştı. Fiyatı abartmışlar." Derdin. Ama artık diyemicez. Çünkü 950xl bile 2600 drn çıkmıştı bu cihaza bu fiyat normal diyicez. Yani öyle tahmin ediyorum...
Sistemin henüz hazır olmadığını, daha alınması gereken mesafe olduğunu sen de ben de Microsoft da biliyor ama keşke bunu fiyatları belirlerken de göz önüne alsaydı.
Benim anlatmak istediğim şey olaya Windows Phone platformunu bilenlerin değil bilmeyenlerin açısından bakılması gerektiği. Çünkü sen daha yolun başındasın ve pazara yeni katılan tüketiciler kadar rakiplerinden de tüketici çekmelisin. Ama bu hareketler rakiplerinden tüketici çekmek için doğru hareketler değil. Ha olur ama süreç çok uzar. O yüzden fiyat politikasını ileri dönük indirimler üzerine kurmak yerine pazara girişte agresif ve dikkat çekmek üzerine kurarsa LG'nin yaptığı gibi iki senede zirveye yürüyüşe başlarsın.
Biliyorsunuz LG, rakipleri 2000 liradan amiral gemi satarken, o çıktı aynı özellikleri 1400-1600 liradan sattı ve kendi pazarını oluşturdu. İki senede de 60-70 milyon satış rakamlarına ulaştı. Şimdi tüm dünya LG G5'in duyurusuna kilitlenmiş durumda.
Yani Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok adamlar zaten bulmuş. Ortada başarılı örnekler de var. Elinde sermaye ve üretim gücü de var. Yani başarı şansın LG'den daha yüksek.