Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye

dakamon

dakamon

Üye
Lumia kar canavar gibi ısınırken bide gidip snap810 tercih etmeleri benim açımdan yine ahmaklık. MS yine beni şaşırtmadı. 810 deli gibi ısınıyor zaten. Bari başka alternatiflere yönelselerdi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Lumia kar canavar gibi ısınırken bide gidip snap810 tercih etmeleri benim açımdan yine ahmaklık. MS yine beni şaşırtmadı. 810 deli gibi ısınıyor zaten. Bari başka alternatiflere yönelselerdi.
Snapdragon 810 hangi cihazlarda ısınıyor bir de ona bakmak lazım. Qualcomm bu konuda açıklama yaptı ve aşırı ısınmayı gerektirecek bir sorunun olmadığını belirtti. Geçenlerde bir marka -adını hatırlamıyorum- ısınma sorununu güncelleme ile çözdü. Yani bu sorun cihaz bazlı veya yazılımla ilgili.

dakamon

dakamon

Üye
Snapdragon 810 hangi cihazlarda ısınıyor bir de ona bakmak lazım. Qualcomm bu konuda açıklama yaptı ve aşırı ısınmayı gerektirecek bir sorunun olmadığını belirtti. Geçenlerde bir marka -adını hatırlamıyorum- ısınma sorununu güncelleme ile çözdü. Yani bu sorun cihaz bazlı veya yazılımla ilgili.
htc one m9 da var şu an bie lg g flex 2 de var ve incelemeler de ısındığı söyleniyor. Isınınca da thermal throtltling e giriyor. Şöyle söyleyeyim yazılımla çözülen aslında işlemcinin frekansının sınırlanması. 810 uzun süre yüksek frekansta çalışınca ciddi ısınıyor ve frekansını düşürmek zorunda kalıyor. Yazılımla yapılacak tek şey frekans sınırlama oluyor. 810 çıktığında hatta çıkmadan önce üretiminde sıkıntı olduğunu ve üretiminden kaynaklı olarak aşırı ısındığını çok bilindik büyük haber siteleri yazıyordu. Belki en son çıkardıkları işlemcileri revize etmiş olabilirler ama umarım öyle olur ve MS de o düzeltmiş 810 ları kullanır. Çıkınca göreceğiz. Benim 820 bile canavar gibi ısnıyor öyleki 2-3 dk elimi ısınan bölgede tutsam elim acıyor. Oda bi çıksın testleri gelecek görürüz :)

Bay H

Bay H

Üye
    Konu Sahibi
İşemcinin ne olacağı henüz belli değil, özel bir çözüm tercih edilecek gibi duruyor.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Yeni cihazlar çıksa da 820'ye devam edicem. Alalı neredeyse 3 sene olacak hala canavar gibi çalışıyor. Kendisinden sonra çıkan muadil Lumia cihazların hiçbirisi 820'yi bırakıp yeni cihaz almayı gerektirecek özellikte olmadı. Bu gidişle 2 sene daha kullanırım gibi ben bunu.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, suyunsesi ve mami_61_29
ON9

ON9

Üye
Lumia 940 olduğu belirtiliyor ancak cihazda bulunan Adreno 430 grafik işlem birimi Snapdragon 810 yonga setinde bulunan bir donanım. Bu noktada test üzerinde görüntülenen 6 çekirdek ibaresi ile farklı bir cihaz veya yonga seti tarafında özelleştirilmiş/yeni bir yapının kullanılacağını gösteriyor.

bana daha çok 840 gibi geldi. çok aman aman diyebileceğimiz bir özellik yok aslında ama 3gb ram 840 işini biraz zayıflatıyor. Bir de 3 gb nın 1.5 gb ını sistem kullanıyorsa giderek androide dönecek diye korkuyorum sistem.
Normal şartlarda şu anda burda 20-30'lu sayfalarda olmamız gerekiyor idi. Biz de bile heyecan koymadı şu Microsoft. Pes vallahi.

Bay H

Bay H

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 940 XL modelinin genel donanım özelliğini geçtiğimiz günlerde paylaşmıştık. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre cihazda;

Continuum desteği
İris tarama
USB Type C ve çift rol USB desteği ve
Kalem desteğinin olacağı belirtiliyor.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Lumia 940 XL modelinin genel donanım özelliğini geçtiğimiz günlerde paylaşmıştık. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre cihazda;

Continuum desteği
İris tarama
USB Type C ve çift rol USB desteği ve
Kalem desteğinin olacağı belirtiliyor.

3D Touch ve Çoklu Pencere desteği çalışmaları da sürüyor.
Ancak cihazın son halinde olup olmayacağı testler sonucuna göre belli olacak :eller:

• Beğen
Tepkiler: ON9
suyunsesi

suyunsesi

Üye
940XL şu özelliklerle şu tarihte gözümüze güzel görünsede piyasaya sürüldüğü tarihte belkide bu özellikler için "yine geç kaldılar" diyeceğiz. Çünkü bu sızıntıları gören rakipler önce davranıp benzer yenilikler ve hatta daha farklı yenilikler ile de ortaya çıkabilir yani. Onlarda boş durmayacaklar sonuçta. Ama önemli olan bence bu özelliklerin o tarihte bizlere sıradan değilde taze izlenimi vermesi.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
bekleyip görelim nasıl bir donanım hı ve aksesuarlarla gelecek merakla bekliyorum değecek mi göreceğiz ?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Lumia 940 XL - Concept
Tasarım: Ashraf Amer

3D Touch olayı tam olarak nedir?

Telefonun ekranına dokunmadan işlem yapabilmeyi sağlayan bir özellik.
(Kinect benzeri, hareketlerle yönlendirme sağlayan bir teknolojik özellik)

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, bozkirdangelen, maydinmaydin ve 1 kişi daha
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye

Lumia 940 XL - Concept

Güzel cihaza benziyor bekliyorum birde 41 Mp lik bir cihaz gelecekmiş yine forumda okudum acaba onun ekranı ve özellikleri ne olacak bir fikrin varmı

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Güzel cihaza benziyor bekliyorum birde 41 Mp lik bir cihaz gelecekmiş yine forumda okudum acaba onun ekranı ve özellikleri ne olacak bir fikrin varmı
Lumia 940 ile aynı ekran fakat işlemci QSD 810 veya 2016 Yılında kullanıma sunulacak olan 820 olur muhtemelen.

ON9

ON9

Üye
3D Touch ve Çoklu Pencere desteği çalışmaları da sürüyor.
Ancak cihazın son halinde olup olmayacağı testler sonucuna göre belli olacak :eller:
Artık 32'liği 899€ 64'luğu 999€ olur en az.:'(
M
Lumia 940 ile aynı ekran fakat işlemci QSD 810 veya 2016 Yılında kullanıma sunulacak olan 820 olur muhtemelen.
Muhtemelen alacağım cihaz bu olacak. Kamera Önemli ;)
Hala iki buçuk seneden beridir, gece çekimlerinde 920'me kafa tutacak telefona denk gelmesiysem 41'lik Lumia yı hakketti Microsoft bana satmayı. Bekle ve gör.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye

Lumia 940 XL - Concept

Keşke, yuvarlak değilde köşeli, keskin hatlı olsaydı.
Ama ekran görüntüleri ve duruşu harika görünüyor.
Windows 10 Mobile işletim sistemi de görüntüde kendisini daha iyi hissettiriyor.
Masaüstü yayıncılık cihazları gibi..

Son düzenleme:
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Keşke, yuvarlak değilde köşeli, keskin hatlı olsaydı.
Ama ekran görüntüleri ve duruşu harika görünüyor.
Windows 10 Mobile işletim sistemi de görüntüde kendisini daha iyi hissettiriyor.
Masaüstü yayıncılık cihazları gibi..
gerçekten güzel duruyor bakalım gelen telefon aynı bumu olacak

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar resimde Concept yazıyor. Yani bir konsept çalışma. İnşallah MS tasarımcıları bunlara bakıyordur.

Üst Alt