Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

ON9

ON9

Üye
Aksesuarlı paket işini unutun da. Ki keşke gelse birçok genci çekecektir platforma. Fiyatını da 2000₺-2100(950 için) 2300-2400(950xl için) gibilerde tutarlarsa yine de insanlar tereddüde düşecektir eminim. Daha agresif bir fiyat politikası izleyeceğini de sanmıyorum Microsoft un. Ama ben olsam 1800₺ ve 1999₺ dan piyasaya sürerim. Sürümden kazanırım ;)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Farklı bir İspanyol perakendeci üzerinde biraz daha uygun bir fiyatla listelendi.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

ON9

ON9

Üye
608x3.37=2048. Yuvarlak hesap 2000₺ Aksesuarsız paket muhtemelen.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Fiyatların 200€ değerindeki Continuum Dock ünitesi, kablosuz şarj ve kablosuz hoparlör seti ile birlikte İphone 6S ve İphone 6S Plus'ın biraz altında olacağı söyleniyor.

Fakat ne var ki Lumia 930 ve Lumia 830'da da gördüğümüz üzere Türkiye'de bundle tabir edilen aksesuar paketli satışlar yapılmıyor. Bunun yerine fiyatı düşürme yoluna gidiliyor. E 200€'nun 700 liraya yakın bir tutar ettiğini düşünürsek cihazlar aksesuar paketleri olmadan makul fiyatlara gelecektir. Ama aksesuar paketisiz satış olmazsa, o zaman 2.500/2.700 civarına çıkarsa bu fiyattan satış yapmak çok zor olur.
Haklısın fakat telefonun görüntüsü karizması mağazada ki uygulamalar akıcılık sistem kamera hepsi stabil olmalı belkide iyidir bilemeyiz telefon çıkmadan birşey diyemeyiz elbette bekleyip görelim

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ülkemizdeki vergilendirmenin ağır ve kurun yüksek olmasından dolayı fiyat baskısı yüksek olacaktır.
Lumia 950 XL'nin fiyatı (500-600 TL'lik aksesuar paketiyle birlikte) ülkemizde vergiler ve "diğer bindirimler" hariç 2500 TL civarında olacaktır.
Üst düzey telefonlara vergilendirme ve diğer bindirimlerle "direk kur farkına ek olarak" 300-350 TL civarı falan ek yük biniyor.
Bu da (aksesuar paketi dahil) fiyatın 2800 küsür bandında olmasına neden olacaktır.
Eğer aksesuar paketi hariç olursa 2200-2300TL bandına gerileyecektir. (Bu söylediklerimin tamamı XL modeli için)

Bu arada unutmadan; WindowsCentral'de işsizin biri oturmuş mevcut bilgi ve görsellere dayanarak kendi görsellerini yapmış. (Yani resimler gerçek görseller değil)

Unutmadan şunu da ekleyeyim :kıskıs:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: OnurYurdakul, ERsin YAvuz ve Esendağlı
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Sistem ve mağaza şu durumda iken lumia fanboyu bile olsa o cihaza o kadar parayı vermez(cihaz çok şık ve kaliteli olsa bile).yalnız tanıtımda neler olacak ve nasıl bir final sürüm ve sonrasını yaşayacağı o önemli.birde şunu düşünmeden edemiyorum,koskoca ms kendine güvenmese ve bir planı olmasa böyle bir cihazı çıkartıp ta bu fiyatlara piyasaya sunmaz değil mi:)
Bu arada sarı ve yeşili çok beğendim,alttaki görsele gelince o şekildeki kalem yeri düşüncesi bence fiyaskodur.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
dakamon

dakamon

Üye
Bir kere bu haberi yapan kim ona bir bakın. Objektif olmasam, cihazı Android versiyonunu hiç habere bile katmam ki kaynak sitede de Android modelinden eser yok. Ama gitmiş firmanın resmi web sitesinden cihazın tüm modellerinin özelliklerini çıkartıp haberi tam yapmışım, üstüne bir de sayfada yapılan güncellemeyi de konuda belirtmiştim. Hala daha takıldığınız nokta cihazın ağırlığı için yapılan yorum oluyor. Sanki aynı batarya Windows Phone versiyonuna takılsa telefon hafif mi olacaktı.

"Doğru ya Android işletim sistemi ağır olunca telefon da ağır oluyor. "

Bk bun sözlerine ben de katılırım. Zaten dünden beri anlatmaya çalıştığım bu cihazların on numara bel yıldız cihazlar olduğu değil. Daha iyi olabilir evet ama mevcut durumda imkanlar bunlar.

Ben de daha iyi donanıma sahip cihaz kullanmak isterim. Mesela Snapdragon 820 yerine ondan daha iyi oldığu ve hatta benchmark testlerinde Exynos 7420 yonga setini bile geride bırakan Deca-core Helio X20 ile gelsin isterim ama gerçekte bunun için en az üç ay daha beklemek gerekir. Bunu da biliyorum ve ona göre yorum yapıyorum.

Sonuç olarak 6 Ekim tarihinde tanıtılır Ekim ayı içinde satışa sunulacak bir cihazda kullanılacak en iyi yonga setleri Snapdragon 810 ve Snapdragon 808'dir. Bu konuda eleştiri yapmak haksızlık olur. Ama şunu diyebiliriz; ya arkadaş nedir bu 20MP takıntısı Lumia 1520'den beri aynı. Değiştir artık şunu 21MP yap diyebiliriz. Ya da odak uzaklığını F bilmem kaç yap diyebiliriz. Ya da bataryayı 3.500mah'in altında tutma olayı eleştirilebilir. telefonlar Tepsi kadar oldu hala aynı bataryalar kullanılıyor. Bunlar eleştirilebilir. Ama olmayan bir şey üzerinden firmalara vurmak da doğru değil.
Bakn orada bir şey dedim çıkarma telefon bekle o işlemcileri ilk kullanan sen ol o şekilde çıkar. Bir şeylerde ilk olmak lazım. Aksi halde nasıl tanınacaksın.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Sistem ve mağaza şu durumda iken lumia fanboyu bile olsa o cihaza o kadar parayı vermez(cihaz çok şık ve kaliteli olsa bile).yalnız tanıtımda neler olacak ve nasıl bir final sürüm ve sonrasını yaşayacağı o önemli.birde şunu düşünmeden edemiyorum,koskoca ms kendine güvenmese ve bir planı olmasa böyle bir cihazı çıkartıp ta bu fiyatlara piyasaya sunmaz değil mi:)
Bu arada sarı ve yeşili çok beğendim,alttaki görsele gelince o şekildeki kalem yeri düşüncesi bence fiyaskodur.

Kalemli olan resim, kılıf takılmış hali sanırım :tebessüm:

Dediklerinize aynen katılıyorum, esasen cihazlar oldukça güzel.
Ancak sistemin durumu ne olacak, eksiklikler giderilecek mi asıl mesele o?
Ha elbet bir gün Android'deki oturmuş özelliklere kavuşur ama gidişatın yavaşlığı pek umut verici değil.
Bu hızla giderlerse daha 1-2 seneyi bulur sistemi kullanıcıların istediği düzen ve özelliklere kavuşturmaları.
Belki masaüstü sürüme ağırlık verdiklerinden mobil bu derece ağır ilerlemiştir diyeceğim ama koskoca Microsoft iki işi bir arada yürütemiyorsa ayıptır.
Bence Mobil İşletim Sistemi bölümünün başına gerçekten kullanıcıların ne istediğini bilen (Rudy Huyn) gibi biri geçmeli.
Dümende böyle biri olursa, iyi bir ekip ve sıkı bir çalışmayla sistemi 3-5 ayda süper hale getirirler.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, OnurYurdakul, ArMaGeDdOn_87 ve 1 kişi daha
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece ve Esendağlı
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Artık heyecanlandırmıyor :)

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Preview? :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

10547 :eller:

• Beğen
Tepkiler: ON9
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Lumia 850 de yolda. 5 inç, 720p ekran

dakamon

dakamon

Üye
Valla tipini sevmediğim ürünler olacak. En azından 930 tarzında olaydı iyiydi.

ON9

ON9

Üye
İnşallah 950, 920 tarzında gelir. Zira Bazıları Takoz Sever. Şöyle kalın keskin hatlı ama bir o kadar da oval. Kendiyle barışık başkalarıyla küskün. O kadar engin bir ruha sahip olsa ki Kendiyle Çelişse. ;)

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, bozkirdangelen, Rock Ve Roll ve 1 kişi daha
...decode...

...decode...

Üye
Lumia 950 ve 950 XL'in resmi görselleri.

Ayrıca 550 modelinin de resmi görseli sızdı.

• Beğen
Tepkiler: Sensation, suyunsesi, zaakaan ve 1 kişi daha
zaakaan

zaakaan

Üye
Alt taraf gerçekten kötü görünüyor öyle boş olunca. Hiç değilse dokunmatik tuşlar ekran yerine orada olsaydı; cihazların genelindeki gibi.

Üst Alt