Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Donanım olarak nesi fazlasıyla iyi olacak snap820 mi kullanacaklardı? Ben 810 ve 808 diye biliyorum. O işlemciyi kullanan cihazlar çıkalı aylar oldu. Lg g4 vardı o eskidi. Ms hala geriden gelsin. Bence seneye piyasanın donanımını yakalar ms.
Eskidi mi? Piyasanın iki tane tepe yonga seti Snapdragon 820 ve Helio X20. İkisini de kullanan cihazlar henüz piyasaya çıkmadı.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Eskidi mi? Piyasanın iki tane tepe yonga seti Snapdragon 820 ve Helio X20. İkisini de kullanan cihazlar henüz piyasaya çıkmadı.
Şu lumia surfraceyi daha çok merak ediyorum ben,sahi yeni bir haber yok mu ondan:)

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
artık sadece gülüyorum .... ne hayaller le başlanılan lumia serüveni adeta Nokia gibi ortadan kalkma aşamasında.. :(
artık sadece gülüyorum .... ne hayaller le başlanılan lumia serüveni adeta Nokia gibi ortadan kalkma aşamasında.. :(

• Beğen
Tepkiler: mesutmaxi
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Öncelikle hoşgeldin epeydir yorumlarını göremiyordum.konuya gelecek olursak ben öyle düşünmüyorum ayrıca ms nin öyle büyük bir hata yapacağını sanmıyorum.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Öncelikle hoşgeldin epeydir yorumlarını göremiyordum.konuya gelecek olursak ben öyle düşünmüyorum ayrıca ms nin öyle büyük bir hata yapacağını sanmıyorum.
hoşbuldum teşekkürler kardeşim .. evet uzun zamandır yorumlara girmedim lakin hep takipteydim forumu.. tabiki bu düşünce benim şahsi fikrim ve şöyle izah edeyim ben ordu ünyede yaşıyorum 100 bin nüfuslu bir ilçede yaklaşık 50 60 tane telefoncu var malum 1020 kullanıyordum g3 ile takasa gireyim dedim adamlar benim cihazı 600 - 650 tl ye sayıyor üstüne 600 tl para istiyor neyse yolum istanbula düştü orda 250 tl farkla g3 aldım 5 ay kadar kullandım gönlüm hep ms den yanaya ünyede bi bakayım dedim lumia 930 varmı varsa takas edeyim dedim ya arkadaş bırak lm 930 u bir tane dahi lumia bulunmaz mı kime sorsam abi biz lumia almıyoruz satmıyoruz.. e sebeb ne diyorum hepsinin cevabı şu... abi gün boyunca bi tane Allahın kulu gelip lumia sormuyor alıp satamadığım telefonu neden bulundurayım. benim gibi bir çok arkadaş hep destek verdik hep beklenti içine girdik geçmişe baktığımda evet güzel gelişmeler oldu lakin şimdiye kadar bzim wp 10 lu bir amiral gemisini kullanmayı çoktan haketmedik mi ? hani cortana bu yılın 3. çeyreğinde Türkçe kullanıma hazır olacaktı .. olduda benim mi bilgim yok yoksa.. konuşulacak çok şey var ama hep sabır diye diye bekledik... evet hepimiz teknoloji yi seven kişileriz ve nokı ya ya güvenerek girdiğimiz bu yolda hep zararı da bizler gördük 2000 tl ye aldığım bi cihazı yarı fiatına da olsa takas edemiyorsam ne çıkarım olacak wp kullanmaktan. Kimse kusura bakmasın ama birazda cebimizden çıkan paranın kıymetini bilmemiz lazım...

• Beğen
Tepkiler: drangela61, ON9, ceza87 ve 2 diğerleri
dakamon

dakamon

Üye
Snap 820 li modeller ne zaman tanıtılacak belki bu sene büyük ihtimalle şubatta. Ama 810 lu telefonlar ve exynos lu cihazlar sene başında çıktı. Biz sene sonunda lumialarda göreceğiz. Bu geriden gelme değilde nedir?

• Beğen
Tepkiler: ArMaGeDdOn_87 ve Nirvana92
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Şuan biz lumia kullanıcıları için asıl önemli olan sistemin ve mağazanın gelişmesidir.
Örneğin benim 1520 de s800 işlemci değilde s810 olsaydı ne fark ederdi ki,belki biraz daha fazla ısınırdı :)

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl, ON9 ve Nirvana92
Nirvana92

Nirvana92

Üye
Şuan biz lumia kullanıcıları için asıl önemli olan sistemin ve mağazanın gelişmesidir.
Örneğin benim 1520 de s800 işlemci değilde s810 olsaydı ne fark ederdi ki,belki biraz daha fazla ısınırdı :)
vay arkadaş bu nasıl microsoftu savunma biçimidir : )

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Snap 820 li modeller ne zaman tanıtılacak belki bu sene büyük ihtimalle şubatta. Ama 810 lu telefonlar ve exynos lu cihazlar sene başında çıktı. Biz sene sonunda lumialarda göreceğiz. Bu geriden gelme değilde nedir?
tanıtımı yapılan cihazları baz alıyoruz htc a9 gibi
Htc One A9 daha tanıtılmadı ve kesin olmayan bilgiye göre Mediatek Helio X20 ile gelecek.

Şimdi şu anda kullanılabilir olan en iyi yonga seti Snapdragon 810 ve 808. Snapdragon 820 daha seri üretim için sunulmadı. Geçtiğimiz hafta içinde LTE chiplerini tanıtıldı. Şimdi Lumia 950 ve Lumia 950 XL'ye gelirsek Microsoft güncel donanım kullanmıyor diyorsunuz. İyi de ortada olmayan işlemciyi adamlar nasıl kullanacak. Onu bir açıklasanız da biz de bir şeyler öğrensek.

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl, suyunsesi, skynet ve 2 diğerleri
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Donanım olarak nesi fazlasıyla iyi olacak snap820 mi kullanacaklardı? Ben 810 ve 808 diye biliyorum. O işlemciyi kullanan cihazlar çıkalı aylar oldu. Lg g4 vardı o eskidi. Ms hala geriden gelsin. Bence seneye piyasanın donanımını yakalar ms.
Güzel kardeşim aylardır diline bi sd820'yi pelesenk ettin başka bir şey söylediğin yok. Sanki 820li cihazlar çıkmış da eskimiş gibi.
SD820'li cihazlar bu yıl sonu (kasım) ve 2016 başlarından itibaren satışa sunulacak.
Ayrıca diğer sistemlerin sd820 ve 4gb ram ile yapacağı işi sen bu cihazlarla çok rahat yaparsın müsterih ol.

Donanım ve tasarım konusunda benim hiç endişem yok açıkçası.
Bütün merak ettiğim sistemin akıbeti...
Androiddeki oturmuş özellik ve düzene kavuşması.
6 Ekim'e az bir zaman kaldı, dananın kuyruğu kopacak.
Sizi bilmem ama etkinlikte benim gözüm kulağım tanıtılacak cihazlardan ziyade sistemin durumunda olacak.
15 gün kaldı, hayırlısı diyelim.

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl, suyunsesi, ON9 ve 4 diğerleri
dakamon

dakamon

Üye
Htc One A9 daha tanıtılmadı ve kesin olmayan bilgiye göre Mediatek Helio X20 ile gelecek.

Şimdi şu anda kullanılabilir olan en iyi yonga seti Snapdragon 810 ve 808. Snapdragon 820 daha seri üretim için sunulmadı. Geçtiğimiz hafta içinde LTE chiplerini tanıtıldı. Şimdi Lumia 950 ve Lumia 950 XL'ye gelirsek Microsoft güncel donanım kullanmıyor diyorsunuz. İyi de ortada olmayan işlemciyi adamlar nasıl kullanacak. Onu bir açıklasanız da biz de bir şeyler öğrensek.
Güzel kardeşim aylardır diline bi sd820'yi pelesenk ettin başka bir şey söylediğin yok. Sanki 820li cihazlar çıkmış da eskimiş gibi.
SD820'li cihazlar bu yıl sonu (kasım) ve 2016 başlarından itibaren satışa sunulacak.
Ayrıca diğer sistemlerin sd820 ve 4gb ram ile yapacağı işi sen bu cihazlarla çok rahat yaparsın müsterih ol.

Donanım ve tasarım konusunda benim hiç endişem yok açıkçası.
Bütün merak ettiğim sistemin akıbeti...
Androiddeki oturmuş özellik ve düzene kavuşması.
6 Ekim'e az bir zaman kaldı, dananın kuyruğu kopacak.
Sizi bilmem ama etkinlikte benim gözüm kulağım tanıtılacak cihazlardan ziyade sistemin durumunda olacak.
15 gün kaldı, hayırlısı diyelim.
Abicim siz aynen bu düşüncelerle devam edin herkesin kendi görüşü. Etrafınızdan hala duymaya devam edeceksiniz bu lumialar hala 2gb ram kullanıyor yok efendim snap 808 kullanıyor amiral gemi falan diye. Ben şimdiye kadar hep duydum hala daha duymaya devam edeceğim. Bende biliyorum 820 nin hali hazırda olmadığını ama 810 lu telefonlar 2015 in ilk zamanlarında çıktılar. Sene sonu geldi amiral gemi lumia lar 810 ve 808 ile gelecek onun Türkiye ye gelmesi ocağı şubatı bulacak belki. Eeee? ocak şubatta belki çok daha üst seviye işlemciler ve belkide o işlemcileri kullanan telefonlar tanıtılacak. Sonra o üst seviye işlemcileri kullanan lumilarda yine 2016 sonu tanıtılacak. Kaç kişinin sırf 512 mb ram var diye alınırmı lan bu dediğini bilmiyorsunuz sanırım. Ben sistemin düşük donanımlarda çok iyi performans verdiğini zaten biliyorum ama genel kitle bunu bilmiyor ve amiral gemi dediğin zaman donanımı en üst seviye bekliyor insanlar. Siz istediğiniz kadar savunun ama bu stratejiyle yine satışlar diplerde olacak sizde göreceksiniz. Kolay gelsin. He bu arada snapdragon bir örnek gitsin samsungun en iyi işlemcisini koysun yada intel in yada mediatek in. Yeterki fark yaratsın. Şimdi farkı iris kamera ile falan yakalayacak diyeceksiniz dok ünitesiyle yakalayacak diyeceksiniz. Ama pratikte onlarda çok kullanışlı olmayacak. Yanınızda telefon klavye mause bide dok ünitesi mi taşıyacaksınız? Harici batarya taşımak bile eziyet olduğu şu günlerde.

• Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll ve Nirvana92
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Abicim siz aynen bu düşüncelerle devam edin herkesin kendi görüşü. Etrafınızdan hala duymaya devam edeceksiniz bu lumialar hala 2gb ram kullanıyor yok efendim snap 808 kullanıyor amiral gemi falan diye. Ben şimdiye kadar hep duydum hala daha duymaya devam edeceğim. Bende biliyorum 820 nin hali hazırda olmadığını ama 810 lu telefonlar 2015 in ilk zamanlarında çıktılar. Sene sonu geldi amiral gemi lumia lar 810 ve 808 ile gelecek onun Türkiye ye gelmesi ocağı şubatı bulacak belki. Eeee? ocak şubatta belki çok daha üst seviye işlemciler ve belkide o işlemcileri kullanan telefonlar tanıtılacak. Sonra o üst seviye işlemcileri kullanan lumilarda yine 2016 sonu tanıtılacak. Kaç kişinin sırf 512 mb ram var diye alınırmı lan bu dediğini bilmiyorsunuz sanırım. Ben sistemin düşük donanımlarda çok iyi performans verdiğini zaten biliyorum ama genel kitle bunu bilmiyor ve amiral gemi dediğin zaman donanımı en üst seviye bekliyor insanlar. Siz istediğiniz kadar savunun ama bu stratejiyle yine satışlar diplerde olacak sizde göreceksiniz. Kolay gelsin. He bu arada snapdragon bir örnek gitsin samsungun en iyi işlemcisini koysun yada intel in yada mediatek in. Yeterki fark yaratsın. Şimdi farkı iris kamera ile falan yakalayacak diyeceksiniz dok ünitesiyle yakalayacak diyeceksiniz. Ama pratikte onlarda çok kullanışlı olmayacak. Yanınızda telefon klavye mause bide dok ünitesi mi taşıyacaksınız? Harici batarya taşımak bile eziyet olduğu şu günlerde.
Sadece önyargılı yaklaşmaya gerek yok.
3GB Ram ve SD810 güzel bir donanım bence.
Hele ki WP'nin Android'den daha az ram harcadığı göz önüne alınınca.
Buna kamera, sensor, windows hello gibi özellikleri de ekleyince hoş bir şey olacaktır.

Lakin sistem istenen düzeye gelemedikçe bir kıymeti olmaz.
O yüzden öncelikle yazılım.

6 Ekim tarihindeki etkinlikle MS ya umut verecek yada MWC'ye kadar geçecek olan süreçte belli bir kullanıcı kitlesini daha kaybedecek. Sabrı kalmayan önemli bir grup daha göç dalgasına katılacak.
Bakalım 6 ekimde nasıl bir etkinlik olacak...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Her şeye olumsuz bir cevap var herkeste. Peki ne yapsın Microsoft yol gösterin o zaman. Şu yonga setini adını da vererek kullansın deyin. Biz de öğrenelim Ekim ayında satışa çıkacak cihazlarda kullanılabilecek en yüksek seviyeye donanım neymiş.

Biz diyoruz ki şu anda en üst seviye yonga setleri Snapdragon 810 ve Snapdragon 808. Siz hala yok Exynos yok SD820. Samsung'tan başka Exynos yonga seti kullanan firma mı var? İntel'in şu andaki üst seviye yonga seti Atom Cherry Trail. Geçen yılın chipseti. Atom Skylake X5-X7 chipsetler de 2016 yılında piyasaya çıkacak.(Bu arada sadece chipset fiyatı da 270$) Microsoft'un Piyasada olmayan donanımları telefonlarda kullanmasını mı istiyorsunuz anlamadım ben. LG, daha Snapdragon 810 cihazlar bile doğru dürüst piyasaya girmeden Snapdragon 808 ile çıkarttı amiral gemisini. Ne oldu satmadı mı?

Benim gördüğüm şu: Microsoft şu anda altın kaplamalı titanyum gövdeye sahip, İntel İ7'li 16-32gb Ram’li akıllı telefonlar da çıkartsa amaçsız ve bilinçsiz bir şekilde eleştirecek çok insan var.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, dücane, kamil5028347 ve 1 kişi daha
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Benim gördüğüm şu: Microsoft şu anda altın kaplamalı titanyum gövdeye sahip, İntel İ7'li 16-32gb Ram’li akıllı telefonlar da çıkartsa amaçsız ve bilinçsiz bir şekilde eleştirecek çok insan var.
İnşallah yaparda varsın insanlar söylesin :)

• Beğen
Tepkiler: ON9 ve GianniInfantino

ArMaGeDdOn_87

Üye
Ben her firmaya objektif olarak yorumumu yaparım ancak bu forumda yıllardır görüyorum ki :) Microsoft hiç birşey yapmasada hissesi varmış gibi eleştirmicek insanlar var :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ben her firmaya objektif olarak yorumumu yaparım ancak bu forumda yıllardır görüyorum ki :) Microsoft hiç birşey yapmasada hissesi varmış gibi eleştirmicek insanlar var :)
Bak ben ne güzel alıntı yaparak lafı muhatabına söyleyebiliyorum.

Eleştirmek farklı bir şey. Bu yapılan eleştiri değil ki. Ya da ben doğru anlatamıyorum. Ortada olmayan donanımlara sahip telefonu yapmıyor diye söylenen şeylere eleştiri de denemez. Bu tamamen ön yargıdan kaynaklı sinir yansıması.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bak ben ne güzel alıntı yaparak lafı muhatabına söyleyebiliyorum.

Eleştirmek farklı bir şey. Bu yapılan eleştiri değil ki. Ya da ben doğru anlatamıyorum. Ortada olmayan donanımlara sahip telefonu yapmıyor diye söylenen şeylere eleştiri de denemez. Bu tamamen ön yargıdan kaynaklı sinir yansıması.
Birde merak ettiğim apple onlarca cihazı 1gb ram ile çıkardı milyarlarala sattı kimse gık demedi,ama ms.henüz olmayan donanımı kullanmadı diye eleştiriliyor.şimdi burada sormak lazım sizler donanım ve sistem uyumuna mı bakıyorsunuz yoksa..

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl, ON9, GianniInfantino ve 3 diğerleri

Üst Alt