Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
insanlardaki bu metal kasa fanlığını anlamıyorum metal kasayı bir çizin görün sonra ne oluyor geri getiremezsiniz ve genelde de çıkartılması zor kısımlar metal yapıldığı için telefonu komple değiştirmeniz gerekiyor plastik böyle bir şey değil kolay çizilmez ve bana göre daha güzel gösterişli bir şey tabi kullanıcıya göre değişirde burada tutumunuz biraz yanlış yani sanki herkez metal kasa bekliyor gibi yapmayın

Bana göre de plastik kasa daha kullanışlı. Sağlamlığı, elde duruşu, tutuşu, verdiği his metaldan daha rahat. Ama görünüş olarak malesef kaba oluyorlar. O yüzden metal kasanın albenisi daha fazla oluyor.

ON9

ON9

Üye
Metal kasanın albenisi ile polikarbonatın darbe emiş gücünü bir araya getirseler yine s4-830 gibi. O zaman herkese hitap eder gibi geliyor.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
insanlardaki bu metal kasa fanlığını anlamıyorum metal kasayı bir çizin görün sonra ne oluyor geri getiremezsiniz ve genelde de çıkartılması zor kısımlar metal yapıldığı için telefonu komple değiştirmeniz gerekiyor plastik böyle bir şey değil kolay çizilmez ve bana göre daha güzel gösterişli bir şey tabi kullanıcıya göre değişirde burada tutumunuz biraz yanlış yani sanki herkez metal kasa bekliyor gibi yapmayın
1 aydır Lumia 535 kullanıyorum.
Bildiğiniz gibi arka kısmı metal değil.
oturmadığım zamanlarda mutlaka arka cebimde duruyor. Bu kot pantolonda olabiliyor, kumaş pantolonda.
ve arka kısmında en küçük bir aşınma, yıpranma, boya deformasyonu yok.
Bunu görmeden önce metal kasalar daha hoşuma giderdi.

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS ve maydinmaydin
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Alüminyumun avantajı kolay işlenebilir, en hafif metallerden biri olması.
Öte yandan bazı telefonlarda bugüne kadar kullanılan alüminyumlarda çok çabuk eğilme, bükülme gibi deformasyonlar görülüyordu.
Apple da bundan dolayı şikayetler almış olsa gerek ki iPhone6S ile "Alüminyum 7000" serisine geçmiş. (6000 serisinden daha dayanıklı)
[Bazı bisiklet jantlarında genellikle görmüşsünüzdür Aluminium 6061 vb şeyler yazar.]

Şahsen ben W10 Mobile ile gelecek olan 950XL'de de alüminyum kasa görmeyi isterdim.
Sanırım alüminyum kasa ve tasarım değişikliği olayını 2016'da çıkacak Surfane Phone serisine saklıyorlar.
Muhtemelen Lumia serisinin üstünde amiral gemi serisi olarak 2016'dan itibaren Surface serisi yer alacak.
Ancak bu telefonların tanıtılması en erken MWC 2016'da (şubatta), satışa çıkması ise 2016'nın 2. çeyreğinde olacaktır.
Ben şahsen o kadar bekleyemem diye düşünüyorum, o yüzden 950XL'i almayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Telefonlarda kullanılan aluminyum şimdiye kadar görüldüğü üzere kalite açısından beklentinin altında kaldı.
Bu nedenle aluminyum elementinin farklı bir şeyle birleşimini denemeliler.. Aluminyum alaşımlı bilmem ne gibi .. : ) )

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Telefonlarda kullanılan aluminyum şimdiye kadar görüldüğü üzere kalite açısından beklentinin altında kaldı.
Bu nedenle aluminyum elementinin farklı bir şeyle birleşimini denemeliler.. Aluminyum alaşımlı bilmem ne gibi .. : ) )

Kullanılan Alüminyum serileri zaten alaşımlardan oluşuyor.

Alüminyum 7000 serisinin sınıfta kalacağını sanmıyorum :hmmm

"It is strong, with a strength comparable to many steels, and has good fatigue strength and average machinability, but has less resistance to corrosion than many other Al alloys."

Özet: Bir çok çelikle karşılaştırılabilecek derecede güçlü, tek dezavantajı diğer alüminyum alaşımlarına göre daha kolay korozyona uğrayabilmesi.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Kullanılan Alüminyum serileri zaten alaşımlardan oluşuyor.

Alüminyum 7000 serisinin sınıfta kalacağını sanmıyorum :hmmm

"It is strong, with a strength comparable to many steels, and has good fatigue strength and average machinability, but has less resistance to corrosion than many other Al alloys."

Özet: Bir çok çelikle karşılaştırılabilecek derecede güçlü, tek dezavantajı diğer alüminyum alaşımlarına göre daha kolay korozyona uğrayabilmesi.

@Aybars1979 L 830 lardan birinin kenarında aşınma olduğunu söylemişti..
Ben de L 925 lerde aşınma ve yıpranma, solma görmüştüm.
Bu demek oluyor ki kullanılan alaşımın durumuna göre değişiyor.
Geçenlerde burada bir tasarım yayınlanmıştı ve aluminyum alaşımlı olarak gerçekten çok şık duruyordu.
Dileriz microsoft ta aluminyum alaşımlı modellerinde kaliteden ödün vermez.

Nirvana92

Nirvana92

Üye
su tuşları ekranın içine koymayın .

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Evleaks bugün konuk editör olarak katıldığı wmpoweruser sayfasındaki makalesinde cihazların 10.10 tarihinde (10 Ekim'de) tanıtılabileceğini belirtmiş. (Kesin değil, kendisinin beklentisi)

Ayrıca Microsoft'un cep telefonu piyasasındaki durumuna ilişkin güzel ve detaylı bir analiz yapmış.

Kaynak:

@papakudioflu

Makalenin giriş kısmından ziyade özellikle "Microsoft" ile ilgili kısmı kesinlikle okunmalı.

Son düzenleme:
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Evleaks bugün konuk editör olarak katıldığı wmpoweruser sayfasındaki makalesinde cihazların 10.10 tarihinde (10 Ekim'de) tanıtılabileceğini belirtmiş. (Kesin değil, kendisinin beklentisi)

Ayrıca Microsoft'un cep telefonu piyasasındaki durumuna ilişkin güzel ve detaylı bir analiz yapmış.

Kaynak:

@papakudioflu

Makalenin giriş kısmından ziyade özellikle "Microsoft" ile ilgili kısmı kesinlikle okunmalı.
Özellikle mevcut kullanıcıların gelecek cihazları ile ilgili net teşhisler koymuş. Fakat, Nokia fanlarını kazanmak için Espoo çalışanlarını tutmak ve aynı zamanda Windows fanlarını geri kazanmak! ikisi bir arada biraz zor olurdu. Çünkü iki grubun beğenileri birbirinden çok farklı. Orta yolu bulmamaya çalışmak ise şirketi benliğinden uzaklaştırır.

O yüzden Microsoft'un bu geçiş döneminde "idare eder" düzeyde cihazlar çıkaracağını, bu cihazları da teknolojik donanımlarla öne çıkartmaya çalışacağını düşünüyorum. Microsoft, asıl "Microsoft Cihazını" ise bence önümüzdeki yıl tamamen kendi ekibinin özgün tasarımları ile "Surface Çizgisinde" tasarım ve donanım özellikleri ile çıkartacak.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Özellikle mevcut kullanıcıların gelecek cihazları ile ilgili net teşhisler koymuş. Fakat, Nokia fanlarını kazanmak için Espoo çalışanlarını tutmak ve aynı zamanda Windows fanlarını geri kazanmak! ikisi bir arada biraz zor olurdu. Çünkü iki grubun beğenileri birbirinden çok farklı. Orta yolu bulmamaya çalışmak ise şirketi benliğinden uzaklaştırır.

O yüzden Microsoft'un bu geçiş döneminde "idare eder" düzeyde cihazlar çıkaracağını, bu cihazları da teknolojik donanımlarla öne çıkartmaya çalışacağını düşünüyorum. Microsoft, asıl "Microsoft Cihazını" ise bence önümüzdeki yıl tamamen kendi ekibinin özgün tasarımları ile "Surface Çizgisinde" tasarım ve donanım özellikleri ile çıkartacak.
İşte benim de beklediğim cihaz senin bahsettiğin Lumia surfrace cihazlar,zaten 1520 den sonra surfrace çizgisi ve kalitesi anca keser :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
MİCROSOFT’UN CEP TELEFONU DİZAYNI KONUSUNDAKİ GEÇMİŞİ ÇOK KISA

Yazılım merkezli şirketin cep telefonu dizaynı ve üretimi konusundaki geçmişi çok zayıf ve kısa… Hatta Finli Nokia firmasının Meego sistemli N9 günlerinden kalan polikarbonat zihniyetine sıkı sıkıya bağlı cihazlar kolunun satın alınmasıyla da bu durum değişmedi.

Nokia’nın alınmasından bu yana neredeyse sürekli orta ve giriş seviyesine odaklanan Lumialar nedeniyle, Redmond’un kendi ana markası altında ilk Lumia amiral gemilerini nasıl çıkaracağı belirsizdi. (En son amiral gemi Lumia 930 çıkalı bir yıldan fazla oldu ve şu an belli pazarlarda satışı durduruldu bile. Yani şu an satışta olan bir amiral geminin yokluğu fazlasıyla hissediliyor)

LUMİA 950 VE LUMİA 950 XL 10 EKİM’DE TANITILACAK

Umut verici söylentiler bu geniş ekranlı (10 Ekimde Lumia 950 ve 950 XL adıyla tanıtılacak olan Talkman ve Cityman kod adlı) cihazların en sonunda plastik yapıdan kurtulacağı yönündeyken, en son sızan bilgiler son kalan umutları da yerle bir etti.

Beklendiği gibi sızan cihaz görsellerine karşı gelen tepkiler, koyu Windows fanatiklerinin pek çoğu da dahil olmak üzere genellikle negatif oldu.

Teknik olarak, bu cihazlar üzerinde tartışılabilecek çok fazla bir şey yok. En azından, iris tarayıcı biyometrik kimlik ve dock istasyonuyla bilgisayar olabilme gibi birkaç önemli teknolojik gelişme sunuyor.

ARTIK iPHONE ÖNCESİ ÇAĞDA YAŞAMIYORUZ

Ancak artık piyasanın o kaydıraklı kalın Windows Mobile cihazlarla dolu olduğu iPhone öncesi dönemde değiliz. Kişinin Windows bağımlısı olması durumunda bütün umutlarını yaslayabileceği tek bir üretici olduğu gerçeğini bir yana koyarsak; genel olarak bugünün telefon tüketicisi, seçimini rekabetin belirlediği altın bir çağda yaşıyor.

Sancılı satın alma sürecinden beri kat be kat güç kaybeden, zor durumdaki cihazlar bölümü üzerinde oldukça fazla baskı var. Ve böylesine hengame içinde olan, çalışanların işsizler ordusuna katılan arkadaşlarını ve işçilerini izlediği, sıradakinin kendisi olacağını düğündüğü bir cihazlar bölümünden, özellikle de üst segmentte böylesine sönük telefonlar çıkması sürpriz mi sizce?

Elbette Windows fanları, küçük pazar payına sahip herhangi bir platform üyesinin yaşadığı gibi, bugünlerde zorlu bir mücadele içindeler. Yalnızca çok geniş durumdaki Android ve İOS ve onların geniş mağazalarının oluşturduğu baskı değil, aynı zamanda içinde bulundukları platformun geliştiricisinin kendilerini maruz bıraktığı monopolistik durumla yüzleşme de söz konusu.

Bu bir tüketici için çok kötü bir durum ve bu durumdan kurtulmak istemesi oldukça mantıklı ve mazur görülebilir. Ne de olsa çok sevilen ancak pek popüler olmayan bir sistemde son direnen adama ödül vermiyorlar.

Sonuç olarak burada gelmek istediğim nokta, özellikle cihazları yapan kişilerin yaşanması zor bir ortamda bu cihazları yapmaya zorlandıkları göz önüne alındığında, fanatiklerin gelecek olan bu cihazlara karşı olan yoğun eleştirilerinin biraz olsun yatışmasını sağlamak.

Windows aşığı yahut Nokia bağımlısı olun veya olmayın, Espoo’daki (Nokia’nın finlandiyadaki merkezi olan yer) ekibe, iş durumları ve iş ortamları hiç olmadığı kadar kargaşa içindeyken 10 numara cihazlar üretmek gibi gerçekleştirilmesi neredeyse imkansız bir görev yüklendiğini aklınızdan çıkarmayın.

SON KARARINIZI VERMEDEN ÖNCE CİHAZLARI GERÇEKTEN GÖRENE KADAR BEKLEYİN

Ayrıca son kararınızı vermeden önce, cihazları gerçek anlamda görene kadar bekleyin. Sızıntılar her zaman %100 doğru olmayabiliyor, ayrıca resimlerde sanki kullanılmayacak derecede sönük görünebiliyor. Windows Phone sevginiz sizi bugüne kadar sisteme sadık tuttu, o yüzden Microsoft’a şu durumda elinden gelenin en iyisi olan ve gelecek ay gün yüzüne çıkaracağı bu gecikmiş cihazları sergileyecek fırsatı verecek kadar bekleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Yazı: Evan Blass / Çeviri: bulutsuzgece

@papakudioflu @Bay H @Sensation @Ozan

• Beğen
Tepkiler: Sensation, Bay H ve Esendağlı
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

@bulutsuzgece

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
dakamon

dakamon

Üye
Kim ne derse desin. Bu özelliklerle bu ekosistem iphone ve android lerin yine gerisinde kalacak. 950 tasarım açısından facia. Hiç amiral gemi modele yakışıyor mu.

• Beğen
Tepkiler: ArMaGeDdOn_87
dakamon

dakamon

Üye
Valla zte ye versen 1 haftada bu tasarımı yapar üretimine başlardı

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
bu telefonlar 2016 da gelir diyorum öncekileri hesap edersek

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye

@bulutsuzgece
Biraz zorlasalar Lumia 820 yi yeniden üreteceklermiş.
Ah be MS yeni bir yola girmişsin işte Windows 10 ile tazeleneceksin, sitemi tanıtınca hemen peşine patlat iki tane telefon, donanım da olsun, tasarımda olsun. Bir coşsun piyasa ya telefon karşılaştırmalarında adın geçsin, telefon alternatiflerinde senin de cihazın sorulsun, adam s6 mı 6s mi derken yanına 950 XL da koysun. Böyle yavaştan yavaştan nereye kadar gidecek bilmiyorum ki.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin

Üst Alt