Lumia 900 vs Lumia 920 vs HTC 8X vs Galaxy S3 - Fotoğraf Testleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 900 vs Lumia 920 vs HTC 8X vs Galaxy S3 - Fotoğraf Testleri

Almanya'da açık ve kapalı ortamda çekilmek suretiyle yapılan bir karşılaştırma testi daha...

nanotex

nanotex

Üye
Açıkçası kapalı alanda 8X açık alanda S3 daha iyi görünüyor..

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bu fotoğraf karşılaştırmaları için bir üst konu mu ayarlasak napsak :hmmm , teşekkürler Abi.

• Beğen
Tepkiler: nanotex
gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
XXL görmek lazım :hmmm

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bütün resimler bir arada olsa daha iyi olur ama küçük ebat resimler ile karşılaştırmak ta ne derece doğru bilemiyorum

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar bu tur karşilaştirmalarin ne derece objektif oldugunu bilemeyiz. Sonucta gercege en yakin goruntunun de hangisi oldugunu bilmiyoruz. O yuzden profesyonel kamerayla cekilmiş gercekligi yuksek bir kriter alınarak yapılan bir karşılaştırma olmadan bir sonuca varamayız ve konuyu da ust konu yapamayız.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Zaten kimin ne şekilde nasıl hangi makine ile çektiğini anlayamayız ben bu tip resimlere çok güvenmemekle birlikte resmi ekleyenin söylediğine göre fikir sahibi oluyorum ama hiç bir zaman kendi elimizdeki veriler gibide olmaz

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Ali abi bilmemkaçıncı karşılaştırma olduğu için dedik

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ali abi bilmemkaçıncı karşılaştırma olduğu için dedik

evet ama dedigim gibi ust konu olabilmesi icin objektif olduguna emin olmamiz gerekiyor. Ve bu karşilaştirmanin elimize net bilgiler vermesi gerekiyor. Bu karşilaştirmalarda durumlar net olmadigi icin bunu yaparak insanlari ikilemde birakamayiz.

amcalu1

amcalu1

Üye
Gelsin telefon da shiftdelete de karşılaştırma yaparlar zaten

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Konu için teşekkürler Lumianın kapalı alandaki renk hassasiyeti harika bence, açık alandaki fotoğrafı biraz hayal kırıklığı gibi...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi

Shiftdelete'in inceleme sonuçları:

Akşamları akkor lamba ya da standart ampul altında yaptığımız çekimler,kameraların en çok zorlandığı çekim alanlarından biridir.. Özellikle kamera yazılımının beyaz ayarını en iyi şekilde yapıp yapamadığını test etmiş olursunuz.
Fotoğraflara baktığımızda beyaz ayarını en iyi yapan hiç şüphesiz
Nokia Lumia 920 oldu.

En renkli çekimi ise iPhone 4S yaptı. Ama gerçekte nesneler bu kadar parlak ve kontrastı yüksek seviyede değil. Yani gerçekçilikten uzaklaşmış bir durumda.

4
fotoğrafa dikkatlice baktığınızda en net çekimi HTC 8X gerçekleştiriyor. Özellikle karşıda duran PS3 oyun CD'lerindeki yazılar en net HTC 8X'te çıkıyor.

Karşılaştırmada HTC 8X ve Nokia Lumia 920 diğer telefonların önüne rahatlıkla geçiyor. İki telefonunda birbirlerine göre avantajları var gibi duruyor.

Burada birinciyi seçmek biraz da sizlere düşüyor. Çünkü zevkler ve renkler kişiden kişiye değişebiliyor. Fakat Nokia Lumia 920, benim kişisel düşünceme göre kamera açısından biraz daha iyi gibi.

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
en net çekim 8x mi? şaşırdım . Küçümsemek değil amacı ama purewievle en netin 920 olacağını düşünüyodum

- - - Eklendi - - -

ki hala da öyle düşünüyorum

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
en net çekim 8x mi? şaşırdım . Küçümsemek değil amacı ama purewievle en netin 920 olacağını düşünüyodum

- - - Eklendi - - -

ki hala da öyle düşünüyorum

Bu da HTC8X....

Aslında netlikleri birbirine çok yakın. Neredeyse aynı.
Ancak HTC8X'de kontrast biraz daha fazla olduğu için yazılar biraz daha koyu duruyor.
O koyuluktan dolayı sanki daha okunaklıymış gibi duruyor ama aslında netlik aynı.
Yoksa yazıda bahsedildiği gibi bir netlik fark yok.

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Doğru abi 920 den daha koyu 8x

enterneoll

enterneoll

Üye
s3 açık çekimde 8x kapalı mekan çekiminde iyi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt