Tavsiye LG Telefonlar Çakma Yapılıyormu

Sponsorlu Bağlantılar

fredy2012

Üye
İphone dahil hepsine atılıyor yemez diye birşey yok

Luck Star

Luck Star

Üye
Bütün ülkelerde neden aynı anda güncelleme almaz aynı model cihazlar o da üretici bôlgeye göre cihazı kodlar samsunglarda ülke kısaltmasını yazar tur diye aslında cihazda farklılık yoktur farklı olan şey androidte türkiyede çalışmayan uygulamaların olmamasıdır başka bir ülkede çıkan s5 ile türkiyede çıkan s5 te yazılımsal farklılıklar vardır donanım aynıdır (bazı modellerinde işlemci farklılığı olmakta) şimdi imei ile alakalı birşey olsa idi herhangi bir şekilde başka bir ülkenin romunu alıp cihaza yükleyemezdiniz.
bende g2 var IMEI kodunu bir siteye yazınca en son gelmiş olan yazılım bilgisi görünüyor.

...

IMEI atılmiyor olayını biz çoktan geçtik bu konuda bilginiz yoksa sizin sorununuz.

ByKatre

ByKatre

Üye
bende g2 var IMEI kodunu bir siteye yazınca en son gelmiş olan yazılım bilgisi görünüyor.

...

IMEI atılmiyor olayını biz çoktan geçtik bu konuda bilginiz yoksa sizin sorununuz.
O ayrı mesele. Ama güncelleme ile alakası yok. Siz IMEI'yi sorgulatınca sizin telefonun model numarasına dek orda var zaten. Size göre çıkan en son ROM verilir ama güncelleme yaparken sistem buna bakmaz. Bunu anlatmaya çalışyıorum.

Murdoc Massaka

Murdoc Massaka

Üye
İmei numarası üretici için bit anlam ifade etmez imei numarası operatör ile cihaz arasındaki iletişimi sağlayan bir numaradır sistem güncellemesi yaparken bütün imei numaralarına göre güncelleme yapılmaz
Bir arkadaşım da imei li s3 vardı. Güncelleme geliyordu fakat yapınca ya brick oluyordu ya da imei gidiyordu.

Luck Star

Luck Star

Üye
O ayrı mesele. Ama güncelleme ile alakası yok. Siz IMEI'yi sorgulatınca sizin telefonun model numarasına dek orda var zaten. Size göre çıkan en son ROM verilir ama güncelleme yaparken sistem buna bakmaz. Bunu anlatmaya çalışyıorum.
iyi de ben telefona farklı ülke romu yükleyince güncelleme gelmiyor ki? ayrıca Rusya s4 ve note 3 lolipop geldi ama tr gelmedi. IMEI önemi yoksa neden gelmesin?

• Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka
ByKatre

ByKatre

Üye
iyi de ben telefona farklı ülke romu yükleyince güncelleme gelmiyor ki? ayrıca Rusya s4 ve note 3 lolipop geldi ama tr gelmedi. IMEI önemi yoksa neden gelmesin?
Build numarası vs. çok numara var ama IMEI bunların arasında değil.

Luck Star

Luck Star

Üye
bunlar sadece IMEI ile kontrol edilebiliyorken build numarası falan girmiyorum. dönüp dolaşıp aynı yere geliyor inanmak zorunda değilsiniz. bilmediğiniz konuları araştırın bilmek zorunda değilsiniz.

• Beğen
ByKatre

ByKatre

Üye
Yahu bir de "Ben biliyorum, siz bilmiyorsunuz!" tavrınız yok mu? Ben bu işi yapıyorum. Yaptığım hiçbir telefonda IMEI Tamirinden sonra güncelleme almama gibi bir durumla karşılaşmadım. Yahu diyorum ki ben size bana bir tane kaynak gösterebilirseniz ben "Haklıymışsınız!!" demeye hazırım. Ama siz hala çok bilmişlik yaparak DELİLSİZ, İSPATSIZ ve tabiri caizse KAFANIZA GÖRE aynı şeyi söylüyorsunuz. Ben size ispatlarım güncelleme aldığını ama siz bana ispatlayamazsınız. Bunu da buraya yazıyorum. Delille gelin karşıma.. Lütfen!

• Beğen
Tepkiler: byAndroid ve fredy2012
Luck Star

Luck Star

Üye
konuda lg yazıyor lg ürüne başka IMEI yükleyince güncelleme gelmiyor bunu kafanıza sokun artık. ben farklı bir iş yapmıyorum samsung da çalışıyorum. relax ol.

fredy2012

Üye
Arkadaşım sen ilk önce imei numarasının ne işe yaradığını öğren.

Samsung ta çalışman bilmedikten sonra birşey ifade etmiyor.

Luck Star

Luck Star

Üye
çok bilmissin tebrik ederim seni :)

• Beğen

fredy2012

Üye
Bak arkadaşım her ülkeye göre cihazlar neden farklıdır neden hepsine birden günceleme gelmez anlatayım.

Her ülkede 3G-4G-LTE desteklenmez bunun için baseband (modem) her ülkeye göre ayrıdır.

Andorid ve cihaz üreticilerinde her ülkede kullanılamayan yazılımlar var bunun için ülkelere göre düzenleme yapılır.

Kullandığın cihazın kernelinde 100 binden fazla dosya var ki imei ile güncelleme yapsa milyonlarca sattığı aynı cihazın hepsine tek tek güncelleme yapmak zorunda kalırdı.

Güncelleme imei numarasına göre hiçbir üretici tarafından verilmez baz alınan aygıt seri - oem - build numaralarıdır. Bunlar cihazının tüm bilgilerini içerir.

Şimdi birde dersin imei atarken atılan imei numarasının 3g li bir cihaza ait olması gerekiyor. İmei numarasının bununla da bir alakası yoktur.

Luck Star

Luck Star

Üye
cool story bro [emoji41]

Luck Star

Luck Star

Üye
IMEI degisilmis lg telefonlarda güncelleme kontrolü yapılınca cihaz kayıtlı değil der.

samsung lara güncelleme gelir ancak efs dosyası gidince şebeke gider tekrar IMEI atılması gerekir.

Boş konuşuyorsunuz :D [emoji41]

• Beğen

fredy2012

Üye
Efs dosyasının system tarafından yeniden olusturulduğunu bilmiyirsun herhelde arkadaşım.

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Çakma cihaza hayır.

fredy2012

Üye
Yeni eklenecek vestel vergisinden sonra bak alıyormusunuz almıyormusunuz.

byAndroid

byAndroid

Üye
Valla ilk aldığım akıllı cihaz yurt dışı ımei atılmış bir cihazdı. Hiç sıkıntı olmadı. O kadar da rom yükledim ama bazı romlar da şebeke gidiyordu efs ile alakalı ama çözemedim farklı kernelden dolayı sanırım. Imei li cihaz ucuz olur hem

fredy2012

Üye
Basebant uymamasından dolayı imei problem çıkarır uygun basebant yüklendiğinde normale döner.

Cihaza imei atmak orjinal imei numarasını maskelemektir.

ByKatre

ByKatre

Üye
z
konuda lg yazıyor lg ürüne başka IMEI yükleyince güncelleme gelmiyor bunu kafanıza sokun artık. ben farklı bir iş yapmıyorum samsung da çalışıyorum. relax ol.
Denediniz mi hiç? Ben denedim ve BİLDİĞİM bir şeyi söylüyorum burda. Bana bir örnek gösterin lütfen. İsterseniz şu an elimde olan cihazla size bunun ispatını yapabilirim.

Üst Alt