bende g2 var IMEI kodunu bir siteye yazınca en son gelmiş olan yazılım bilgisi görünüyor.Bütün ülkelerde neden aynı anda güncelleme almaz aynı model cihazlar o da üretici bôlgeye göre cihazı kodlar samsunglarda ülke kısaltmasını yazar tur diye aslında cihazda farklılık yoktur farklı olan şey androidte türkiyede çalışmayan uygulamaların olmamasıdır başka bir ülkede çıkan s5 ile türkiyede çıkan s5 te yazılımsal farklılıklar vardır donanım aynıdır (bazı modellerinde işlemci farklılığı olmakta) şimdi imei ile alakalı birşey olsa idi herhangi bir şekilde başka bir ülkenin romunu alıp cihaza yükleyemezdiniz.
O ayrı mesele. Ama güncelleme ile alakası yok. Siz IMEI'yi sorgulatınca sizin telefonun model numarasına dek orda var zaten. Size göre çıkan en son ROM verilir ama güncelleme yaparken sistem buna bakmaz. Bunu anlatmaya çalışyıorum.bende g2 var IMEI kodunu bir siteye yazınca en son gelmiş olan yazılım bilgisi görünüyor.
...
IMEI atılmiyor olayını biz çoktan geçtik bu konuda bilginiz yoksa sizin sorununuz.
Bir arkadaşım da imei li s3 vardı. Güncelleme geliyordu fakat yapınca ya brick oluyordu ya da imei gidiyordu.İmei numarası üretici için bit anlam ifade etmez imei numarası operatör ile cihaz arasındaki iletişimi sağlayan bir numaradır sistem güncellemesi yaparken bütün imei numaralarına göre güncelleme yapılmaz
iyi de ben telefona farklı ülke romu yükleyince güncelleme gelmiyor ki? ayrıca Rusya s4 ve note 3 lolipop geldi ama tr gelmedi. IMEI önemi yoksa neden gelmesin?O ayrı mesele. Ama güncelleme ile alakası yok. Siz IMEI'yi sorgulatınca sizin telefonun model numarasına dek orda var zaten. Size göre çıkan en son ROM verilir ama güncelleme yaparken sistem buna bakmaz. Bunu anlatmaya çalışyıorum.
Build numarası vs. çok numara var ama IMEI bunların arasında değil.iyi de ben telefona farklı ülke romu yükleyince güncelleme gelmiyor ki? ayrıca Rusya s4 ve note 3 lolipop geldi ama tr gelmedi. IMEI önemi yoksa neden gelmesin?
Denediniz mi hiç? Ben denedim ve BİLDİĞİM bir şeyi söylüyorum burda. Bana bir örnek gösterin lütfen. İsterseniz şu an elimde olan cihazla size bunun ispatını yapabilirim.konuda lg yazıyor lg ürüne başka IMEI yükleyince güncelleme gelmiyor bunu kafanıza sokun artık. ben farklı bir iş yapmıyorum samsung da çalışıyorum. relax ol.