Nexus Akıllı Telefonlar Mazideki Yerini Aldı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Nexus Akıllı Telefonlar Mazideki Yerini Aldı


Google, Android işletim sistemi ile yeni bir döneme giriyor. 2008 yılında HTC tarafından üretilen ilk Android akıllı telefon HTC Dream, 2010 yılında ilk Nexus akıllı telefon ve şimdi de ilk Pixel akıllı telefonyine HTC tarafından üretildi. Dün akşam duyurusu yapılan Pixel ve Pixel XL, Nexus akıllı telefonların da sonu oldu.


Eğer teknolojiyi yakından takip etmiyorsanız öncelikle Google’ın kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefonları Google Pixel ve Google Pixel XL'nin resmi olarak duyurulduğunu hatırlatalım. Zaten bu ikili yakın zamanda raflardaki yerini alarak tüketicilerle buluşacak.
Peki şimdi ne olacak? Google’ın 2010 yılından bu yana süren Nexus serisi hakkında ne olacak? Google Pixel, bir bakıma geçen yıl satışa sunulan LG Nexus 5x ve Huawei Nexus 6p'nin hakemleri olarak kabul edilebilir. Öte yandan Huawei’nin yakın zamanda küçük ekranlı yeni bir Nexus tableti Google için üretebilir mi sorusu gelen sorular arasında.
Baştan söyleyelim; Google bu konuda açık kalı bırakmıyor ve bu sorunun cevabı kocaman bir hayır olarak ortada duruyor. Şirket artık Pixel cihazları dışında Nexus için yeni olanları olmadığını açıkça belirtiyor. Bu noktada Huawei Nexus 6p ve Lg Nexus 5x'in de Google’ın online mağazasından tüm izleri silinerek kaldırıldığını da belirtelim. Fakat elbette bu iki cihazı diğer perakendeciler üzerinden siparişi devam ediyor. Bu seçeneğin de ne kadar süre ile açık kalacağı ise merak konusu.


Nexus akıllı telefonların bundan sonra alacağı yazılım desteği de artık tartışmalı hale geldi. Özellikle Pixel yazılımpakwti ile gelen Google Asistan fonksiyonları ve diğer yazılım özellikleri ve geliştirmelerinin Nexus akıllı telefonlar için sağlanması noktasında şu anda kesin bir bilgi bulunmuyor. Öte yandan Google’ın insanları Pixel ve Pixel XL satın almaya yönlendirmek için yeni özellikleri Nexus cihazlar için kullanıma sunma noktasında cimri davranacağını da gelen bilgiler arasında.

Nexus Akıllı Telefonlar Mazideki Yerini Aldı
 
Invoke

Invoke

Üye
Google, kendi iPhone'nunu yapmaya çalışıyor, kazanacak mı izleyip göreceğiz.
 


Üst Alt