Ederim.Jailbreak denen şey güvenlik açığı ile yapılmıyor mu ? Jailbreak ile yüklenen uygulamalar sisteme istedigi gibide müdahele edebiliyor..ben zaten genel konuştum istisnai durumlar olabilir ona birşey demiyorumadamın parası vardır almıştır... ama tutupta kredi çekip hava atıcam diye iphone alanlar bile vardır yani bu memlekette..mevzu o değilde şuan androide göre güvenlik bakımından İos daha güvenli o konusa kimse aksini idda edemez.
Ücretli uygulamaları root etmeden ücretsiz şekilde yükleyebiliyorum, jailbreaksiz iPhone zaten.. Jailbreak yapılmayacaksa iPhone a para verilmemeli.ama normal olarak kullanıldığında şu an en fazla zararlı yazılım android de ve android normal haliyle kullanıcıyı takip ediyor ve ayrıca madem kırma olayınsan bahsediyoruz neden root işlemini görmezden geliyorsun
Ücretli uygulamaları root etmeden ücretsiz şekilde yükleyebiliyorum, jailbreaksiz iPhone zaten.. Jailbreak yapılmayacaksa iPhone a para verilmemeli.
----------Eklendi @ 17:01:58 ---------- Yazıldı @ 17:00:35 ----------
Market cogu telefonda acık geliyor artık kapalı kaç telefon kaldı ?
hakan medem geldin şu an piyasada ki en iyi cihazlardan ikisi var sende hangisi abi daha doğrusu ios vs android hangisi
arada birtek ram farkı var
Optimus en fazla 200 mb ram bırakır kullanım için.
Meego'da bukadar aç gözlülük yok aynı anda 200 uygulama çalıstırabilen bir telefon N9.
Symbian 3'de bile 160 170 mb ram kalıyor kullanıcıya hemde ram 256 mb iken.
Ama 512 mb android 200 falan bırakıyor.
Telefonun kamera özellikleri,ses sistemi,malzeme kalitesi,ekran özellikleri,multimedya özellikleri,yazılım ve donanım uyumu,stabilitesi ben en iyiyim diye bagırıyor resmen.
Optimus en fazla 200 mb ram bırakır kullanım için.
Meego'da bukadar aç gözlülük yok aynı anda 200 uygulama çalıstırabilen bir telefon N9.
Symbian 3'de bile 160 170 mb ram kalıyor kullanıcıya hemde ram 256 mb iken.
Ama 512 mb android 200 falan bırakıyor.
Telefonun kamera özellikleri,ses sistemi,malzeme kalitesi,ekran özellikleri,multimedya özellikleri,yazılım ve donanım uyumu,stabilitesi ben en iyiyim diye bagırıyor resmen.
Android Symbian gibi değil..
Symbian'da uygulama açtıkça uygulamalar ramde kalıntılar oluşturur ve o kalıntılar yüzünden boş ram miktarı düşer. Telefon yeniden başlatılmadan o ram kullanılamaz.
Android ihtiyaç olduğunda o ram'i boşaltıp kullanabilir, o yüzden ben hiç bir zaman ram yetmezliği yaşıyorum diyen bir Android kullanıcısı görmedim. Ayrıca ram dolu olduğunda bazı temel uygulamaları asla kapatmaz (Müzik Çalar gibi), S60V5 gibi Opera Mobile'de 2 sayfa açtım müzik çalar kapandı durumları yoktur.
----------Eklendi @ 19:10:28 ---------- Yazıldı @ 19:09:32 ----------
İşletim Sistemi iyi, ben o yüzden iyi bir telefon üreticisi tarafından desteklenmesini bekliyorum. Nokia doğru düzgün desteklemiyor telefonlarını.
Ben kullanım için kalan ram'den bahsetmiyorum.Orjinal ram'i çok azaltıyor kullanım için bundan bahsediyorum.
Symbian'ın teknik yapısı native'dir yani uygulamalar orjinal ram miktarini kullanır ama android'de çeviriceler vardır bunlar ram ve islemci tüketimi yapar.Symbian belle'yi incelemeni tavsiye ederim donanım uyumu harika.Ram fazla ve sistem harika.
Android C++ ile yazılmış tüm uygulamaları "native" olarak çalıştırır. Emülatöre çalışan uygulamalarda pek kayıp yaratmazlar. Android'li cihazların yüksek işlemciye ihtiyaç duymasının temel nedeni donanım hızlandırmayı desteklememesi. Arayüzü oluşturma görevi işlemciye yük bindirdiği için telefonda yavaşlık yaratmasın diye yüksek işlemciler kullanılıyor. Android 2.3 ile web tarayıcı'ya GPU hızlandırma desteği eklendi. 2.2 kullanan telefonlarda web tarayıcı başarısız iken 2.3'lerde yağ gibi.
Android 3.0 , Android'in tablet sürümü , donanım hızlandırmayı tam destekliyor. Cep telefonlarına gelecek sonraki büyük güncellemede donanım hızlandırmanın tamamen aktif hale geleceğini düşünüyorum.