lg optimus black n9 karşılaştırma

Sponsorlu Bağlantılar

technoshark

technoshark

Üye
ikisinide kullanıyorsun vede ilk olarak hangisi dediği için öyle dedim ben ;)

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Gerçi iki türlüde karsılastırsan hakan heryerde yazdı tercihim iphone olur diye ve hava atmak için aldıgını sanmıyorum.

Uruloki

Uruloki

Üye
ya aslında biz boşuna tartışıyoruz gökhanın koyduğu video her şeyin özeti aslında aynı bilgisayarda neler yapıyor ubuntu yani her şey işlemci ve ram demek değil diyoruz ama inanmak istemiyorsunuz ve ayrıca hakan abi iphone 4 ile hava atacak biri değil adam bedavaya alıyor resmen

technoshark

technoshark

Üye
ben zaten genel konuştum istisnai durumlar olabilir ona birşey demiyorum ;) adamın parası vardır almıştır... ama tutupta kredi çekip hava atıcam diye iphone alanlar bile vardır yani bu memlekette..

mevzu o değilde şuan androide göre güvenlik bakımından İos daha güvenli o konusa kimse aksini idda edemez.

Lenneth

Üye
ben zaten genel konuştum istisnai durumlar olabilir ona birşey demiyorum ;) adamın parası vardır almıştır... ama tutupta kredi çekip hava atıcam diye iphone alanlar bile vardır yani bu memlekette..mevzu o değilde şuan androide göre güvenlik bakımından İos daha güvenli o konusa kimse aksini idda edemez.
Ederim.Jailbreak denen şey güvenlik açığı ile yapılmıyor mu ? Jailbreak ile yüklenen uygulamalar sisteme istedigi gibide müdahele edebiliyor..

Uruloki

Uruloki

Üye
ama normal olarak kullanıldığında şu an en fazla zararlı yazılım android de ve android normal haliyle kullanıcıyı takip ediyor ve ayrıca madem kırma olayınsan bahsediyoruz neden root işlemini görmezden geliyorsun

technoshark

technoshark

Üye
O açık özellikle var ki bunu Apple Zaten biliyor, Android İle İOS güvenliğini karşılaştırdığında İOS daha güvenli

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Ayrıca market olayı androidin rezil durumda ve çogu telefonda market bile engelli.
Root kaçınılmaz oluyor haliyle.

Lenneth

Üye
ama normal olarak kullanıldığında şu an en fazla zararlı yazılım android de ve android normal haliyle kullanıcıyı takip ediyor ve ayrıca madem kırma olayınsan bahsediyoruz neden root işlemini görmezden geliyorsun
Ücretli uygulamaları root etmeden ücretsiz şekilde yükleyebiliyorum, jailbreaksiz iPhone zaten.. Jailbreak yapılmayacaksa iPhone a para verilmemeli.

----------Eklendi @ 17:01:58 ---------- Yazıldı @ 17:00:35 ----------

Market cogu telefonda acık geliyor artık kapalı kaç telefon kaldı ?

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Ücretli uygulamaları root etmeden ücretsiz şekilde yükleyebiliyorum, jailbreaksiz iPhone zaten.. Jailbreak yapılmayacaksa iPhone a para verilmemeli.

----------Eklendi @ 17:01:58 ---------- Yazıldı @ 17:00:35 ----------

Market cogu telefonda acık geliyor artık kapalı kaç telefon kaldı ?

İste çogu telefonda ama tam net bisey yok.Androidin marketinin zararlı dosya sayısı artmaya basladı.
İphone u jb olmadan androidi de buglar sebebiyle orjinal kullanan yok.Sürüsüyle rom çıkıyor hergün.

bu_rakrak

bu_rakrak

Üye
ikiside 900 lira olsa o zaman tam anlamıyla tartışırdık bu konuyu

Necmati

Necmati

Üye
Bir Kaç Fark var ama Abartılacak kadar değil yinede Nokıa N9

franzliszt

franzliszt

Üye
hakan medem geldin şu an piyasada ki en iyi cihazlardan ikisi var sende hangisi abi daha doğrusu ios vs android hangisi

tartışmam bile iphone4 yani ios çünkü jailbreakden sonra ben size iphone4 verim eğer galaxys2 yada başka bir cihaza bakarsanız ne olim ,
birincisi sistem gerçekten mükemmel tüm ücretli uygulamalar ücretsiz oluyor ötesi varmı abi anlatın bana şuan böyle mükemmel programlar oyunlar başka hangi platformda var 3gs kullanıcıları bile cihazlarını değiştirmiyorlar
ikincisi proplayer denen bir program cpu gpu falan mükemmel kullanıyor 1080p her türlü cam gibi izliyorum ve galaxys2 yi kullanamıyorum bile apple komple kapatıyor cihaz olarak mükemmel , ios5 beta denedik arkadaşda çok daha güzel ve güçlü olmuş , iki cihaz arasında kalırsak iphone4 derim , galaxys2 de seviyorum ama marketi inanılmaz kötü tek elle tutulur yönü donanımı ve ekranı . dış kalite olarakda apple çok daha iyi

----------Eklendi @ 17:40:33 ---------- Yazıldı @ 17:35:01 ----------

iphone4 ile jailbreakli iphone4 arasında inanılmaz fark var karıştırmayalım , farklı bir cihaz desek yeridir . music studio programlarından tutalım binlerce media uygulaması var adobe olduğu gibi destek sunmuş , bende bose kulaklık var onun bile programını indirdim şimdi ben ne yapim androidi arkadaş ne yapim ?

----------Eklendi @ 17:44:09 ---------- Yazıldı @ 17:40:33 ----------

igo tomtom navigasyon var büyülüğü 1.8 gb , fifa var 1gb , oyunlar zaten 700 mb realracing2 gibi manyak simulasyon karışımı oyunlar varken diğer cihazları düşünmüyorsun bile yok sistemmiş rammiş bellekmiş takılma bug hiçbir kötü durumla karşılaşmıyorsunda , neyse konuya dönelim saptık

Uruloki

Uruloki

Üye
alın burdan yakın piyasada ki en iyi cihazlardan ikisinin karşılaştırması bu

futbol123

futbol123

Üye
arada birtek ram farkı var

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
arada birtek ram farkı var

Optimus en fazla 200 mb ram bırakır kullanım için.
Meego'da bukadar aç gözlülük yok aynı anda 200 uygulama çalıstırabilen bir telefon N9.
Symbian 3'de bile 160 170 mb ram kalıyor kullanıcıya hemde ram 256 mb iken.
Ama 512 mb android 200 falan bırakıyor.
Telefonun kamera özellikleri,ses sistemi,malzeme kalitesi,ekran özellikleri,multimedya özellikleri,yazılım ve donanım uyumu,stabilitesi ben en iyiyim diye bagırıyor resmen.

Lenneth

Üye
Meego'da bukadar aç gözlülük yok aynı anda 200 uygulama çalıstırabilen bir telefon N9.
Telefonun kamera özellikleri,ses sistemi,malzeme kalitesi,ekran özellikleri,multimedya özellikleri,yazılım ve donanım uyumu,stabilitesi ben en iyiyim diye bagırıyor resmen.

Android Symbian gibi değil..

Symbian'da uygulama açtıkça uygulamalar ramde kalıntılar oluşturur ve o kalıntılar yüzünden boş ram miktarı düşer. Telefon yeniden başlatılmadan o ram kullanılamaz.

Android ihtiyaç olduğunda o ram'i boşaltıp kullanabilir, o yüzden ben hiç bir zaman ram yetmezliği yaşıyorum diyen bir Android kullanıcısı görmedim. Ayrıca ram dolu olduğunda bazı temel uygulamaları asla kapatmaz (Müzik Çalar gibi), S60V5 gibi Opera Mobile'de 2 sayfa açtım müzik çalar kapandı durumları yoktur.

----------Eklendi @ 19:10:28 ---------- Yazıldı @ 19:09:32 ----------

İşletim Sistemi iyi, ben o yüzden iyi bir telefon üreticisi tarafından desteklenmesini bekliyorum. Nokia doğru düzgün desteklemiyor telefonlarını.

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Android Symbian gibi değil..

Symbian'da uygulama açtıkça uygulamalar ramde kalıntılar oluşturur ve o kalıntılar yüzünden boş ram miktarı düşer. Telefon yeniden başlatılmadan o ram kullanılamaz.

Android ihtiyaç olduğunda o ram'i boşaltıp kullanabilir, o yüzden ben hiç bir zaman ram yetmezliği yaşıyorum diyen bir Android kullanıcısı görmedim. Ayrıca ram dolu olduğunda bazı temel uygulamaları asla kapatmaz (Müzik Çalar gibi), S60V5 gibi Opera Mobile'de 2 sayfa açtım müzik çalar kapandı durumları yoktur.

----------Eklendi @ 19:10:28 ---------- Yazıldı @ 19:09:32 ----------

İşletim Sistemi iyi, ben o yüzden iyi bir telefon üreticisi tarafından desteklenmesini bekliyorum. Nokia doğru düzgün desteklemiyor telefonlarını.

Ben kullanım için kalan ram'den bahsetmiyorum.Orjinal ram'i çok azaltıyor kullanım için bundan bahsediyorum.
Symbian'ın teknik yapısı native'dir yani uygulamalar orjinal ram miktarini kullanır ama android'de çeviriceler vardır bunlar ram ve islemci tüketimi yapar.Symbian belle'yi incelemeni tavsiye ederim donanım uyumu harika.Ram fazla ve sistem harika.

----------Eklendi @ 19:15:22 ---------- Yazıldı @ 19:14:27 ----------

Nokia windows ile olan iliskileri yüzünden meego'yu destekliyorum diyemez tam olarak.
Ama destek kesinlikle var.

Lenneth

Üye
Ben kullanım için kalan ram'den bahsetmiyorum.Orjinal ram'i çok azaltıyor kullanım için bundan bahsediyorum.
Symbian'ın teknik yapısı native'dir yani uygulamalar orjinal ram miktarini kullanır ama android'de çeviriceler vardır bunlar ram ve islemci tüketimi yapar.Symbian belle'yi incelemeni tavsiye ederim donanım uyumu harika.Ram fazla ve sistem harika.

Android C++ ile yazılmış tüm uygulamaları "native" olarak çalıştırır. Emülatöre çalışan uygulamalarda pek kayıp yaratmazlar. Android'li cihazların yüksek işlemciye ihtiyaç duymasının temel nedeni donanım hızlandırmayı desteklememesi. Arayüzü oluşturma görevi işlemciye yük bindirdiği için telefonda yavaşlık yaratmasın diye yüksek işlemciler kullanılıyor. Android 2.3 ile web tarayıcı'ya GPU hızlandırma desteği eklendi. 2.2 kullanan telefonlarda web tarayıcı başarısız iken 2.3'lerde yağ gibi.

Android 3.0 , Android'in tablet sürümü , donanım hızlandırmayı tam destekliyor. Cep telefonlarına gelecek sonraki büyük güncellemede donanım hızlandırmanın tamamen aktif hale geleceğini düşünüyorum.

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Android C++ ile yazılmış tüm uygulamaları "native" olarak çalıştırır. Emülatöre çalışan uygulamalarda pek kayıp yaratmazlar. Android'li cihazların yüksek işlemciye ihtiyaç duymasının temel nedeni donanım hızlandırmayı desteklememesi. Arayüzü oluşturma görevi işlemciye yük bindirdiği için telefonda yavaşlık yaratmasın diye yüksek işlemciler kullanılıyor. Android 2.3 ile web tarayıcı'ya GPU hızlandırma desteği eklendi. 2.2 kullanan telefonlarda web tarayıcı başarısız iken 2.3'lerde yağ gibi.

Android 3.0 , Android'in tablet sürümü , donanım hızlandırmayı tam destekliyor. Cep telefonlarına gelecek sonraki büyük güncellemede donanım hızlandırmanın tamamen aktif hale geleceğini düşünüyorum.

Symbian tamamen c++ ile gelistiriliyor android bu tarz uygulamalarda çevirici kullanıyor.Zaten çogu arayüz falan javadır.
Donanım hızlandırma durumu symbian'da var ve gpu aktif olarak kullanılıyor.Ama bazı arkadaslar o kadar yüklendiler ki symbian 3'lü cihazlara islemcisi düsük diye ortalık ayaga kalktı halbuki grafik islemcileri harika ve symbian belle ile donanım kullanımı daha iyi hale geldi ve donanımda gelisti islemci - gpu olarak.Browser'da symbian'da donanım hızlandırmayı kullanabiliyor artık.

Üst Alt