ilyas_0177
Üye
Büyütmeyin canım okadar alt tarafı dikişli deriDeri kapak 0.5 dolar ise Samsung'un 1 cihazı da 1 dolar eder o zaman![]()
isterse 5 dolar olsun ne olacakki sonucta hertürlü bizi yiyorlar 
Büyütmeyin canım okadar alt tarafı dikişli deriDeri kapak 0.5 dolar ise Samsung'un 1 cihazı da 1 dolar eder o zaman![]()
isterse 5 dolar olsun ne olacakki sonucta hertürlü bizi yiyorlar 
Tamam bizi yiyorlar her türlü de bunun makineskydi oydu buydu derken 10$ + eder üretimi bence. Basit bir şey degil sonuçta. Türkiyede 0.5$ ise o işi yapan adamın suçu.Büyütmeyin canım okadar alt tarafı dikişli deriisterse 5 dolar olsun ne olacakki sonucta hertürlü bizi yiyorlar
![]()
Türkiye son 15 yıldır dünyada ham deri işleme kalitesinde lider ve markadır. Buna İtalya da dahil Türkiye deri işlenti sektörünün eline su dökemezler. Eğer Türkiye de yapılmadıysa diğer ülkeler özellikle çin, çok daha ucuz fiyattır demek istedim. Türkiye kaliteli işlentisiyle en yüksek rakamlardadır hep.Z. Burnu istanbulda yapılmıyor cihaz malesef öyle değil?
bu telefon benim telefonumdan (samsung galaxy alpha) çok daha iyi, eğer rahatlayacaksanız 

Türkiye son 15 yıldır dünyada ham deri işleme kalitesinde lider ve markadır. Buna İtalya da dahil Türkiye deri işlenti sektörünün eline su dökemezler. Eğer Türkiye de yapılmadıysa diğer ülkeler özellikle çin, çok daha ucuz fiyattır demek istedim. Türkiye kaliteli işlentisiyle en yüksek rakamlardadır hep.
Ve benim tek amacım, sitede gezinirken gördüğüm yazıya (içinde doğduğum sektörden) bir bilgi ekleyeyim dedim. Birilerinin zoruna gideceği hiç aklıma gelmemişti.bu telefon benim telefonumdan (samsung galaxy alpha) çok daha iyi, eğer rahatlayacaksanız
Tamamen iyi niyetle bir bilgi vermiştim bilmeyen genç arkadaşlarımın genel kültürlerine bir damla katmak adına. Sorun yok...![]()
Ben işinize laf etmedim, derinin işlenmesi çok zor neden 0.5dolar size onu sordum neden bu kadar ucuz. Üretim yapılan ülke Türkiye ya da çin değil o yüzden 0.5 dolar değil bu kadar kucumsemeniz doğru değil. Kendi işinizin bile bu kadar zor olduğu halde kucumsuyorsaniz benim başka bir şey söylememe gerek yok. Ben deriyle ilgilenmiyorum elektronikciyim bende ne kadara telefon üretilir biliyorum ancak işin içinde sadece malzeme değeri yok..Türkiye son 15 yıldır dünyada ham deri işleme kalitesinde lider ve markadır. Buna İtalya da dahil Türkiye deri işlenti sektörünün eline su dökemezler. Eğer Türkiye de yapılmadıysa diğer ülkeler özellikle çin, çok daha ucuz fiyattır demek istedim. Türkiye kaliteli işlentisiyle en yüksek rakamlardadır hep.
Ve benim tek amacım, sitede gezinirken gördüğüm yazıya (içinde doğduğum sektörden) bir bilgi ekleyeyim dedim. Birilerinin zoruna gideceği hiç aklıma gelmemişti.bu telefon benim telefonumdan (samsung galaxy alpha) çok daha iyi, eğer rahatlayacaksanız
Tamamen iyi niyetle bir bilgi vermiştim bilmeyen genç arkadaşlarımın genel kültürlerine bir damla katmak adına. Sorun yok...![]()
Oradaki konu arka kapak derisinin maliyeti ne olabilir ve telefonun diğer versiyonları üzerine nasıl bir maliyet binebilir üzerine idi. Ben de aşağı yukarı maliyetini belirttim. Deri sektöründe ham deri işleme ve konfeksiyona (kesim-dikime hazır hale getirilme) yeri-kalbi olan Çorlu ve Tuzla da hiçbir firmanın yıllık kazancı 500 bin $ dan aşağı değildir. Bunun içinde en az 2-3 milyon $ dan aşağı olmamak üzere bir para ayırnak zorundadırlar. Çok para kazandığımız sektörü küçümsemek şöyle dursun şu an dünyadaki yerini övdüğümü farketmemiş olamazsın. Şükürler olsun deri sektöründe az kazanan yoktur.
Bu sektörün soğal döngüsüdür. Adam 1 deriyi işleyip aylarca bekletse bu fiyata vermem der tabi aylık 7-8000 deri işleyen çok kazanıyor zaten. 1 deride 4$ kalması çok iyi fiyattır. Arkadaşlar ben deri sektöründe çalışıyorum ve 42 yaşındayım siz ise hiç tabakhaneye girmemiş deri üzerine hiçbir gününüz geçmemiş biri olarak size inanmıyorum diye tamamen tahmin üzerine konuşuyorsunuz ve ben bugünün reel rakamlarını önünüze döküyorum. Lütfen...
Orjinal derinin çok fazla çeşidi vardır.Orjinal derinin maliyeti buysa suni deri piyasası bosuna var.
Note 3'ü de Samsung bosuna deri görünümlü plastik yapmış.
KatılıyorumOrjinal derinin maliyeti buysa suni deri piyasası bosuna var.
Note 3'ü de Samsung bosuna deri görünümlü plastik yapmış.