Haber LG G4 resmi olarak duyuruldu: 5.5 inç ekran, Snapdragon 808, 16MP kamera ve dahası

Sponsorlu Bağlantılar

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Deri kapak 0.5 dolar ise Samsung'un 1 cihazı da 1 dolar eder o zaman :D
Büyütmeyin canım okadar alt tarafı dikişli deri :D isterse 5 dolar olsun ne olacakki sonucta hertürlü bizi yiyorlar :D

• Beğen
Tepkiler: İbrahimakinci

Luck Star

Luck Star

Üye
Büyütmeyin canım okadar alt tarafı dikişli deri :D isterse 5 dolar olsun ne olacakki sonucta hertürlü bizi yiyorlar :D
Tamam bizi yiyorlar her türlü de bunun makineskydi oydu buydu derken 10$ + eder üretimi bence. Basit bir şey degil sonuçta. Türkiyede 0.5$ ise o işi yapan adamın suçu.

İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
Z. Burnu istanbulda yapılmıyor cihaz malesef öyle değil?
Türkiye son 15 yıldır dünyada ham deri işleme kalitesinde lider ve markadır. Buna İtalya da dahil Türkiye deri işlenti sektörünün eline su dökemezler. Eğer Türkiye de yapılmadıysa diğer ülkeler özellikle çin, çok daha ucuz fiyattır demek istedim. Türkiye kaliteli işlentisiyle en yüksek rakamlardadır hep.
Ve benim tek amacım, sitede gezinirken gördüğüm yazıya (içinde doğduğum sektörden) bir bilgi ekleyeyim dedim. Birilerinin zoruna gideceği hiç aklıma gelmemişti.:D bu telefon benim telefonumdan (samsung galaxy alpha) çok daha iyi, eğer rahatlayacaksanız :)
Tamamen iyi niyetle bir bilgi vermiştim bilmeyen genç arkadaşlarımın genel kültürlerine bir damla katmak adına. Sorun yok...:anlas:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: boran9999
boran9999

boran9999

Üye
Türkiye son 15 yıldır dünyada ham deri işleme kalitesinde lider ve markadır. Buna İtalya da dahil Türkiye deri işlenti sektörünün eline su dökemezler. Eğer Türkiye de yapılmadıysa diğer ülkeler özellikle çin, çok daha ucuz fiyattır demek istedim. Türkiye kaliteli işlentisiyle en yüksek rakamlardadır hep.
Ve benim tek amacım, sitede gezinirken gördüğüm yazıya (içinde doğduğum sektörden) bir bilgi ekleyeyim dedim. Birilerinin zoruna gideceği hiç aklıma gelmemişti.:D bu telefon benim telefonumdan (samsung galaxy alpha) çok daha iyi, eğer rahatlayacaksanız :)
Tamamen iyi niyetle bir bilgi vermiştim bilmeyen genç arkadaşlarımın genel kültürlerine bir damla katmak adına. Sorun yok...:anlas:

İbrahim bey üretim manasında (benim için dünyanın en meşakkat'li sektörü) yaptığınız iş için sizi tebrik ediyor ve saygılarımı sunuyorum. Boran

İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
Teşekkür ederim kardeşim.

Luck Star

Luck Star

Üye
Ben işinize laf etmedim, derinin işlenmesi çok zor neden 0.5dolar size onu sordum neden bu kadar ucuz. Üretim yapılan ülke Türkiye ya da çin değil o yüzden 0.5 dolar değil bu kadar kucumsemeniz doğru değil. Kendi işinizin bile bu kadar zor olduğu halde kucumsuyorsaniz benim başka bir şey söylememe gerek yok. Ben deriyle ilgilenmiyorum elektronikciyim bende ne kadara telefon üretilir biliyorum ancak işin içinde sadece malzeme değeri yok..

İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
Ben kendi işimi küçümsemiyorum dostum :) Oradaki konu arka kapak derisinin maliyeti ne olabilir ve telefonun diğer versiyonları üzerine nasıl bir maliyet binebilir üzerine idi. Ben de aşağı yukarı maliyetini belirttim. Deri sektöründe ham deri işleme ve konfeksiyona (kesim-dikime hazır hale getirilme) yeri-kalbi olan Çorlu ve Tuzla da hiçbir firmanın yıllık kazancı 500 bin $ dan aşağı değildir. Bunun içinde en az 2-3 milyon $ dan aşağı olmamak üzere bir para ayırnak zorundadırlar. Çok para kazandığımız sektörü küçümsemek şöyle dursun şu an dünyadaki yerini övdüğümü farketmemiş olamazsın. Şükürler olsun deri sektöründe az kazanan yoktur.
Bir kapak için 0.5 $ lık maliyet belirtmem ( ki fazla fazla söyledim) küçümseme algısı yapmasın. Zira deri sektöründe derinin alanı ayak veya desi tabiri ile hesaplanır. Normal bir koyun derisi 7-8 ayak, büyükbaş hayvan ise 30-35 ayaktır. 2 arka kapak bir ayak deriden çıkar. Ayağı normalde 1 $ dan 3$ a kadar kalite kalite çıkar. Normal ölçekli bir firma yıllık küçükbaş olarak 70-80 bin yaprak zik deri işler satar 70.000 x 8 ayak x 1.5 $ = 840 bin $ eder. Kendi sektörümü küçümsersem çarpılırım artık. Tersine sonsuz şükürler olsun. Kaldı ki LG gibi nasyonal ve kurumsal dev şirketlerin satın alma ekibi (mesela 5 milyon satış planlaması üzerinden) inanın 0.5 $ ın çok altına mal etmişlerdir.
Konu dışı fazla bilgilerden sebep, herkesten özür dilerim.

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Plastik olanin maliyeti daha yuksek derler yakinda takipte kalin.
Video dan bahsedip fazlasi var eksigi yok deyip yorumun sonuna 0.5 dolar eklemek ne denli tutarli bilemiyorum.
Salt deri dediginiz kurbanda verilen derilerse biz bedavaya veriyoruz 0.5 dolara bile degil.Biz bu denli islenmis derinin maliyti 0.5 dolar diyorsaniz is yerinizin adresini istiyorum 10 dolar verip cantalar dolusu donmek istiyorum

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
Zeytinburnu na bi çayımı içmeye gelin sizi metrodan aldırırım veya ben gelirim. Yenidoğan mahallesi komple deri mağazaları ve fabrika satış yeridir. Bizim zik deri temin ettiğimiz komşu firmayla tanıştırırım anlaşırsınız. Koyun derisi dediğiniz 8 ayak çarpı 1 $ dan ben size referans ve garanti olucam. Sadece lg g4 arka kapağı kadar deri alıcam derseniz alamazsınız. Bir yaprak deri şeklinde değil, paket alacaksanız (25-30 yaprak= 200-250 ayak) buyrun gelin başım üstüne. 0.5 $ sizi yanıltmasın tahmini 2-3 milyon deri veraiyonlu satış yapacak bir ürünün parça akseauar olarak da bütün dünyaya dağıtım yapacağını düşünürsek 5 milyon adet x .05 $ = 2.5 milyon $ ı bir deri firmasına kazandıracak olması ki yarısı kâr kalır o firmaya. (Bunu da aşağıdaki hesapla ispatlayacağım) Bu kadar zahmete bu kadarcık ( 0.5 $) maliyet olur mu demeyin.
Kurbanda verdiğiniz 1 deri bedava ama onları toplayan hayır kurumları toptan tanesi 5 tl.den (bu rakam her sene değişir 5 tl geçen seneki rakam) aradaki aracı ile de fabrikaya 7-8 tl=3$ a fabrikaya-tabakhaneye giriş yapar. işçiliği ve tabakhane masrafları ile 4-5 $ lık bir yaprak koyun derisi 8-10 $ a satılır. Yıllık 70-80 bin deriyi hesaplayın zahmetli ama iyi kazancı vardır. Tabii aynı orantıda sermaye gerektirir.
Ya niye .05 lik rakam herkesi şaşırtıyor. Totalde milyon $ lara ulaşan ve deriyi işleyeni de satanı da memnun eden rakamlar :anlas:

• Beğen
Luck Star

Luck Star

Üye
Kusura bakma da dandik plastik kutu üretim maliyeti 25-50 kuruş iken deri kapağın 0.5$ olmasına inanmam...
Yabancı forumlarda bizim gibi meraklılar araştırmışlar , LG ile iletişime geçmeyi başarmışlar. Kapak fiyatının 20$ olduğunu öğrenince çok şaşırmışlar. Orjinal yorumun bir tanesi yazıyorum..

12 weeks to do it? And it's only like $20 for the back xD

Çeviri: Bunun yapımı 12 ay ? Ve sadece 20 Dolar gibi bir fiyat xD

byAndroid

byAndroid

Üye
Abi ne deriymis ya :D note 3 neo da da deri var yani [emoji13]

• Beğen
Tepkiler: İbrahimakinci
İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
Plastik kapak 25-50 kuruş ise deri de 50 kuruş demiyorum ki 50 cent. yani plastiğin 2 katından çok zaten. Evet derinin defalarca kimyasalla yıkanıp kurutulması 3-5 ay alır (12 ay abartmışlar doğal olarak ticaret stratejisi kimse benim ayranım ekşi demez) :) Bu sektörün soğal döngüsüdür. Adam 1 deriyi işleyip aylarca bekletse bu fiyata vermem der tabi aylık 7-8000 deri işleyen çok kazanıyor zaten. 1 deride 4$ kalması çok iyi fiyattır. Arkadaşlar ben deri sektöründe çalışıyorum ve 42 yaşındayım siz ise hiç tabakhaneye girmemiş deri üzerine hiçbir gününüz geçmemiş biri olarak size inanmıyorum diye tamamen tahmin üzerine konuşuyorsunuz ve ben bugünün reel rakamlarını önünüze döküyorum. Lütfen...
Bir arka kapağa 20 $ a satması normaldir ve bu maliyetidir demiyor, bakın iphone 5 in maliyeti sadece 207 $ ama almak isteyince Satış fiyatı ne ? Tabi istediği fiyata satar. Kaldı ki i5 tam mamul olunca bu fiyat. Tam mamul her zaman ucuzdur. Parça sorarsanız maliyetle alakasız uçurum olur. Bugün bir araba almakla parçaları ayrı ayrı alıp toplayın bakalım en az 3 kat bedel artar. Bir arka kapak parçadır, istediği fiyatı çeker. 40 $ deseler o zaman bunun maliyeti 10 $ dır diyemezsiniz.
Buyrun TAM MAMÜLün maliyet ve satış uçurumu

Yeni farkettim 12 weeks diyor yazdığınız gibi 12 ay değil, 12 hafta... :no:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N ve byAndroid
Luck Star

Luck Star

Üye
iphone zaten samsung tarafından üretiliyor ben bunları biliyorum en başında dedim her şey maliyet değiş diye. Türkiyede üretilmiyor o arka kapak. Türkiyedeki işçi psikolojisi böyle devam ederse haklısınız daha da ucuz olabilir . 2000 liralık işe ben 1500e razıyım diyerek girenler olduğu sürece yurt dışında daha kaliteli ve maliyetine uygun üretilir. Kapağın üretim maliyeti 20$ mış. Satış fiyatı belli değil.

İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
Arkadaşlar "ne deriymiş ama"demiş ve haklılar... Benden bu kadar.
" Bilgi güzeldir".

• Beğen
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Şu deri modeli nedense mağazalara getirmiyorlar.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Orjinal derinin maliyeti buysa suni deri piyasası bosuna var.
Note 3'ü de Samsung bosuna deri görünümlü plastik yapmış.

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
0MG90

0MG90

Üye
G4'teki deri ne derisi acaba merak ettim eğer o kadar ucuzsa?

İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
Orjinal derinin maliyeti buysa suni deri piyasası bosuna var.
Note 3'ü de Samsung bosuna deri görünümlü plastik yapmış.
Orjinal derinin çok fazla çeşidi vardır.
Bizim bahsettiğimiz ki lg g4 de kullanılan muhtemelen aynı deriden 3-4 kat inceltilmiş dana derisidir. .yani aynı yağlı kalın deriden 3-4 kat aynı alana sahip deri elde edilir. Dana derisinden ayakkabı Kösele kemer vs. olur. Elbiselik deri de orjinali daha iyi ama oto döşeme de suni daha kullanışlı (italyan) terletmemesi ve ter ile koku yapmaması için. Mesela TCMM nin koltukları orjinal ama ceylan derisi terlemez renk değiştirmez diye.
Aldığınız mont, çanta, derisine göre fiyatlanır. Timsah, yılan, rakun, tavşan, fok, tilki vs. Ve kürklülerin kürküde ayrı işlemlerden geçer maliyet artar. Bir şapka çıkacak kadar tilki derisi 250 $ eder, işçiliği, mağaza kârı derken 350 $ çok değildir.
G4 deki deri inceltilmiş dana derisi ise kuzu derisinden daha ucuza gelir ki bence öyledir.

Emre

Üye
Arkadaşlar s6 mı yoksa g4 ?

Üst Alt