LG, 1 milyar dolar yatırımla esnek OLED ekran geliştiriyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
LG, 1 milyar dolar yatırımla esnek OLED ekran geliştiriyor
Teknoloji gelişiyor :eller:

LG, ilerleyen dönemde akıllı telefon ve tablet ekran üreticisi olarak liderlik peşinde…

LG, Samsung ile birlikte yükselişini dünya genelinde sürdüren Güney Kore temsilcilerinden bir tanesi ve özellikle de akıllı telefon pazarında sunduğu modellerle adından söz ettiriyor. Firma bu sene en önemli modeli olarak amiral gemisi LG G4’ü geçtiğimiz Nisan ayında duyurmuş ve sonrasında da pazara sunmuştu.

Bir çok farklı kulvarda ilerleyişini sürdüren LG, ayrıca donanım bileşenlerini de üretirken, bunlar arasında başı ekranlar çekmekte. LG Display olarak hem akıllı telefon ve tabletler hem de akıllı TV modelleri için paneller geliştiren firma, Apple’ın ilk akıllı saati Apple Watch’ın da ekranını üretiyor.

LG, özellikle son dönemde esnek OLED ekranlar üzerinde çalışmalarını sürdürürken, LG G Flex ve Flex2 gibi modellerinde kavisli P-OLED ekranlar kullanmıştı. Ayrıca yeni dönemde de daha güçlü ve daha teknolojik esnek OLED ekranlar sunabilmek için ar-ge çalışmalarına da hız verdi.

LG Display’den gelen yeni bir duyuruya göre firma esnek OLED ekranlar geliştirmek için 1 milyar dolar değerinde yatırım gerçekleştiriyor. Firma çok yakında altıncı nesil esnek OLED ekran üretim hattının açılışını gerçekleştirecek.

Yeni üretim hattının seri üretime 2017 senesi ilk yarı içerisinde başlaması beklenirken, şu anda sunulan nesle göre dört kat daha üretim verimliliği sağlanacak.

Firma ilerleyen dönemde Apple da dahil olmak üzere potansiyel müşterilerinin isteklerini karşılayacak yeni paneller ile pazar payını arttırma mücadelesi verecek.

LG, 1 milyar dolar yatırımla esnek OLED ekran geliştiriyor - MaxiCep

Jus7ice

Jus7ice

Üye
bilgi için teşekkürler

Emre

Üye
ben olsam işletim sistemi yaparım. :ehe

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Lg zarar etmeye yer arıyor :)

Marco Laren

Marco Laren

Üye
5000 den asagi olmaz fiyati :)

hikmet366

hikmet366

Üye
oled şu televizyonlarda olan mı ? 4k da ekran olsa varya üf bee çok güzel olur ekran da biraz büyük olsa aman aman

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Zamanla bu teknoloji de ucuzlamaya başlar ilk çıktığında elbet pahalı olur ve çeşitli sorunları olur

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
P-oled gelecegin teknolojisi.Cercevesiz esnek ve hatta katlanabilir ekranlar.
Flex serisindeki gibi basit bir esneklikle sınırlı kalmamaliydi zaten.
Yatirim icin cok iyi bir tercih.Günümüz cihazlari ekran ve sonrasi olarak sekilleniyor.En önemli donanim ekran süphesiz.

Üst Alt