LG, Sony'nin Bir Sonraki Xperia Amiral Gemisi için OLED Paneller Tedarik Edebilir

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
LG, Sony'nin Bir Sonraki Xperia Amiral Gemisi için OLED Paneller Tedarik Edebilir
LG, OLED ekran paneli tedarik zincirine Sony'nin de eklemeye hazırlanıyor. Sony'nin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonunda LG'nin OLED ekran paneline yer verilecek.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bir çok farklı kaynaktan gelen bilgiler, Sony'nin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonunda OLED ekran paneli kullanacağını işaret ederken, OLED ekranlı Sony Xperia amiral gemisinin panel tedarikçisi ise LG olacak gibi görünüyor.

Endüstri kaynaklarından birinin yaptığı açıklamaya göre; "Sony'nin TV iş kolundaki başarı faktörlerinin, akıllı telefon iş koluna yönlendirmesi ve katlanabilir ekranlı akıllı telefon üretmesi" bekleniyor.
Söz konusu OLED ekranlar esnek panellere sahip olacak. Katlanabilir telefon bir kenara, esnek paneller genellikle ekranda kavisli kenarlara ulaşmak için kullanılıyor. Daha önce de ortaya çıkan söylentilere göre Sony'nin 18:9 en-boy oranına sahip ekranlar geçiş yapacağı iddia ediliyordu. Bu nedenle Japonya merkezli teknoloji devinin MWC 2018 kapsamında düzenlenecek etkinliğinde 18:9 en-boy oranına sahip ekranlı akıllı telefon modellerini görebiliriz.

LG Display, yeni OLED panel üretim hatları kuruyor ve yeni müşterilere de ihtiyaç duyuyor. LG Mobile'ın V30 modeli ve Pixel 2 gibi modelleri halihazırda var ve şirket Apple ile de yeni bir anlaşma yapmak üzere. Ancak Apple'ın 2018 yılında LCD panele geri dönme ihtimali de var.

Sonuç olarak, Sonra y akıllı telefon pazarında Xperia serisi ile rekabet etmeye devam edeceğini açıkladı. Ancak bunun için yenilenmiş bir tasarım anlayışına ihtiyacı olacak.

LG, Sony'nin Bir Sonraki Xperia Amiral Gemisi için OLED Paneller Tedarik Edebilir
 

Ekli dosyalar



Üst Alt