Apple Daha İyi Pil Ömrü İçin Ekran Teknolojisini Değiştirecek

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Apple Daha İyi Pil Ömrü İçin Ekran Teknolojisini Değiştirecek
Gelen son bilgilere göre teknoloji devi Apple, daha iyi pil ömrü için iPhone modellerinde kullanılan ekran teknolojisini değiştirecek.



Apple iPhone kullanıcılarının bildiğiniz üzere en büyük şikayeti akıllı telefonlarının pillerinin çok kısa sürede bitiyor olmasıydı. Diğer birçok Android telefona kıyasla her zaman daha düşük pil performansısunan iPhone modellerinin kaderi yakında tamamen değişebilir. ABD'li şirket nihayet kendi problemini çözebilmek ve akıllı telefonlarının kullanılabilirliğini geliştirmek için bazı yollar üzerinde çalışıyor.

https://www.maxicep.com/yeni-iphone...pasitesi-sunup-apple-pencile-destek-sunabilir
Yeni iPhone'lar 512 GB depolama kapasitesi sunup Apple Pencil'e destek sunabilir
Bir firma tarafından yapılan araştırmaya göre Apple pil konusunda cihazlarını daha iyi hale getirebilmek için çalışmalar yürütüyor. Şirket şu anda çoğu OLED panelde kullanılan düşük sıcaklıklı polikristalin oksit (LTPO) arka panel yerine düşük sıcaklıklı polisilikon ince film transistör (LTPS TFT) koyabilir.



Apple, 2014, 2015 ve bu yıl yani 2018'de LTPO ile ilgili üç farklı patent aldı. Analistlere göre Apple'ın bu hamlesi biraz merak uyandırıyor. Tedarikçilerle çalışmak yerine şirket, kullandığı ekranları daha iyi bir hale getirmek için farklı bir yol izliyor gibi görünüyor. Analistlere göre ABD'li şirketin bunu yapma nedenleri arasında:

  • Esnek OLED bileşen maliyetleri ve teknolojisine daha yakından göz atmak
  • Apple ürünlerinin güç tüketimini azaltmak.
  • Ekranlarının daha yüksek çözünürlüğü için yüksek elektron hareketliliği elde etmek.
  • Ekran tedarik zincirini ve ortak ekran üreticilerini daha iyi yönlendirmek gibi sebepler yer alıyor
LTPO kullanımı ile Apple iPhone modellerinde % 5'ten % 15'e varan bir pil tasarrufu sağlanabiliyor. Tasarruf sağlanıyor olsa da bunun gerçekte uygulanabilirliği pekte kolay olmayacak gibi görünüyor. Şuan için LTPO ekranlarının geliştirilmesi, daha büyük ve ince film transistörlerinin geliştirilmesine bağlı diyebiliriz.

Ayrıca bu gelişmedeki artan zorluklar daha pahalı ekipman ihtiyacı doğuracak ve maliyetli bir hale gelecek. Şimdilik bu ekran teknolojisinin ilk etapta iPhone modellerinde olmasa da Apple Watch akıllı saatlerinde kullanılma ihtimali bir hayli yüksek gibi görünüyor.
Apple Daha İyi Pil Ömrü İçin Ekran Teknolojisini Değiştirecek
 
phasan

phasan

Üye
İphone eski iphone degil artık

Sony Xperia XZ Premium cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Üst Alt