laptop mu alacaksınız ?? kesinlikle okumalısınız !!(Laptop Öneri-Yardım Konusu)

Sponsorlu Bağlantılar

alpharry

alpharry

Üye
    Konu Sahibi
4GB'lık buldum. Fiyatı 50 TL. Sizin cevabınızı bekliyordum almak için :ehe
İlginiz için teşekkürler
eğer pc nin performansı gerçekten yavaşsa alıp deneyin derim daha önce de dediğim gibi çok etki etmeyebilir.Ama idare ediyorum derseniz hiç gerek yok bence :D ama alacak olursanız model marka ve hız uyumuna dikkat edin.

- - - Eklendi - - -

HP Pavilion DV6 serisine kafayı takmış durumdayım arkadaşlar ama alacaksam doğru bilgisayarı almalıyım.Sonuçta bu bilgisayarı alırsam 4-5 yıl kadar beni idare etmesi gerekecek...
Sizin önerilerinizi ve tavsiyelerinizi de almak istedim, umarım yardımcı olursunuz.Alacağım dizüstü yaklaşık olarak 2000 TL ve civarında olacaktır.
Konuyu açan arkadaşa ayrıca teşekkür ederim, faydalı bir konu olmuş.Yardım eli uzatanlara şimdiden teşekkür ederim.İyi forumlar...
Not:Bilgisayar kullanımım şimdilik oyunlar üzerine kurulu.Performansı yüksek ve dayanıklı bir dizüstü arıyorum.Toshiba dışında ki markalardan öneri ve tavsiye olursa iyi olur arkadaşlar.Özellikle HP Pavilion DV6 serisi hakkında yorum bekliyorum.
teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için.Şu ana kadar hp dv 6 serisinde pek olumlu yorum duymadım ben de alacaktım vazgeçtim hatta.Çok ısınıyormuş gerçekten.dv6 kullanmadım ama başka Hp ler gerçekten ısınıyor.Ayrıca Hp pc piyasasından da çekilecekmiş ve elindeki ürünleri bitirmek için ucuza satıyor şeklinde bilgiler de var.Tavsiyem başka bir pc düşünmeniz.Hele ki 4-5 yıl kullanmak istiyorsanız ısınmayacak olmalı.

mezoart

mezoart

Üye
Bende ısınmayan bir dizüstü istiyorum sizinde söylediğiniz gibi, aksi taktirde uzun süre dayanması zor.
Bu arada bazı HP Pavilion DV6'larda HP Coolsense (Isınmayı azaltan yazılımsal bir özellik olarak lanse etmişler, ne kadar doğru bilmiyorum.) diye bir özellik var sanırım.Aslında bu bilgisayarı istememdeki asıl nedendi bu ama söylediklerinizi dikkate alarak yapacağım seçimimi.Tekrardan teşekkür ederim.

sametalbayrak

sametalbayrak

Üye
Arkadaşlar bir çok laptop kullandım packardbell olsun dell olsun sony olsun samsung olsun bunları kullandım , şimdi ısınma probleminden ve performanstan bahsedeyim.

Packardbell 2012 model ama kasası çok kaba pek ısınma yok i5 ama istediğim hızı alamıyorum altta diğer pc lerin özelliklerini vericem kıyaslarsınız.

arkadaş güzel açıklamış ama işlemcinin sonunda olan kodlar işlemcilerden daha öenmlidir bence . bazen bir bilinçsiz alınan bir i7 bilinçli alınan bir i5 kadar performans vermez tam bilmiyorum ben bu kodları sadece ilgilendiklerimi açıklıyabilirim fakat işlemcininsn sonundaki kodlar çok önemli .

Dell kullandım ust sınıf bir pc değilde bunun için tasarımı dandik tek eksik noktası bu tuşşları oldukça basit kalıyor . ısınma yok kitlenme olmaz çok zorlamassanız .

sony anlatmaya gerek yok çok para verirsiniz az özellik alırsınız ama sıkıntı çekmezsiniz . Benim sony hakkında şöylle bir teorim var kendi gözlemimdir bu hiç bir tutanağı testi yoktur onu belirteyim ..

CORE DUO bir işlemcili 256 mb ekran kartlı 2 gb ramlı bir sony al sonrada i5 4 gb ram 1 gb ekran kartlı bir sıradan markayı al ikisindende aynı programı aç sony den daha iyi perfermans alırsın .

Yani sonye zaten eksi not sadece fiyatından dolayı verilir adamlar işi biliyor .

Ama gelelim samsunga eğer alacaksanız kesinlikle samsung bakın pişman olmazsınız hatta dua edersinizi , yazın 35 derecede yatağın üstüne koyup gta 4 oynuyorum pes 12 oynuoyurm hava falan aldırmıyorum çok hor kullanıyorum ama pc arıza vermiyor arkadaş , bozmaya çalışıyorum eski yeni alıcam diye bozulsun istiyorum tık demiyor okadar ağır oyunlar oynuyporum hava aldırmıyorum genede ne donma ne kapanma sıkıntısız tuş takımı da benden 10 uzerinden 10 alır . 2 samsun var evde ikiside taş gibi 3 yıl önce aldım p8600 işlemcili 2012 oyunlarının bir çoğunu sorunsuz oynadım .

Yani samsun gerçekten çok iyi ben pc yi 2009 başlarında adım o zmanlar bir çok firma ısınma problemini aşamamıştı samsung daha o zman yeni giriyord laptop piyasasına ama ısınma yı adamlar başlamadan çözmüştü .

Samsung fanatiği değilim bir telefonum var samsun s2 yazılımda adamlar fiyasko telefondan soğudum

uzun lafın kısası laptop alacaksanız samsung muhakak göz atın .

alpharry

alpharry

Üye
    Konu Sahibi
Bende ısınmayan bir dizüstü istiyorum sizinde söylediğiniz gibi, aksi taktirde uzun süre dayanması zor.
Bu arada bazı HP Pavilion DV6'larda HP Coolsense (Isınmayı azaltan yazılımsal bir özellik olarak lanse etmişler, ne kadar doğru bilmiyorum.) diye bir özellik var sanırım.Aslında bu bilgisayarı istememdeki asıl nedendi bu ama söylediklerinizi dikkate alarak yapacağım seçimimi.Tekrardan teşekkür ederim.
O yazılım da sonuçta bir yere kadar yani problemi kökünden çözmez.Ben teşekkür ederim yardımcı olabildikse ne mutlu.

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar bir çok laptop kullandım packardbell olsun dell olsun sony olsun samsung olsun bunları kullandım , şimdi ısınma probleminden ve performanstan bahsedeyim.

Packardbell 2012 model ama kasası çok kaba pek ısınma yok i5 ama istediğim hızı alamıyorum altta diğer pc lerin özelliklerini vericem kıyaslarsınız.

arkadaş güzel açıklamış ama işlemcinin sonunda olan kodlar işlemcilerden daha öenmlidir bence . bazen bir bilinçsiz alınan bir i7 bilinçli alınan bir i5 kadar performans vermez tam bilmiyorum ben bu kodları sadece ilgilendiklerimi açıklıyabilirim fakat işlemcininsn sonundaki kodlar çok önemli .

Dell kullandım ust sınıf bir pc değilde bunun için tasarımı dandik tek eksik noktası bu tuşşları oldukça basit kalıyor . ısınma yok kitlenme olmaz çok zorlamassanız .

sony anlatmaya gerek yok çok para verirsiniz az özellik alırsınız ama sıkıntı çekmezsiniz . Benim sony hakkında şöylle bir teorim var kendi gözlemimdir bu hiç bir tutanağı testi yoktur onu belirteyim ..

CORE DUO bir işlemcili 256 mb ekran kartlı 2 gb ramlı bir sony al sonrada i5 4 gb ram 1 gb ekran kartlı bir sıradan markayı al ikisindende aynı programı aç sony den daha iyi perfermans alırsın .

Yani sonye zaten eksi not sadece fiyatından dolayı verilir adamlar işi biliyor .

Ama gelelim samsunga eğer alacaksanız kesinlikle samsung bakın pişman olmazsınız hatta dua edersinizi , yazın 35 derecede yatağın üstüne koyup gta 4 oynuyorum pes 12 oynuoyurm hava falan aldırmıyorum çok hor kullanıyorum ama pc arıza vermiyor arkadaş , bozmaya çalışıyorum eski yeni alıcam diye bozulsun istiyorum tık demiyor okadar ağır oyunlar oynuyporum hava aldırmıyorum genede ne donma ne kapanma sıkıntısız tuş takımı da benden 10 uzerinden 10 alır . 2 samsun var evde ikiside taş gibi 3 yıl önce aldım p8600 işlemcili 2012 oyunlarının bir çoğunu sorunsuz oynadım .

Yani samsun gerçekten çok iyi ben pc yi 2009 başlarında adım o zmanlar bir çok firma ısınma problemini aşamamıştı samsung daha o zman yeni giriyord laptop piyasasına ama ısınma yı adamlar başlamadan çözmüştü .

Samsung fanatiği değilim bir telefonum var samsun s2 yazılımda adamlar fiyasko telefondan soğudum

uzun lafın kısası laptop alacaksanız samsung muhakak göz atın .
güzel yorumların için teşekkürler.Ben de birkaç şey eklemek isterim.Packard Bell hakkında tespitleriniz doğru özelliklerindeki performansı gösteremiyor.Bir de bahsettiğiniz 2012 ben de 2009 packard bell var bir tane.Normalde özellik olarak çalıştıracağı oyunu açmıyor mesela yada açıyor 5 dk sonra sıcaklık artıp güvenlik önlemi olarak pc kendini kapatıyor.Dell de tasarım denen birşey yok ama kasa çok sağlam.Samsung pc de 1 yıl beraber kaldığım arkadaşta vardı 2 yıl sonunda performanstan baya düşmüştü ve de biraz ısınma vardı ama yine de iyiydi.

FATİH_58

FATİH_58

Üye
saolsın

forbiddennn09

Üye
ASUS K53SD-SX141R
almak istediğim alet bu. hem oyun hem de günlük yaşamda kullanmak istiyorum yardım edebilir misiniz?

alpharry

alpharry

Üye
    Konu Sahibi
ASUS K53SD-SX141R
almak istediğim alet bu. hem oyun hem de günlük yaşamda kullanmak istiyorum yardım edebilir misiniz?
Pc güzel ama çok oyun oynayan biriyseniz ekran kartı yetersiz kalacaktır.Araştırmalarıma göre 520M ile aynı çipsete sahip ve giriş seviye ekran kartı GT 610M kullanılmış bu da yetersiz kalabilir.

hasan900

hasan900

Üye
merhaba...
şu sıralar
bir laptop almayı düşünüyorum.
ancak iki laptop arasında
kararsız kaldım..ikisi de
samsung ikisinin de ram i 6 gb tek farkı işlemcileri.. intel işlemcisi olan samsung np300e5a s0Ftr şuanda darty
de 1274 tl..diğeri ise amd a6
3420m işlemcili np 305e5a
so8tr de bimeks de 1040 tl..
benim laptoptan beklentim her daim oyun olmuştur..bu
laptoplardan hangisi oyun için daha uygundur.okuduğum yorumlara göre amd grafik konusunda daha iyiymiş.. bu benim hoşuma gitti ama bodoslama dalmıyım bi danışayım dedim.. sizce hangisi veya bu fiyatlar arasında (1000-1300)
önerebilecekleriniz neler..

ANIL

ANIL

Admin
merhaba...
şu sıralar
samsung ikisinin de ram i 6 gb tek farkı işlemcileri.. intel işlemcisi olan samsung np300e5a s0Ftr şuanda darty
laptoplardan hangisi oyun için daha uygundur.okuduğum yorumlara göre amd grafik konusunda daha iyiymiş.. bu benim hoşuma gitti ama bodoslama dalmıyım bi danışayım dedim.. sizce hangisi veya bu fiyatlar arasında (1000-1300)

sana tavsiyem bu fiyata bulabileceğin en iyi en kartlı modeli önerebilirim. şuan indirimde kaçırma derim.

15097

15097

Üye
:tşk:

darcaster

Üye
Kardeşim Bana Güncel Oyunları Kaldırabilecek, Isınma-Donma Problemi olmayacak Laptop Önerirmisin.Beni en az bi 1 2 sene götürecek türden :) Fiyat problem değil.Tşk.

ANIL

ANIL

Admin
Kardeşim Bana Güncel Oyunları Kaldırabilecek, Isınma-Donma Problemi olmayacak Laptop Önerirmisin.Beni en az bi 1 2 sene götürecek türden :) Fiyat problem değil.Tşk.

yardımcı olalım sana fiyat problem değil derken en son ne kadar :)

darcaster

Üye
3.000 tl kadar alabılırım.Benım Icın onemlı olan onerecegınız laptop :)

alpharry

alpharry

Üye
    Konu Sahibi
merhaba...
şu sıralar
söylediğin 2 laptobunda ekran kartı düşük oyun oynanmaz onlarda.Oyun için işlemci ekran kartından daha arka planda kalır önce ekran kartına bakılır yazımda da belirttiği gibi.arkadaş HP önermiş ama benim tavsiyem Hp den uzak dur.Tavsiyem asus yada daha yüksek ekran kartlı samsung olabilir.Bu var ama bunun da ekran kartı çok iyi değil.O fiyata oyun oynamak için bir laptop istiyorsan iyi bir kampanya beklemen gerekir.

- - - Eklendi - - -

3.000 tl kadar alabılırım.Benım Icın onemlı olan onerecegınız laptop :)

bunları inceleyebilirsiniz.

lolaman

lolaman

Üye
Ağa 630m nasıl bir ekran kartı ben her çıkan yeni oyunu almam yani Gta 4 oynarım bide bf3 veya codmw3 bide fifa veya pes olur bunları high da açarmı bf 3 ü açmaz da diğerlerini açarmı ?

ANIL

ANIL

Admin
Ağa 630m nasıl bir ekran kartı ben her çıkan yeni oyunu almam yani Gta 4 oynarım bide bf3 veya codmw3 bide fifa veya pes olur bunları high da açarmı bf 3 ü açmaz da diğerlerini açarmı ?

fifa ve pesi rahat oynarsın diğerlerini ayarları kısarak oynayabilirsin...

alpharry

alpharry

Üye
    Konu Sahibi
540m ile söylediğin oyunların hepsini highda oynadım(gta4 hariç o oyun sıkıntılı biraz) 630m 540m le aynı gibi yani rahatça oynarsın idare eder seni.

virtuerdem8

virtuerdem8

Üye
kardeşim Allah razı olsun epey bilgi sahibi oldum sayende.
Hem hızlı hem de oyun performansı olan bi laptop arıyorum bütçe en fazla 1400 TL olacak. Önerebileceğin laptop var mı?
yardım edersen sevinirim

peculiar268

Üye
ASUS K55VD CORE İ5 3210M-2.50GHZ-4GB DDR3-500GB-15.6"-DVDRW-2048MB G610M-BT-W7BAS arkadaşlar bu bilgisayar nasıl güncel oyunları oynamayı düşünüyorum uygunmudur?

ANIL

ANIL

Admin
ASUSK55VD CORE İ5 3210M-2.50GHZ-4GB DDR3-500GB-15.6"-DVDRW-2048MB G610M-BT-W7BAS arkadaşlar bu bilgisayar nasıl güncel oyunları oynamayı düşünüyorum uygunmudur?

ekran kartın giriş seviyesi bir model sıkıntı yaşayabilirsin...

Üst Alt