laptop mu alacaksınız ?? kesinlikle okumalısınız !!(Laptop Öneri-Yardım Konusu)

Sponsorlu Bağlantılar

alpharry

alpharry

Üye
    Konu Sahibi
anladım kardeşim sağolasın. call of duty battleflied gibi oyunların bağımlısı değilim yani sadece pesten nbaden sıkıldığımda oynarım onların 2 sene sonrasını oynamasam da olur pesi sence ne kadar çalıştırır 2015 i çalıştırır mı mesela en az 3 4 sene kullanmayı düşünüyorum çünkü.
şimdi 3-4 sene sonra ne olur bilemem belki ekran kartlarında yeni bir teknoloji kullanırlar mesela eskileri işe yaramaz.Ama bu şartlar altında çok ağır grafik kullanmazlarsa çalıştırır diye düşünüyorum.Yine de sen araştır olmadı bi üst model ekran kartlı uygun pc araştır 3-4 sene kesin kullanırım diyorsan.

Julı

Üye
Yardım eder misiniz Haziranda laptop almayı düşünüyorum şimdilik baktığım ASUS N55SF-S1194V modeli nasıl bir bilgisayar daha çok film izlemek ve oyun oynamak için istiyorum.

İstanbul Bilişimde buldum bu laptopu fiyatı falan iyi mi değer mi yani Şİmdiden Teşekkürler

Bu arada konu çok iyi çok güzel açıklamışsın... :oke:

kedek95

Üye
nvidia geforce 630 ekran kartıyla geforce 540 aynı performansı verir mi oyunlarda ?farklıysa hangisi daha iyi ?

alpharry

alpharry

Üye
    Konu Sahibi
Yardım eder misiniz Haziranda laptop almayı düşünüyorum şimdilik baktığım ASUS N55SF-S1194V modeli nasıl bir bilgisayar daha çok film izlemek ve oyun oynamak için istiyorum.

İstanbul Bilişimde buldum bu laptopu fiyatı falan iyi mi değer mi yani Şİmdiden Teşekkürler

Bu arada konu çok iyi çok güzel açıklamışsın... :oke:
teşekkür ederim.Pc çok iyi oyun ve film açısından ayrıca blue-ray okuma özelliği ve usb 3.0 da + özellikleri.Ekran kartı da çok iyi.Vatanda %25 indirimde belki daha uygun olabilir ama istanbul bilişimdeki fiyatta uygunlu kesinlikle pcyi tavsiye ederim.

Julı

Üye
teşekkür ederim.Pc çok iyi oyun ve film açısından ayrıca blue-ray okuma özelliği ve usb 3.0 da + özellikleri.Ekran kartı da çok iyi.Vatanda %25 indirimde belki daha uygun olabilir ama istanbul bilişimdeki fiyatta uygunlu kesinlikle pcyi tavsiye ederim.

Çok çok teşekkür ederim İstanbul Bilişimden almayı düşünüyorum :pc:

alpharry

alpharry

Üye
    Konu Sahibi
Çok çok teşekkür ederim İstanbul Bilişimden almayı düşünüyorum :pc:
hayırlı olsun şimdiden :D

- - - Eklendi - - -

nvidia geforce 630 ekran kartıyla geforce 540 aynı performansı verir mi oyunlarda ?farklıysa hangisi daha iyi ?
hemen hemen aynı gibi sadece 630m biraz daha ileride sürüldü piyasaya ama oyun performansları saat hızları gibi özellikleri aynı.

aslankaplants

aslankaplants

Üye
teşekkürler çok güzel açıklamışsın bir de ben bilgisayar almayı düşünüyorum önümüzdeki haftalarda üst sınır 1600 tl civarı
bir de ben bu bilgisayarı düşünüyorum nasıl

huaweı

Üye
ilk aldıgınızda 3,4 ay ısı hissetmessiniz ama zamanla o ısı artcak mutlaka altına iyi bir sogutucuda alınkı oyunlarda aşırı ısınıp kendını kapatmasın

futbol123

futbol123

Üye
teşekkürler çok güzel açıklamışsın bir de ben bilgisayar almayı düşünüyorum önümüzdeki haftalarda üst sınır 1600 tl civarı
aynı fiyatı daha iyi ekran kartlı notebook alırsın

alpharry

alpharry

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim.Dediğin pc ideal fiyatı da fena değil.Arkadaşın dediği hp de ekran kartı daha iyi ama hp de kronik ısınma sorunu var tavsiyem lenovadır.

Neverex

Üye

Sizce şu laptopu almalı mıyım?

aliosman166

aliosman166

Üye
casper nirvanalar nasıl? :D çok bozuluyo felan diyorlar ama son çıkan modellerinde şikayet edene rastlamadım..

alpharry

alpharry

Üye
    Konu Sahibi
casper nirvanalar nasıl? :D çok bozuluyo felan diyorlar ama son çıkan modellerinde şikayet edene rastlamadım..
bence casper çok stabil bir marka değil türlü sıkıntıları olur ısınabilir başka ürünler tavsiye edilir.

1berkan1

Üye
Arkadaşlar maximum 1500 tl laptop almayı düşünüyorum.Ben Dell İnspiron 5110-B45B65 almayı düşünüyorum.Önerileriniz nelerdir?

Mert

Mert

Üye
Ana Özellikler
Sabit Disk320 GB
CekirdekIntel
İşlemci TipiIntel Core i3 2.53 GHz
Bellek3 GB DDR3
Bellek TipiDDR3
Ekran Boyutu15.6 inch
Ekran KartıNVIDIA GeForce G310M
Veri Yolu Hızı1066 MHz
Hafıza Özellikleri
Cache Bellek3 MB
Bellek3 GB
Bellek Hızı1066 MHz
Sabit Disk Özellikleri
Sabit Disk320 GB
Ekran Özellikleri
Ekran Çözünürlüğü1366 x 768

Konunuzda belirtmişsiniz 3GB ramden fazlası gereksiz diye. Sormadan edemeyecem :D Mesela ben bu sisteme 4GB ram eklesem performans artışı görürmüyüm? Görürsem ne kadar görürüm? (tuhaf bi soru oldu :D)

alpharry

alpharry

Üye
    Konu Sahibi
Ana Özellikler
Sabit Disk320 GB
CekirdekIntel
İşlemci TipiIntel Core i3 2.53 GHz
Bellek3 GB DDR3
Bellek TipiDDR3
Ekran Boyutu15.6 inch
Ekran KartıNVIDIA GeForce G310M
Veri Yolu Hızı1066 MHz
Hafıza Özellikleri
Cache Bellek3 MB
Bellek3 GB
Bellek Hızı1066 MHz
Sabit Disk Özellikleri
Sabit Disk320 GB
Ekran Özellikleri
Ekran Çözünürlüğü1366 x 768

Konunuzda belirtmişsiniz 3GB ramden fazlası gereksiz diye. Sormadan edemeyecem :D Mesela ben bu sisteme 4GB ram eklesem performans artışı görürmüyüm? Görürsem ne kadar görürüm? (tuhaf bi soru oldu :D)
aslında garip bir soru değil :D Zamanında ben de merak edip birkaç şey denemiştim tecrübelerimi paylaşayım:D Ekstra ram eklemek için model ve hız aynı olmalı başta mesela 400 mhz ise yenisi de öyle olmalı.Ayrıca eklenen ram diğerinden çok fazla olmamalı.Aynı marka olmalı.Yalnız bir de şöyle birşey var.Tek ram kullanmak 2 ram e göre daha fazla performans sağlar.Yıllar önce 1 gb ram li masaüstüne 2 gb takmıştım pek bir farkını görememiştim sadece açılma çok hafif hızlanır gibi olmuştu.Yani belirtiler hafif oluyor.3 gb ram den fazlası gereksiz derken şöyle ki adamlar 3 yerine 6 ram takıyo o da 4+2 oluyo yani 3 ün 2 katı performans göstermiyor ve de birsürü para istiyor.O manada gereksiz.Bir de ram in çalışma performansına bakarsan kendini çok kasmadığını farkedersin.Sonuç olarak performans artışı model hız marka uyum gibi etkenlerle değişir en uygunu bulursanız biraz performans artacaktır ama elbette 2 katına falan çıkmayacaktır :D bir de o pc deki 2+1 dir yani birini çıkarıp yerine 4 takılır toplamda 6 olur.

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar maximum 1500 tl laptop almayı düşünüyorum.Ben Dell İnspiron 5110-B45B65 almayı düşünüyorum.Önerileriniz nelerdir?
Pc fena değil ama ben aşırı oyun oynarım güncel oyunları takip ederim falan dersen bu ekran kartı ilerde yolda bırakabilir.Tavsiye olarak GT540m ve üstü alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: Mert
Mert

Mert

Üye
aslında garip bir soru değil :D Zamanında ben de merak edip birkaç şey denemiştim tecrübelerimi paylaşayım:D Ekstra ram eklemek için model ve hız aynı olmalı başta mesela 400 mhz ise yenisi de öyle olmalı.Ayrıca eklenen ram diğerinden çok fazla olmamalı.Aynı marka olmalı.Yalnız bir de şöyle birşey var.Tek ram kullanmak 2 ram e göre daha fazla performans sağlar.Yıllar önce 1 gb ram li masaüstüne 2 gb takmıştım pek bir farkını görememiştim sadece açılma çok hafif hızlanır gibi olmuştu.Yani belirtiler hafif oluyor.3 gb ram den fazlası gereksiz derken şöyle ki adamlar 3 yerine 6 ram takıyo o da 4+2 oluyo yani 3 ün 2 katı performans göstermiyor ve de birsürü para istiyor.O manada gereksiz.Bir de ram in çalışma performansına bakarsan kendini çok kasmadığını farkedersin.Sonuç olarak performans artışı model hız marka uyum gibi etkenlerle değişir en uygunu bulursanız biraz performans artacaktır ama elbette 2 katına falan çıkmayacaktır :D bir de o pc deki 2+1 dir yani birini çıkarıp yerine 4 takılır toplamda 6 olur.

Evet 2+1. CPU-Z diye programdan baktım. Ram için 4 giriş var. 2'si dolu. Bir tane 4 GB'lık alıp boş birine taksam 1'i çıkarmasam ne olur :D Kafamda çok uçuk şeyler kurdum. O 1 GB Windows 7 ye gitse, 2 GB'lığın birazı da arkaplandakilere gitse, geri kalanla oyun oynasam :ehe

alpharry

alpharry

Üye
    Konu Sahibi
Evet 2+1. CPU-Z diye programdan baktım. Ram için 4 giriş var. 2'si dolu. Bir tane 4 GB'lık alıp boş birine taksam 1'i çıkarmasam ne olur :D Kafamda çok uçuk şeyler kurdum. O 1 GB Windows 7 ye gitse, 2 GB'lığın birazı da arkaplandakilere gitse, geri kalanla oyun oynasam :ehe
Biraz gecikti cevap ama sonunda dönebildim.3 ü arasındaki iletişim nasıl olur bilemiyorum ama bence sayı arttıkça etki de azalır.Ayrıca 1 i oraya 2 si buraya gitmez o anda hangi işlem yapılıyorsa ram o işe yoğunlaşır.Eğer maddi durum sıkıntı olmayacaksa bir tane 4 lük al dene zaten ucuz bişeydir.

• Beğen
Tepkiler: Mert
Mert

Mert

Üye
Biraz gecikti cevap ama sonunda dönebildim.3 ü arasındaki iletişim nasıl olur bilemiyorum ama bence sayı arttıkça etki de azalır.Ayrıca 1 i oraya 2 si buraya gitmez o anda hangi işlem yapılıyorsa ram o işe yoğunlaşır.Eğer maddi durum sıkıntı olmayacaksa bir tane 4 lük al dene zaten ucuz bişeydir.

4GB'lık buldum. Fiyatı 50 TL. Sizin cevabınızı bekliyordum almak için :ehe
İlginiz için teşekkürler

mezoart

mezoart

Üye
HP Pavilion DV6 serisine kafayı takmış durumdayım arkadaşlar ama alacaksam doğru bilgisayarı almalıyım.Sonuçta bu bilgisayarı alırsam 4-5 yıl kadar beni idare etmesi gerekecek...
Sizin önerilerinizi ve tavsiyelerinizi de almak istedim, umarım yardımcı olursunuz.Alacağım dizüstü yaklaşık olarak 2000 TL ve civarında olacaktır.
Konuyu açan arkadaşa ayrıca teşekkür ederim, faydalı bir konu olmuş.Yardım eli uzatanlara şimdiden teşekkür ederim.İyi forumlar...
Not:Bilgisayar kullanımım şimdilik oyunlar üzerine kurulu.Performansı yüksek ve dayanıklı bir dizüstü arıyorum.Toshiba dışında ki markalardan öneri ve tavsiye olursa iyi olur arkadaşlar.Özellikle HP Pavilion DV6 serisi hakkında yorum bekliyorum.

Üst Alt