KVK ya Gönderdiğim Nokia 5800. ( YÜKSEK SEVİYE - LHUB a gönderildi.)

Sponsorlu Bağlantılar

mutluadam

Üye
Abi öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Abi diyorum çünkü senin konunu ayrıntılı okumuştum. servise gönderdigini ve neler yaşadğıını biliyorm baya da takip ettim. Ben servise bi kere gönderdim ondada sorunum düzeldi ama şarj konusunda bişey demiyorm çünkü şarj herkesde aynı olan bişey bence 3-4gün gidiyor kullanıyorm diyenler yalan söylüyor hiç kullanmasan bile sadece açık dursa bu telefonun şarjı 3-4 gün gitmez gibi geliyor. ben sana gün içinde sürekli mesaj yazıyorm ve maximum 1 saat müzik dinliyorm 1.5 gün gidiyor. Bununla ilgili araştırma yaptm biraz kore malı batarya ile şarj ömrü daha uzun olabiliyormuş ama o bataryayı nerden bulacagımıda bilmiyorm. içinden çıkan orjinal batarya neden bu kadar düşük performans gösteriyor onuda bilmiyorm. artık dedgin gibi yapacak bişey yok kullanacaz böyle :)

saol kardeşim. evet yapılacak pek bi şey kalmadı gibi. şimdi yine göndersem moral bozukluğundan başka bi şey olmayacak ve değiştirmeyecekler. bak bu gün sabah saat 10.00 da şarjdan çektim. saat 20.30 da arkadaşlarla tam müziğin zevkini çıkaracakken komple bitti. :) yani tam 10,5 saat gitti.ve yaptığımda 1.5 saat kadar toplam internet kullanımı ve 30 dk da gps. hepsi bu kadar. işlem kaydından bakıyorum tüm gprs kaydı var gibi ama sanki tam doğru değil gibi geldi bana ama ortalama yine böyle.. yani satıcıların tanıtımlarında 4 saat gprs yazıyor diye hatırlıyorum. yani kafamda hep bu telefon normal değil iddiası oluşuyor. ama işte bi şeyde yapamıyoz :)

bu arada gps daha bir kez konumumu bulmuş değil aldığımdan beri. millet nasıl buluyor anlamıyorum. neyse dediğim gibi bir daha servise gönderirmiyim bilmiyorum. ama şarj süresi başkalarını bilmemde benimkinde kesinlikle tatmin edici değil. ve diğer benzer telefonları incelediğimde de kafama yatan hiç bir alternatif yok. ve aynı sorunlardan onlarda da bahsediliyor. mesela yeğenimde htc diaomond 2 var o internete falanda pek girmez ve şarj süresinin aynı olduğunu söylüyor. yani aslında şu şarj süresi sorunu olmasa 5800 hiçte yabana atılacak bir telefon değil.
ve benim için en önemli konularan biride web de aynı bilgisayardaki gibi java sayfaların açılması. çünkü ben canlı borsa takip etmeliyim ve en iyi verilerde javayla açılan sayfalarda var. ama nokia ya dahi sordum bu konuyu kimse bilmiyor. sony ericsson p990i telefonun açtığı söyleniyor. ama gözümle görmeden artık hiç bir şeye inanmam. işte böyle kafam karma karışık. ne 5800 dan tam memnunum nede ona benim için alternatif olacak bir telefon var. saygılarımla..

ysrkvs

ysrkvs

Üye
    Konu Sahibi
saol kardeşim. evet yapılacak pek bi şey kalmadı gibi. şimdi yine göndersem moral bozukluğundan başka bi şey olmayacak ve değiştirmeyecekler. bak bu gün sabah saat 10.00 da şarjdan çektim. saat 20.30 da arkadaşlarla tam müziğin zevkini çıkaracakken komple bitti. :) yani tam 10,5 saat gitti.ve yaptığımda 1.5 saat kadar toplam internet kullanımı ve 30 dk da gps. hepsi bu kadar. işlem kaydından bakıyorum tüm gprs kaydı var gibi ama sanki tam doğru değil gibi geldi bana ama ortalama yine böyle.. yani satıcıların tanıtımlarında 4 saat gprs yazıyor diye hatırlıyorum. yani kafamda hep bu telefon normal değil iddiası oluşuyor. ama işte bi şeyde yapamıyoz :)

bu arada gps daha bir kez konumumu bulmuş değil aldığımdan beri. millet nasıl buluyor anlamıyorum. neyse dediğim gibi bir daha servise gönderirmiyim bilmiyorum. ama şarj süresi başkalarını bilmemde benimkinde kesinlikle tatmin edici değil. ve diğer benzer telefonları incelediğimde de kafama yatan hiç bir alternatif yok. ve aynı sorunlardan onlarda da bahsediliyor. mesela yeğenimde htc diaomond 2 var o internete falanda pek girmez ve şarj süresinin aynı olduğunu söylüyor. yani aslında şu şarj süresi sorunu olmasa 5800 hiçte yabana atılacak bir telefon değil.
ve benim için en önemli konularan biride web de aynı bilgisayardaki gibi java sayfaların açılması. çünkü ben canlı borsa takip etmeliyim ve en iyi verilerde javayla açılan sayfalarda var. ama nokia ya dahi sordum bu konuyu kimse bilmiyor. sony ericsson p990i telefonun açtığı söyleniyor. ama gözümle görmeden artık hiç bir şeye inanmam. işte böyle kafam karma karışık. ne 5800 dan tam memnunum nede ona benim için alternatif olacak bir telefon var. saygılarımla..

ben bu telefonu birinde gördüm inceledim hoşuma gitti ve aldım. Aslında şu özelligi için aldım diyebilecegim bi özellik yok. Ama dokunmatik hayranlıgım baslamıstı bi ara dokunmatik telefonlar hosuma gidiyordu gördügümde ve almaya karar verdim. ilk aldıgım zamanlar memnundum sonra kasa açıklıgı vs dediler sorunlar resetler canımı sıktı garantiye verdim. halletmişler sorunlarımı ve maşallah diyelim telefonumun reset attıgını artık görmüyorm tek sorunum şimdilik radyoda takılıyor oda herkesde oluyor v40dan sonra ortaya çıktı nasıl olduysa düzeltmek için gelen güncelleme radyoyu bozdu bişeyler düzelirken bişeyler bozuldu v50 geldi radyo sorunu kaldı üzerine şarj daha az gitmeye başladı anlamadım valla :) ama güzel telefon benım çok bi işim olmaz internetle fln pcden baglanırm telefondan girmek için evimde kablosuz modem yok o yüzden çok kullanmıyorm ama msn güzel aynı pcdeki gibi verim alabiliyorm. sadece ona giriyorm arada. yani diyecegim bu telefon benım için fazla bile lüx çünkü çok bi özellik aramıyorm ben telefonda kolay msj yazılsın(ki bu tlfnda gerçekten çok rahat yazılıyor alırken herkes dokunmatik tuslar bozulur msj yazamazsın demişlerdi ona ragmen aldım iyiki almışım) keşke şarjı biraz daha uzun gitseydi benim için mükemmel bi telefondu. ama bu özellikleride bu fiyata bulabilecegimiz başka bi telefon yok abi senın de dedigin gibi buna alternatif olan telefonlarında bundan iyi oldugu söylenemez.

mutluadam

Üye
dokunmatik yüzünden ilk aldığımda telefonu nerdeyse geri verecektim. :) alışması baya zaman alıyor ama şimdi dokunmatiği tuşlara değişmem. zamanla alışıyorsun ve zevkli bir hale geliyor.

ysrkvs

ysrkvs

Üye
    Konu Sahibi
dokunmatik yüzünden ilk aldığımda telefonu nerdeyse geri verecektim. :) alışması baya zaman alıyor ama şimdi dokunmatiği tuşlara değişmem. zamanla alışıyorsun ve zevkli bir hale geliyor.

zevki başka hakkaten ya süper bişey.. başkasının telefonunu aldım mı elime refleks olarak ekrana dokunuyorum bişey olmuyor sonra kafa dank ediyo nere dokunuyon tuşlara baassana diye :)

ilkayci

ilkayci

Üye
bu arada gps daha bir kez konumumu bulmuş değil aldığımdan beri. millet nasıl buluyor anlamıyorum.

Öncelikle herkese 24.iş gününden merhaba..GPS ilk kez bende sahil kenarındaki kayalıklarda otururken çalıştı, tabi etrafta bina yok, gayet açık bir ortam idi. İkinci kez de apartmanın damında çekti, bizim apartmandan yüksek yok, Üçüncü kez de şehir merkezinden uzaktaki etrafı boş bir halı sahada :) böyle yerlerde denersen sanırım sonuca ulaşırsın :D ama yatağında deneme çekmiyor :D

mutluadam

Üye
ilkayci kardeş bi şey farkettim ilk defa. gps benim ilimi bulmuyor diğer çevre illeri yazıyorum anında buluyor :) yani bakın en ufak bir ayrıntı insanlara ne kadar yanılgılara sürüklüyor.

diğer yandan bu gün yine pil hiç bir şey yapmazken bile ısındı. dün gece iken saat 23.00 civarı şarjdan çektim.sadece en fazla yarım saatlik internet kullanımında 19.30 da komple şarj bitti.yani 20 saatte bitti. bu gün bir arkadaşın yeni aldığı 5800 ın şarjını sahibine sordum dediki 1.5 gündür yoğun kullandım ve daha tek diş bile gitmedi ve elime alıp inceledimde telefonu. yani iyice sinir oldum. şimdi bi daha göndersemmi teknik servise diye düşünüyorum ama iyice cılkı çıktı işin.

ilkayci

ilkayci

Üye
bataryanda şişme var mı peki? bence kvk ya ver. ya da orjinal bir batarya al.

Progressivity

Progressivity

Üye
ilkayci kardeş bi şey farkettim ilk defa. gps benim ilimi bulmuyor diğer çevre illeri yazıyorum anında buluyor :) yani bakın en ufak bir ayrıntı insanlara ne kadar yanılgılara sürüklüyor.

diğer yandan bu gün yine pil hiç bir şey yapmazken bile ısındı. dün gece iken saat 23.00 civarı şarjdan çektim.sadece en fazla yarım saatlik internet kullanımında 19.30 da komple şarj bitti.yani 20 saatte bitti. bu gün bir arkadaşın yeni aldığı 5800 ın şarjını sahibine sordum dediki 1.5 gündür yoğun kullandım ve daha tek diş bile gitmedi ve elime alıp inceledimde telefonu. yani iyice sinir oldum. şimdi bi daha göndersemmi teknik servise diye düşünüyorum ama iyice cılkı çıktı işin.

telefonu ilk aldığınız zaman bataryayı 14saat sarjda tutmadıysanız maalesef dediğiniz şekilde kullanımı 1günü geçmiyor, aslında bunlar yeni nesil piller ve kullanım kılavuzunda telefonunuzu 14 yada 12 saat şarda tutunuz yazmıyor ama yine de tutulması gerekiyo ben ilk aldıgım 5800'ımı sadece 2saat şarjda tutmustum hiç bişey yapmazken 12saatte bitiyodu pili sonra pilinde sorun var diye garantiye verdim 1e1 değişim yaptılar bu kez 14saat şarjda tuttum telefonu alalı 7ay oluyor günde 6saat müzik dinlediğim zamanlarda bile 2gün gidiyor pili tabi ben çok fazla konusma ve msj kullanan biri değilim wireless ve müzikle işim olur daha çok ayrıca forumda bi çok kez pilin bekleme süresini önemli derece de arttırmak için dokunmatik ekran titreşiminin kapatılması, ekran ışığının düşürülmesi ve şebeke modunun 3G kullanmayanlar için GSM yapılması gerektiğini belirttik ayrıca ortadaki menü tuşuna bikaç sn basarak açık olan uygulamaları kapatmayı da unutmayınız bunlar hep yer şarjı :)

mutluadam

Üye
telefonu ilk aldığınız zaman bataryayı 14saat sarjda tutmadıysanız maalesef dediğiniz şekilde kullanımı 1günü geçmiyor, aslında bunlar yeni nesil piller ve kullanım kılavuzunda telefonunuzu 14 yada 12 saat şarda tutunuz yazmıyor ama yine de tutulması gerekiyo ben ilk aldıgım 5800'ımı sadece 2saat şarjda tutmustum hiç bişey yapmazken 12saatte bitiyodu pili sonra pilinde sorun var diye garantiye verdim 1e1 değişim yaptılar bu kez 14saat şarjda tuttum telefonu alalı 7ay oluyor günde 6saat müzik dinlediğim zamanlarda bile 2gün gidiyor pili tabi ben çok fazla konusma ve msj kullanan biri değilim wireless ve müzikle işim olur daha çok ayrıca forumda bi çok kez pilin bekleme süresini önemli derece de arttırmak için dokunmatik ekran titreşiminin kapatılması, ekran ışığının düşürülmesi ve şebeke modunun 3G kullanmayanlar için GSM yapılması gerektiğini belirttik ayrıca ortadaki menü tuşuna bikaç sn basarak açık olan uygulamaları kapatmayı da unutmayınız bunlar hep yer şarjı :)

valla ben aldığım yer dolunca çıkar dedi öyle yaptım beklemedim yani. bu gün ne olacak bakalım dün akşam 10.30 da şarj oldu ve çıkardım. müzik çok az şarj yiyor. benimki mesela 30 dk internete girdim bir diş düştümü kısa zamanda hiç bir şey açık olmasa bile lapır lapır bitinceye kadar birden diş düşüyor. dün bide hiç bi şey açık değilken bile ısındı. hatta bunu arkadaş farketti telefonu eline aldı bu niye böyle sıcak dedi. patlıcak bu diye şaka yaptı. demekki ben alışmışımki bu durumda bile sıcak olması bana farklı gelmemiş :) ve 24 saati doldurmadan komple bitti şarj. doğru 3g nin açık olması bile en çok şarj götüren şeylerden biriymiş. aslında benim hep açık internetle sürekli işim olduğundan. adam 1.5 günde tek diş bile düşmedi diyor ama evet onda internet yoktu ama pardon 3g açıktı ama bağlantı yoktu. çünkü kontörü yokmuş :) aslında işte hiç internete girmeden falan denemem lazım birde. ama benim telefonda kesinlikle hata olduğunu düşünüyorum ben çünkü aldığımdan beri hiç 1 günü bile doldurmadı.

ilkayci

ilkayci

Üye
ilk şarjda kaç saat şarjda bekletirsen (max. 16 tabi) ve mümkünse kapalı bir şekilde o sürenin 3 katı kadar aktif kullanım süresi olmaktadır. Yani ilk şarjda 2 saat şarj edip çekersen prizden 2x3=6 saat dayanır şarjın, eğer 16 saat şarj edersen 16x3=48=2 gün dayanır. Bu arada 25.iş günü oldu daha ses yok..29.iş gününde gelin alın demesinler de :)

Progressivity

Progressivity

Üye
pil ısınıyorsa ciddi bi sorun var demektir pil de Allah korusun patlar matlar bişey bence bi an önce ver teknik servise yada yeni bir BL5J batarya al tabi fiyatı 50tl civarı olması lazım :s

ysrkvs

ysrkvs

Üye
    Konu Sahibi
ilk şarjda kaç saat şarjda bekletirsen (max. 16 tabi) ve mümkünse kapalı bir şekilde o sürenin 3 katı kadar aktif kullanım süresi olmaktadır. Yani ilk şarjda 2 saat şarj edip çekersen prizden 2x3=6 saat dayanır şarjın, eğer 16 saat şarj edersen 16x3=48=2 gün dayanır. Bu arada 25.iş günü oldu daha ses yok..29.iş gününde gelin alın demesinler de :)

şarj hakknıda dediklerine katılmıyorm kardeş bence öyle saçma bişey olamaz...

ikinci konu iş günleri konusunda. cumartesi günlerinin iş gününden sayıldıgını ben söylemiştim sana ama kvk teknik servis cumartesi günleri yarım gün çalıştıgından yarım iş günü yani 2 cumartesi günün 1 iş günü olarak hesaplamak gerekiyormuş. tüketici hakları hakkında üniversite hocamdan aldıgım derste öğrendigim bu. ayrıca 30 iş günü doldugu zaman sen tüketici hakem heyetine başvururken bu iş gününün doldugunu kanıtlar evrakla başvurmak zorundasın yoksa hiçbi sonuç alamıoyorsun. yani dedigim şu ki telefonu servise verdigin gün sana kayıt formu gibi bişey vermiş olmaları lazım eğer onun üzerinde tarih yazıyorsa o günden itibaren 30 iş günü ancak tarih atmamıslarsa çok büyük sıkıntı yaşarsın ki umarım öyle bişey olmaz.

mutluadam

Üye
bu gün tam dolu şarjla 24 saatte 1 saat 40 dk internette kalmışım. ve 40 dk kadarda müzik dinledim hiç diş kalmamıştı az önce şarja taktım. iyimi ? :) azmı yine yoksa internetmi çok yiyor? yalnız yine telefon alcak olsam galiba 5800 ın arızasını alırım. :) çünkü en pahalı telefonları da inceledim; htc sony eric. xpreia 10 hep aynı 5800 den pek farkı yok.yani arızalımı değilmi hala eminde değilim çünkü biliyorumki 3g li internet çok şarj yiyor ve bende en çok bunu kullanıyorum. sms, konuşma, v.s bunlarla pek işim olmaz. birde hala cevap bulamadığım webinde bilgisayardaki gibi java sayfaları açan bir telefon. bu benim için çok önemli çünkü canlı borsa verileri webde en iyi java ile çalışıyor. sırf bunu çalıştıran telefonu bu yüzden alabilirim. diğer özelliklerden feragat edip.. teşekkürler.

Progressivity

Progressivity

Üye
bunun için daha geliştirilmiş bir tarayıcıya ihtiyacımız var belki skyfire da bunu yaparlar yada umarım nokia kendi tarayıcısında bunu yapar ama tleefon şirketlerinin internet kullanıcıları için ürettikleri internet tabletleri senin işini görebilir sanırım.

mutluadam

Üye
bunun için daha geliştirilmiş bir tarayıcıya ihtiyacımız var belki skyfire da bunu yaparlar yada umarım nokia kendi tarayıcısında bunu yapar ama tleefon şirketlerinin internet kullanıcıları için ürettikleri internet tabletleri senin işini görebilir sanırım.

saol . sony ericsson p990i telefonu olan adam benim telefon java sayfaları açıyor diyor ama 5 yıllık bir telefon şu an piyasada sıfırıda yok galiba. başka yeni telefon varmı açan onu da bilmiyorum. internet tabletleri de hiç incelemedim.

hackerhan

hackerhan

Üye
Yüksek Seviye Kararı Verildi
benim teli yine verdim.tel her zaman açılmıyo kendi isteğine göre açılıyor.KArar da bu olmuş.

ysrkvs

ysrkvs

Üye
    Konu Sahibi
Yüksek Seviye Kararı Verildi
benim teli yine verdim.tel her zaman açılmıyo kendi isteğine göre açılıyor.KArar da bu olmuş.

Hayırlısı olsun kardeş. benim telefonumda yüksek seviye kararı verilmişti ama sorun başkaydı. bulundugun yerde halledememişler merkeze yollamıslar bakalım sonuç ne olacak inş olumlu olur senin için.

onur_77

onur_77

Üye
26 gün oldu tel gelmedi hala eger yapamazsalar para iadesi yaparlar mı 5 ay oldu teli alalı..

ysrkvs

ysrkvs

Üye
    Konu Sahibi
26 gün oldu tel gelmedi hala eger yapamazsalar para iadesi yaparlar mı 5 ay oldu teli alalı..

Kardeş şimdi durum söyle. Eğer 30 İŞ GÜNÜ içerisinde gelmezse telefonun. Tüketici hakem heyetine başvuruyorsun para iadesi için. Ancak şöyle bişey var 5 ay kullandıgın için sağladıgın fayda telefon degerinden düşülüyor. yani hakimler oturup 5 aylık kullanım bedeli için bi değer biçiyor onu fatura miktarından düşüp sana para iadesi yapıyorlar. ona göre haklarını iyi takip etmeni tavsiye ederm. Örneğin 1 sene kullanmıssın 1 milyara aldıgın telefonu. Mahekeme o 1 sene kullanımdan sağladıgın faydayı 600 tl olarak belirlerse alacagın miktar 400 tl iade olabilir. durum bu yani.

ilkayci

ilkayci

Üye
kayıt formunda tarih yazıyor. pil hakkında dediklerimi zaten sallamıştım yazdıklarımın saçma olduğunu biliyorum :) hafif bir kinaye var orda :)

Üst Alt