Ya şuana kadar Nokia benim için 1.sıradaydı ne olursa olsun öyleydi ama bugünden itibaren Nokiaymış felan bitmiştir benim için. Arkadaşım samsung kullanıyor ekran çizik doluydu kenarlar soyulmuştu arka kapakta öyleydi yolladı garantiye ücretsiz heryerini tamamen değiştirdiler 2 hafta içinde geldi sıfır gibiydi. Şimdi bide Nokiaya bak bide. Abimin N97 si vardı 1 yıl önce 1 milyara almıştı. Aldıktan 1 hafta snra garantiye gitti 1 ay kaldı. aldığımzda tekrar aynı sorun vardı ve 4 kere gitti 1 aydan aşağı gelmedi ve Değişim bile yapmadılar. Babamın e7 si vardı ondada buna benzer sorun yarattılar yani diyeceğim 1 giden telfon sorunsuz gelmiyor bi dünya problemleriyle geliyorlar. Dolayısıyla bende elimden çıkarmayı düşünüyorum ve 4.kez böyle bir olay başıma geliyor bidaha Nokia kullanmam. Ama bu symbian bölümü ayrı bir ortam orası ayrı tabiki..
arkadasım burda bıraz benı anlatmıssın.
Burda nokıalık bır durm yokkı alcaksan telefonu genpadan getıttır.
Benım bır oncekı telefonum n97 ıdı. Telefon daha 1 aylıkken kanepeden yere dustu. Yarım metre yok ya. Telefon garantılık oldu. Camda hıc bır sey yoktu ama acılırken nokıa yazısyla takılı kalıp acılmıyordu.
Tam 1 ay sonra geld. Ekran ıle ekran fılmını degıstırmısler bırde gunclleme yapmıslar . Boyle boyle tam 3 kez ekran degıstı . Ddıgın gıbı hep 1 ayda salıyorlardı.
En sonunda 150 lıraya yaptırdım garantı dıı kalmıs felan 4. Gıdısınde sanırım bıktılar.
Arkadasım 280 cok fazla ama en az 200 olmalı ..cunku tam orgınal gorılla glass oldumu ıs degısır. N97 nın ekranı cam olmadıgı halde tam orgınal ekran dokunmatıgı 150 lıra. Intternettede cok arastırdım hep ayn fıyat. Yaptırdım . Kske yaptırmasaydım 1 ay sonrada e7 aldım sımdı e7 kullnıyorum. ALLAHa sukur camda sorun yok. Kı cok zor gorıllaların kırılmayı bırak cızılmesı. Kvk da pahalıda olur. Itanbuldan altek ı ara noyu bulamssan ben sana yazarım . Bırde genpayı ara . En ıyı servıs genpa herhangı bır sorunda kesınlıkle para talep etmeksızın degıstırıyor. Sorun sendeyse ucretsız yapıyor. Tek farkı genpa nın telefonları bıraz daa pahalı . E7 kvk da 1050 ıken genpadan 1200e aldım. Dısardan telefoncuyada yaptırma sorun 1 ken 1000 olur. Adamlar ıcınden parca yurutuyorlar.
---------- Eklendi @ 14:45:53 ---------- Yazıldı @ 14:39:59 ----------
adamım telefonumun camı kırılmadı ama sana tavsiyem. Tüketici hakem heyetine başvur.
arkadasım tuketıcı mahkemesının burda yapacagı hıcbır sey yok . Telefonun ekraı patlak. Burda %100 fırma haklı cıkar. Cunku kanıtlarlar. Hata telefondan olsaydı ..mahkemeye vermesıyle beraber telefon en gec 3 ay ıcerısınde sıfıını gondermek zorunda kalırdı fırma. Ama burda sorun arkadasta fırmada degıl .
Telefonun garantıden cıkmıs derlerken tamamen haklılar bence fazla ustune gıtme fırmamnın degısen hıcbır sey olmaz sadece zamn kaybı.
Telefon darbe almıssa zaten garantıden cıkar . Tabı bu fırmaya baglı . Baz yerler yapıp yolluyorlar. Ama garantı dısı dıye telefonu gerı salma haklarıda var.