Kız öğrencilere etek yasağı !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Kız öğrencilere etek yasağı !

İzmir Tire'de bir lisenin öğrencilerine 'uygunsuz durum yaratıyor' gerekçesiyle etek giyme yasağı getirildi.

Tire Asım Aras Sağlık Meslek Lisesi'ndeki kız öğrencilerin, "Kız çocukları park ve bahçelerde kısa etekleriyle uygunsuz durumlar yaratabiliyor", "Kız çocukları giydikleri etekler nedeniyle büyüme çağında olan erkek çocukların ilgisini çekebiliyor", "Çevreden baskı var" gibi gerekçelerle etek giymeleri yasaklandı.
Tire Asım Aras Sağlık Meslek Lisesi'nde kız öğrencilerin etek giymesinin, "uygunsuz durumlar" yaratabileceği gerekçesiyle yasaklandığı öne sürüldü. Pantolon giymeleri istenen öğrencilere, bu durumu kabul ettiklerine ilişkin antetsiz kâğıt imzalatıldığı da ileri sürüldü.
Cumhuriyet'in haberine göre, ilçe milli eğitim müdürlüğünün sözlü uyarısının ardından okul yönetimince alınan kararda, kız öğrencilerin pantolon giymesi istendi. Öğrencilere bu durum, antetsiz dilekçelere imza karşılığında aktarılırken ikinci döneme başlayan ve etekle derse girmek isteyen bazı kız öğrenciler okula alınmadı. Uygulamadan velilerin haberdar edilmediği de belirtildi.
Karne verilmemiş...
Eğitim-Sen Tire Temsilcisi Eyüp Aksoy, öğretim yılının birinci döneminin son günlerinde, okul idaresi başkanlığında 27 Ocak tarihinde yapılan öğretmenler kurulu toplantısında kız öğrencilerin etek yerine pantolon giymeleri yönünde karar alındığını belirterek, şunları söyledi:
"Toplantıda, öğrencilerin ikinci dönem başından itibaren koyu renkte, vücut hatlarını belli etmeyecek ayak bileğinin üstünde olmayacak ölçülerde pantolon giymeleri ve kesinlikle etek giymemeleri kararlaştırılmıştır. Bu bildirimi imzalayan öğrencilere yarı yıl karnesi verilmemiştir. Tatilin ardından etek giyerek okula gelen öğrencilerse okula alınmamıştır. Lise müdür ve idarecileri, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve mağdur kız öğrencileriyle bir dizi görüşmeler yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kılık kıyafet yönetmeliği bir tarafa bırakılarak, ilçe milli eğitim müdürlüğünün bilgisi dahilinde kız çocuklarının pantolon giymeye zorlanması faşizan bir yaklaşımdır. Böyle bir karar, Selçuk Üniversitesi'nden ilahiyat profesörünün yaptığı açıklamadan farksızdır."

kaynak:haber3.com

Revengeful

Emekli Yönetici
Yahu size ne ya.. :D

CoDeYs

CoDeYs

Üye
çok iyi olmuş..

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Etek uygunsuz durum yaratıyor.. Pantolon bacak hatlarını belli ediyor.. Çarşaf giyin çarşaf. O zaman da gözünüzden tahrik oluruz ama idare edin, dinimize göre yüve varlığız ama dine inananlarımız bizi sapık görüyor...

CoDeYs

CoDeYs

Üye
niyeti bozuk biri dedigin gibi abi gözlerden bile bi tahrik eder kendini

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Üç beş niyeti bozuk yüzünden üç beş bin kişiye yasak koymak çok saçma.

CoDeYs

CoDeYs

Üye
o şekil toplumsal huzur saglanıyor güya

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Huzur yasakla sağlanmaz işte, bunu anlatamadık bazı zihniyetlere..

Indiana Jones

Üye
bence bu uygulama sadece okullarda değil Türkiye nin heryerin de geçerli olmalı.özellikle mini etek yasaklanmalı.Ayrıca ben o üniversite hocasının söylediğine katılıyorum.dekolte giyende tecavüz eden kadar suçludur.hem dinimize görede açılıp saçılmak günahtır.

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Bir ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin mini etek giymesinin yasak olması gayet doğal. Benim küçüklüğümden beri yasaktı zira merak eden meb yönetmeliklerine bakarsa görecektir. Diz altı eteğe kimse birşey diyemez ama diz üstü eteğin yasak olması kadar doğal ve gerekli birşey yoktur. Yasak olmaması anormal olur.

greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
eteğin boyuyla ilgili bir bilgi yok burada direk eteği yasaklamış adamlar

63 mustafa

63 mustafa

Üye
Aslında etek daha iyi bence pantolona göre daha az tahrik ediyor

_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
Bir ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin mini etek giymesinin yasak olması gayet doğal. Benim küçüklüğümden beri yasaktı zira merak eden meb yönetmeliklerine bakarsa görecektir. Diz altı eteğe kimse birşey diyemez ama diz üstü eteğin yasak olması kadar doğal ve gerekli birşey yoktur. Yasak olmaması anormal olur.

Katılıyorum :oke:

zaza

zaza

Üye
Aslında kimsenin suçu yok tek suç tv dizilerindeki okul bölümlerinde kızların etek boyunu abartılı şekilde kısa olması zaten gençler özenti bunları gördülermi aynısını yapıyorlar yarım çorap giymiş görse ertesi gün herkeste görülüyor tek suç gençleri özendiren medya kuruluşlarında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt