[KERNEL][CM11][Khan Kernel][TRİM Destekli]

Sponsorlu Bağlantılar

Bysalih41

Bysalih41

Üye
@aJHier kardesim temiz kurulum yaptin mi

• Beğen
Tepkiler: sir mordred

aJHier

aJHier

Üye
@aJHier kardesim temiz kurulum yaptin mi

tabiki.
Usta bendene Sorun yoktu.whatsappla falan konuştum.
sonra instgram'a girdim. Dondu.
Belki sende çok uzun süre kullanmamışsındır.
yada sorun bendede olabilir tabi.

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Tamamdır şuan konuda 2 tane kernel var biri ilk paylaştığım diğeri güncel olanı.
Güncel olanında sorun yaşarsanız ilk paylaştığım kerneli kurabilirsiniz arkadaşlarTrim destekli kernellerin güncel olanı son sürüm(4/23) cm11 kernelinden bazı güncellemeler içeriyor malum cm11 son sürümündede donma hataları mevcut bu sebepten olabilir yani

• Beğen
Tepkiler: kosovali41, Bysalih41 ve aJHier
Bysalih41

Bysalih41

Üye
Tsklr

• Beğen
MeeksTR

MeeksTR

Üye
Hmm eyvallah kardeşim geri dönüşün için o zaman ilk versiyon(ilk paylaştığım) kernelin linkinide konuya ekleyeyim
Teşekkürler
Tamamdır şuan konuda 2 tane kernel var biri ilk paylaştığım diğeri güncel olanı.
Güncel olanında sorun yaşarsanız ilk paylaştığım kerneli kurabilirsiniz arkadaşlarTrim destekli kernellerin güncel olanı son sürüm(4/23) cm11 kernelinden bazı güncellemeler içeriyor malum cm11 son sürümündede donma hataları mevcut bu sebepten olabilir yani
Ben samkat v2 ye geçtim.bunda da Khan kernel 3.4.84 kullanıyorum sıkıntı yok. 83 e göre kıyasladığımda biraz daha seri buldum. Arada 0.0.01 farkta ne var acaba :)

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Bende ayni romdayim kardesim aradaki farki @sir mordred daha iyi bilir

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Ewet

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Arconun romu daha iyi gibi ama fena degil

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Ben samkat v2 ye geçtim.bunda da Khan kernel 3.4.84 kullanıyorum sıkıntı yok. 83 e göre kıyasladığımda biraz daha seri buldum. Arada 0.0.01 farkta ne var acaba :)

Bende ayni romdayim kardesim aradaki farki @sir mordred daha iyi bilir

Linux işletim sistemini duymuşsunuzdur açık kaynak kodlu bu sebepten dünyanın heryerindeki geliştiriciler linuxu açık kaynak kodlu olduğu için geliştiriyorlar ve hata çözümleri yapıyorlar
Android'de kernel tabanında linuxla aynı bir işletim sistemi
Yani android linux kerneli kullanıyor .
Dünyanın dört bir tarafındaki linux geliştiricileride linux kernelini ortak olarak bir site altında geliştiriyorlar( )
Bu sitede kernel sürümleri haftalık olarak güncelleniyorlar işte bizim geliştiricilerimizde(arco) bu güncellemeyi alıp(örneğin 3.4.89 güncellemesini) kendi kernellerine(arconun stock cm kernelleri) ekliyorlar
2 sürüm(3.4.87 ve 3.4.88) arasındaki fark tam olarak changelog adını verdikleri notta belirtiliyor

• Beğen
Tepkiler: hasaneness, Bysalih41, kosovali41 ve 2 diğerleri
MeeksTR

MeeksTR

Üye
o rom 600 mb olan rom degil mi?
Aynen :) Bu arada rom üzerinde de bazı düzenlemeler yaptım. Şuan için harika oldu diye bilirim. Dosya boyutu 726 mb oldu hızlı bir upload'a ihtayacım var

Son düzenleme:
aJHier

aJHier

Üye
Linux işletim sistemini duymuşsunuzdur açık kaynak kodlu bu sebepten dünyanın heryerindeki geliştiriciler linuxu açık kaynak kodlu olduğu için geliştiriyorlar ve hata çözümleri yapıyorlar
Android'de kernel tabanında linuxla aynı bir işletim sistemi
Yani android linux kerneli kullanıyor .
Dünyanın dört bir tarafındaki linux geliştiricileride linux kernelini ortak olarak bir site altında geliştiriyorlar( )
Bu sitede kernel sürümleri haftalık olarak güncelleniyorlar işte bizim geliştiricilerimizde(arco) bu güncellemeyi alıp(örneğin 3.4.89 güncellemesini) kendi kernellerine(arconun stock cm kernelleri) ekliyorlar
2 sürüm(3.4.87 ve 3.4.88) arasındaki fark tam olarak chagelog adını verdikleri notta belirtiliyor

bunu hiç bilmiyordum.
her geliştirici ayrı kodluyor sanıyordum.

• Beğen
Bysalih41

Bysalih41

Üye
Sadece sekillendiriyorlar diyelim bence ama hicte kolay degil

• Beğen
Tepkiler: sir mordred ve aJHier
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Changelog aşırı karmaşık ama geliştiricileri ve yaptıkları hata çözümlerini,fixleri rahatlıkla görebilirsiniz
Her fix yani çözüm linux kernelini yani sistemi dahada stabil hale getiriyor bu yüzdende her yeni 3.4.8x güncellemesini arco kerneline ekliyor

Bu olayı bilmeden önce 3.4.85->3.4.86 güncellemesini bizim geliştiriciler(örneğin arco) yapıyor zannediyordum ama yanılmışım meğersem linux kernelini dünya üzerinde tanımadığımız binlerce geliştirici geliştiriyormuş

• Beğen
Tepkiler: kosovali41, aJHier ve Bysalih41
aJHier

aJHier

Üye
Changelog aşırı karmaşık ama geliştiricileri ve yaptıkları hata çözümlerini,fixleri rahatlıkla görebilirsiniz
Her fix yani çözüm linux kernelini yani sistemi dahada stabil hale getiriyor bu yüzdende her yeni 3.4.8x güncellemesini arco kerneline ekliyor

Bu olayı bilmeden önce 3.4.85->3.4.86 güncellemesini bizim geliştiriciler(örneğin arco) yapıyor zannediyordum ama yanılmışım meğersem linux kernelini dünya üzerinde tanımadığımız binlerce geliştirici geliştiriyormuş

bende öyle sanıyordum.
her geliştirici ayrı diye.

• Beğen
Tepkiler: Bysalih41
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
bende öyle sanıyordum.
her geliştirici ayrı diye.

Aynen bende öyle sanıyordum ama meğersem dünyada tanımadığımız birçok geliştirici dolaylı olarak bizim şuan kullandığımız kernelleri geliştiriyorlarmış

Bu yazdığım mesajı her ne kadar görmeselerde kendilerine tek tek teşekkür ediyorum :)Neyse arkadaşlar hepinize Allah rahatlık versin
Telefonun küçücük ekranına bakmaktan gözlerim ağrıdı :)

• Beğen
Tepkiler: kosovali41, Bysalih41 ve aJHier
Bysalih41

Bysalih41

Üye
Sagol usta iyi geler ben calisiyorum :)

• Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt