@aJHier kardesim temiz kurulum yaptin mi
Hmm eyvallah kardeşim geri dönüşün için o zaman ilk versiyon(ilk paylaştığım) kernelin linkinide konuya ekleyeyim
Teşekkürler
Ben samkat v2 ye geçtim.bunda da Khan kernel 3.4.84 kullanıyorum sıkıntı yok. 83 e göre kıyasladığımda biraz daha seri buldum. Arada 0.0.01 farkta ne var acabaTamamdır şuan konuda 2 tane kernel var biri ilk paylaştığım diğeri güncel olanı.
Güncel olanında sorun yaşarsanız ilk paylaştığım kerneli kurabilirsiniz arkadaşlarTrim destekli kernellerin güncel olanı son sürüm(4/23) cm11 kernelinden bazı güncellemeler içeriyor malum cm11 son sürümündede donma hataları mevcut bu sebepten olabilir yani

Bende ayni romdayim kardesim aradaki farki @sir mordred daha iyi bilir
Ben samkat v2 ye geçtim.bunda da Khan kernel 3.4.84 kullanıyorum sıkıntı yok. 83 e göre kıyasladığımda biraz daha seri buldum. Arada 0.0.01 farkta ne var acaba![]()
Bende ayni romdayim kardesim aradaki farki @sir mordred daha iyi bilir
Arconun romu daha iyi gibi ama fena degil
Ayneno rom 600 mb olan rom degil mi?
Bu arada rom üzerinde de bazı düzenlemeler yaptım. Şuan için harika oldu diye bilirim. Dosya boyutu 726 mb oldu hızlı bir upload'a ihtayacım varLinux işletim sistemini duymuşsunuzdur açık kaynak kodlu bu sebepten dünyanın heryerindeki geliştiriciler linuxu açık kaynak kodlu olduğu için geliştiriyorlar ve hata çözümleri yapıyorlar
Android'de kernel tabanında linuxla aynı bir işletim sistemi
Yani android linux kerneli kullanıyor .
Dünyanın dört bir tarafındaki linux geliştiricileride linux kernelini ortak olarak bir site altında geliştiriyorlar(Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız)
Bu sitede kernel sürümleri haftalık olarak güncelleniyorlar işte bizim geliştiricilerimizde(arco) bu güncellemeyi alıp(örneğin 3.4.89 güncellemesini) kendi kernellerine(arconun stock cm kernelleri) ekliyorlar
2 sürüm(3.4.87 ve 3.4.88) arasındaki fark tam olarak chagelog adını verdikleri notta belirtiliyorLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Changelog aşırı karmaşık ama geliştiricileri ve yaptıkları hata çözümlerini,fixleri rahatlıkla görebilirsiniz
Her fix yani çözüm linux kernelini yani sistemi dahada stabil hale getiriyor bu yüzdende her yeni 3.4.8x güncellemesini arco kerneline ekliyor
Bu olayı bilmeden önce 3.4.85->3.4.86 güncellemesini bizim geliştiriciler(örneğin arco) yapıyor zannediyordum ama yanılmışım meğersem linux kernelini dünya üzerinde tanımadığımız binlerce geliştirici geliştiriyormuş
bende öyle sanıyordum.
her geliştirici ayrı diye.
Neyse arkadaşlar hepinize Allah rahatlık versin
Sagol usta iyi geler ben calisiyorum![]()