kum kзđiśi
Üye
Kabak Meze ..
Kabak Meze
MALZEMELER ;
4 adet yeşil ince kabak
1 çay bardağı su
1 küçük kase yoğurt
yarım çay bardağından az zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı kuru dereotu
yarım limonun suyu
YAPIMI ; Çelik düz geniş bir tencereye kabukları kazınmış ve tam ortadan ikiye kesilmiş kabakların düz kısımları
tencereye yapışacak şekilde dizin.( 8 kabak parçası) Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyip kapağını
kapatıp en kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dk.pişiriniz.(Başka su eklemeyin.)
Kabaklar pişerken 2 sos hazırlayacağız. 1.si küçük bir kabın içine zeytinyağını boşaltıp çatalla çırparak
limonu yavaş yavaş akıtarak iyice elle çırpıp marine edeceğiz.
2.sos da sarmısaklı yoğurt (Süzme yoğurtla da nefis oluyor krema kıvamında)
Pişen kabakları spatülle bir servis tabağına düz kısımları üste gelecek şekilde alıp üzerine zeytinyağ
sosunu kaşıkla gezdirip ardından 2.sosu da kaşık kaşık dökelim. Üstlerine de önce toz sonra pulbiberi
ve dereotunu gezdirelim.İster ılık ister soğuk nefis oluyor.
MALZEMELER ;
4 adet yeşil ince kabak
1 çay bardağı su
1 küçük kase yoğurt
yarım çay bardağından az zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı kuru dereotu
yarım limonun suyu
YAPIMI ; Çelik düz geniş bir tencereye kabukları kazınmış ve tam ortadan ikiye kesilmiş kabakların düz kısımları
tencereye yapışacak şekilde dizin.( 8 kabak parçası) Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyip kapağını
kapatıp en kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dk.pişiriniz.(Başka su eklemeyin.)
Kabaklar pişerken 2 sos hazırlayacağız. 1.si küçük bir kabın içine zeytinyağını boşaltıp çatalla çırparak
limonu yavaş yavaş akıtarak iyice elle çırpıp marine edeceğiz.
2.sos da sarmısaklı yoğurt (Süzme yoğurtla da nefis oluyor krema kıvamında)
Pişen kabakları spatülle bir servis tabağına düz kısımları üste gelecek şekilde alıp üzerine zeytinyağ
sosunu kaşıkla gezdirip ardından 2.sosu da kaşık kaşık dökelim. Üstlerine de önce toz sonra pulbiberi
ve dereotunu gezdirelim.İster ılık ister soğuk nefis oluyor.