Kabak Meze ..

Sponsorlu Bağlantılar

kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Kabak Meze ..
Kabak Meze

MALZEMELER ;


4 adet yeşil ince kabak
1 çay bardağı su
1 küçük kase yoğurt
yarım çay bardağından az zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı kuru dereotu
yarım limonun suyu

YAPIMI ; Çelik düz geniş bir tencereye kabukları kazınmış ve tam ortadan ikiye kesilmiş kabakların düz kısımları
tencereye yapışacak şekilde dizin.( 8 kabak parçası) Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyip kapağını
kapatıp en kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dk.pişiriniz.(Başka su eklemeyin.)

Kabaklar pişerken 2 sos hazırlayacağız. 1.si küçük bir kabın içine zeytinyağını boşaltıp çatalla çırparak
limonu yavaş yavaş akıtarak iyice elle çırpıp marine edeceğiz.
2.sos da sarmısaklı yoğurt (Süzme yoğurtla da nefis oluyor krema kıvamında)

Pişen kabakları spatülle bir servis tabağına düz kısımları üste gelecek şekilde alıp üzerine zeytinyağ
sosunu kaşıkla gezdirip ardından 2.sosu da kaşık kaşık dökelim. Üstlerine de önce toz sonra pulbiberi
ve dereotunu gezdirelim.İster ılık ister soğuk nefis oluyor.
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Kabağıda hiç sevmem ama neyse eline sağlık
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
311
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
382
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
431
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
465
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
464
Gulu Gulu


Üst Alt