Gulu Gulu
Kapalı Hesap
Antep Fıstıklı Hindili Pilav
Antep Fıstıklı Hindili Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Antep Fıstıklı Hindili Pilav Tarifi Yapılışı
Önce sıcak su ile pilavlık pirincimizi biraz ıslayalım. İçine bir kaşık tuz bırakıp bir kenarda biraz bekletelim. Bu arada hindi etimizi küp küp doğrayalım ve içine biraz sıvı yağ bırakıp kısık ateşte suyunu çekip kavrulana kadar pişirelim. Diğer yandan küçük bir tencerede antep fıstıklarımızı suda az kaynatıp sıcak suda bekletelim. Çünkü kabuklarını soyacağız, yemyeşil fıstıklar ortaya çıksın diye. Hindi etimiz kavruldu, fıstığımız haşlandı, sıra pilavımızın pişmesine geldi. Tereyağı ve sıvı yağı bir pişirme tenceresine alalım ve eriyince içine ısladığımız pirinci yıkayıp süzekte suyunu süzüp içine bırakalım. Az tuz atıp hafif kavuralım. Kavrulunca üzerine pirincinizin cinsine göre su bırakalım. Mesela, benim pilavım üç bardak pirince dört buçuk bardağa yakın su çekti. Onu siz pirincinize göre ayarlayın. Pilavın suyunu bırakıp altını kısınca fıstıklarımızın kabuğunu soyalım. İki parmağınızla ufalayınca kabuğu hemen çıkar. Fazla oyalamaz. Hindi etimizi pilavı çevireceğimiz küçük bir tencerenin altına dizelim. Üzerine yeşil kabuğu soyulmuş antep fıstıklarımızı serpiştirelim. Üzerine pişmiş pilavımızı boşaltıp bastıralım. Sonra tencerenin ağzına servis tabağımızı kapatıp pilavımızı çevirelim. Üzerine karabiberimizi serpip sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
kaynak:
- 3 su bardağı pilavlık pirinç
- 2 parça kemiksiz hindi eti
- 1 kase bütün antep fıstığı içi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Antep Fıstıklı Hindili Pilav Tarifi Yapılışı
Önce sıcak su ile pilavlık pirincimizi biraz ıslayalım. İçine bir kaşık tuz bırakıp bir kenarda biraz bekletelim. Bu arada hindi etimizi küp küp doğrayalım ve içine biraz sıvı yağ bırakıp kısık ateşte suyunu çekip kavrulana kadar pişirelim. Diğer yandan küçük bir tencerede antep fıstıklarımızı suda az kaynatıp sıcak suda bekletelim. Çünkü kabuklarını soyacağız, yemyeşil fıstıklar ortaya çıksın diye. Hindi etimiz kavruldu, fıstığımız haşlandı, sıra pilavımızın pişmesine geldi. Tereyağı ve sıvı yağı bir pişirme tenceresine alalım ve eriyince içine ısladığımız pirinci yıkayıp süzekte suyunu süzüp içine bırakalım. Az tuz atıp hafif kavuralım. Kavrulunca üzerine pirincinizin cinsine göre su bırakalım. Mesela, benim pilavım üç bardak pirince dört buçuk bardağa yakın su çekti. Onu siz pirincinize göre ayarlayın. Pilavın suyunu bırakıp altını kısınca fıstıklarımızın kabuğunu soyalım. İki parmağınızla ufalayınca kabuğu hemen çıkar. Fazla oyalamaz. Hindi etimizi pilavı çevireceğimiz küçük bir tencerenin altına dizelim. Üzerine yeşil kabuğu soyulmuş antep fıstıklarımızı serpiştirelim. Üzerine pişmiş pilavımızı boşaltıp bastıralım. Sonra tencerenin ağzına servis tabağımızı kapatıp pilavımızı çevirelim. Üzerine karabiberimizi serpip sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
kaynak:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız