Ramazan Pidesi Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

  • 20 Mayıs 2019
  • 55 Okunma
  • 1 Cevap

  1. 20 Mayıs 2019 #1
    Sponsorlu Bağlantılar

    Ramazan veya oruç denildiği zaman akıllara ilk gelenlerin başında bulunan ramazan pidesi bildiğiniz üzere tırnaklı, tırnaksız, yumurtalı veya yağlı gibi farklı şekillerde üretilerek müşterilerin beğenisine sunuluyor. Ramazan ayı haricinde pek fazla üretilmeyen ve satılmayan pideler sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu kapsamda birçok kişinin merak ettiği konulardan biri olan ramazan pidesi tarifi nedir ? Evde ramazan pidesi nasıl yapılır ? Sorularının yanıtını sizler için vermeye çalışacağım.

    Ramazan Pidesi Tarifi
    • Bir paket maya (25g)
    • 2 su bardağı ılık süt
    • yarım tatlı kaşığı şeker
    • yarım su bardağı ılık su
    • yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yaği
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 5. 5 su bardağı un (gerekirse ilave edilebilir)

    Pide hamuruna şekil vermek için;

    • 1 yemek kaşığı un
    • 5-6 yemek kaşığı su
    unu ve suyu iyice karıştırın

    Pidenin üstüne sürmek için :
    •1 yumurta sarısı
    •1 yemek kaşığı sıvı yağ
    •1 yemek kaşığı süt
    •1 tatlı kaşığı yoğurt
    •Susam
    •Çörek otu

    Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır ?

    Derin bir kaba maya, süt ve şeker ekleyip maya eriyene kadar 10 dakika bekletilir.
    Sonra diğer malzemeleri ekleyin. Hamuru yoğurun. Kıvamı olduktan sonra 40 dakika mayalanması için hamuru bekletin.
    Hamuru 2 veya 3 parçaya bölün.
    Tezgaha un serperek her parçayı un ile açın.
    Hamura istediğiniz şekli verin.
    Açtığınız hamuru daha önceden yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin içine yerleştirin.
    Elinizi unlu su karışımına batırarak önce kenar kısımlarına sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verin.
    Bu işlemi yaparken sürekli elinizi unlu sulu karışımına batırın, pişerken şekillerin kaybolmaması için önemlidir.
    Hamur yarım saat mayalanması için bekletilir ve tekrar şekil verdiğimiz kısımlarına önce yaptığımız işlemi uygulayın ve çatal yardımıyla delikler oluşturun.
    Üstüne sos sürün. Bol susam ve çörek otu serpin.
    Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirin.

    Ramazan pidesi hazırdır. Eğer sizde evde ramazan pidesi yapmak istiyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz. Yaptıktan sonra fotoğraf atmayı unutmayın :)
     


    Yazan: Buğra

    Sponsorlu Bağlantılar
    Genc007, sinan yüksel ve TheNightMare. bunu beğendi.
  2. 20 Mayıs 2019 #2

    sinan yüksel

    sinan yüksel

    Canan karataya inat pide yiyin :)
     
    Buğra ve Genc007 bunu beğendi.

Hızlı Cevapla

Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...
20/06/2019 - 16:34