
Gulu Gulu
Kapalı Hesap
Kırmızı Fasulyeli Hindi Sote
Kırmızı Fasulyeli Hindi Sote Tarifi İçin Malzemeler
Kırmızı Fasulyeli Hindi Sote Tarifi Yapılışı
Önce sıvı yağ, tuz ve baharatlarla eti karıştırıp bir saat dinlenmeye bırakalım. İstenirse uzun bekletilebilir. Tavayı ocağa alıp iyice ısıtalım eti içindeki sosuyla beraber ilave edip iyice kavuralım. Suyunu salıp çekince soğanı sivri biberi katıp beş dakika daha kavuralım. Domatesi ve patatesi de katıp 10 dk kapağı kapalı halde pişirelim. En son fasulyeyi ve yarım bardak sıcak suyu katıp kısık ateşte patatesler pişinceye kadar pişirelim, dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
kaynak:
- 500 gr ince doğranmış hindi eti
- 1 tane kırmızı soğan (küp doğranmış)
- 3 tane patates küp doğranmış
- 1 tane domates
- 1 tane sivri biber
- 1 kutu kırmızı fasulye konservesi
- Birer tatlı kaşığı tuz, pulbiber, kekik, kimyon, biberiye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı Fasulyeli Hindi Sote Tarifi Yapılışı
Önce sıvı yağ, tuz ve baharatlarla eti karıştırıp bir saat dinlenmeye bırakalım. İstenirse uzun bekletilebilir. Tavayı ocağa alıp iyice ısıtalım eti içindeki sosuyla beraber ilave edip iyice kavuralım. Suyunu salıp çekince soğanı sivri biberi katıp beş dakika daha kavuralım. Domatesi ve patatesi de katıp 10 dk kapağı kapalı halde pişirelim. En son fasulyeyi ve yarım bardak sıcak suyu katıp kısık ateşte patatesler pişinceye kadar pişirelim, dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
kaynak:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız