Gulu Gulu
Kapalı Hesap
Hindi Etiyle Parmak Kebabı
Hindi Etiyle Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Hindi Etiyle Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı
- 300 gr hindi eti (kuşbaşı doğranmış )
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
- 3 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- Sıvı yağ
- 1 adet domates
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
Hindi Etiyle Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tavaya tereyağ konulup eritilir. Kuşbaşı doğranmış kemiksiz hindi eti ilave edilir. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
- Sonra ince doğranmış soğan sarımsak ve yeşil biber ilave edilir. Biraz kavrulur.
- Rondodan çekilmiş domates ilave edilir. 5 dakika pişirilir.
- Baharatlar ve tuz ilave edilir, karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Patlıcanlar alaca soyulur, uzun parmak şeklinde ince olmayacak şekilde doğranır.
- Patates, kabak ve biberler de parmak şeklinde doğranır.
- Sebzeler sıvı yağ da sırasıyla ayrı ayrı hafif şekilde kızartılır.
- Yuvarlak fırın tepsisine sırasıyla patlıcan, patates, biberler ve kabak dizilir, ortası boş bırakılır.
- Sebzeler bittikten sonra boş olan yere et konulur.
- Etrafı domates dilimleriyle süslenir. Bir su bardağı sıcak suda salça ve tuz eritilir. Yemeğin üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun
- kaynak:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız