Hindi Etiyle Parmak Kebabı

Sponsorlu Bağlantılar

Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Hindi Etiyle Parmak Kebabı
Hindi Etiyle Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
  • 300 gr hindi eti (kuşbaşı doğranmış )
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
Kızartılacak Sebzeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
Kızartmak İçin;

  • Sıvı yağ
Üzeri İçin;

  • 1 adet domates
Üzerinin sosu için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Hindi Etiyle Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı
  1. Tavaya tereyağ konulup eritilir. Kuşbaşı doğranmış kemiksiz hindi eti ilave edilir. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
  2. Sonra ince doğranmış soğan sarımsak ve yeşil biber ilave edilir. Biraz kavrulur.
  3. Rondodan çekilmiş domates ilave edilir. 5 dakika pişirilir.
  4. Baharatlar ve tuz ilave edilir, karıştırılır ve ocaktan alınır.
  5. Patlıcanlar alaca soyulur, uzun parmak şeklinde ince olmayacak şekilde doğranır.
  6. Patates, kabak ve biberler de parmak şeklinde doğranır.
  7. Sebzeler sıvı yağ da sırasıyla ayrı ayrı hafif şekilde kızartılır.
  8. Yuvarlak fırın tepsisine sırasıyla patlıcan, patates, biberler ve kabak dizilir, ortası boş bırakılır.
  9. Sebzeler bittikten sonra boş olan yere et konulur.
  10. Etrafı domates dilimleriyle süslenir. Bir su bardağı sıcak suda salça ve tuz eritilir. Yemeğin üzerine dökülür.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.
    Afiyet Olsun

  12. kaynak:
 

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
459
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
426
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
527
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
361
Gulu Gulu


Üst Alt