Gulu Gulu
Kapalı Hesap
Hindi Kapama
Hindi Kapama Tarifi İçin Malzemeler
Hindi Kapama Tarifi Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayın. 1 su bardağı suyla suyunu çekene kadar pişirin. Sonra kuşbaşı doğradığınız hindi etlerini de ekleyin ve tencerenin yarısına kadar su koyup pişirin. Pirinçleri başka bir tencerede yağ ile kavurun ve tuz ekleyip karıştırın. Sonra pirinçleri bir fırın tepsisine yayın. Üzerine karabiber serpin ve etleri de suyuyla beraber pirincin üzerine yayın. Az biraz pul biber de serpin. Su az geldiyse biraz daha sıcak suyu tepsinin üzerine gezdirin ve fırında pişirin. Afiyet olsun.
kaynak:
- 1 kilo hindi parça et
- 2-3 su bardağı pirinç
- 3 kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ + 2 yemek kaşığı teremyağ gurme kaymaklı
- Tuz, pul biber
Hindi Kapama Tarifi Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayın. 1 su bardağı suyla suyunu çekene kadar pişirin. Sonra kuşbaşı doğradığınız hindi etlerini de ekleyin ve tencerenin yarısına kadar su koyup pişirin. Pirinçleri başka bir tencerede yağ ile kavurun ve tuz ekleyip karıştırın. Sonra pirinçleri bir fırın tepsisine yayın. Üzerine karabiber serpin ve etleri de suyuyla beraber pirincin üzerine yayın. Az biraz pul biber de serpin. Su az geldiyse biraz daha sıcak suyu tepsinin üzerine gezdirin ve fırında pişirin. Afiyet olsun.
kaynak:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız