İşlemci Fanını Çıkarıp Taktım Bilgisayar Açılmadı

Sponsorlu Bağlantılar

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
İşlemci Fanını Çıkarıp Taktım Bilgisayar Açılmadı
Bu gün işlemci fanını ve onun altındak beyaz ısıyı ileten parçayı çıkarttım. (kirlenmiş oldugundan temizleme amaçlı) termal macun o anda evde olmadıgından sürmeden geri taktım. pcyi açtım. 45-50 derece olan pc bu sefer 60 derece oldu en az 50 ye düştü. sonra oyun performansı nasıl diye bakmak için oyun açtım tam başlarken bilgisayar küt diye kapandı. geri açmaya çalıştım fakat düğmeye bastığımda (pc de Supervisor şifresi var ve şifreyi sorarken kasadan ses gelir) şifre isteme bölümüne gelemiyor kasadan ses de gelmiyor yani hiç ulaşamıyorum pc ye kasadaki hdd lambası yanıyor fakat ekranda tık yok ne olmuş olabilir lütfen acil bi yardım ?

Adilx05

Adilx05

Üye
Kesin Konuşmayım Ama Büyük İhtimalle Anakart Yandı Banada Olmuştu Anakartı Değiştirdim Kasanın Üzerindeki Işıklar Yanıyo Fanda Çalışıyo Ama Pc Hiç Açılmıyosa Ana Kartını DEğiştirmen Gerekir Sanırım :S

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
biraz bekle işlemci soğusun , işlemci çok ısındıysa açilmiyor olabilir fakat söyliyim işlemcinin yada anakartın yanmış olması muhtemel

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
anakart yanması değil.Biosda işlemci güvenliği ile ilgili bisi var 70-80 veya 90 derecede reset atma olayı var.Galiba bu derecelerden biri secili ve işlemci sıcak oldugundan dolayı kapanıyor.Termal macununu yenile mutlaka.Beyaz macunlardan alma gri lerden al.İşlemcin ne acaba?

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
dün saat 1 gibi yaptım bu işlemi bilgisayar açıldı ve tam oyuna girerken aniden kapandı sonra bu gün hiç açılmadı. temizlikten önce 83 dereceyi görmüştüm işlemcide termal macunu bu gün akşam gelirse sürerim. niye yanar yani durup duruken. işlemciye hiç dokunmadım. işlemci fanını ve fan ile işlemcinin arasındaki beyaz parçayı çıkardım temizledim (sıvı hiç birşey deydirmeden) geri taktım ve sonra pert. acaba o soğutucu yanlış takılma ihtimali varmı ? birde şey duydum bu işlemci - hdd gibi donanım derecesini ölçmeye yarayan programlar yakabiliyormuş anakartı - işlemciyi doğrumu acaba? işlemci pentium 4. eğer yeni anakart almak gerekirse aynısı olmasımı gerekir ?

--------------- Ekleme ---------------

yazmayı unuttum. anakart pili ile anakarta reset atsak düzelme ihtimali varmı ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bios pilini cıkar tak.Termal macun önemlidir.anakartta bi sorun yoktur fanı yanlıs takmısındır büyük ihtimal.

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
ok teşekkürler akşam babamla yaparım.ben korkuyorum artık elimi kasaya sürmekten :D

--------------- Ekleme ---------------

Physco Devil sen biliyorsun senin sayende çözmüştüm işlemci ısısını 83 dereceyken 40-50 lere düştü. (fanı hiç çıkarmadan fan yapraklarının arasında cımbız ile aldığım halde düşürmüştüm dereceyim. fanın altında kalan tozları fanı yerinden sökerek elbise fırçası ile temizledim. pcyi ilk açtım başka hiç birşey yapmadım. 60 dereceydi. işlemci ısısı (zaten o gün saat 1 gibi yaptım bu işlemi vede o saate kadar o gün pc yi hiç açmadım.)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
işlemcini fanının fişini yanlış yere taktın bence bende bi kere yanlış yere takmistım
4 pin yerine 3 pin çıkışa takınca pc açılmadan res atıyor

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
fan tam oturmamıstır yerine.Fan oturmayıncada yüksek sıcaklıklara cıkar.

hasan_k_o

hasan_k_o

Üye
    Konu Sahibi
öncelikle sorun işlemciden veya anakarttan dolayı değilmiş. pc de tek hdd var. son 4 gündür açılırken bot hatası veriyordu hdd yi görmüyordu pc yi düğmesinden kapatıp yeniden açınca düzeliyordu. işlemci fanını söküp takınca açılan pc kapandı. bu yüzden direk işlemcidendir diye hep işlemciden birşey aramaya başladım. hdd yi söküp başka bir hdd takınca oldu. fakat çalışmayan hdd bozuk değildi. harici kutu içerisine koyup başka bir pc ye takınca hdd çalışıyordu. açılmayan pc de çalışmayan hdd ide çalışan hdd sata pc de bir çakışma oluyor ama ne. neyse ben çevremdekilerden yardım alarak yapmaya çalışıyım. bu arada sonunda işlemciye macunu sürdüm :)

Üst Alt