hdd ömrünümü tamamlıyor yoksa işlemcide mi sorun var bakar mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

exp_l0it

exp_l0it

Üye
    Konu Sahibi
hdd ömrünümü tamamlıyor yoksa işlemcide mi sorun var bakar mısınız?
arkadaşlar. bilgisayarda çifte işletim sistemi kurulu. 7-10. bios üzerinden başlatıyorum. hangisi olduğu farketmiyo ama windows başlatılıyor kısmında hdd duruyo ilk sonra pc reset atıyo 7de. 8de ise o kısımda mavi ekran verdi. 0xc000021a hatası verdi. oyun oynarken pcden hoparlöreden ince bi ses gelir gibi ses geliyo hafiften arada. hdd tune programını açtım sürekli gelmeye başladı. lol oynarken 20.dkdan sonra fps 60tan 10-15e düşüyo oyun oynanmıyo. işlemci %100 gözüküyo.
Combofix denedim arkadaşlar w7de sonuç yine aynı. ve hdd el yakıcı derecede sıcak ancak hdd tune 40-50 derece. dokununca hemen hissediyosunuz sıcaklığını.
işlemci 65 derecelerde fanı 3000 küsür rpmlerde çalışıyo. bu sorun iki gündür var ve cpu fanı iki gündür hızlı dönmüyo belkide hava sıcaklığı düştü ondandır. 4300 küsür rpm dönüyodu ama max 50 derece idi. hava sıcakken kafa şişiriyodu baya traktöre bağlıyodu(titreme yapıyodu) artık kasa
sanırım işlemci sıcaklığından kaynaklı? termali değiştirmenin zamanı gelmiş olabilir..

disk taramasından önce

disk taraması

disk taramasından sonra

-GÜNCEL-

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Hard Disk ömrünü tamamlıyor diye düşünüyorum. İşlemci kullanımını düşürmek için Glary Utilities Pro kullanabilirsiniz.

only_download

Üye
hdiskin tam marka modelini alabilir miyim?

general4242

general4242

Üye
Sen o pc yi çöpe at bir daha işlemci ne %100 olur ne pc traktore baglar ne de okadar ısınır sende rahatla pc de rahatlasın :D

• Beğen
Tepkiler: afatsumlug97
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Sen o pc yi çöpe at bir daha işlemci ne %100 olur ne pc traktore baglar ne de okadar ısınır sende rahatla pc de rahatlasın :D
Şimdi bende amd 8350 var Render alırken 3 4 saat %100 den aşağı inmiyor sıvı soğutucu var ama 79 derecede çalışıyor Çöpe mi atayım şimdi 5000tllik pcyi???

exp_l0it

exp_l0it

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi bende amd 8350 var Render alırken 3 4 saat %100 den aşağı inmiyor sıvı soğutucu var ama 79 derecede çalışıyor Çöpe mi atayım şimdi 5000tllik pcyi???
ya abi seninki sıvı soğutma bendeki stok fan var kasa titriyo diyom tıırrrrtırr ses geliyo :D yan kapakları çıkarınca susuyo :D

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
ya abi seninki sıvı soğutma bendeki stok fan var kasa titriyo diyom tıırrrrtırr ses geliyo :D yan kapakları çıkarınca susuyo :D
Arkadaşın yorumuna tepki olarak yazdım bi işlemci %100 e çalışmıyorsa sorun vardır.
Bence hdd nin soğutması iyi olmadığından zarar görmüş olabilir

exp_l0it

exp_l0it

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşın yorumuna tepki olarak yazdım bi işlemci %100 e çalışmıyorsa sorun vardır.
hdd soğutması ne ya :D
hdiskin tam marka modelini alabilir miyim?

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
hdd soğutması ne ya :D
Çalışırken aşırı ısınıp kızarmış ekmek gibi olursa zarar gorebiliyor ben hdd fanlarının devrini düşürünce hdd bariz ısınmaya başlamıştı
Hdtune doğru bi bilgi verememiş olabilir yani 45 50 dereceler yanlış olabilir

want to

want to

Üye
Max 58Mb diyor bu değer normalde 80-90 görmesi lazım. Bilgisayar eski bağalantı ata mı sata mı. Hardiskte bad sector gözükmüyor ama Yine hardiskte veya veri yollarında sıkıntı olabilir.
Çalışırken aşırı ısınıp kızarmış ekmek gibi olursa zarar gorebiliyor ben hdd fanlarının devrini düşürünce hdd bariz ısınmaya başlamıştı
Hdtune doğru bi bilgi verememiş olabilir yani 45 50 dereceler yanlış olabilir
HDD'de fan mı 4-5 HDD Parçaladım ama fan hiç görmedim.

exp_l0it

exp_l0it

Üye
    Konu Sahibi
Max 58Mb diyor bu değer normalde 80-90 görmesi lazım. Bilgisayar eski bağalantı ata mı sata mı. Hardiskte bad sector gözükmüyor ama Yine hardiskte veya veri yollarında sıkıntı olabilir.

DİSK 2006 ÇIKIŞLI LÜTFEN :ehe
sata 2.0

want to

want to

Üye
DUR 0xC000021A hatası, Winlogon.exe veya Csrss.exe başarısız olduğunda oluşur. Windows NT çekirdeği bu işlemlerden birinin durduğunu algıladığında, sistemi durdurur ve DUR 0xC000021A hatasını oluşturur. Bu hatanın birçok nedeni olabilir. Bunların arasında aşağıdakiler bulunur:
  • Eşleşmeyen sistem dosyaları yüklenmiştir.
  • Hizmet Paketi yüklemesi başarısız olmuştur.
  • Sabit diski geri yüklemek için kullanılan bir yedekleme programı, kullanılmakta olan dosyaları doğru biçimde geri yüklememiştir.
  • Uyumlu olmayan bir üçüncü taraf program yüklüdür.

• Format atmayı denemelisin. Hardiskte sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

exp_l0it

exp_l0it

Üye
    Konu Sahibi
DUR 0xC000021A hatası, Winlogon.exe veya Csrss.exe başarısız olduğunda oluşur. Windows NT çekirdeği bu işlemlerden birinin durduğunu algıladığında, sistemi durdurur ve DUR 0xC000021A hatasını oluşturur. Bu hatanın birçok nedeni olabilir. Bunların arasında aşağıdakiler bulunur:
  • Eşleşmeyen sistem dosyaları yüklenmiştir.
  • Hizmet Paketi yüklemesi başarısız olmuştur.
  • Sabit diski geri yüklemek için kullanılan bir yedekleme programı, kullanılmakta olan dosyaları doğru biçimde geri yüklememiştir.
  • Uyumlu olmayan bir üçüncü taraf program yüklüdür.

• Format atmayı denemelisin. Hardiskte sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
format hafta içi atıcam o yazıyı bende okudum.
w7yi baştan kurucam 8 çalışıyo şuan. G/Ç mavi ekran hatası beni disk için bu yazıya yöneltti. bunda 1 hafta önce olmuştu

want to

want to

Üye
format hafta içi atıcam o yazıyı bende okudum.
w7yi baştan kurucam 8 çalışıyo şuan. G/Ç mavi ekran hatası beni disk için bu yazıya yöneltti. bunda 1 hafta önce olmuştu
HDD de zaten bad sector yok. büyük ihtimalle yazılımsal bir sorun var. Şuda var ki pc zaten o kadar donanımlı değil iş görür. Fazla bir şey beklememek lazım. Bazen bu tür hatalar hatalı Windows cd'lerinden de kaynaklabiliyor. Msdn kaynaklı isolar her zaman en iyisi. Birde her zaman için cpu termal macununu yenilemek ve fan temizliği yapmak faydalı olabiliyor. 9 serisi kuzey köprülerinin geneli çok ısınıyor. Bazen bu ısınmalarda mavi ekrana sebebiyet veriyor. Eğer öyle bir durum varsa kuzey köprüsünün üzerine fan yerleştirebilirsin(Şahsen ben öyle yapmıştım.)

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye

hddyi soğutan kasa fanından söz ediyordum :ehe :ehe

general4242

general4242

Üye
Bende hd6570 var islemcide amd ii x6 hic ole seler olmuyor kasamda ultra slim , evet cope at sen o pc yi :bleh:
Edit amd 8350 kartli pc nasil 5000 tl oluyor anlamadim. :)

Karavelaa

Üye
Asıl olarak Healt kısmının ss'sini atarmısın o daha çok öenmli.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Bende hd6570 var islemcide amd ii x6 hic ole seler olmuyor kasamda ultra slim , evet cope at sen o pc yi :bleh:
Edit amd 8350 kartli pc nasil 5000 tl oluyor anlamadim. :)
8350 işlemci :kop2:
kendisi 550tl
m5a99fx Pro anakart
16gb DDR3 1866Mhz Corsair Vengeance Pro
MSI gtx960 100 Million Edition
120gb samsung 840Evo ssd (550mb okuma 520mb yazma)
2tb seagate barracuda (208 mbyazma 206 mb okuma)
750gb wd green hdd (106mb okuma 86mb yazma)
seidon 120XL sıvı soğutma
zalman z11plus
zalman Glx700
zalman Stg2 termal macun
coolermaster silencio 120mm fan
...

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Kaç YIllık Oldu Sistem HDD Kolay Kolay Ölmez Öyle Ses Geliyormu Hddden İşlemciye Bakma Bi Format Atıp Denemek Lazım

Üst Alt