Merhaba,
uzun bir süre n95 kullandıktan sonra iphone 3g aldım ve izlenimlerim :
Symbian ve osx veya wm farklı platformlardır. Hangisini kullanacağımızı malesef biz seçemiyoruz ve her telefonun bu yüzden kendine özgü artıları ve eksileri var. iPhone daki grafikler, ekran kalitesi, akıcılığı, multi touch özelliği hiçbir telefonda yok. iphone almamak için bilmemkaç sebep tarzı yazılarda efendim yok mms atmıyormuş, video kaydetmiyormu tarzında abuk subuk laflar dönüyor. Apple ürettiği her cihazı çıplak üretir. Onu siz kendinize göre değiştirirsiniz. Ben hayatımda 1 kere deneme amaçlı mms attım. Neden telefonumda mms programı olsun, yer ve hafıza kaplasın ki? Çok lazım olursa zaten ayrıca yükleyebilirim. Sizin "iPhone yapamaz" dediğiniz tüm özellikler yazılımla halledilebiliyor. Eğer iPhone'u yere vurmak istiyorsanız, ön yüzünde 2. kamerası olmaması ve bluetooth'u yüzünden vurabilirsiniz. Onun dışında hiçbir telefondan eksik kalır yanı yok fazlası var. Ha diyeceksiniz ki, herşey tam olsun diye telefonu kırmak bir ton uygulama yüklemek mi gerekiyor illa? N95 forumuna girin bakın kaç kişi kırılmış SIS disyalarını yükleyebilmek için n95 ini kırmış?
Kısacası, iPhone kullanmadan, hakkında sadece okuduklarınızla ve kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmayın. iPhone'u 1 kere kullandıktan sonra bir daha vazgeçilmez bir alet oluyor. İnanın....