• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Appscomm P5 SmartWatch 'ı Sizin İçin İnceledik...

Sponsorlu Bağlantılar

siyam3484

siyam3484

Üye
    Konu Sahibi
Appscomm P5 SmartWatch 'ı Sizin İçin İnceledik...
Şu anda bildiğiniz gibi akıllı saatler hızla hayatımıza girmeye başladı. 80’li yıllarda imrenerek dizilerde izlediğimiz kumanda edebilen, konuşmaya imkan veren ses ve görüntü kaydı yapabilen saatler şimdi kolumuzda cüzdanımıza göre kalitelerde hayatımıza girdi. Bu incelemede gelişmekte olan Appscomm firmasının Türkiye pazarına girmesiyle ucuza kolumuza takabildiğimiz SmartWatch modeli P5’i inceleyeceğiz.

Appscomm P5 saatlerini Türkiye’ye getiren firmasına da açıkçası bilgi paylaşımı ve sıcakkanlı yaklaşımından dolayı teşekkür ederim.

Saatimiz Appscomm P5 smartwatch saati. Özellikle pahalı modellerde bile bulunmayan şıklığa sahip. Takım elbise ile bile uyum sağlayabiliyor. Özellikle şu anki pahalı saatlerde bile olmayan şıklığa sahip. Deri görünümlü kayışıderinlik kordona katıyor. Akıllı saatlerde özellikle Türk kullanıcılara abest gelecek kadar tuhaf modeller varken açıkçası Appscomm un şıklığını beğendim. Gelelim özelliklerine ;

Appscomm P5 modeli bluetooth bağlantısı ile kendi sitesinden ( indirilen yazılımı sayesinde telefonunuza bağlanıyor. Facebook ,Twitter Hangouts ve dahili meşajlaşma içeriklerini telefonunuzda görüntülemeyi sağlıyor. Özellikle telefonların kendi SMS mesajlaşma uygulamalarında alınan iletileri hem görüntüleme hem de cevaplama olanağıyla cidden birçok kullanıcıya pahalı markaların imkanlarını çok daha ucuza sunuyor. Bu bakımda kapasitif ekranı özellikle bu fiyata hassaslığı ve yazılabilirliği konusunda beni cidden şaşırttı. Ayrıca ekran çözünürlüğü gerçekten güzel. Ben saati alırken piksellenmiş görüntüler bekliyordum.

Appscomm'un şu an özellikle Whatsapp'daki "Whole body message" yani facebook ve twitter mesajlarını ekrana getirme özelliklerini kendine katamaması eksisi gibi görünüyor. Mesjlaşma ve sosyal iletişimde ne de olsa en çok kullanılan mesajlaşma aracı şu anda Whatsapp ve bu mesajları "text form" halinde alma özelliği olmaması beni hayal kırıklığına uğrattı yalnız geliştirici firma MTK ilerki günlerde bir güncelleme getireceğini duyurdu. bu konuda acilen önlem almalılar çünkü diğer firmalar sesle cevap verme özelliğini eklediler bile. Tabi bu haliyle bile cihaz fiyatından büyük işler başarıyor.



Saatin ana ekranında çok şık bir hava durumunu da içeren widget tarzında saati, hava durumunu ve tarihi ve günü görüntüleyebileceğiniz lockscreen mevcut.


Saatte ayrıca saatin bağlantı ayarları ve çeşitli profillerde (Genel, Sessiz, Toplantı..) tercih seçenekleri özelliştirilebilirliği ile her ortamda saatin davranışını belirlemenize değişik zil sesleri seçmenize yardım ediyor. Dilerseniz sil baştan kendi tercihlerinizi de oluşturabiliyorsunuz.

Saatiniz telefon rehberinizle senkronize olup uzaktan arama yapmanızı sağlıyor ve rehberdeki herhangi bir kişiye mesaj veya arama yoluyla telefona dokunmadan ulaşma lüksünü sunuyor. Saat arama sırasında biraz cızırtılı da olsa gerekli ses ayarları yaptığınızda sorunsuz bir şekilde hoperlör ile sesi saatinizden verip ekran altında bulunan mikrofonuyla saat ile görüşme yapmanızı sağlıyor.

Saatiniz telefonunuzdaki kamerayı uzaktan kumanda etme imkanı veriyor. Bu modelde malesef kendi kamerası yok. Entegre kamera daha üst modellerde karşınıza çıkıyor.

Çoklu ortam seçeneklerinde Hesap Makinesi, Takvim ve FM radyo kullanımına izin veriyor.

Ses çalar özelliği telefonunuzdaki müzikçaları hem uzaktan kumanda ediyor istek dahilinde telefon sesini saatten vermeyi de mümkün kılıyor. Söz gelimi bir şarkıyı saatinizi kullanarak telefondan açabilir ve sesini ister saatin hoperlöründen dinletebilir ister size cihazla gönderilen kulaklıkla dinleyebilirsiniz. Bu özelliği çok hoşuma gitti işe giderken kulaklığı montun kolundan geçirip kulağıma takıyorum J

Özellikle samsung ve iphone cihazlarda sesli komut özelliğini destekleyen sesli komut menüsüyle saatinize sesli komut verebilir ve app leri çalıştırabilirsiniz.

Pedometre zaten bu tür akıllı saatlerde vazgeçilmez. Adımsayar sayesinde ne kadar adım attığınızı kalori yaktığınızı görebilirsiniz.

Saatin telefon uygulaması Android ve IOS cihazlar için geliştirilmeye devam ediyor. Appcomm firmasının Türkiye sorumluları bu yıl sonuna doğru daha geniş ölçekli uygulamanın geliştirilmesinin tamamlanacağını bildirdi. Ayrıca cihazın yazılım ayağını yürüten MTK tarafından sızdırlan uygulamanın yeni hali ile ilgili Screenshotları da ekliyorum.

Sonuç olarak özellikle üst modelleri deneme imkanı bulursam onları da sizin için inceleyeceğim. Şunu söylemek isterim ki firma yetkilileri gerçekten müşteri memnuniyetine önem veriyor. Özellikle garanti koşullarında garanti dahilindeki cihazları tamir etmek yerine size memnuniyet sağlamak için yenisini gönderiyorlar. Özellikle ilgili ve alçakgönüllülükleri hoşuma gitti. Kendilerine başarılar diliyorum.

Firmanın adresinden diğer modelleri inceleyebilirsiniz.

Sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: akrepkore


akrepkore

akrepkore

Üye
öncelikle güzel inceleme. ayrıca ürün dikkatimi çekti biraz araştıralım bakalım kullanıcı yorumlarını.
 
siyam3484

siyam3484

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler...
 
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Sim kart girişi yoksa çok demode oluyor . Samsung Gear s ye sim taktı sanırım
 

furkankaya559758

Üye
Güzel bir saate benziyor.
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
471
Buğra
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
377
TheNightMare.
Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
431
Kaworu Nagisa
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
353
Buğra


Üst Alt